Cum să vă extindeți vocabularul

Învățarea este încețoșată. Puteți cultiva o persoană erudită ca adolescent - sau chiar ca un octogenar - prin construirea vocabularului. Crearea de obiceiuri pentru a vă ajuta să învățați și să utilizați cele mai exacte cuvinte din limba dvs. de a face mai ușor să comunici, să scrie și să gândești. Continuați să citiți după salt pentru mai multe sfaturi specifice despre construirea vocabularului.

Pași

Partea 1 din 3:
Învățarea cuvintelor noi
  1. Imagine intitulată Extindeți vocabularul pasul 1
1. Citiți vrăjitorul. Odată ce părăsiți școala, nu veți obține burghie de cuvinte și misiuni de acasă care vă forțează să înveți cuvinte noi. Poate fi ușor să nu mai citiți. Dacă doriți să vă construiți vocabularul, să stabiliți un regim de citire și să-l lipiți.
  • S-ar putea să încercați să citiți o nouă carte pe săptămână sau citiți ziarul în fiecare dimineață. Alegeți o frecvență și ritm care funcționează pentru dvs. și dezvoltați o rutină de citire care se potrivește în programul dvs.
  • Încercați să citiți cel puțin o carte și mai multe reviste în fiecare săptămână. Fii consistent. Pe lângă îmbunătățirea vocabularului dvs., veți păstra și actualizat și backdated, dvs cultura generala va crește, și veți fi o persoană inteligentă și bine rotunjită.
  • Imagine intitulată Extindeți vocabularul dvs. Pasul 2
    2. Citiți literatura înaltă. Provocați-vă că citiți cât mai multe cărți pe care le aveți timp și înclinație. Citiți clasicii. Citiți noua ficțiune și citiți vechea ficțiune. Citiți poezia. Citiți Herman Melville, William Faulkner și Virginia Woolf.
  • Încercați să citiți nonfiction și cărți tehnice: acestea vă vor învăța rapid nu numai căi noi de a vorbi, dar și noi modalități de a gândi. Citiți despre o varietate de subiecte, cum ar fi filosofia, religia și știința.
  • Dacă de obicei citiți hârtia locală, luați în considerare încercarea de povești lungi și dificile în ziarele și revistele naționale, internaționale și de afaceri, cum ar fi New Yorker sau Economistul.
  • Există multe clasice disponibile pentru examinarea dvs. la proiectul Gutenberg și Librivox.
  • Imagine intitulată Extindeți vocabularul dvs. Pasul 3
    3. Citiți sursele online. Citiți revistele online, eseurile și blogurile pe o varietate de subiecte. Citiți recenzii de înregistrare și bloguri de moda.
  • Imagine intitulată Extindeți vocabularul dvs. Pasul 4
    4. Căutați cuvinte pe care nu le recunoașteți. Când vedeți un cuvânt nefamiliar, nu treceți peste ea nerăbdător. Încercați să puzzlem posibil sensul său în contextul propoziției, apoi să îl căutați în dicționar și să confirmați definiția.
  • Luați în considerare păstrarea unui mic caiet cu tine și repede jot cu cuvinte necunoscute, pe măsură ce le întâlnești pentru a verifica mai târziu. Dacă auziți sau vedeți un cuvânt pe care nu-l cunoașteți, asigurați-vă că vă uitați.
  • Imagine intitulată Extindeți vocabularul dvs. Pasul 5
    5
    Citiți dicționarul. Scufundare in. Citiți înregistrările pentru cuvinte pe care nu le cunoașteți încă. Acest lucru necesită proprietatea unui dicționar de calitate pentru ao face mai interesant, deci căutați un dicționar care are explicații îndelungate despre originile și utilizările cuvintelor, deoarece acestea vor merge mult pentru a vă ajuta să vă amintiți cuvântul și să vă bucurați de a vă bucura de dicționarul dvs.
  • Imagine intitulată Extindeți vocabularul dvs. Pasul 6
    6. Citiți tezaurul. Căutați cuvintele pe care le utilizați foarte mult, astfel încât să puteți învăța cuvinte similare și puteți folosi și aceste cuvinte.
  • Partea 2 din 3:
    Folosind cuvinte noi
    1. Imagine intitulată Extindeți vocabularul dvs. Pasul 7
    1. Setează un scop. Dacă sunteți angajat să vă construiți vocabularul, stabiliți-vă un scop pentru dvs. Încercați să învățați trei cuvinte noi pe săptămână și să le faceți în discursul și scrisul dvs. Cu efort conștient, puteți învăța câteva mii de cuvinte noi pe care le veți aminti și veți folosi. Dacă nu puteți folosi un cuvânt eficient și cu precizie într-o propoziție, nu este o parte a vocabularului dvs.
    • Dacă învățați cu ușurință trei cuvinte pe săptămână, începeți să ridicați ante. Încercați să aflați zece cuvinte săptămâna viitoare.
    • Privind în sus 20 de cuvinte noi pe zi în dicționar va face dificil să se folosească cu exactitate. Să fie realist și să construiască vocabular practic că veți putea folosi.
  • Imagine intitulată Extindeți vocabularul dvs. Pasul 8
    2. Utilizați carduri flash sau note post-it în jurul casei dvs. Dacă veți obișnui să învățați cuvinte noi, încercați câteva tehnici simple de memorare ca și cum ați studia un test. Atârnă postul-său cu definiția unui anumit cuvânt pe care sperați să memorați deasupra aparatului de cafea, astfel încât să îl puteți studia în timp ce fixați ceașcă de dimineață. Afișează un cuvânt nou pentru fiecare plantă de casă, astfel încât să puteți studia în timpul udării.
  • Chiar dacă vă uitați la televizor sau faceți alte activități, păstrați unele flash-uri cu dvs. și studiați noile cuvinte. Întotdeauna să construim.
  • Imagine intitulată Extindeți vocabularul dvs. Pasul 9
    3. Scrie mai mult. Începeți jurnalul dacă nu aveți deja sau începeți un blog. Îndepărtarea activă a mușchilor dvs. de scriere vă va păstra vocabularul puternic.
  • Scrieți scrisori prietenilor vechi și utilizați o mulțime de detalii specifice. Dacă corespondența dvs. este de obicei scurtă și informală, comutați-l și scrieți o scrisoare sau un e-mail mai lung decât sunteți folosit pentru a scrie. Luați timp în crafting scrisori, așa cum ați fi un eseu pentru școală. Faceți alegeri considerate.
  • Ia în considerare preluarea mai multor responsabilități de scriere la locul de muncă. Dacă evitați de obicei compunerea de memorii sau scrierea de e-mailuri de grup sau participarea la discuții de grup, schimbați obiceiurile și scrieți mai mult. S-ar putea să vă plătiți și să vă construiți vocabularul.
  • Imagine intitulată Extindeți vocabularul dvs. Pasul 10
    4. Utilizați adjective precise și substantive precise. Cei mai buni scriitori urmăresc concisul și acuratețea. Ieșiți tezaur și utilizați cel mai precis cuvânt posibil în propozițiile dvs. Nu utilizați trei cuvinte atunci când cineva va face. Un cuvânt este un plus util pentru vocabularul dvs. dacă reduce numărul de cuvinte dintr-o propoziție.
  • De exemplu, expresia "Delfini și balene" poate fi înlocuit cu cuvântul "cetacee," făcând-o "cetacee" un cuvânt util.
  • Un cuvânt este, de asemenea, util dacă este mai descriptiv decât cuvântul sau expresia pe care o înlocuiește. De exemplu, vocile multor oameni ar putea fi descrise ca "placut". Dar cineva cu a foarte Vocea plăcută se poate spune că are a "mellifluos" voce.
  • Imagine intitulată Extindeți vocabularul dvs. Pasul 11
    5. Nu-l înfruntați. Scriitorii neexperimentați Gândiți-vă că utilizați funcția tezaur în Microsoft Word de două ori în fiecare propoziție face mai bine. Nu este. Folosind vocabularul Flashy și"albina de ortografie" Cuvintele vă fac să scrieți pomposul. Ceea ce este mai rău, este că, de asemenea, face scrierea mai puțin precisă decât cuvintele mai frecvente. Folosirea cuvântului corespunzător este semnul unui scriitor real și un semn sigur de vocabular avansat.
  • Ai putea spune asta "Iron Mike" este Mike Tyson "poreclă," dar "poreclă" ar putea fi cuvântul mai precis și util în propoziție. Prin urmare, "poreclă" poate fi mai puțin utilă în vocabularul dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Clădirea vocabularului
    1. Imagine intitulată Extindeți vocabularul dvs. Pasul 12
    1. Înscrieți-vă pentru a fi trimis prin e-mail a "Cuvantul zilei" folosind unul dintre dicționarele online. De asemenea, puteți achiziționa un cuvânt al calendarului de zi - asigurați-vă că ați citit cuvântul de pe pagină în fiecare zi și vizitați să vă amintiți cuvântul zilnic și chiar să îl utilizați undeva în ziua dvs.
    • Vizitați site-urile de construire a cuvintelor, cum ar fi freerice.com și construiți un vocabular expansiv în timp ce nu vă hrăniți foame sau să faceți altceva util.
    • Există multe site-uri online dedicate compilatelor listelor alfabetice de cuvinte neobișnuite, ciudate, vechi și dificile. Să vă folosiți de motor de căutare Pentru a găsi aceste site-uri și pentru a învăța de la ei. Aceasta este o modalitate excelentă de a deplasa timp de așteptare pentru un autobuz sau în coada de așteptare.
  • Imagine intitulată Extindeți vocabularul dvs. Pasul 13
    2. Faceți puzzle-uri de cuvânt și jucați jocuri de cuvânt. Cuvânt puzzle-uri sunt o sursă excelentă de creștere a cunoștințelor cuvântului dvs., deoarece creatorii de puzzle vor avea adesea nevoie să recurgă la o serie de cuvinte neobișnuite pentru a se asigura că cuvintele se potrivesc în puzzle-uri și că sunt interesante pentru puzzle-ul. Există multe soiuri de puzzle-uri de vocabular, inclusiv integrame, Găsiți-un cuvânt și puzzle-uri ascunse. Pe lângă consolidarea cunoștințelor dvs. de cuvinte, puzzle-urile sunt, de asemenea, bune pentru îmbunătățirea abilităților dvs. de gândire critică. Pentru jocuri de cuvinte, încercați astfel de jocuri ca Scrabble, Boggle și Cranium pentru a vă extinde vocabularul.
  • Imagine intitulată Extindeți vocabularul dvs. Pasul 14
    3
    Aflați un mic latin. Deși ar putea părea ca un limbaj mort și făcut, știind un pic de latină este o modalitate excelentă de a învăța rădăcinile multor cuvinte în limba engleză și vă poate ajuta să vă dați seama de semnificația unei game largi de cuvinte pe care nu le faceți Cu toate acestea, știu fără a fi nevoie să recurgeți la dicționar. Există resurse online de învățare latină, precum și o mulțime de texte (verificați dvs. de cărți preferate de cărți).
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Încercați să faceți un jurnal de sinonime / antonime, astfel încât să puteți organiza cu ușurință / aflați gradul de "expresie" a unui anumit cuvânt. De exemplu, cuvântul "Desprete" Sună mai intensă decât cuvântul "săraci".
  • Utilizarea frecventă a cuvintelor de umplutură, cum ar fi "Ca...", "Asa de...", "Um...", "Nu este" și "Da..." pot face chiar și oameni cu vocabularuri mari și mai construite sunet nelegat. Stai departe de cuvintele și contracțiile inutile.
  • Puteți achiziționa carduri de vocabular pre-atașate, mici, pe care le puteți plasa în sac sau buzunar și purtați oriunde. Scrieți noile cuvinte pe care le învățați pe ele și scoateți cărțile flash în timp ce sunteți în autobuz, într-o coadă, așteptând să colectați pe cineva și să vă periați învățarea.
  • Uită-te pe spatele produselor pe care le aveți în casa dvs. (cutii de sodă, cutii de alimente, sticle de șampon etc.) Sunt obligați să aibă cuvinte complexe scrise pe ele.
  • Una dintre cele mai frecvent utilizate site-uri Word, dicționar.com, are o mică secțiune în partea de jos a paginii lor de pornire care prezintă căutări populare ale zilei.
  • Există multe site-uri web dedicate îmbunătățirii vocabularului. Găsiți favoritele dvs. și faceți cele mai multe dintre ele.
  • Descărcați o aplicație gratuită de dicționar pe telefonul smartphone. Capturați imaginea definiției utilizând funcția de captura de ecran, astfel încât să puteți revizui cu ușurință cuvintele dvs. la un punct ulterior.
  • Avertizări

    Fiți conștienți de faptul că puteți utiliza cuvintele pe care alții le pot cunoaște, iar acest lucru ar putea crea bariere în calea comunicării și înțelegerii reciproce. Fiți pregătiți să utilizați sinonime mai simple în diferite contexte pentru a atenua această problemă. Nu fi un ticălos, cu alte cuvinte.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Dicţionar
    • Carduri de cuvinte și marker
    • Notebook și marker
    • Romane clasice, citește dificil
    • Gama largă de materiale de citire
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar