Cum de a face față oamenilor care vă tratează ca un copil

Dacă simți că ești tratat ca un copil de familia ta, nu ești singur, indiferent dacă ești adult sau adolescent. De asemenea, ați putea experimenta șeful, colegii sau cunoștințele dvs. de a vă patrona, sau vă puteți găsi întâlnirea cu oamenii condescendenți în public. Adesea, trebuie doar să vă confruntați cu persoana, însă, în unele cazuri, poate fi cel mai bine doar pentru a lăsa să plece.

Pași

Partea 1 din 4:
Care se ocupă de membrii familiei ca adult
  1. Imaginea intitulată convinge părinții să vă lase să obțineți brațele Pasul 6
1. Discutați problema. Unii membri ai familiei nu pot să-și dea seama că încă te tratează ca un copil. Este greu pentru adulții mai în vârstă din familia ta să renunțe la gândul tău "fetiță" sau "baietel," Chiar dacă sunteți bine la vârsta adultă. Prin urmare, trebuie să împachetați subiectul cu ei și să îi ajutați să înțeleagă ce simțiți.
  • Începeți cu sentimentele dvs. Adică, utilizați un "I" Declarație pentru a descrie modul în care vă simțiți în loc de a "tu" declarație care pune vina pe ele. Vina pe cineva le va pune în apărare. De exemplu, nu spuneți, " Mereu mă tratezi ca un copil mic." În schimb, spuneți "Mă simt supărat când mă tratezi ca un copil. Am crescut."
  • Să fie specifică vorbind despre declarații sau comportamente particulare care vă deranjează. De exemplu, ai putea spune, "Îmi place să ajuți cu copiii, dar nu-mi place când contrazice regulile pe care le-am făcut." De asemenea, ați putea spune, "Îți respect regulile când sunt în casa ta, dar nu-mi place să fiu întrebat unde sunt în fiecare secundă în fiecare zi."
  • Întrebați ce sunt preocupările lor pentru dvs. De exemplu, dacă cineva vă critică, încercați să spuneți, "Ce vrei să mă ajuți să învăț?"
  • Imagine intitulată Deal cu părinții dvs. Combaterea pasului 7
    2. Fi în avans despre ceea ce doriți. Dacă îi spui mamei tale o poveste, spune-i ce aștepți de la începutul ei. De exemplu, dacă îi spui povestea să-i dea informația și nu vrei într-adevăr sfaturi, lasă-o să știe asta.
  • Ai putea spune, "Mamă, trebuie să-ți spun ceva, dar vreau să-mi promiți că nu vei oferi judecata ta la sfârșit. Simt că trebuie să știți aceste informații, dar nu vreau sfaturi despre alegerile mele."
  • Imaginea intitulată Opriți-vă părinții din lupta cu pasul 6
    3. Concentrați-vă asupra relației. Care este adesea în comunicare, oamenii încearcă să mențină controlul. Este o luptă de putere. Adesea, acest tip de comunicare apare între un părinte și un copil adult sau chiar un alt tip de relație, cum ar fi o mătușă și nepotul sau nepotul. "adult" Încă dorește să controleze copilul adult, chiar dacă acea persoană nu o dă seama. Dacă sunteți copilul adult, poate doriți să vă luptați "victorie" In aceasta situatie. Cu toate acestea, adesea lăsarea de a merge la lupta de putere poate duce la o relație mai sănătoasă.
  • Acest tip de luptă de putere poate face oamenii defensivi. Probabil că vă simțiți defensiv atunci când un alt adult din familia dvs., fie că este un părinte, mătușa, gardian sau bunic, vă face acest lucru. Cu toate acestea, prin ascultarea cu adevărat și lăsându-l pe lupta de putere, puteți tăia o parte din acea defensivitate și ambele părți se pot simți mai auziți și apreciate.
  • Face un plan pentru cum să-ți arăți celor dragi că pot avea încredere în tine. De exemplu, dacă se verifică în mod constant cu dvs. despre clasele dvs. de colegiu, puteți fi de acord să le trimiteți prin e-mail o dată pe lună cu progresul dvs. în fiecare curs.
  • Imaginea intitulată nu mai este centrată de sine
    4. Setați limitele. Uneori, părinții și alți membri ai familiei au probleme cu respectarea limitelor pentru că vă văd încă ca un copil pe care îl au dreptul de a se pronunța. În acest caz, aveți nevoie pentru a stabili limitele politicoase, dar ferm, pentru că aveți propria voastră viață acum.
  • De exemplu, spuneți că părinții dvs. au tendința de a apărea doar la casa dvs. neanunțată. Ai putea spune, "Ne iubim să vă avem aici, dar am aprecia dacă ne-ați oferit o notificare avansată. Uneori, avem timpul familial planificat și avem nevoie de acel moment pentru a vă consolida și a crește împreună."
  • Un alt mod în care ați putea adresa o problemă este să spuneți, "Înțeleg că sunteți preocupat de când avem copii. Cu toate acestea, poate fi ceva timp înainte de a decide să facem acest lucru. Vă voi anunța cu siguranță când ne gândim la asta. Până atunci, aș aprecia dacă nu mai întrebi despre asta."
  • Partea 2 din 4:
    Care se ocupă de membrii familiei și gardienii ca minor
    1. Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă obține un smartphone Pasul 7
    1. Deschideți liniile de comunicare. Adesea, părinții, gardienii și alți adulți îi tratează pe adolescenți ca niște copii, deoarece nu văd cum ați maturizat. Un semn de maturitate este sincer cu membrii familiei dvs., atât despre lucrurile mari cât și mici.
    • Parțial, asta înseamnă că sunteți în față cu privire la lucruri. Nu minți spunând că te duci la bibliotecă când te duci la casa prietenului tău. Nu fibiți despre cât de multă temă aveți. Fiecare minciună, indiferent cât de mică, taie cât de mult părinții tăi au încredere în tine.
    • De asemenea, înseamnă deschiderea vieții dvs. Dacă puteți vorbi despre ceea ce vă gândiți și vă simțiți cu părinții dvs., acest lucru îi poate ajuta să vadă cum ați maturizat și care sunt prioritățile dvs.
  • Imaginea denumită obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 3
    2. Discutați cu adulții din viața voastră despre încredere. Dacă creșteți, asta înseamnă că puteți avea o discuție onestă despre încredere. Dacă vă simțiți ca părinții dvs. sau alți adulți care sunt responsabili pentru dvs. nu aveți încredere în tine, este un moment bun să le întrebați de ce nu au încredere în tine sau dacă ați făcut ceva pentru a-și rupe încrederea.
  • Cereți persoanei sau persoanelor pentru a vorbi bine. Când stai jos, doar scoate-o în aer liber. Spune ceva de genul, "Uneori, mă simt ca și cum nu ai încredere în mine. Am crescut foarte mult în ultimii ani și mă simt ca și cum crezi că sunt un copil mic."
  • Întrebați ce puteți face pentru a-și câștiga încrederea. Ei pot avea orientări specifice pe care trebuie să le urmați înainte de a avea încredere în tine.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă obține un smartphone pas cu 2
    3. Urmeaza regulile. Dacă te comporți ca un copil mic, te vor trata ca un copil mic. Copiii încalcă regulile. Adulții sunt suficient de maturi pentru a respecta dorințele și regulile părinților sau tutorii lor atunci când trăiesc în casa lor.
  • De exemplu, când aveți o curfew, asigurați-vă că sunteți acasă la timp.
  • Asigurați-vă că faceți ce treburile pe care le-au pus pentru tine și pentru temele tale. Dacă doriți să fiți tratați mai în vârstă, trebuie să realizați că vine cu responsabilități.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă obține un smartphone Pasul 12
    4. Afișați că sunteți responsabil. O altă modalitate de a dovedi adulților din familia dvs. că sunteți matur este să arătați cât de responsabil sunteți. Fiind responsabil înseamnă a face ceea ce spui că vei face când spui că o vei face. Înseamnă că adulții din familia ta pot depinde de tine să fii la fel de bun ca ceea ce promiteți.
  • Asigurați-vă că urmați când spui că veți face ceva.
  • De asemenea, poate contribui la preluarea responsabilităților fără a fi întrebat. Faceți felurile de mâncare fără ca mama voastră să vă nagăm pe gazon înainte ca tatăl dvs. să aibă șansa de a vă face temele, să vă periați dinții și dușul fără a fi întrebat și luați vreun medicament sau vitamine la timp.
  • Acest lucru vă va ajuta să vă arătați părinților că veți putea fi responsabili pentru dvs. odată ce sunteți pe cont propriu, ceea ce îi poate ajuta să nu mai trateze ca un copil,
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat Suicid Pasul 10
    5. Alegeți prieteni buni. Motivul din spatele acestui pas nu poate părea atât de evident. Prietenii tăi sunt prietenii tăi, dreapta? Ei bine, nu întotdeauna. Când alegi prieteni care sunt o influență proastă, cum ar fi cei care nu-i plac școala, sunt în droguri, sau doar supărat în lume, părinții și nota de familie. Prietenii tăi au o mare influență asupra ta, așa că atunci când alegi prieteni care nu sunt la fel de maturi, te poate aduce în jos. Familia ta știe că și ei vă pot trata mai mult ca un copil când expuneți acest comportament.
  • Imagine intitulată Deal cu Copiii ADHD Pasul 38
    6. Încercați să nu fiți prea dramatici. Când plângi și țipați, asta spune membrilor familiei și tutorelui dvs. nu sunteți gata să fiți tratați ca un adult tânăr. Un adult poate sta jos și are o conversație rezonabilă. Desigur, toată lumea se supără uneori. Cu toate acestea, când vă supărați, trebuie să învățați cum să vă liniștiți și să aveți o conversație chiar cu persoana cu care sunteți supărat.
  • Uneori, luând o pauză vă poate ajuta să vă calmeze. Dacă vă simțiți furios, întrebați persoana cu care vorbiți dacă puteți lua câteva minute pentru a vă liniști înainte de a vă deplasa cu conversația.
  • De asemenea, puteți să vă prezentați sentimentele. Puneți acele sentimente în arta voastră sau în scris, în loc să vă strigați la alți oameni.
  • Imagine intitulată Deal cu Copiii ADHD Pasul 36
    7. Cere scuze când ești greșit. Ne cerem scuze este greu pentru toată lumea. Nimeni nu-i place să recunoască că au fost în greșeală. Cu toate acestea, când ați rupt încrederea cuiva, cum ar fi încrederea părinților dvs., este important să le cerem scuze de voința voastră liberă. Ne cer scuze să devină o cale lungă de reconstruire a podurilor și de a arăta că ați maturizat.
  • Începeți prin recunoașterea a ceea ce ați făcut greșit. "Știu că am ieșit noaptea trecută, fără că permisiunea ta a fost greșită. Știu că îți faci griji pentru mine și vrei să fii în siguranță."
  • Ne cerem scuze fără să încercați să vă explicați acțiunile. De exemplu, spuneți "Îmi pare rău că am făcut asta." NU "Îmi pare rău că am făcut asta, dar eram atât de supărat că nu m-ai lăsa să merg la petrecere."
  • Fi sincer. Oamenii știu când nu sunteți sincer. Asigurați-vă că puteți fi sincer când vă oferiți scuze.
  • Partea 3 din 4:
    Care se ocupă de colaboratori și cunoștințe
    1. Imaginea intitulată Treci peste o pasiune pe colegul dvs. Pasul 3
    1. Auzi ce spune persoana. Unii oameni sunt doar condescendenți. Ei nu înseamnă neapărat să fie, dar se poate întâlni la tine ca și cum te tratează ca un copil sau un novice în câmp. O modalitate de a combate acest tip de persoană este de a asculta de fapt ceea ce spun ei, precum și să asculte ceea ce este sub cuvinte.
    • Ascultarea a ceea ce cealaltă persoană încearcă să-i transmită și apoi să-i ajute să știe că ați auzit cu adevărat că poate deschide ușa la conversații mai fructuoase.
    • Un mod pe care îl puteți arăta că ascultați este să cereți întrebări inspirate care sunt relevante pentru ceea ce spune cealaltă persoană.
    • Puteți, de asemenea, să vă dați din cap și să utilizați limba corpului pentru a vă arăta că auziți ceea ce spune cealaltă persoană.
  • Imaginea intitulată trece peste o pasiune pe colegul tău Pasul 2
    2. Amintiți-vă că nu este adesea despre tine. În multe cazuri, orice sfat ar putea să vă ofere sau așa cum se tratează că ați putea fi despre ei. Cu alte cuvinte, lucrurile pe care le-au spus într-un ton patronat sunt într-adevăr însemnate pentru ei înșiși.
  • Când găsiți că sunteți tratați ca un copil, încercați să faceți un pas înapoi. Respirați profund și întrebați-vă dacă ceea ce spun au un merit sau dacă este mai mult despre punctele forte și slăbiciunile celeilalte persoane.
  • Imagine denumită înainte telefonul mobil Pasul 5
    3. Dați-le beneficiul îndoielii. Uneori, tonul este greu de transmis, mai ales într-un mesaj de e-mail sau text. Dacă simțiți că cineva este condescendent, luați în considerare dacă ar putea fi luată altă cale. Dacă poate, poate lăsați-o să alunece de data asta.
  • Încercați să împingeți pentru comunicare în persoană. În acest fel, sunteți mai puțin probabil să interpretați greșit tonul persoanei.
  • Imaginea intitulată Obțineți un tip pentru a vorbi cu pasul 2
    4. Apelați persoana afară. La locul de muncă, acest pas poate fi complicat, dar dacă persoana pe care o comunicați este, în general, poate fi încercată. Persoana nu poate fi chiar conștientă de faptul că o fac, așa că le-au numit o șansă de a-și repara acțiunile.
  • Fi politicos și neemoțional. Adresați-vă ceea ce credeți că problema nu a încercat să vină pe cealaltă persoană.
  • De exemplu, ai putea spune, "Apreciez că mi-ai explicat asta, dar deja știu cum să o fac."
  • Un alt mod în care puteai să te confrunți cu problema este de a spune, "Nu-mi place să pierd timpul, și din moment ce știu deja cum să fac asta, putem trece?" sau "Vă mulțumim pentru e-mail. Mi-ai explicat asta în trecut, așa că înțeleg perfect."
  • Imaginea intitulată deveni un jurnalist de difuzare Pasul 14
    5. Dovedește că sunteți capabil. O altă modalitate de a vă deplasa pe oamenii care vă tratează ca un copil este să vă dovedi maturitatea. Într-un loc de muncă, asta înseamnă să dovedești că sunteți o sută la sută capabilă să obțină slujba bine și la timp. În alte situații, ar putea însemna doar ignorarea persoanei care te tratează prost și apoi de a face față sarcinii la îndemână.
  • Asta înseamnă învățarea abilităților pe care trebuie să le învățați, chiar dacă trebuie să puneți în ore suplimentare.
  • De asemenea, înseamnă a fi la timp pentru a lucra și a fi la timp la pornirea muncii dvs.
  • În alte situații, cum ar fi situațiile de voluntariat sau la întâlnirile școlare pentru tine, este posibil să trebuiască să ignorați persoana și să faceți ceea ce trebuie să faceți.
  • Partea 4 din 4:
    Care se ocupă de străini
    1. Imagine intitulată Vorbește cu ex pasul 13
    1. Rămâi politicos. Uneori, când sunteți în public, cineva poate folosi un ton condescendent sau poate scădea a "dragă" La sfârșitul unei propoziții atunci când vorbești cu tine. Dacă o parcurgeți în public, începeți să fiți politicos. Cu alte cuvinte, nu se ridică la momeală. Pur și simplu mergeți prin propriile reguli de politețe și continuați cu conversația.
    • De cele mai multe ori, persoana probabil nu-și dă seama că sunt condescendenți sau vă tratează ca un copil. Snapping la ei nu va ajuta situația.
  • Imaginea intitulată Obțineți un tip pentru a vorbi cu pasul 7
    2. Schimbați conversația înapoi la dvs. Uneori, vă puteți găsi într-o situație în care ar trebui să fiți cea care are conversația cu "expert," Dar, în schimb, acel expert îl are cu altcineva chiar în fața dvs. Un prim exemplu al acestei situații este atunci când un mecanic abordează soțul despre mașina soției când soția stă acolo chiar acolo și ar trebui să fie cea din discuție.
  • Cea mai bună modalitate de a face față acestui tip de situație este de a pune o întrebare pe care persoana trebuie să o adreseze direct, adică persoana trebuie să vorbească cu dvs.
  • De exemplu, ați putea cere, "Înțeleg ce spui despre centura de distribuție, dar nu crezi că bujii mei trebuie, de asemenea, să fie schimbate? Au trecut ultima oară acum 20.000 de metri."
  • Imagine intitulată Vorbește cu ex pasul 8
    3. Utilizați umorul. Dacă cineva este patronat, ar putea fi că tocmai au intrat într-o rutină de a explica lucrurile celor care umblă în ușă, în special în locuri de muncă sau câmpuri tehnice. O modalitate de a schimba conversația este de a folosi un mic umor pentru a jostula persoana din explicația lor standard.
  • De exemplu, când cineva spune, "Trebuie să vă asigurați că vă schimbați uleiul la fiecare 3.000 de mile," ai putea spune, "La fel ca și cum ai merge la melodie la doctor, dreapta?"
  • Imagine intitulată Depășirea fricii de eșec Pasul 2
    4. Lăsați-l să plece. Uneori, când este un străin care te tratează ca un copil, trebuie doar să-l lași să plece și să meargă mai departe. Probabil că nu veți vedea niciodată acea persoană din nou și țineți-vă la acea furie să vă ajute deloc.
  • Imagine intitulată Citiți muzica Pasul 23
    5. Citit. Citiți o carte bună, la îndemână sau la un Sashel întotdeauna și să oferiți să-l citiți pe oricine să o citească. Având o înțelegere comună la un nivel de adult, poate ajuta la înmubirea loviturii adolescenței. Citiți și acordați atenție la ceea ce sunt deranjați și cumpărați o carte care discută despre acest subiect. De asemenea, puteți încerca alte activități distractive și utile pentru a lucra la el, cum ar fi realizarea unei ambarcațiuni inteligente, înlocuind condițiile de slang cu termeni sau citate rafinate sau le puteți contesta la un joc ușor de șah, Sudoku sau Crosswords.
  • sfaturi

    Acționați cu încredere. Este mai greu să patrona pe cineva care este încrezător și se ridică pentru ei înșiși.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar