Cum să fii cinstit fără a fi aspru

Stăpânirea artei de onestitate fără a răni sentimentele altor persoane înseamnă că puteți comunica și construi în mod eficient relații mai puternice cu cei din jurul vostru. Luați în considerare sentimentele celeilalte persoane și scopul de a lua o abordare prietenoasă și care nu amenință. Utilizați cuvinte constructive, mai ales dacă dați sfaturi sau întrebați pe cineva să facă o schimbare. Validați modul în care simt, evitați vina și păstrați-vă judecățile pentru dvs. Pe măsură ce învățați să vă diminuați duritatea, oamenii vor răspunde probabil mai bine pentru dvs. și vă vor simți mai puțin defensivi cu feedbackul dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Făcând interacțiunile pozitive
  1. Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dur pas 1
1. Creați o intenție clară. Dacă spui că ceva înseamnă, atunci urmați-l prin a spune. "Sunt doar cinstit" sau "vă spun ca prieten" Este probabil că vă distrugeți comentariul mediu ca onestitate. Gândiți-vă la intenția comentariului dvs. și dacă spuneți doar că trebuie să fie rău.
  • Aceasta include comentarii de mușcătură, cum ar fi: "Am crezut că nu veți scăpa niciodată de acei blugi!"Sau," Sunt surprins că ați mâncat că luați în considerare greutatea dvs."
  • După cum spune vechea zicală: "Dacă nu aveți nimic frumos de spus, nu spuneți nimic."
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dură pasul 2
    2. Neutralizați emoțiile. Puteți spune aproape orice, fără să vă întâlniți cu asprime atâta timp cât vă îndepărtați emoțional din situație. Acest lucru nu înseamnă că este rece sau stoic în timp ce spuneți pe cineva pe care nu-i iubești sau că fac o muncă teribilă. Înseamnă să nu lăsați emoțiile să vă conducă interacțiunea, astfel încât să vă comportați într-un mod mediu, supărat sau plin de rău.
  • De exemplu, dacă aveți un prieten care este întotdeauna târziu, nu vă loviți la ei dacă au întârziat, totuși din nou. În schimb, spuneți: "M-am trezit devreme să fiu gata și să mă întâlnesc cu tine, dar am stat aici să te aștepte timp de 20 de minute. Vă rugăm să vă gândiți la momentul în care suntem de acord să ne întâlnim."
  • Dacă trebuie să discutați cu persoana, dar știți că nu sunteți liniștiți, luați ceva timp pentru a neutraliza. Dați-i o oră, o zi sau câteva zile în funcție de ceea ce aveți nevoie. Spune: "Sunt supărat acum, dar aș vrea să vorbesc cu dvs. despre acest lucru mai târziu, astfel încât să putem înțelege mai bine unul pe celălalt."
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dură pasul 3
    3. Găsiți spațiul potrivit și timpul pentru a vorbi. Nu spuneți persoanei ceva potențial rău sau jenant în fața altor oameni - vorbind numai cu ei ca cea mai bună opțiune. Dacă trebuie să aveți o discuție onestă, vizitați condițiile potrivite. Alegeți un loc liniștit și departe de alte persoane și uriaș. Alegeți un moment când puteți vorbi, nu atunci când nici unul dintre voi nu trebuie să vă grăbiți la altceva.
  • Face-în-față este cel mai bun - îi ajută pe ambii oameni să citească reciproc limbajul trupului și să răspundă la indicii nonverbale.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dur pasul 4
    4. Faceți o cerere, nu o cerere. Nu deveniți bossy sau exigenți în discursul dvs. Poate că nu-ți place ceva altcineva și vrei ca ei să se oprească. În loc să ceară să schimbe sau să facă ceva diferit, faceți o cerere în schimb. Solicitarea în loc de a spune arată că aveți în vedere sentimentele persoanei și nu cereți nimic despre ei.
  • De exemplu, dacă cineva continuă și despre un subiect nu sunteți interesat, întrebați-i frumos să vorbească despre altceva. Spune: "Am auzit ce spui. Să ne mișcăm pe altceva "sau" înțeleg opinia dvs. și nu vreau să vorbim despre asta mai departe."
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dur pas 5
    5. Scopul de a fi de ajutor, nu este rău. În timp ce adevărul ar putea seta tu Gratuit, ar putea, de asemenea, să rănească sentimentele altcuiva. Dacă vă simțiți ca un moment cinstit, asigurați-vă că onestitatea este cu adevărat utilă. Există momente când trebuie să fii cinstit cu cineva și adevărul ar putea răni. Cu toate acestea, faceți tot posibilul pentru a face constructiv și nu distructiv.
  • Găsiți modalități de a vorbi cu amabilitate oamenilor și de a oferi să-i ajute. De exemplu, spuneți: "Am observat că ați întârziat câteva termene. Există ceva ce pot face pentru a vă ajuta să faceți aceste sarcini la timp?"
  • Întrebați-vă: "Poate că acest lucru a rănit sentimentele persoanei?"Sau," pot să spun acest lucru într-un mod mai bun, mai constructiv?"
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dur pasul 6
    6. Lăsați-i să aibă posibilitatea de a discuta problema. Poate că aveți convingeri puternice pe care le doriți ca alții să vadă ca adevăr. S-ar putea să fiți în întregime corectă sau pe motive morale mai mari în căile voastre, dar nu puteți forța o problemă pe altcineva. Dacă ei o clarifică, nu vor să discute, să renunțe la conversație.
  • De exemplu, s-ar putea să aveți valori religioase puternice sau credințe morale. Dacă încercați să transformați pe cineva la adevărul vostru, onorați alegerea lor să nu vă angajați în discuție, chiar dacă știți că cuvintele voastre sunt adevărate.
  • Adesea, discuțiile forțate transformă oamenii în loc să-i permită să aprecieze perspectiva ta.
  • Partea 2 din 3:
    Fiind considerați de cealaltă persoană
    1. Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dură pasul 7
    1. Fii sensibil la cealaltă persoană. Nu faceți schimbul tuturor despre dvs. Ascultați cealaltă persoană și luați în considerare sentimentele lor. Dacă sună neconfortabil sau șocat, personalizați-vă cuvintele pentru a fi mai moi sau mai blând. Fiți conștienți de comunicarea lor și cum sunt interpretate cuvintele voastre.
    • Nu ascultați doar cuvintele lor, să fiți atenți și la limbajul corpului lor. Dacă evită contactul vizual, traversând corpul lor sau arată că vor să părăsească conversația cât mai curând posibil, luați în considerare schimbarea tonului.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dură pasul 8
    2. Validați sentimentele lor. Fiți conștienți de modul în care se simte cealaltă persoană (sau simțită) în timp ce vorbiți cu ei. Cu toate acestea, persoana acționează sau răspunde este valabilă. Dacă sunt ofensați sau supărați, înțelegeți că este bine ca ei să reacționeze, chiar dacă nu vă place. Lăsați-i să știe că înțelegeți și sunteți sensibili la sentimentele lor.
  • Uitați să spuneți "ar trebui" ca în: "Ar trebui să încercați acest lucru" sau "" Ar trebui să faceți acest lucru."Acest lucru invalidează cealaltă persoană și o face să sune ca și cum ai expert.
  • De exemplu, spuneți: "Văd că sunteți supărat de mine spunând acest lucru și asta este ușor de înțeles. Vreau să aduc ceva în atenția ta, dar nu vreau să te rănesc."
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dur pasul 9
    3. Vezi pozitiv, nu doar negativele. Poate că aveți tendința de a fi critică în abordarea voastră de viață. În timp ce aceasta poate fi o abilitate utilă, este adesea mai puțin utilă atunci când se ocupă de oameni. Nu vă concentrați numai pe ceea ce vă placeți despre o persoană sau despre ceea ce fac greșit. Echilibrați gândirea dvs. negativă cu câteva lucruri pozitive pe care le fac sau spun. Când vorbești cu ei despre ceva ce nu-ți place, adu-ți niște lucruri pe care le faci.
  • De exemplu, la un prieten fulger puteți spune: "Ești un prieten atât de mare și chiar îmi place să stau cu tine, și totuși, de asemenea, mă bucur foarte frustrat când anulați ultimul minut."
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dur pasul 10
    4. Reține judecățile tale. Vorbind Adevărul nu înseamnă că aveți o domnie gratuită pentru a vă împărtăși judecățile cu persoana. Poate că ești nemulțumit de deciziile pe care le fac. Refuză să le spună ceea ce fac greșit și în schimb, să se concentreze asupra îngrijorării dvs. Fiți discernați în ceea ce vă adresați și cum îl adresați.
  • De exemplu, dacă aveți un prieten care face droguri, nu spuneți: "Drogurile sunt rele pentru dvs., nu pot să cred că le faci."În schimb, spuneți:" Sunt preocupat de tine de când ați început să utilizați droguri. Am observat schimbări în comportamentul tău și că sunt îngrijorați lucrurile să nu fie bine pentru tine."
  • Partea 3 din 3:
    Îmbunătățirea abilităților tale
    1. Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dur pas 11
    1. Evitați vina persoanei. S-ar putea să lucrați cu cineva și să întârzieți un termen limită. În loc să învinovățească pe cineva, să găsească modalități de a lucra împreună în loc să încerce să găsească pe cineva care să vină. Poate că cineva a renunțat la minge, dar dacă lucrați împreună, asta înseamnă găsirea unor soluții împreună.
    • Dacă vă aflați spunând: "Ei bine, cineva a trebuit să-i spună" ca o modalitate de a-ți exprima mânia față de cineva, probabil că îți folosești onestitatea ca o modalitate de a da vina pe alții.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dură pasul 12
    2. Utilizați an tonul abordabil. Există o diferență în tonul vocii atunci când strigați la cineva sau vorbiți cu cineva ocazional. Scopul de a folosi un ton casual sau un ton profesionist atunci când vorbiți cu cineva. Duritatea poate ieși prin ton, deci evitați să răspundeți prea repede, folosind cuvinte sau vorbire ascuțite sau vorbind cu voce tare.
  • De exemplu, vorbiți mai moale pentru a evita sunetul agresiv.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dur pas 13
    3. Utilizați umorul. Poate un prieten are un obicei prost care vă conduce nuci. Nu vă pierdeți răcoarea. În schimb, adăugați un umor pentru a se apropia ușor subiectul. Acest lucru vă permite să spuneți ce trebuie să spuneți, dar, de asemenea, nu faceți o mare afacere peste el. Umorul poate contribui, de asemenea, la difuzarea situațiilor tensionate sau dificile.
  • Faceți o mică glumă sau spuneți ceva prost pentru a vă atinge punctul.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dură pasul 14
    4. Evitați întrebarea, dacă este necesar. Poate cineva vă întreabă o întrebare care te face inconfortabil să dai un răspuns cinstit. De exemplu, ei ar putea întreba: "Îți place iubitul meu?"Sau," Ce credeți despre aceste pantaloni?"În timp ce ați putea dori să răspundeți sincer, răspunsul dvs. poate, de asemenea, să rănească sentimentele persoanei. Scopul este general sau a răspunde la ceva cu privire la subiectul pe care îl aduc. Acest lucru vă permite să fiți cinstiți, dar încă un fel și inofensiv.
  • De exemplu, dacă cineva întreabă dacă vă place mâncarea lor teribilă, spuneți: "Aceasta este o aromă unică, spre deosebire de orice am gustat vreodată!"Sau," partea mea preferată a mesei este cartofii."
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pe scurt, Nu fi nepoliticos. Există și alte modalități de a informa pe cineva de ceva fără să-i rănească direct sentimentele.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar