Cum să fii matur

Maturitatea este mai mult decât o chestiune de vârstă. Există maturi de 6 ani și copii imaturi de 80 de ani. Maturitatea este o chestiune de cum vă tratați pe voi înșivă și pe ceilalți. Este modul în care vă gândiți și vă comportați. Deci, dacă sunteți obosit de toate conversațiile copilăresc și luptați în jurul vostru sau doriți ca oamenii să aibă mai mult respect față de dvs., încercați unele dintre aceste tehnici pentru a învăța cum să deveniți mai maturi. Indiferent de vârsta, când sunteți matur, veți întotdeauna fi cel adult în camera.

Pași

Metoda 1 din 4:
Dezvoltarea comportamentelor mature
  1. Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 1
1. Dezvoltați-vă interesele. Lipsa de interese dinamice sau dezvoltate sau hobby-uri ar putea contribui la imaturarea dvs. aparentă. Găsirea unui lucru pe care vă place să faceți și să deveniți un "expert" La ea vă poate face să pari mai experimentați și mai maturi. De asemenea, vă va oferi ceva pentru a vorbi cu ceilalți, indiferent dacă participă sau nu la hobby-ul dvs.
  • Încercați să păstrați hobby-urile active și productive. Este o mulțime de distracție pentru a viziona un maraton de emisiuni TV, dar nu este neapărat cea mai bună utilizare a timpului tău. Acest lucru nu înseamnă că nu vă puteți bucura de filme, TV și jocuri video, dar nu ar trebui să fie singurele lucruri pe care le petreceți timpul.
  • Hobby-urile vă pot crește stima de sine și vă pot spori creativitatea. Ei pot stimula, de asemenea, părți ale creierului dvs. care vă fac să vă simțiți pozitivi și fericiți.
  • În principiu, nu există nicio limită pentru tipurile de lucruri pe care le puteți face! Obțineți o cameră foto și învățați fotografia. Ridica un instrument muzical. Practicați o nouă limbă. Învață să beabox. Începeți un grup de roluri de acțiune live. Doar asigurați-vă că ceea ce alegeți este ceva ce vă place să faceți, sau va deveni o corzi mai degrabă decât un hobby.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 2
    2
    Obiective stabilite și să lucreze spre ei. O parte din maturitate este capabilă să evalueze punctele forte actuale, să determine zonele pe care trebuie să le îmbunătățiți și să stabiliți obiective pentru viitor. Păstrați viitorul în minte și lăsați-l să informeze alegerile pe care le faceți despre viața ta chiar acum. Odată ce ați stabilit obiective care sunt clare, acționabile și măsurabile, luați măsuri pentru a lucra pentru ei.
  • Stabilirea obiectivelor poate părea copleșitoare, dar nu vă faceți griji! Este nevoie doar de puțin timp și planificare. Începeți prin imaginarea a ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. - ce prețuiți și ce doriți să faceți în continuare în viața voastră? De acolo, puteți să vă dați seama de pașii de care aveți nevoie pentru a obține unde doriți să fiți.
  • Mai întâi trebuie să te gândești la câteva categorii: cine, ce, când, unde, cum, și de ce.
  • Care. Aceasta este cine va fi implicat în atingerea obiectivelor dvs. Evident, tu ești persoana primară aici. Cu toate acestea, această categorie ar putea include, de asemenea, un tutore, un coordonator de voluntariat sau un consilier.
  • Ce. Ce doriți să obțineți? Este important să fii cât mai specific posibil în acest pas. "Pregătiți-vă pentru colegiu" este cale prea mare. Nu veți începe niciodată pe un imens gol cum ar fi așa. În schimb, alegeți câteva specificiri care vă vor ajuta să obțineți acest obiectiv mai mare, cum ar fi "Activitatea de voluntariat" și "participă la o activitate extracurriculară."
  • Cand. Acest lucru vă ajută să știți când trebuie să se facă anumite părți ale planului dvs. Știind că acest lucru vă va ajuta să vă țineți pe drumul cel bun. De exemplu, dacă doriți să vă oferiți voluntari, trebuie să știți dacă există un termen limită de aplicare, când activitățile sunt și când veți putea să le faceți.
  • Unde. Este adesea util să identificați unde veți lucra la atingerea acestui obiectiv. Pentru exemplul de voluntariat, ați putea alege să lucrați la un adăpost pentru animale.
  • Cum. În acest pas identificați modul în care veți obține fiecare etapă a scopului dvs. De exemplu, care este procesul de contact a adăpostului la voluntar? Cum veți ajunge la adăpostul de animale? Cum vă veți echilibra voluntariatul cu alte responsabilități? Trebuie să vă gândiți la răspunsurile la aceste tipuri de întrebări.
  • De ce. Aceasta este probabil cea mai importantă parte, credeți sau nu. Este mai probabil să atingeți un obiectiv atunci când este semnificativ pentru dvs. și puteți vedea cum se potrivește în "Imaginea mare."Aflați de ce acest obiectiv este important. De exemplu, "Vreau să vă ofer voluntar la adăpostul de animale, astfel încât să pot face CV-ul meu mai atractiv pentru programele de colegiu pre-vete."
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 3
    3. Știți când este bine să fii prostie. Nu trebuie să fii serios tot timpul pentru a fi matur. Maturitatea reală vă cunoaște publicul și imaginându-vă când este potrivit să fii prost și când este important să fii serios. Este bine să aveți diferite nivele de prostie, astfel încât să vă puteți scala acțiunile în mod corespunzător.
  • Încercați să renunțați la o parte din ziua dvs. care să fie doar pentru a pleca. Aveți nevoie de timp pentru a arunca abur și pentru a obține Goofy. Dați-vă puțin timp în fiecare zi (spuneți, după școală) să vă răsfățați în Hijinks Wacky.
  • Înțelegeți că, de obicei, Silliness nu este adecvată în situații formale, cum ar fi școala, biserica, la locul de muncă și mai ales la înmormântări. Sunteți de așteptat să plătiți atenția, nu la oameni. Fiind prost în aceste situații va comunica, de obicei, imaturitatea.
  • Cu toate acestea, situații informale, cum ar fi agățat cu prietenii dvs. sau chiar timpul cu familia dvs., pot fi un moment minunat pentru a obține prostie. Vă poate ajuta chiar să vă legați unul cu celălalt.
  • Stabiliți niște parametri atunci când este în regulă și când nu este bine să jucați o glumă sau să fiți prostie.Nu utilizați umor sau înfricoșător spatid sau belittling.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 4
    4. Să fie respectuos față de ceilalți. Toți trebuie să trăim împreună în lume împreună. Dacă faceți lucruri pentru a deranja în mod intenționat pe alții sau dacă faceți tot ce doriți fără a păstra sentimentele altora în minte, oamenii vă pot vedea ca imatur. Încercând să-și amintească nevoile și dorințele altor oameni din jurul tău vă veți ajuta să cultivați o reputație ca un individ matur și respectuos.
  • Fiind respectuos față de ceilalți nu înseamnă că trebuie să-i lăsați să meargă peste tine. Înseamnă că trebuie să ascultați pe alții și să le tratați așa cum doriți să fiți tratați. Dacă cealaltă persoană este nepoliticoasă sau nemaipomenită, nu răspundeți cu un priceput al tău. Arată că sunteți persoana mai mare de mers pe jos.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 5
    5. Alegeți prietenii maturi. Prietenii tăi vor influența comportamentul tău. Asigurați-vă că asociați cu oameni care vă vor face o persoană mai bună, în loc să petreceți timp cu oameni care vă trag doar în jos.
  • Metoda 2 din 4:
    Dezvoltarea maturității emoționale
    1. Imaginea intitulată BE MATURE Pasul 6
    1. Nu fi un bully. Comportamentul de agresiune apare adesea dintr-un sentiment de nesiguranță sau stima de sine săracă.Poate fi o modalitate pentru ca oamenii să încerce să-și afirme puterea asupra altora. Agresiunea este rele pentru oamenii care sunt agitați și pentru cei care fac agresiunea. Dacă vă aflați angajați în comportamentul de agresiune, discutați cu cineva în care aveți încredere, ca un consilier părinte sau școală, despre cum să vă opriți.
    • Bullyingul cade în trei tipuri de bază: verbale, sociale și fizice.
    • Verbalingul verbal implică lucruri precum numirea de nume, amenințând pe alții sau făcând comentarii necorespunzătoare. În timp ce cuvintele nu provoacă rău fizică, pot provoca răni emoționale profunde. Uita-te la ceea ce spui și nu spui ceva cuiva că nu ai vrea să-ți spună.
    • Agresiunea socială implică daune reputației sau relațiilor sociale ale cuiva. Shunning alții, răspândind zvonuri, umilindu-le pe alții sau bârfele sunt toate tipurile de agresiune socială.
    • Agresiunea fizică implică rănirea cuiva (sau a lucrurilor cuiva). Orice violență fizică, precum și luarea sau distrugerea lucrurilor cuiva sau făcând gesturi nepoliticoase, sunt forme de agresiune fizică.
    • Nu permiteți agresiunii să se întâmple atunci când sunteți în jur, fie. În timp ce nu trebuie să vă implicați fizic cu un bully - de fapt, care poate fi într-adevăr nesigure - există o mulțime de moduri pentru a vă ajuta să creați un mediu fără agresiune. Încerca:
    • Stabilind un bun exemplu, fără a nu agita pe alții.
    • Spunând bătăușii că comportamentul lor nu este amuzant sau rece.
    • Fiind frumos victimelor agresiunii.
    • Spunerea adulților responsabili despre agresiune.
  • Dacă simțiți că aveți o problemă de agresiune, luați în considerare vorbirea cu un consilier sau cu terapeut. Poate că aveți probleme mai profunde care vă fac să vă simțiți ca și cum ați avea nevoie să reluați sau să alegeți pe alții. Un consilier vă poate oferi abordări pentru a dezvolta relații mai pozitive.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 7
    2. Evitați bârfele, zvonurile și vorbiți despre ceilalți în spatele spatelui lor. Bârfe, zvonuri de zvon, și backstabbing-ul poate răni alți oameni la fel de mult ca și cum le-ați perfora în față - poate chiar mai mult. Chiar dacă nu vrei să spui bârfe în mod rău, poate face încă daune. Oamenii maturi se îngrijesc de nevoile și sentimentele altora și nu fac lucruri care ar putea provoca răniți.
  • Bârfele nu vă va face neapărat să vă răcoriți sau să fie populari. Studiile au arătat că bârfele vă pot face să parcă cool atunci când sunteți în clasa a cincea, dar de clasa a nouă (atunci când sunteți sperăm că mai matur), gosfii sunt în general văzuți ca mai puțin plăcute și mai puțin populare.
  • Nu încurajați nici bârfa. Dacă cineva încearcă să inițieze bârfe când sunteți în jur, vorbiți: Cercetările arată că, atunci când o persoană spune "Hei, nu sunt cool cu ​​bârfe despre alte persoane", poate face cu adevărat o diferență.
  • Uneori, puteți spune ceva frumos despre cineva și poate ajunge tradus de alte persoane ca bârfe. De exemplu, poate că i-ai spus unui prieten "Îmi place foarte mult să stau cu Ziyi. E atât de amuzantă!"Și altcineva ia spus altcuiva că ați spus ceva înseamnă. Nu puteți controla modul în care alte persoane interpretează sau răspund la ceea ce spui. Singurul lucru pe care îl poți controla este ceea ce spui și faci. Asigura-te ca ta Cuvintele sunt cam.
  • Un test bun pentru a determina dacă ceva este bârfe sau zvon este să te întrebi: aș vrea ca alți oameni să audă sau să știe despre mine? Dacă răspunsul este nu, nu-l împărtășiți cu alții.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 8
    3. Fii persoana mai mare dacă cineva este necuviincios pentru tine. Dacă îl puteți lăsa să plece, nu răspundeți - tăcerea va comunica că ceea ce a spus persoana nu a fost în regulă. Dacă nu o puteți lăsa să plece, spuneți pur și simplu persoanei că comentariul lor era nepoliticos. Dacă persoana își cere scuze, acceptă scuzele - dacă nu există scuze, doar ieși.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 9
    4
    Ține minte o minte deschisă. Oamenii maturi sunt deschisi. Doar pentru că nu ați auzit niciodată sau ați încercat ceva, nu înseamnă că ar trebui să o închideți sau să respingeți posibilitatea. În schimb, uitați-vă la ea ca o oportunitate de a învăța despre ceva (sau cineva) nou și diferit.
  • Dacă cineva are o credință sau un obicei diferit decât tu, nu-l judeca imediat. În schimb, cereți întrebări deschise, cum ar fi "Puteți să-mi spuneți mai multe despre acest lucru?"Sau" De ce faci asta?"
  • Încercați să ascultați mai mult decât vorbiți, cel puțin la început. Nu întrerupeți oamenii sau să spuneți "dar cred că ..." Lăsați-i să vorbească. Veți fi surprinși ce învățați.
  • Cereți clarificări. Dacă cineva spune sau face ceva care nu pare corect, cere clarificări înainte de a face o judecată rapidă. De exemplu, dacă credeți că cineva ți-a insultat credințele, respirați adânc și apoi spuneți ceva de genul: "Am auzit că spuneți _______. Asta ai vrut să spui?"Dacă cealaltă persoană spune că nu a însemnat așa, acceptați-l.
  • Nu vă așteptați la cel mai rău de la oameni. Intrați în situații care așteaptă ca toți ceilalți să fie umani, la fel ca tine. Probabil că nu vor încerca să fie rău sau dureroase, dar ei pot face și greșeli. Învățați să acceptați oamenii la fel cum sunt vă vor ajuta să fiți mai maturi.
  • Uneori, nu vei fi de acord cu altcineva. Este în regulă. Uneori trebuie doar să fii de acord să nu fii de acord - asta face parte din maturitate.
  • Imaginea intitulată Fiți matur Pasul 10
    5
    Au încredere în tine.Nu vă cereți scuze pentru quirk-uri sau ciudățenii pe care le puteți avea, chiar dacă alții nu aprobă. Atâta timp cât comportamentele dvs. nu sunt antisociale și nu vor face ca nimeni să rănească, ar trebui să vă simțiți liberi să vă exprimați individualitatea. Oamenii maturi nu cred ei înșiși sau încearcă să fie ceva ce nu sunt.
  • Dezvoltarea hobby-urilor și abilităților de care sunteți bine este o modalitate excelentă de a vă construi încrederea în sine. Veți afla că puteți realiza ceea ce vă puneți mintea și aveți un set de abilități răcoroase pentru a împărtăși cu alții.
  • Ai grijă de criticul interior. Dacă observați gânduri negative despre tine, gândiți-vă dacă le-ați spune unui prieten. Dacă nu o faceți unui prieten, de ce v-ați rupt? Încercați să redresați aceste gânduri negative în cele de ajutor.
  • De exemplu, s-ar putea să credeți că "sunt un ratat! Eu suge la matematică și nu voi mai fi niciodată mai bine."Acesta nu este un gând de ajutor, și cu siguranță nu este ceva ce ai spune unui prieten. Realizați-l în termeni de ceea ce puteți face: "Nu sunt grozav la matematică, dar pot lucra din greu. Chiar dacă nu fac un A în clasă, o să știu că am făcut tot ce pot."
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 11
    6. Fi autentic. O marcă de maturitate adevărată este adevărată față de cine sunteți. Poti au încredere în sine fără a acționa arogant sau pompos. O persoană matură nu trebuie să-i rupă pe alții sau să pretindă că este ceva / el nu se simte bine despre el sau ea însăși.
  • Vorbi despre lucruri care vă interesează cu adevărat. Când îți pasă de ceva, arată.
  • Când aveți gânduri negative despre tine, poate fi tentant să mergeți peste bord neagă. De exemplu, dacă gândul "sunt într-adevăr îngrijorat de acest test săptămâna viitoare" apare, prima dvs. reacție ar putea fi să vă prefaceți "nimic nu mă sperie!"Acest lucru nu este adevărat pentru tine. Este mai matur să recunoaștem când vă simțiți nesigur sau vulnerabili. Toată lumea are momente când nu se simt încrezători. Asta e total normal.
  • Exprimați-vă clar sentimentele. Bătând în jurul tufișului sau fiind agresiv pasiv nu sunt modalități mature sau autentice de a vă ocupa de sentimentele dvs. Fi politicos și respectuos, dar nu vă fie frică să spuneți cum vă simțiți cu adevărat.
  • Fă ceea ce crezi că este corect. Uneori, alți oameni se pot bate sau critici pentru asta. Cu toate acestea, dacă vă lipiți de principiile dvs., veți ști că ați fost adevărat pentru dvs. Dacă oamenii nu respectă acest lucru, nu vreți oricum opinia lor bună.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 12
    7. Acceptați responsabilitatea personală. Eventual cea mai importantă parte a unei persoane mai mature acceptă responsabilitatea pentru propriile cuvinte și acțiuni. Amintiți-vă că lucrurile nu se întâmplă pur și simplu la tu. Ești un agent în viața ta, și cuvintele și acțiunile tale au consecințe atât pentru tine, cât și pentru ceilalți. Dețineți când faceți greșeli. Recunoașteți că nu puteți controla ceea ce face altcineva, dar puteți controla ceea ce faceți.
  • Acceptați responsabilitatea atunci când lucrurile merg prost. De exemplu, dacă faci rău pe un eseu, nu-l dai vina pe profesor. Gândiți-vă la ce acțiuni ați luat pentru a vă duce la acest rezultat. Ce puteți face mai bine data viitoare?
  • Concentrați mai puțin la dacă ceva este corect. Lucrurile nu vor fi întotdeauna corecte în viață. Uneori, puteți merita ceva pe care nu îl obțineți. Oamenii maturi nu vor permite nedrept să stea în calea realizărilor lor.
  • 8. Preluați controlul asupra a ceea ce puteți. O mulțime de anxietate vine de la încercarea de a controla lucrurile care nu sunt neapărat ale tale de a controla. Cu toate acestea, există lucruri pe care le puteți controla și este important să fiți conștienți de aceștia și să lucrați la ceea ce puteți pentru a îmbunătăți aceste lucruri. De exemplu:
  • Pentru locul de muncă: puteți să vă lustruiți și să vă corectați CV-ul. Puteți să vă pregătiți pentru interviu, cât și pentru dvs. puteți. Vă puteți îmbrăca profesional atunci când intervievați pentru slujbă. Puteți apărea la timp. S-ar putea să nu ajungeți să nu obțineți treaba, dar veți fi făcut totul în cadrul controlului dvs.
  • Pentru relații: puteți fi respectuos, amuzant și amabil. Puteți fi în jurul celeilalte persoane. Puteți fi vulnerabili și spuneți-i că doriți să aveți o relație. Acestea sunt lucruri pe care le aveți în controlul. Chiar dacă lucrurile nu funcționează, vă puteți odihni ușor să știți că ați rămas adevărată pentru tine și ați dat cea mai bună lovitură.
  • 9. Nu acceptați înfrângerea. De cele mai multe ori, oamenii renunță pentru că este mai ușor decât încercarea din nou. Este mult mai ușor să spui "eu sunt un ratat" decât de a spune "Ei bine, această abordare nu a funcționat, să vedem ce altceva pot face!"Acceptați responsabilitatea pentru alegerile dvs. și alegeți să continuați să încercați, indiferent de ce.
  • Metoda 3 din 4:
    Comunicând ca un adult
    1. Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 13
    1
    Controlați-vă temperamentul. Mânia este o emoție puternică, dar poate fi îmblânzită. Nu reacționează la lucruri minore care nu contează. Când vă simțiți supărați, opriți și luați 10 secunde să vă gândiți la răspunsul dvs. înainte de a face sau să spuneți ceva. Acest lucru vă va păstra de la lucrurile pe care le regretați și vă va ajuta să deveniți un comunicator mai matur.
    • După ce te oprești, întrebați-vă ce se întâmplă cu adevărat. Care este adevărata problemă aici? De ce esti suparat? Puteți afla că sunteți cu adevărat supărat despre ceva care sa întâmplat acum două zile și de fapt nu trebuie să vă curățați camera.
    • Gândiți-vă la soluțiile potențiale la această problemă. Fugiți prin câteva moduri în care ați putea reacționa înainte de a alege una. Ce se va adresa ce se întâmplă?
    • Ia în considerare consecințele. Aici se pot împiedica o mulțime de oameni. "Făcând ceea ce vreau" este adesea cea mai atractivă soluție, dar va remedia cu adevărat problema? Sau o va face mai rău? Gândiți-vă la ce este probabil rezultatul fiecărei opțiuni.
    • Alegeți o soluție. După ce ați considerat posibilele consecințe ale fiecărei opțiuni, alegeți cea mai bună pentru dvs. Rețineți că acest lucru nu va fi întotdeauna cel mai simplu sau cel mai distractiv! Aceasta este doar o parte a devenirii mai mature.
    • Dacă trebuie să spui ceva, să folosiți o voce calmă și să oferiți câteva argumente rezonabile pentru a justifica modul în care vă simțiți. Dacă persoana vrea doar să argumenteze și nu vrea să asculte, să plece de la conflict. Nu merita.
    • Când sunteți înfuriat sau pe cale să reacționați, Luați respirații profunde și conta la 10. Trebuie să vă mențineți autocontrol și să nu lăsați mânia să vă facă mai bine.
    • Dacă aveți un temperament, oamenii se pot bucura de vă provocați. Când vă controlați temperamentul, ei vor pierde interesul să vă facă supărat și vă vor începe să vă părăsiți singuri.
  • Imaginea intitulată Fiți matur Pasul 14
    2. Aflați tehnici asertive de comunicare. Atunci când adulții doresc să comunice matur, folosesc tehnici și comportamente asertive. Asertivitatea nu este aceeași cu cocoșul, aroganța sau agresiunea. Indivizii asertivi își exprimă propriile sentimente și au nevoie clar și ascultă atunci când alții fac același lucru. Persoanele arogante și egoiste nu le pasă de nevoile altora și se concentrează pe obținerea a ceea ce doresc, atunci când o doresc - dacă îi face pe alții mizerabili. Învață să te ridici pentru tine, fără a fi arogant sau agresiv și vei simți cu siguranță mai matur. Iată câteva modalități de a comunica afirmativ:
  • Utilizați -Tatemente "I". "You" - Lăsați-i pe alții să se simtă vinași și le închide. Menținerea accentului pe ceea ce simțiți și experimentați păstrează calea deschisă pentru comunicații productive, mature.
  • De exemplu, în loc să-i spună părinților "nu mă asculți niciodată!"Încercați să utilizați un" i "- cum ar fi" Simt că perspectiva mea nu a fost auzită."Când spui că" simți "un anumit mod, cealaltă persoană este mai probabil să vrea să știe de ce.
  • Să recunoască nevoile altora. Viața nu este totul despre tine. Este minunat să vă comunicați sentimentele și nevoile în mod clar, dar amintiți-vă să întrebați și pe alții despre a lor. Posibilitatea de a pune pe alții mai întâi este un adevărat semn de maturitate.
  • Nu sari la concluzii. Dacă nu sunteți sigur ce sa întâmplat cu cineva, întrebați! Nu prejunți - amintiți-vă, nu aveți toate informațiile.
  • De exemplu, dacă prietenul tău a uitat că trebuia să mergi la cumpărături împreună, nu presupune că este pentru că nu-i pasă sau este o persoană teribilă.
  • În schimb, utilizați un "I" și urmăriți-l cu o invitație pentru ea să-și exprime sentimentele: "M-am simțit foarte dezamăgit când nu ai putut să-l cumperi. Ce faci?"
  • Oferta de a colabora cu alții. În loc să spun că "vreau să merg skateboarding," Cereți-i pe alții pentru intrare: "Ce ar vrea toată lumea să facă?"
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 15
    3
    Evitați îndurărea constantă. Mulți oameni și culturi au așteptări că comunicatorii maturi nu vor blestema sau jura. Înjurărea poate șoca pe alții sau chiar îi face să se simtă ca și cum le respectați. Jurământul poate, de asemenea, să facă ca alții să creadă că sunteți incompetent sau rău la comunicarea. În loc să jură, încercați Extinderea vocabularului. Pe măsură ce învățați cuvinte noi, utilizați-le pentru a vă exprima.
  • Dacă jurați frecvent când sunteți supărat sau când vă răniți, încercați să faceți un joc pentru a veni cu exclamații creative. În loc să înjunghie când vă înjunghie, este mult mai amuzant (și mai impresionant) să spunem ceva creativ ca "maimuțele Fudge!"
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 16
    4
    Vorbiți politicos și să vă abțineți de la creșterea vocii. Dacă vă ridicați vocea, mai ales când sunteți supărat, este posibil să faceți oamenii incomod. Ei pot decide chiar să vă ajusteze. Screaming este ceea ce fac copiii mici, nu adulți maturi.
  • Utilizați un ton chiar și calm al vocii, chiar și atunci când sunteți supărat.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 17
    5. Urmăriți limba corpului. Corpul tău poate spune la fel de mult ca și cuvintele tale. De exemplu, traversarea brațelor în fața dvs. poate spune altora că nu sunteți interesați de ceea ce spun. În picioare în picioare comunicate că nu sunteți într-adevăr "acolo" sau doriți să fiți în altă parte. Aflați ce comunică corpul dvs. și asigurați-vă că este ceea ce doriți.
  • Țineți brațele relaxate la părțile dvs. în loc să le trageți în fața dvs.
  • Se ridică drept, cu pieptul afară și capul paralel cu podeaua.
  • Amintiți-vă că fața dvs. comunică prea. Nu vă răsturnați ochii sau priviți la podea.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 18
    6. Vorbește despre subiecte mature cu oameni. Exemple de subiecte mature includ școala, știrile, experiențele de viață și lecțiile de viață pe care le-ați învățat. Desigur, puteți dura ceva timp pentru a fi Goofy cu prietenii dvs. Este vorba de a lua în considerare publicul dvs. Probabil că nu veți vorbi despre aceleași subiecte cu cel mai bun prieten al tău ca și cu profesorul tău de matematică.
  • Întreabă întrebări. Unul dintre semnele de maturitate este curiozitatea intelectuală. Dacă tot ce ați făcut vreodată este vorbiți la cineva, nu vei părea foarte matur. Cereți altora pentru contribuția lor. Dacă cineva spune ceva interesant, spuneți "spune-mi mai multe despre asta!"
  • Nu pretindeți că știți ceva ce nu faceți. Poate fi greu să recunoști că nu știi ceva. La urma urmei, chiar vrei să apară matur și informat. Dar pretinzând că știți ceva doar pentru a ieși că nu vă puteți face să arătați (și să vă simțiți) nebuni. Este mult mai bine să spui ceva de genul: "Nu am citit prea multe despre asta. Va trebui să mă uit la ea!"
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 19
    7. Spune ceva frumos. Dacă nu puteți spune ceva pozitiv, nu spuneți nimic. Oamenii imaturi critică în mod constant lucrurile și au subliniat defectele despre alte persoane și nu ezită să spună insulte dureroase de toate chestiunile. Uneori, ei justifică cruzimea afirmând că sunt doar "Fiind cinstit." Oamenii maturi își aleg cuvintele cu atenție și nu rănesc sentimentele oamenilor în încercarea lor de a fi "sincer," Așadar, amintiți-vă să urmăriți ceea ce spuneți și nu spuneți lucruri care rănesc sentimentele altora. Tratați oamenii așa cum doriți să fiți tratați.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 20
    8
    Învață să-ți ceri scuze sincer pentru greșelile tale. Indiferent cât de conștiincios sunteți, veți spune un lucru greșit sau ați rănit din greșeală oamenii din când în când. Noi toți facem lucruri stupide din când în când, pentru că nimeni pe pământ nu este perfect. Învață să-ți înghită mândria și să spui, "Îmi pare rău." O scuză veritabilă și onestă când ați făcut ceva greșit demonstrează maturitatea adevărată.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 21
    9
    Spune adevărul, dar fii plin de compasiune. Aceasta este o abilitate foarte dificilă de a stăpâni, dar gândindu-mă dacă vreți ca cineva să vă spună ceva vă poate ajuta să vă dați seama ce să spuneți. În budism, există o zicală: "Dacă vă propuneți să vorbiți, întrebați-vă întotdeauna: este adevărat, este necesar, este un fel."Luați în considerare înainte de a vorbi. Cei din jurul tău vă vor aprecia onestitatea și compasiunea voastră va arăta că vă pasă cu adevărat de ceilalți.
  • De exemplu, dacă un prieten vă întreabă dacă rochia ei o face să pară grăsime, luați în considerare ceea ce ar fi cel mai util. Frumusețea este foarte subiectivă, oferind astfel o opinie asupra aspectului ei nu este probabil să fie de ajutor. Cu toate acestea, spuneți-i prietenului dvs. că o iubiți și arată așa cum este ar putea fi creșterea încrederii de care are nevoie.
  • Dacă într-adevăr credeți că echipamentul prietenului dvs. nu este atractiv, există modalități tactice de a spune acest lucru dacă Crezi că va fi de ajutor. De exemplu, "știi, îmi place rochia roșie mai bună decât aceasta" nu judecă corpul prietenului tău - nimeni nu are nevoie de asta - dar răspunde la întrebarea ei dacă arată cel mai bine.
  • Oamenii de știință comportamentali sugerează că unele tipuri de necinstite sunt de fapt "pro-sociale", mici minciuni pe care le spui să-i ajute pe alții să evite jena sau rănit. Depinde de dvs. să decideți dacă este ceva ce doriți să faceți. Indiferent ce decideți, alegeți să faceți asta.
  • Metoda 4 din 4:
    Fiind politicos
    1. Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 22
    1. Utilizați maniere bune atunci când interacționați cu oamenii. Agitați mâinile cu o aderență solidă, fermă și priviți chiar în ochii acelei persoane. Dacă cultura dvs. are o modalitate diferită de a saluta pe alții, de a folosi formularul într-un mod adecvat și politicos. Când întâlniți pe cineva nou, faceți un efort bun pentru a vă aminti numele persoanei prin repetarea acestuia: "Mă bucur să vă cunosc, Wendy."Manierele bune comunică că respectați cealaltă persoană, care este comportamentul unei persoane mature.
    • Pe parcursul oricărei conversații, ascultați cu atenție și mențineți contactul cu ochii. Nu te uita la cealaltă persoană, totuși. Utilizați regula 50/70: face contact vizual pentru 50% din momentul în care vorbești și 70% din timp în timp ce cealaltă persoană vorbește.
    • Evitați fidgetarea sau fiți cu obiecte aleatorii. Fidgeting este un semn că nu ai încredere. Păstrați-vă mâinile deschise și relaxate.
    • Nu stați acolo gândindu-vă la locurile pe care le-ați fi mai degrabă. Majoritatea oamenilor sunt foarte buni la observarea când nu-ți pasă de o interacțiune și îi va răni sentimentele.
    • Nu vorbiți pe telefonul dvs. mobil sau pe oamenii de text în timp ce ar trebui să vă acordați atenție persoanei din fața dvs. Acest lucru comunică lipsa de respect.
    • Când introduceți o nouă situație sau o nouă comunitate, păstrați-vă liniștiți pentru o vreme și observați cum acționează alți oameni. Nu este treaba ta să le spui altor oameni ce ar trebui sau nu ar trebui să facă. În schimb, urmăriți și respectați.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 23
    2. Observați o etichetă bună online. Folosind o bună etichetă online, vă respectați prietenii, familia și alte persoane care se află online cu dvs. Este un semn de maturitate. Țineți minte că o mulțime de ceea ce spuneți online poate fi, de asemenea, văzută de oameni ca potențialii angajatori, profesori și alții, așa că nu spuneți lucruri care să vă deranjeze sau să vă rănească.
  • Evitați limbajul puternic sau ofensator. Nu depășiți punctele de exclamare. Amintiți-vă că nu sunteți acolo în persoană pentru a vă clarifica punctul, deci asigurați-vă că nu vă copleșiți publicul.
  • Utilizați tasta Shift. Capitalizați substantive proprii și începuturile propozițiilor în loc să scrieți în toate literele mici. Evitați utilizarea capitalizării nonstandard. Ea face ca scrisul dvs. să fie mult mai greu de citit.
  • Evitați utilizarea tuturor literelor majuscule. Acesta este echivalentul internetului de strigare. Acest lucru poate fi bine dacă postați un Tweet despre modul în care echipa dvs. de hochei a câștigat campionatul, dar nu este o idee bună în e-mailurile zilnice și posturile sociale media.
  • Când trimiteți un e-mail, utilizați o salutare ("Dragi" în "Dragi John"). Pornirea unui e-mail fără unul este nepoliticos, mai ales dacă este pentru cineva pe care nu-l cunoașteți bine sau pentru cineva ca un profesor. Utilizați, de asemenea, o închidere, cum ar fi "vă mulțumesc" sau "sincer."
  • Corectați înainte de a trimite un mesaj de poștă electronică sau pentru a face un post social media pentru a vă asigura că nu ați făcut o greșeală. Utilizați propoziții complete și asigurați-vă că adăugați punctuația corespunzătoare la sfârșitul fiecărei propoziții.
  • Du-te ușor la abrevieri, argou și emoticoane. Este bine să le folosiți într-un text casual unui prieten, dar nu le folosiți într-un e-mail profesorului dvs. sau într-o altă situație în care doriți să arătați matur.
  • Amintiți-vă regula de aur online, la fel ca regula de aur în viața reală. Tratați pe alții așa cum doriți să fiți tratați. Dacă vrei ca cineva să fie drăguț cu tine, fii dragut și ei.Dacă nu aveți nimic frumos de spus, nu spuneți nimic.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 24
    3. Fii de ajutor. Țineți ușile, ajutați-vă să alegeți lucrurile și să oferiți asistență oricui are nevoie de el. Luați în considerare faptul că sunteți de ajutor și în comunitatea dvs., cum ar fi un mentor unui student mai tânăr, îndrumați sau lucrați la un adăpost pentru animale. Când îi faci pe alții fericiți, ești mai probabil să te simți fericit. Servind altora, mai degrabă decât doar tine este un comportament foarte matur.
  • Actele utile pot, de asemenea, să-ți sporească stima de sine. Studiile au arătat că atunci când îi ajutăm pe alții, avem un sentiment de realizare și mândrie în ceea ce am făcut.
  • Fiind de ajutor nu este întotdeauna o stradă cu două sensuri. Este posibil să existe momente când îi ajutați pe alții și nu spun "mulțumesc" sau oferta de a vă ajuta în schimb. Asta e pe ei. Amintiți-vă că sunteți de ajutor tu, să nu primești nimic de la nimeni altcineva.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 25
    4. Evitați să încercați să fiți centrul atenției tot timpul. Când luați în mod constant conversații și discutați despre voi înșivă din tot timpul, în loc să vă oferiți altora șansa de a vorbi, arată lipsă de respect și imaturitate. Afișând un interes real în interesul și experiențele altora vă poate face să parcă mai matur și mai puțin centrat. S-ar putea să învățați și ceva nou sau să dezvoltați un nou respect pentru cineva pe baza a ceea ce auziți.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 26
    5. Acceptați ambele complimente și critici cu maturitate.Dacă cineva vă complimentează, spuneți "mulțumesc" și lăsați-o la asta. Dacă cineva vă critică, fi politicos și spune ceva "Bine, cred cu claritate." Poate că critica nu este validă, dar manipularea politicoasă te face să arăți matur în acest moment.
  • Încercați să nu luați critici personal. Uneori, oamenii pot încerca să ajute și nu comunică bine. Dacă credeți că este cazul, cereți clarificări: "Am auzit că spui că nu mi-a plăcut eseul meu. Puteți să-mi spuneți mai multe specifice, astfel încât să pot face mai bine data viitoare?"
  • Uneori, critici spune mult mai mult despre persoana care dau asta decât despre tine. Dacă critica pare nedreaptă sau rănit, amintiți-vă că cealaltă persoană ar putea încerca să-l facă să se simtă mai bine prin tendința de a te în jos. În unele cazuri, ei pot reacționa chiar și pentru că ei recunosc ceva în voi că nu le place despre ei înșiși.
  • Acceptarea criticii cu grație nu înseamnă că nu vă puteți ridica pentru voi înșivă. Dacă cineva vă dăunează sentimentele, spuneți-le într-un mod calm și politicos: "Sunt sigur că nu ai vrut să spui așa, dar când mi-ai criticat costumul mi-a rănit cu adevărat sentimentele. Data viitoare, nu ați putut face comentarii despre aspectul meu?"
  • Nu vă petreceți prea mult timp criticându-vă, fie. Dacă observați ceva despre dvs. pe care doriți să-l schimbați, lucrați puțin la un moment dat. Rețineți că orice schimbare este un proces, deci fiți răbdători dacă nu se întâmplă peste noapte.
  • sfaturi

    Fii bun, înțelegere și un prieten pentru toată lumea! Nu te simți doar într-o zi, dar tot timpul.
  • Maturitatea este dificil de dobândit. Cu toate acestea, nu schimbați cine trebuie să deveniți mai maturi. În schimb, încercarea de a fi cine sunteți și fiți atât de bine. Nu mai este o chestiune de cine este mai în vârstă și cine este mai mic. Dacă doriți să fiți luați în serios de oameni din jurul vostru, gândiți-vă și acționați asupra modului în care doriți să fiți auziți, asigurați-vă că odată ce ați luat pasul - fiți fermi și faceți o poziție la alegere. Dacă ceva a mers prost - faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă menține calmul și gândiți-vă la următorul pas, nu puneți vina pe alții, ați luat acțiunea și că sunteți responsabil pentru el. Să fie maturat și să fie responsabil.
  • Când se confruntă cu un conflict cu alții, evitați argumentarea și în schimb, încercați să o rezolvați într-o manieră calmă rațională. Dacă se escaladează să se certe, să se încheie cât mai repede posibil.
  • Tratați pe alții ca pe care doriți să fiți tratați. Practic, aceasta este definiția maturității.
  • Scrieți obiectivele dvs. pentru a deveni mai matur și planificați cum le veți realiza. De exemplu, puteți decide că veți începe fiind liniștit În loc să vorbești despre tine tot timpul. Lucrați la el timp de o săptămână și apoi vedeți cum ați făcut. Chiar dacă nu sunteți perfect prima dată, continuați să încercați.
  • Arătați grația. Chiar dacă cineva nu merită oa doua șansă, să le aibă. Vă va face persoana mai mare și vă va arăta matur.
  • Știți cum ar trebui să vă uitați în diferite setări. Părul Orange Spiked poate să vă comunice individualitatea, dar dacă aveți un loc de muncă într-un cadru formal, aspectul dvs. poate face pe oameni să presupună că sunteți imatur, chiar dacă nu este adevărat.
  • Încercați să vă concentrați și pe problemele altora. Acest lucru vă va face să arătați mai matur.
  • Punctualitatea este o virtute!
  • Nu râde de funcții corporale. Maturitatea adevărată este adevărata dvs. voastră și găsiți prieteni care vă place pentru dvs. (nu pretindeți că sunteți altcineva în scopul de a fi popular - încercarea de a fi răcoros) nu țipați și fii încrezător în opiniile și lucrurile pe care le doriți, Chiar dacă nu fac apel la alte persoane. Nu dormi în jur, și cel mai important, iubiți-vă pentru oricine sunteți.
  • Ia critici în serios. Dacă cineva spune că acționați copilăresc, stați înapoi, relaxați-vă și vedeți cum puteți fi o persoană mai bună și mai mare. Nu vă supărați din cauza a ceea ce spune persoana, dar luați ca o motivație pentru a găsi cine sunteți.
  • Nu fi cineva pe care nu-l faci. Dacă sunteți o persoană proastă, dar veselă, nu vă acționați ca și cum nu vă aflați în asta. Fii tu, dar cea mai bună versiune a ta.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar