Cum să se ocupe de frații enervanți

Chiar și atunci când vă iubiți pe frații voștri, vă pot supăra mai mult decât oricine altcineva pe pământ. Aveți probleme cu frații dvs. vă pot face să vă simțiți frustrați și supărați și poate provoca tensiune cu restul familiei. Imaginându-vă cum să aveți o relație mai bună cu fratele dvs. poate dura ceva timp, dar cu puțină răbdare și înțelegere, puteți începe să vă îmbunătățiți la evitarea dezacordurilor.

Pași

Metoda 1 din 4:
Confruntarea cu problema directObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 1
1. Adresați-vă fratelui dvs. de ce acționează așa. Una dintre cele mai bune modalități de a înțelege acțiunile lui Sibling este doar să le întrebați direct, într-o voce politicoasă, de ce fac tot ce fac. În timp ce motivul lor ar putea să nu fie o scuză bună pentru tine, vă poate ajuta să găsiți o modalitate de a rezolva problema.
  • De exemplu, dacă încercați să citiți și sora ta mică este sărind pe patul dvs. sau să spună numele dvs. de peste și peste, ați putea să vă puneți cartea și să spuneți: "De ce faci asta?"
  • În unele cazuri, fratele tău vă poate supăra să vă atrageți atenția. Dacă reacționați reacționați la ceea ce fac, veți consolida ideea că acționarea vă va oferi să le acordați atenție. În schimb, ați putea încerca să le includeți în ceea ce faceți.
  • Uneori, fratele tău ar putea fi snappy sau iritabil pentru că se simte nervos sau speriat de ceva. Așteptați până când sunt calm, apoi spuneți ceva de genul: "Hei, mă simt ca ceva vă deranjează. Vrei sa vorbim despre asta?"Vorbind cu tine ar putea să-i facă să se simtă mai bine, așa că ar putea fi mai plăcute în viitor.
  • Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 2
    2. Spune-i fratelui tău cum te fac să te simți. Uneori, fratele tău nu se poate da seama cât de enervant este comportamentul lor de fapt. Indiferent dacă ceva vă rănește sentimentele sau este cu adevărat agravant, este important să vă exprimați calm în mod calm cum vă simțiți. În unele cazuri, ar putea fi suficient pentru a vă obține fratele să oprească ceea ce fac.
  • De exemplu, dacă sunteți supărat pentru că fratele tău nu te va lăsa să te joci cu el, ai putea spune ceva de genul: "Îmi doare sentimentele când mă lași afară. Cum te-ai simți dacă ți-aș fi făcut asta?"
  • Dacă fratele dvs. este foarte tânăr, utilizați o limbă simplă și clară pentru a le ajuta să înțeleagă mai ușor situația. De exemplu, ați putea spune, "Mă face să mă înfurie când îmi întrerupeți temele," sau "Mă trist când îmi spui nume."
  • Rețineți că aceasta nu este o garanție că fratele tău va opri ceea ce fac. Uneori, ar putea chiar să facă ceva în scop doar pentru că știu că vă deranjează, mai ales dacă sunt deja supărați de tine.
  • Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 3
    3. Încercați să găsiți o soluție care vă face atât fericită. Odată ce ați vorbit amândoi despre modul în care vă simțiți, poate fi mai ușor să rezolvăm problema într-un mod care vă satisface amândouă. Adesea, va trebui să compromită, așa că ar trebui să fiți dispuși să dați puțin pentru a păstra pacea. Doar amintiți-vă că pe termen lung, de-a lungul timpului va face pe toată lumea mai fericită!
  • De exemplu, dacă fratele tău vă deranjează pentru că doresc atenție, dar trebuie să studiezi, să se întâlnească în mijloc. Spune-le că dacă te vor lăsa singuri timp de o oră, veți juca orice joc de bord pe care îl doresc de îndată ce ați terminat, de exemplu.
  • Dacă unul dintre frații tăi împrumută în mod constant lucrurile fără permisiune, s-ar putea să subliniezi câteva elemente că li se permite să împrumute, atâta timp cât întreabă mai întâi.
  • Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 4
    4. Plecați dacă începeți să vă supărați sau supărați. Dacă vă decideți să vă confruntați direct de frate, este important să nu permiteți situației să se escaladească într-o luptă mare. Dacă vă puteți simți emoțională sau simțiți că vă pierdeți temperamentul, părăsiți camera pentru a petrece doar un timp liniștit.
  • Dacă fratele dvs. începe să devină agresiv fizic, încercați să evitați nevoia de a le împinge sau de a le lovi înapoi. În schimb, părăsiți camera și spuneți imediat unui părinte.
  • Bacsis: Poate ajuta la identificarea semnelor de avertizare că fratele tău este într-o stare proastă, cum ar fi ridicarea vocii sau a obține roșu în față, așa că știi când e mai bine să le eviți.

    Metoda 2 din 4:
    Prevenirea comportamentuluiObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 5
    1. Vorbește cu fratele tău despre ce comportamente sunt și nu sunt bine. Fratele dvs. vă poate deranja în mod neintenționat pentru că nu înțeleg ce comportamente sau acțiuni vă deranjează. Pentru a evita acest lucru, încercați să discutați cu ei despre ce limite sunt potrivite pentru dvs. Dacă traversează acea linie după conversația dvs., du-te la părinții dvs. și cereți-i să intervină.
    • Limitele dvs. pot implica spațiu fizic, cum ar fi dreptul dvs. la confidențialitate în camera dvs. sau la siguranța bunurilor dvs., dar se pot referi, de asemenea, la spațiul emoțional, cum ar fi dreptul dvs. de a petrece timpul singur sau nu continuați o conversație care vă supără.
    • Dacă fratele dvs. are obiceiul de a vă numi nume, identificați cuvintele care vă rănesc în special pentru a evita utilizarea lor.
    • Poate doriți să vă prezentați părinții atunci când discutați limitele cu fratele dvs. Care vă poate ajuta să vă arătați fratele cât de serios sunteți despre limitele pe care le stabiliți.
  • Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 6
    2. Evitați situațiile care vă vor supăra fratele ori de câte ori puteți. Dacă există anumite situații care declanșează fratele dvs. pentru a acționa, faceți ceea ce puteți să vă păstrați din ele. Cea mai ușoară modalitate de a gestiona comportamentele enervante este de obicei să le oprească înainte de a începe.
  • De exemplu, dacă fratele dvs. este extrem de competitivă, încercați să evitați să jucați jocuri în care vă confruntați unul împotriva celuilalt.
  • Dacă fratele tău devine branky când sunt sub stres, încercați să le dați o mulțime de spațiu atunci când sunt în situații de înaltă presiune, cum ar fi studierea pentru un test sau pregătindu-se pentru un mare joc.
  • Bacsis: Întrebați-vă cum atitudinea dvs. afectează situația. Dacă vă cereți scuze și luați mai multă proprietate pentru ceea ce faceți, ați putea influența fratele dvs. de a face același lucru.

  • Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 7
    3. Luați câteva respirații adânci când începeți să vă simțiți supărați. Poate părea mai ușor de zis decât de făcut, dar păstrându-vă răcoarea când frații tăi irită că poți fi o modalitate eficientă de a evita o luptă mare. Chiar dacă sunt foarte supărați, încercați să luați 5 respirații adânci și să vă ajute să rămâneți calm. Apoi, veți putea să vă abordăm ceea ce fac într-un mod calm, mai degrabă decât să luați imediat emoțiile lor.
  • De asemenea, poate ajuta la numărarea lentă la 10 în capul dvs. înainte de a spune ceva.
  • Te simți mai relaxat dacă stai sau stai jos, așa că dacă știi că te superi, ia un loc pentru a-ți ajuta creierul să-și dea seama că este timpul să se calmeze.
  • Metoda 3 din 4:
    Obținerea de ajutor de la părinții dvsObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 8
    1. Mențineți o relație strânsă cu părinții dvs. Prin tratarea părinților cu respect, îngrijirea responsabilităților dvs. și urmând regulile gospodăriei, vă veți arăta părinților că pot avea încredere în tine. Asta înseamnă că atunci când veniți la ei cu o problemă cu fratele tău, părinții tăi vor fi mai probabil să te ia în serios.
    • Având conversații regulate cu părinții dvs. despre ceea ce se întâmplă la școală și cu prietenii dvs. vă poate ajuta să vă întăriți relația cu ei. Puteți vorbi chiar despre lucruri mici, care vă pot ajuta să discutați frecvent cu ei.
    • De exemplu, când obțineți o gustare după școală, puteți spune ceva, "Mamă, vrei să auzi ceva amuzant care sa întâmplat astăzi la școală? Domnul. Johnston și-a renunțat la ceașcă și cafeaua stropit și a intrat în părul lui! Chiar și el râdea!"
  • Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 9
    2. Du-te la părinții dvs. atunci când aveți o problemă serioasă cu fratele dvs. Nu trebuie neapărat să fugi la părinții tăi de fiecare dată când fratele tău te deranjează. Cu toate acestea, dacă problema sa întâmplat o vreme și nu o puteți face împreună, vorbind cu părinții dvs. vă poate ajuta. Este important să rămâi calm atunci când descrieți situația părinților dvs., astfel încât să respectați faptele fără a fi prea emoțională.
  • Fii specific. În loc să ofere o plângere vagă cum ar fi "Ioan este un ticălos," Spune "John continuă să mă întrerupă când încerc să studiez, iar acest test contează pentru 20% din gradul meu."
  • Dacă ați încercat să rezolvați problema pe cont propriu, explicați pașii pe care ați luat-o și reacția fratelui dvs. De exemplu, ați putea spune: "L-am întrebat de mai multe ori să aștepte până am terminat să studiez să mă întreb despre jocul său video, dar nu mă va lăsa în pace."
  • Bacsis: Încercați să discutați cu părinții dvs. atunci când nu sunt ocupați sau distrași. Dacă sunt într-o stare bună și mai dispuși să vă asculte, ei pot face față în mod corespunzător situației.

  • Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 10
    3. Cereți părinților dvs. să stabilească consecințe dacă fratele dvs. nu se oprește. Părinții dvs. să explice tipurile specifice de pedeapsă și fratele dvs. vor primi pentru enervant reciproc cu privire la scop. Care ar putea fi suficient pentru a preveni conflictul, pentru că dacă fratele tău înțelege că vor fi pedepsiți, ei pot decide că nu te mai deranjează.
  • Țineți cont de faptul că aceleași consecințe vă vor aplica dacă vă deranjați și fratele!
  • Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 11
    4. Vedeți dacă părinții dvs. vă pot ajuta să obțineți un spațiu. Uneori, fratele tău te poate supăra pentru că ești forțat să-ți petreci prea mult timp împreună. Este posibil să nu fie practic să vă întrebați părinții pentru camera dvs., dar puteți solicita încă un spațiu și timp atunci când aveți nevoie de ea.
  • Dacă împărțiți o cameră cu fratele dvs., părinții dvs. ați stabilit un program, astfel încât fiecare să obțineți ceva timp singur în cameră în fiecare săptămână. Faceți același lucru cu spațiile comune, cum ar fi camera de familie, den, sau camera de joc.
  • De exemplu, părinții dvs. ar putea spune că fiecare dintre fiecare oră de TV numai în fiecare zi și, în timp ce un frate se uită la televizor, celălalt se poate relaxa în dormitorul dvs. partajat singur.
  • Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 12
    5. Sugerează întâlniri de familie pentru a păstra toată lumea pe aceeași pagină. Este posibil să puteți evita conflictele cu fratele dvs. dacă ștergeți în mod regulat aerul. Cereți părinților dvs. să organizeze întâlniri săptămânale sau lunare, astfel încât să puteți atinge toată baza pe ceea ce faceți. Acest lucru va fi, de asemenea, un spațiu mare de a vorbi despre orice preocupare despre care aveți despre relația dvs. cu fratele dvs., deoarece toată lumea va avea un rând corect pentru a vorbi.
  • Dacă doriți să faceți întâlnirile mai distractive, cereți-i părinților să le planifică în jurul activităților, cum ar fi cookie-urile de coacere sau de a împărtăși o masă. Care pot ajuta pe toată lumea să se simtă relaxați, așa că sunteți mai confortabil.
  • Metoda 4 din 4:
    Stabilirea unei prieteniiObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 13
    1. Petreceți timp făcând o activitate cu fratele dvs., astfel încât să puteți lega. Încercați să luați o activitate care vă cere să lucrați împreună sau care va crea amintiri speciale. Cu cât vă mai apropiați de dvs. și cu fratele dvs., cu atât mai puțin probabil veți fi să vă supărați reciproc. Să se angajeze să petreacă timp împreună, de asemenea, așa că va deveni un obicei.
    • Unele activități care solicită munca în echipă includ să facă un puzzle, construirea unui model sau cina de gătit pentru părinții dvs. Lucrând împreună, veți învăța să colaborați unul cu celălalt și veți fi cheltuiți energia pe ceva pozitiv în loc să argumentați.
    • Dacă dvs. și fratele dvs. vă bucurați de un hobby sau o activitate similară, încercați să găsiți o modalitate de ao face specială. De exemplu, dacă amândoi vă place să călătoriți cu bicicleta, luați-le pentru o plimbare pe traseul dvs. preferat. Dacă vă plac aceleași tipuri de filme, planificați un maraton de favorite pentru doar pe voi doi.
  • Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 14
    2. Fii un ascultător de susținere pentru fratele tău. Dacă fratele tău vă deranjează pentru că doresc atenție, jucând un rol mai activ în viața lor poate ajuta. Aveți un interes în ceea ce face fratele dvs. la școală, precum și orice este important pentru ei, cum ar fi hobby-urile și prietenii lor. Asigurați-vă că știu că pot vorbi cu dvs. dacă ceva vă deranjează și dumneavoastră.
  • De exemplu, dacă observați că fratele dvs. pare într-adevăr în jos, ați putea să-i trageți deoparte și să spuneți ceva de genul ", ați avut o zi grea la școală? Poți să vorbești cu mine despre ce se întâmplă."
  • Dacă fratele tău dezvăluie că sunt în pericol într-un fel, ca și cum îi este frică de un bătăuș la școală, îi încurajează să vorbească cu părinții dvs. sau cu un alt adult de încredere. Puteți chiar să vă oferiți să stați cu ei în timpul conversației, astfel încât să se simtă mai confortabil.
  • Imagine intitulată Deal cu frații enervant Pasul 15
    3. Deschideți-vă despre viața voastră. Relațiile sunt o stradă cu două sensuri, deci dacă doriți să vă apropiați de frate, va trebui să fiți dispuși să vă deschideți și cu ei. Împărtășește cât mai multe detalii despre prietenii, hobby-urile și activitățile preferate, așa cum vă simțiți confortabil și lăsați-vă fratele să știe că pot pune întrebări dacă doresc.
  • De exemplu, ați putea spune fratelui dvs. că aveți o pasiune pe cineva la școală, chiar dacă nu doriți ca altcineva să știe.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Rețineți că frații mai tineri nu pot fi la fel de maturi ca și dumneavoastră și încercați să fiți răbdători cu ei. Mai mult decât probabil, ei vor obține mai puțin enervant pe măsură ce îmbătrânesc.
  • Prietenii pot veni și pleacă din viața voastră, dar frații sunt pentru totdeauna. Chiar dacă este greu uneori, încercați să vă amintiți ce o relație importantă este.
  • Nu încercați să vă părinți frate, pentru că vă vor rezista doar dacă încercați să le spuneți ce să faceți. Dacă sunteți îngrijorat de comportamentul lor, spuneți părinților dvs.
  • Avertizări

    Părinții tăi ar putea fi agitat dacă le deranjezi peste orice problemă mică. Cu toate acestea, ar trebui să mergeți dacă argumentele dvs. includ violența și amenințările fizice, sau când ați încercat fără succes să rezolvați problema singur.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar