Cum să fii adolescent matur

Adolescenții sunt adesea numiți imaturi de către părinți sau colegi mai mari. Din acest motiv, s-ar putea să fiți într-o misiune de a deveni mai matură. În general, maturitatea vine cu vârsta - poate că nu puteți să vă maturizați cu adevărat până când treceți prin experiențe de viață diferite. Totuși, dacă doriți să ieșiți ca fiind mai maturi pentru alții, există câteva zone pe care le puteți schimba. Deveniți mai maturi prin îmbunătățirea comportamentului, a răspunsurilor emoționale, a abilităților intelectuale și a stilului de comunicare.

Pași

Metoda 1 din 4:
Acționând matur emoțional
  1. Imaginea intitulată Fii un adolescent matur Pasul 5
1. Nu vă luați emoțiile pe alții. Pentru a fi matur, va trebui să obțineți un mâner pe sentimentele incomode pe care le experimentați, cum ar fi furia, dezamăgirea sau jena. Blestemați sau strigând la alții, deoarece vă simțiți teribili nu vă va ajuta să arătați matur. Găsiți modalități sănătoase de a elibera și Exprimați-vă emoțiile in schimb.
  • În primul rând, înțelegeți de ce vă simțiți în acest fel. Răspundeți la trei întrebări: Ce sa întâmplat înainte, cum se simte în corpul vostru și cum ați etichetat sentimentul?
  • Apoi, decideți cum puteți exprima acest sentiment fără să vă răniți pe voi sau pe alții. S-ar putea să scrieți într-un jurnal, să ardeți niște aburi prin exercitarea sau jucând sporturi sau ascultați o muzică care vă reflectă emoțiile.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent matur Pasul 6
    2. Luați proprietatea pentru comportamentul dvs. Când faci o greșeală, nu te va face bine să dai vina pe altcineva sau să faci o scuză. Punerea defecțiunii pe alții vă poate ruina relațiile. În plus, nu veți învăța niciodată și nu veți crește dacă nu vă confruntați cu consecințe.
  • Treceți la placă și luați întreaga responsabilitate atunci când faceți o greșeală. Faceți acest lucru imediat, admițând imediat greșelile. Acest lucru poate fi la fel de simplu spunând "rău" sau "a fost greșeala mea."Dacă răniți pe cineva, cereți scuze. Apoi, dați seama cum puteți face modificări.
  • De exemplu, dacă ați lăsat ușa din spate deschisă și pisica dvs. a ieșit, recunoașteți-o. S-ar putea spune: "Îmi pare rău.Am lăsat ușa din spate deschisă. Voi merge pe vecini dacă au văzut pisica."
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent matur Pasul 7
    3. Gândiți-vă înainte de a acționa. Maturitatea înseamnă gândirea la consecințele acțiunilor dvs. Ori de câte ori sunteți pe cale să spuneți sau să faceți ceva, luați câteva secunde să vă gândiți la rezultatul cuvintelor sau acțiunilor dvs. Acționând asupra impulsului se poate simți bine în acest moment, dar vă poate face probleme pe termen lung.
  • Pentru a preveni reacțiile de impuls, pauză înainte de luarea deciziilor sau luarea de acțiuni. Luați câteva respiratie adanca.
  • Întrebați-vă: "Care este conștiința mea? Va face rău acest lucru sau altcineva? Cum aș simți dacă cineva mi-a făcut asta sau cum mă voi simți mai târziu, dacă fac asta?"
  • De exemplu, un prieten întreabă dacă doriți să tăiați clasa. Ați putea întrerupe și respira profund. Gândiți-vă de ce ați face acest lucru - poate că doriți doar să ieșiți. Gândiți-vă la ceea ce s-ar putea întâmpla dacă o faceți: ați putea fi prinși și aveți probleme cu școala și părinții voștri.
  • Trecând prin acest proces de fiecare dată când faceți o alegere vă va ajuta să luați decizii mai inteligente.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent matur Pasul 8
    4. Practicați recunoștința. Adulții sunt mai probabil să respecte și să vă admiră când învățați să apreciați lucrurile pe care le aveți. Limitați se plânge de ceea ce nu aveți. În schimb, practicați recunoștința.
  • La sfârșitul fiecărei zile, Jot în jos într-un notebook trei lucruri care au mers bine pentru tine în acea zi. Petreceți câteva momente gândindu-vă la aceste evenimente sau rezultate pozitive. Încercați să atrageți sentimente bune despre ele.
  • Metoda 2 din 4:
    Se comportă în mod corespunzător
    1. Imaginea intitulată Fii un adolescent matur Pasul 1
    1. Urmeaza regulile. Dacă doriți să acționați într-un mod matur, trebuie să respectați autoritatea. Indiferent unde te duci acasă, școală sau muncă - va trebui să respecte regulile stabilite de cifrele autorității. În cele mai multe cazuri, aceste reguli sunt stabilite pentru a vă menține și alții în siguranță, deci respectați-le.
    • Este normal ca adolescentele să vrea să împingă uneori autoritatea. Dacă doriți să discutați regulile cu cifrele autorității, argumentați-vă cazul într-o manieră respectuoasă. În acest fel, adultul este mai probabil să asculte.
    • De exemplu, ați putea spune: "Mamă și tată, sunt cincisprezece acum și cred că merită o curfew ulterioară. Întotdeauna mă întorc acasă la timp și nu am intrat în necazuri. Ce zici?"
  • 2. Fii lider. Una dintre cele mai bune modalități de a fi mai matur este de a arăta responsabilitatea în diferitele aspecte ale vieții voastre. Să participe la clasă, să aibă obiceiuri de studiu bune și să se alăture unei activități extracurriculare. Dacă credeți că aveți suficient timp, încercați să organizați un birou de conducere într-un club sau să luați un loc de muncă cu fracțiune de normă.
  • 3. Fiți responsabili și proprieți la acțiunile dvs. Urmați angajamentele dvs. și aveți grijă de dvs. și de activitățile dvs. pe cont propriu cât de mult puteți. Dacă aveți probleme în vreun motiv, fiți cinstiți și acceptați orice consecință ar putea urma. Prin ținându-vă răspunzător pentru propriile acțiuni, vă puteți arăta maturitatea părinților și a altora.
  • De exemplu, dacă prietenii dvs. v-au invitat la un somn, dar ați fost deja de acord să vă babysit frații mai tineri în acea noapte, vă întoarceți politicos prietenii. S-ar putea să fie greu, dar fiind matur înseamnă să lipiți de angajamentele dvs. și să vă arătați că puteți avea încredere în urmăriți.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent matur Pasul 2
    4
    Utilizați manierele. Având maniere bune, arată respect. Comportamentul adecvat ajută, de asemenea, ca adulții să vă vadă ca fiind mai maturi. Modurile bune acoperă o gamă largă de comportamente: spunând "Da, domnule / doamnă", răspunzând la telefon cu "Bună ziua", fără a întrerupe conversațiile altora, mestecând cu gura închisă și ținând ușa pentru persoana care mergea în spatele tău.
  • Multe reguli de etichetă pot fi deja explicate. Cu toate acestea, puteți cere părinților sau altor adulți, "Cum pot arăta maniere bune?"Pentru a afla mai multe.
  • Imagine intitulată Fii un adolescent matur Pasul 3
    5. Curățați-vă după tine. O persoană matură nu se așteaptă ca alții să meargă în jurul valorii de curățarea mesei. Dacă sunteți un adolescent care încearcă să fie matur, atunci veți dori să începeți să vă luați în spatele dvs. Aceasta înseamnă punerea plăcii dvs. după mese și ștergând orice deversare. De asemenea, trebuie să returnați jocurile, filmele sau cărțile în locul lor adecvat după ce le utilizați.
  • Păstrați camera dvs. ordonată prin aruncarea de haine murdare în rufe și lăsând haine curate în sertare sau în dulap. Faceți patul în fiecare dimineață imediat după ce vă ridicați. Plasați sacul de carte pe un cârlig din spatele ușii pentru ao menține pe podea. Aliniați pantofi sub pat sau pe rafturi din dulapul dvs., astfel încât tu și părinții tăi să nu călătoriți peste ei.
  • Fă-ți mai ușor ordonat prin stabilirea unui cronometru timp de 20 de minute și făcând o cameră curată din camera dvs. o dată pe zi. Jucați muzică pentru a face timpul să mergeți mai repede.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent matur Pasul 4
    6. Dezvoltați obiceiuri inteligente și sănătoase. Un adolescent matur știe să spună "nu" comportamentelor delincvente. Folosind alcool și droguri, minciuna, furtul, lupta, acționând imprudent sau distrugând proprietatea altora vă va aduce doar probleme sau răniți. În schimb, să fiți fără droguri, purtați centura de siguranță atunci când conduceți sau călătoriți într-o mașină și rămâneți departe de influențele negative.
  • Metoda 3 din 4:
    Dezvoltarea maturității intelectuale
    1. Imaginea intitulată Fii un adolescent matur Pasul 9
    1. Rămâneți informat cu privire la evenimentele curente. Citiți problemele curente și evenimentele din ziarul și sursele legitime online. Nu vă bazați pe informații de la feed-ul dvs. social media. Faceți un efort să căutați alte surse de știri și să rămâneți în știință despre ceea ce se întâmplă în lumea din jurul vostru.
    • Când aflați despre evenimentele actuale, discutați-le cu părinții sau cu alți adulți. S-ar putea să spuneți: "Ce părere aveți despre noul proiect de lege al președintelui, tatăl?"
    • Uită-te la sursele online precum CNN Student News, BBC News și Smithsonian Tween Tribune. Citiți ziarul în dimineața și verificați câteva jurnale academice din bibliotecă pe subiecte care vă interesează.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent matur Pasul 10
    2. Citește cărți. Indiferent dacă citiți o carte despre faptele din lumea reală sau poveștile făcute, citirea poate fi un hobby grozav. Citirea unei cărți nu numai că vă face mai înțelepți, dar adăugați și cuvinte noi la vocabularul dvs. Acest lucru vă ajută să vă îmbunătățiți capacitatea de a înțelege și chiar vă îmbunătățește propriile abilități de scriere. În plus, citirea vă poate ajuta să ușurați și stresul.
  • Mergeți dincolo de sarcinile de lectură necesare pentru școală. Pentru a vă bucura de obiceiul de a citi, alege cărți care se referă la interesele dvs., cum ar fi avioanele sau Egiptul antic.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent matur Pasul 11
    3. Foloseste-ti abilități de gândire critică. Abilitățile de gândire critice descriu modul în care mergeți la rezolvarea unei probleme. S-ar putea să sari la cel mai rapid răspuns care vine în minte sau puteți petrece mai mult timp vizionând toate unghiurile problemei înainte de a selecta un răspuns. Fiind un gânditor critic vă poate ajuta să judecați mai bine consecințele acțiunilor dvs., să evaluați validitatea informațiilor și să învățați să gândiți în afara casetei.
  • O modalitate excelentă de a construi abilități de gândire critice este de jocuri de bord. Programați o noapte de joc cu familia și / sau cei mai apropiați prieteni. Opțiunile de joc bune includ Mere la mere și Scattergorii.
  • Metoda 4 din 4:
    Comunicând într-un mod matur
    1. Imaginea intitulată Fii un adolescent matur Pasul 12
    1
    Să comunice clar. Mulți adolescenți și adolescenți comunică într-un stil care lasă profesorii și părinții își zgârie capul. Dacă doriți să fiți privită ca matură, ar trebui să vorbiți într-un mod pe care alții îl înțeleg. Utilizați cuvintele corespunzătoare, nu stenograma sau acronimele. Scrieți în propoziții complete cu ortografie corectă.
    • Dacă doriți să învățați modalități adecvate de a vă angaja în conversație cu alții, adresați-vă părinților dvs. de comunicare de roluri cu dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent mature Pasul 13
    Imaginea intitulată Fii un adolescent matur Pasul 13
    2. Utilizare ascultare activa. Mulți adolescenți presupun că știu totul, așa că nu vor să asculte pe alții. Un semn de maturitate este știind că puteți învăța ceva de la toată lumea. Încercați să ascultați mai mult decât vorbiți.
  • O bună regulă de bază este de a asculta înțelegerea mai degrabă decât ascultarea răspunsului. Încercați să vă dați seama ce cealaltă persoană încearcă să spună. Nu întrerupeți sau nu vă grăbiți să vă trimiteți mesajul. Le auzi pe deplin. Apoi, încercați să rezumați ceea ce credeți că au spus.
  • De exemplu, mama ta spune: "Voi ieși din oraș în acest weekend și sunt preocupat de a vă părăsi singur acasă. Cred că ar trebui să încerci să rămâi cu păstorii."S-ar putea să răspundeți:" Vă văd că sunteți îngrijorați de mine de aici singur. sunt de acord. Voi vedea dacă părinții lui Pat nu mă deranjează să rămân."
  • Sfat de experți
    Klare Heston, LCSW

    Klare Heston, LCSW

    Licențiat Social Workerklare Heston este un lucrător social clinic de licență independenți, cu sediul în Clevand, Ohio. Cu experiență în consiliere academică și supraveghere clinică, Klare a primit maestrul de muncă socială de la Universitatea din Virginia Commonwealth în 1983. De asemenea, deține, de asemenea, un certificat postuniversitar de 2 ani de la Institutul Gestalt din Cleveland, precum și certificarea în terapia familială, supraveghere, mediere și traume de recuperare și tratament (emdr).
    Klare Heston, LCSW
    Klare Heston, LCSW
    Licențiat asistent social

    Dacă nu înțelegeți ce încearcă cineva să spună, puneți întrebări. Klare Heston, un asistent social medical licențiat, sugerează: "Practica ascultă alții. Pentru a vă asigura că înțelegeți ce spun ei, încercați să le parafrazați și să le întrebați întrebări."

  • Imagine intitulată Fii un adolescent matur Pasul 14
    3. Evitați utilizarea cuvintelor sau jurământului. Folosind argou sau alți termeni populari strict în prezența colegilor este în regulă. Dar, când comunicați cu adulții, încercați să utilizați cuvinte în forma lor corectă. Nu încercați să discutați despre capetele adulților folosind termeni cu care nu sunt familiarizați. De asemenea, evitați utilizarea cuvintelor de jurământ, care este un semn de lipsă de respect.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar