Cum să fii crescut

Fiind un adult este o mulțime de muncă, dar este foarte plină de satisfacții și merită efortul. Nu poți trăi iresponsabil pentru totdeauna și la o anumită vârstă va trebui să începi să ai grijă de tine, să-ți asume responsabilitatea pentru propria viață și să muncești din greu pentru a crea o viață mai bună pentru tine și pentru familia ta. Fiind cultivat poate însemna lucruri diferite pentru diferiți adulți, dar în cele din urmă va trebui să întruchiți caracteristicile unui adult responsabil în viața personală și profesională.

Pași

Partea 1 din 3:
Cultivarea caracteristicilor cultivate
  1. Imaginea intitulată să fie crescută pasul 1
1. Acționează mai rațional. În tinerețe, este mai scuzabil să te comporți fără îndoială sau în afara interesului de sine. Cu toate acestea, pe măsură ce intrați la maturitate, o mare parte din responsabilitatea dvs. va implica gândirea și acționarea rațional.
  • Gândirea rațională vă cere să distingeți între gândire și sentiment.
  • O persoană rațională exercită controlul asupra emoțiilor sale și acționează pe baza gândurilor în loc de sentimente.
  • Gândirea rațională ia în considerare interesele externe și preocupările morale în timpul procesului de luare a deciziilor.
  • Pentru a acționa rațional, încercați să luați o respirație atunci când vă simțiți emoțiile care rulează ridicate. Reveniți la decizie atunci când sunteți mai calme și mai capabili să vă gândiți critic cu privire la această problemă.
  • Orice moment vă exercitați reținere bazată pe gânduri și considerente morale / etice, acționați rațional. Cu practică, acționând rațional poate deveni mai natural procesului de luare a deciziilor.
  • Imaginea intitulată Fiți cultivată Pasul 2
    2. Dezvoltați relații semnificative și echilibrate. Pe măsură ce învățați să trăiți o viață adultă mai crescută, o mare parte din accentul dvs. ar trebui să fie în modul în care interacționați și să tratați oamenii din jurul vostru. Relațiile dvs. - care includ prietenie, legături familiale și relații romantice - ar trebui să fie semnificative, echilibrate și sănătoase pentru toate părțile implicate. Acest lucru poate lua o mulțime de muncă, dar este esențial dacă vrei să fii fericit și să faci oamenii mai aproape de tine fericit.
  • Indiferent dacă se confruntă cu prietenii sau relații romantice, ar trebui să puteți interacționa unul cu altul ca indivizi independenți.
  • Fiți dispuși să negociați lucrurile, astfel încât toată lumea să fie fericită.
  • Fiecare relație pentru adulți vă cere să dați și să luați puțin. Lucrul important este că nevoile tuturor sunt îndeplinite.
  • O relație echilibrată implică acordarea și primirea iubirii necondiționate. Afecțiunea dvs. nu ar trebui să depindă de anumite condiții sau așteptări.
  • Imaginea intitulată să fie crescută pasul 3
    3. Prioritizați nevoile dvs. asupra dorințelor dvs. Unul dintre lucrurile pe care mulți oameni se luptă cu atunci când vine vorba de intrarea la maturitate este punerea lucrurilor pe care le doriți în favoarea lucrurilor pe care trebuie să le faceți. Este bine să cheltuiți niște bani pe lucruri distractive atunci când aveți numerar rămas, dar trebuie să vă prioritizați și să aveți grijă de cele mai importante.
  • Identificați-vă nevoile și dorințele voastre. S-ar putea să fi presupus că ceva a fost o necesitate, dar merită reevaluarea tuturor cheltuielilor dvs. pentru a vedea care elemente pot fi puse în așteptare până când aveți bani suplimentari de cheltuieli.
  • Stabili un buget și urmăriți cheltuielile. Asigurați-vă că nu cheltuiți niciodată mai mult decât venitul dvs. total într-o anumită lună.
  • Aveți grijă de cheltuielile esențiale mai întâi. Înainte de a cheltui bani pe orice altceva, asigurați-vă că aveți suficient de închiriere, plăți auto, asigurare, utilități și alimente.
  • Anularea unui fond de urgență. Indiferent dacă întâmpinați o urgență medicală, o problemă de întreținere a mașinii sau trebuie să înlocuiți un aparat rupt, veți fi bucuroși că ați ascuns puțini bani în fiecare săptămână, în loc să-l cheltuiți pe toate achizițiile de plăcere.
  • Planul de cheltuieli medicale. Sperăm că acest lucru nu este o problemă de presare, dar este bine să aveți puțin bani rezervați pentru vizitele medicului, medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală și alte cheltuieli legate de sănătate.
  • Masa în loc să ieși. Costă mult mai mult pentru a cumpăra alimente pregătite decât să cumpere ingredientele și să o facă acasă, plus probabil că este mult mai sănătos dacă o faci în bucătăria ta.
  • Dacă aveți bani rămași după ce aveți grijă de cheltuielile dvs. obligatorii și lăsați bani în economii, atunci vă puteți trata cu ceva distractiv. Chiar dacă este "resturi" Banii, totuși, este important să continuați să trăiți în mijloacele dvs. și să acordați prioritate modul în care cheltuiți acea numerar.
  • Imaginea intitulată să fie crescută pasul 4
    4. Preluați controlul asupra vieții voastre. Unul dintre cele mai mari aspecte de a fi crescut este de a controla asupra vieții pe care o trăiți. În copilărie și adolescență, părinții și membrii familiei dvs. s-ar putea să vă ajute în multe moduri diferite, dar la vârsta adultă veți avea nevoie să învățați cum să faceți singuri.
  • Dacă există un aspect al vieții voastre pe care nu sunteți mulțumit (sau că alții ți-au spus că este problematic), fiți dispuși să abordăm aceste probleme.
  • Un crescut este capabil să-și evalueze propria viață și de a face schimbările necesare pentru a conduce o viață de îndeplinire și recompensare.
  • Este bine să cereți ajutor din când în când, dar ca un adult ar trebui să vă puteți sprijini și să vă susțineți viața independentă de alte persoane.
  • Recunosc că nimeni nu vă poate schimba viața, ci. Deși circumstanțele pot limita cât de mult puteți schimba lucrurile, trebuie să fiți conștienți de faptul că aveți puterea de a vă adapta și de a crește indiferent de ce se întâmplă în jurul vostru.
  • Începeți prin a face și a vă strădui spre obiective, fiind independenți și asumați responsabilitatea pentru acțiunile sau inacțiunile dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Dezvoltarea abilităților adulților
    1. Imaginea intitulată Fiți cultivată Pasul 5
    1. Fi independent. Fiind independent construi în afara controlului asupra vieții tale. Va trebui să vă puteți îngriji în orice fel de a avea nevoie. Care pot include întreținerea personală de zi cu zi, îngrijirea casei dvs., de a lucra la timp, fiind productivă și gestionarea banilor cu înțelepciune.
    • Independența poate lua diferite forme la vârste diferite. Cheia este de a arăta independența care este potrivită pentru vârsta dvs.
    • Independența poate implica, de asemenea, responsabilități adecvate de vârstă. Pe măsură ce îmbătrâniți, responsabilitățile dvs. se vor schimba și va trebui să puteți realiza ceea ce se așteaptă de la tine.
    • Un adolescent are niveluri dramatic diferite de independență decât cineva din anii `20 sau 30, la fel cum individul ar avea diferite niveluri de independență decât cineva în anii `50 sau 60 de ani.
    • Uită-te la colegii știți și respectați un exemplu de viață al ceea ce cineva din domeniul dvs. de vârstă trebuie să facă independent.
    • Dacă vă luptați cu independența, încercați să discutați cu un antrenor de viață sau un consilier de carieră. Puteți găsi aceste servicii căutând online sau într-o agendă telefonică.
  • Imaginea intitulată să fie crescută pasul 6
    2. Dezvoltați și implementați obiective inteligente. Ca adult, veți avea nevoie de obiective ale creației voastre. Obiectivele vă ajută să vă dați viața și scopul vostru, oferindu-vă ceva de a vă strădui, și oferindu-vă realizări care merită sărbători. Implementarea obiectivelor dvs. și de a lucra spre următoarea realizare mare vă cere să vă prioritizați viața, atât personal, cât și profesional. Când faci obiective pentru tine, studiile arată că s.M.A.R.T. (obiective specifice, măsurabile, realizabile, realiste, legate de timp) sunt cele mai susceptibile de a reuși. LA FEL DE.M.A.R.T. Scopul ar trebui să abordeze următoarele componente:
  • Specific - restrângeți domeniul de aplicare al scopului dvs. Mai degrabă decât să se ocupe de termeni largi, generalizați, se concentrează pe un rezultat clar definit pe care sperați să îl atingeți.
  • Măsurabil - decideți cum veți măsura succesul, atât incremental, cât și pe termen lung. Va trebui să știți că ați atins obiectivul dvs. la sfârșit și veți avea nevoie de o modalitate de a vă urmări progresul de-a lungul drumului.
  • Efectuabil - Asigurați-vă că obiectivul dvs. poate fi realizat fezabil. Este bine să vă împingeți să obțineți lucruri minunate, dar trebuie să lucrați în cadrul capacității dvs. în acest moment pentru a îndeplini acest obiectiv special și pentru a dezvolta strategii pentru a face acest lucru.
  • Realist - Întrebați-vă dacă obiectivul dvs. este ceva ce sunteți dur și capabil să se străduiască. Din nou, este bine să vă împingeți, dar asigurați-vă că obiectivul dvs. nu este prea departe.
  • Time-Bound - Setați un interval de timp clar pentru a vă îndeplini obiectivul. Nu faceți atât de aproape încât va fi imposibil de realizat, dar de același token nu vă dați o perioadă nelimitată de timp.
  • Imaginea intitulată Fiți cultivată Pasul 7
    3. Străduiți-vă pentru integritate și onestitate. O parte a faptului că un adult implică spunând adevărul și a trăi o viață din punct de vedere moral. Acest lucru poate fi interpretat în mod evident diferit în funcție de situația dvs., dar în cele din urmă ar trebui să vă puteți mândria în alegerile pe care le-ați făcut și viața pe care ați trăit-o.
  • Un aspect al integrității implică urmărirea angajamentelor dvs. Dacă vă dați cuvântul dvs. că veți fi undeva sau veți ajuta pe cineva, asigurați-vă că efectuați această promisiune.
  • O viață de integritate vă cere să stați ceva ce credeți că este doar și adevărat.
  • Moralitatea vine adesea în joc când oamenii vorbesc despre integritate, dar moralitatea nu este neapărat universală. Cu toate acestea, integritatea morală poate fi considerată ca fiind dedicată urmăririi unei vieți morale (așa cum definiți ce a "Viața morală" este).
  • Onestitatea este adesea interconectată de integritate. De exemplu, integritatea academică / creativă vă cere să vă prezentați munca proprie și să acordați credit oricui ar fi putut contribui în vreun fel.
  • Imaginea intitulată Fiți cultivată Pasul 8
    4. Luați responsabilitatea pentru viața voastră. Tot ceea ce vă ajută să deveniți o creștere crescută pentru a vă face proprietatea asupra vieții voastre. Asumarea responsabilității înseamnă să nu se schimbe vina pe ceilalți atunci când lucrurile merg prost și nu dodging responsabilități. În schimb, un adult responsabil este capabil să răspundă la fiecare decizie pe care o face.
  • Fiind responsabil, poate implica multe fațete, în funcție de vârsta și circumstanțele din viață.
  • Responsabilitatea este un proces de viață care implică răspunsul la situații și circumstanțe, precum și angajarea cu orice rezultat posibil.
  • Responsabilitatea de bază vă cere să gândiți lucrurile, să luați decizii și să luați creditul (sau vina) pentru rezultatul acestor decizii.
  • Planificând în avans și anticipând lucruri care ar putea merge prost, puteți să vă asumați mai ușor responsabilitatea pentru situația în care se desfășoară în viitor.
  • Amintiți-vă că responsabilitatea pentru viața voastră include, de asemenea, sărbătorind victoriile. Nu vă lăudați sau lăudați, dar faceți timp să vă simțiți bine despre realizările dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Fiind un angajat responsabil
    1. Imaginea intitulată Fiți cultivată Pasul 9
    1. Gestionați-vă timpul. Dacă doriți să reușiți ca un profesionist de lucru, va trebui să vă gestionați timpul în mod responsabil. Acest lucru poate însemna punerea lucrurilor pe care le place să faceți acest lucru, astfel încât să puteți lucra la timp și să terminați ceea ce aveți nevoie pentru a face în fiecare zi. De asemenea, vă poate solicita să trimiteți rapoarte sau proiecte înainte de un termen limită, ceea ce înseamnă că va trebui să fiți conștienți de ce zi / timp este și când obligațiile dvs. trebuie să fie îndeplinite.
    • Fii punctual. Afișați întotdeauna pentru a lucra când trebuie (sau puțin mai devreme, doar pentru a fi în siguranță) și rămâneți până când ați terminat ceea ce aveți nevoie pentru a fi făcut în acea zi.
    • Profitați la maximum de timpul dvs. în fiecare zi. Dacă ceva este important sau un termen limită se ridică, prioritizați timpul pentru a obține aceste proiecte la timp.
    • Utilizați un calendar sau un planificator pentru a urmări ceea ce trebuie să faceți și când.
    • Încercați să vă planificați ziua fie dimineața, fie noaptea înainte. În acest fel, puteți intra în muncă, știind ce va trebui să fie realizată în acea zi.
    • Dacă vă aflați la procrastinarea, amintiți-vă că lucrarea trebuie să fie făcută. Punerea de lucru acum va face doar lucrurile mai dificile în viitor.
    • Concentrați-vă pe un singur lucru la un moment dat. Păstrați o notă mentală a ceea ce trebuie abordat în continuare, dar concentrați-vă asupra sarcinii la îndemână, astfel încât să o puteți completa eficient și cu atenție.
  • Imaginea intitulată Fiți cultivată Pasul 10
    2. Ia măsuri. Angajații orientați spre acțiune sunt de obicei considerați cele mai bune tipuri de lucrători. Asta pentru că în loc să renunțe la sarcini sau să aibă a "altcineva o poate face" Atitudinea, un angajat orientat spre acțiune ia inițiativă și completează sarcinile care trebuie abordate. Acest lucru este bun pentru afaceri și poate servi drept inspirație altor angajați.
  • Un angajat responsabil depășește acțiunile cu care este însărcinat cu ea.
  • Ar trebui să încercați să luați șanse și să mergeți la distanță suplimentară pentru a realiza mai mult decât ceea ce se așteaptă de la tine.
  • Întrebați-vă întotdeauna dacă sunteți orientați spre acțiune la locul de muncă și evitați să vă lansați sau să faceți minimul gol.
  • Imaginea intitulată Fiți cultivată Pasul 11
    3. Fii ambițios. Ambiția este o componentă importantă a succesului. Dacă nu aveți obiective și vise sau dacă nu lucrați din greu pentru a îndeplini aceste obiective / vise, nu veți putea niciodată să vă schimbați situația pentru mai bine.
  • Ambiția ar trebui să vă împingă pentru a îndeplini lucruri minunate.
  • Este important să aveți ambiție în viața profesională, dar și în viața personală. Împingeți-vă pentru a fi cea mai bună persoană pe care o puteți fi, atât la locul de muncă, cât și în relațiile dvs. personale.
  • Nu vă prezentați doar să lucrați pentru a efectua slujba pe care o aveți - puneți în munca suplimentară pentru a vă arăta supraveghetorilor că sunteți capabili să preluați responsabilități mai mari.
  • Pe măsură ce vă demonstrați ambiția și etica muncii, puteți fi în cele din urmă recompensată cu o promoție și / sau o creștere.
  • Imaginea intitulată Fiți cultivată Pasul 12
    4. Arătați atenție detaliilor. Fiind orientate detaliată vă poate ajuta să realizați lucrurile mai pe deplin și în mai puțin timp. Făcând o slujbă neclintită, care se termină repede, va lăsa mai multă muncă pentru dvs. și pentru colegii tăi a doua zi. În loc să se grăbească și să încerce să se facă cât mai repede posibil, să luați timp pentru a face dreptul la locul de muncă.
  • La sfârșitul zilei ar trebui să puteți lua mândrie în munca pe care ați făcut-o. Asigurați-vă că nici o piatră nu a fost lăsată în picioare înainte de a merge acasă de la schimbarea dvs.
  • Nu treceți cu vederea vreun aspect al locului de muncă. Dacă un coleg a trecut cu vederea pe o parte a sarcinii lor, oferă să le ajute sau să le arate cum ar trebui făcut.
  • Poate fi util să ne gândim la atenție la detalii în ceea ce privește curățarea unui magazin sau a unei cafenele. Va trebui să ștergeți mai întâi tabelele înainte de a putea curăța podelele, iar aceste sarcini trebuie să fie finalizate înainte de a putea mopta podeaua.
  • Asigurați-vă că fiecare aspect al sarcinii dvs. a fost finalizat înainte de a trece la următoarea sarcină și înainte de a termina schimbarea.
  • Imaginea intitulată Fiți cultivată Pasul 13
    5. Dovedește că ești lider. Dacă sunteți angajat responsabil și dedicat, supraveghetorul sau managerul dvs. va observa eforturile dvs. În timp, puteți fi luați în considerare pentru o promovare atunci când apare o deschidere. Prin luarea de proprietate asupra muncii dvs., depășirea a ceea ce se așteaptă de la dvs. și lucrați cu colegii dvs. pentru beneficiul tuturor, veți arăta supervizorilor dvs. că sunteți capabili să fiți un lider puternic la locul de muncă.
  • Fiind un lider vă cere să vă completați în primul rând propria muncă și să vă asumați responsabilitatea pentru propriile dvs. acțiuni.
  • Amintiți-vă că un lider este responsabil pentru acțiunile angajaților lor la fel de mult ca el sau ea este responsabilă pentru propriile lor acțiuni.
  • Liderii ar trebui să fie încrezători încă îngrijirea. Dacă sunteți în măsură să delegați sarcini, luând în același timp un interes real în preocupările dvs., ați putea face un mare lider la locul de muncă.
  • sfaturi

    Stabiliți un obiectiv de carieră care este potrivit pentru dvs. și nu pentru altcineva.
  • Asigurați-vă că alegeți o carieră pe care vă bucurați și iubiți, în loc să vă urăști sau să aplicați la un loc de muncă pentru bani.
  • Trăiesc în interiorul dvs. Acest lucru vă poate ajuta foarte mult pe măsură ce vă străduiți să fiți independenți și să luați controlul asupra vieții voastre.
  • Acceptați viața cum este și schimbați aspectele vieții voastre pe care nu sunteți mulțumit.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar