Cum să fii politicos

Fiind politicos vă poate ajuta să aveți relații mai bune cu oamenii și chiar să vă deschideți ușile pentru dvs. profesional. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a face ca alți oameni să se simtă apreciați și confortabili în jurul vostru. Cea mai bună parte? Politețea este ușor de învățat și va deveni a doua natură, cu atât mai mult practicați. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, nu vă faceți griji. Mai jos veți găsi pași simpli pe care îi puteți lua pentru a începe să fiți mai politicos cu alte persoane, inclusiv prietenii, familia, colegii și străinii.

Pași

Metoda 1 din 3:
Salut oamenii politicos
  1. Imaginea intitulată vesel geek smiling.jpg
1. Zâmbește când salută cineva. Când prima întâlnire sau salut pe cineva, îi oferă un zâmbet cald.Zâmbind indică faptul că sunteți în spirite bune și sunteți fericiți să le vedeți.Ajută la stabilirea prieteniei de la Get-Go, deoarece zâmbetul este prima impresie pe care oamenii o fac de obicei atunci când întâlnesc pe cineva.
  • În unele culturi, cum ar fi Rusia, zâmbind nu este necesar.
  • Imagine intitulată Persoana Freckled în Vorbire Purple.jpg
    2. Spune buna. În loc de a merge doar de cineva pe care îl cunoașteți sau ignorați pe cineva, ar trebui să vă întâlniți, salută-i cu un salut cald."Nu trebuie să așteptați ca ei să vă spună mai întâi - este bine să fii inițiatorul.
  • De exemplu, "Bună ziua, domnule. Sanderson. Este minunat să te cunosc! Numele meu este Emma Payne și lucrez în CyberSecurity."
  • Imagine intitulată mâinile ajungând pentru fiecare altul.jpg
    3
    Agitați mâinile ferm și asertiv.Când vă întâlniți pe cineva, luați mâna în mâna dreaptă și luați-o ferm, scuturați-o în sus și în jos o dată. Respectați cealaltă persoană, fără a-și strângea mâna prea tare în încercarea de a "domina" lor. Dacă le cunoașteți bine, ați putea îmbrățișa în schimb.
  • Există multe modalități diferite în care oamenii din întreaga lume se salută reciproc, iar aceste salutări nu pot implica întotdeauna mâinile. Asigurați-vă că sunteți conștient de ceea ce este potrivit în țara în care locuiți. Puteți merge online pentru a afla dacă nu sunteți sigur.
  • Imagine intitulată Asexual Teen și Tall Talk.jpg
    4. Face contact vizual dacă este adecvat din punct de vedere cultural. Când sunteți în conversație cu cineva, uitați-le în ochi puțin peste jumătate din când veți vorbi. Menținerea contactului cu ochii arată că plătiți atenția. Privind la ele, totuși, poate fi percepută ca fiind înfiorătoare și nepoliticoasă. Break Eye Contact de la fiecare astfel de des pentru a evita privirea.
  • Contactul cu ochii este de obicei văzut ca un semn de respect în cultura occidentală. În unele culturi estice, poate fi văzută ca un semn de agresiune. Nu faceți contact vizual dacă cealaltă persoană consideră că este nepoliticos.
  • Persoanele cu anumite condiții, cum ar fi autismul și anxietatea socială, pot găsi contactul vizual sau distrag atenția asupra ochilor. Dacă contactul cu ochii este greu pentru tine, poți să-l falsați căutând nasul sau bărbia cuiva. (De obicei, nu pot spune diferența.) Dacă partenerul dvs. de conversație evită contactul cu ochii, rețineți că ei pot fi timizi sau pot avea un handicap și lasă-l să plece.
  • Metoda 2 din 3:
    Fiind politicos cu cuvintele
    1. Imaginea intitulată Omul vorbește pozitiv la femeie.jpg
    1. Spune te rog si multumesc."Când întrebați pe cineva să facă ceva pentru dvs., întotdeauna spuneți" vă rog."După ce cineva a făcut ceva pentru tine, întotdeauna spune" mulțumesc."Lăsați alții să știe că apreciați și apreciați contribuțiile lor.
    • S-ar putea să spuneți "Dragă, puteți alege curățarea mea uscată astăzi, vă rog?"
    • Sau puteți spune "Mulțumesc că ați primit memo-ul meu despre cesiunea de locuri de muncă atât de repede."
  • Imagine intitulată giggling adolescent și prieten.jpg
    2. A face conversație. În loc să săriți direct în afaceri sau discuții serioase cu cineva, faceți mai întâi discuții mici. Discutați despre ziua, copiii lor sau mâncarea minunată pe care o au la prânz. Vorbește despre filme sau arată că vă uitați în ultima vreme sau cărți pe care le citiți. Acest lucru va ajuta la ruperea gheții.
  • Spune ceva de genul "hi ms. Richardson!Cum merge ziua ta până acum?"Când răspunde, poți spune ceva de genul" Oh, tocmai ai avut pauza de prânz?Ce ai avut?"
  • Încercați să vă amintiți detaliile despre persoana cu care vorbiți, cum ar fi partenerul lor sau numele copiilor, ziua lor de naștere sau aniversarea lor. Să fie atenți la alte probleme și evenimente de viață dificile.
  • Ascultați cu atenție și acordați atenție a ceea ce vă spun. Nu le întrerupeți când vorbesc, dar le arată că sunteți interesați să puneți întrebări.
  • Evitați jargonul și orice vocabular pe care alții îl pot cunoaște. Dacă discutați despre un subiect complex, aveți grijă să nu vorbiți arogant.
  • Imagine intitulată Young Woman și MAN mai în vârstă Talk.jpg
    3. Adresați-vă bătrânilor cu respect. În multe comunități, adresarea bătrânilor după numele lor nume poate fi văzută ca fiind lipsită de respect. În schimb, utilizați "MR."Și" MS."Dacă nu cunoașteți titlul profesional sau starea civilă.
  • Dacă vă cer să le sunați după numele lor, ar trebui să faceți acest lucru.
  • Utilizați acești termeni pentru oricine cu vârsta de 15 ani sau mai mult decât tine.
  • Imagine intitulată Două persoane vorbind.jpg
    4. Felicitați alte persoane pe succesele lor. Când alții fac bine, oferiți-le laude.Dacă vedeți pe cineva pe care îl cunoașteți în magazinul alimentar care a absolvit recent, sa căsătorit sau a obținut o promovare, îi felicită. Nu se întâmplă acest lucru, poate fi perceput ca fiind nepoliticos.
  • Recunoașteți vremurile trist, de asemenea. Dacă știți că cineva din familia lor a murit recent, exprimați-vă condoleanțele.
  • Imagine intitulată Omul ușor Shushes.jpg
    5. Evitați să jurați cuvintele în compania politicoasă. Unii oameni folosesc cuvinte blestem la domiciliu sau cu prietenii. Dacă vă aflați într-o biserică, școală, un cadru profesional sau în jurul persoanelor pe care nu le cunoașteți bine, păstrați-vă limba.
  • Imaginea intitulată Tipul evreu spune că nu 2.jpg
    6. Evitați bârfele. Deși poate fi tentant să vorbim despre oamenii pe care îi cunoașteți, evitați să faceți acest lucru.O persoană politicoasă nu răspândește informații despre ceilalți, fie că este adevărat sau nu. Dacă alții sunt bârfe în jurul tău, schimba subiectul sau pleacă.
  • Imagine intitulată Persoana de vârstă mijlocie gândirea
    7. Recunoașterea subiectelor inadecvate. Unele subiecte de conversație pot face oamenii supărați sau incomod, și puteți risca să răniți sentimentele altor persoane dacă faceți accidental un comentariu insensibil. În timp ce uneori sunt bine să discute cu prietenii apropiați, sunt adesea inadecvați în conversație politicoasă sau când cunoașteți pe cineva. Încercați să direcționați conversația către zonele plăcute sau cel puțin decente și evitați să provocați frecare într-un cadru politicos.
  • Sex, violență, moarte, detalii medicale, iar politica fac de obicei oamenii incomod. Evitați aceste subiecte în conversație politicoasă, mai ales dacă nu cunoașteți foarte bine partenerul dvs. de conversație.
  • Nu subliniați lucrurile despre o persoană pe care ar putea să o perceapă ca un defect. De exemplu, dacă cineva este supraponderal, nu-l menționați. Evitați să comentați dimensiunea corpului oamenilor, părțile corpului, obiceiurile, dizabilitățile sau alte subiecte potențial sensibile.
  • Evitați întrebările intruzive față de cineva care este diferit de dvs. De exemplu, nu este potrivit să întrebați un utilizator de scaune cu rotile "Ce sa întâmplat cu picioarele tale?" sau să ceară unei persoane de culoare "Nu, de unde chiar ești de la?"
  • Imaginea intitulată Femeia face om incomod 2.jpg
    8. Evitați presiunea altor persoane. Nu împingeți niciodată pe nimeni să facă tot ce și-au exprimat disconfortul, de la activități romantice la activitățile obișnuite. Dacă limba corpului lor implică semne de disconfort, încetiniți sau opriți. Dacă exprimă o limită, respectă-o imediat.
  • Dacă credeți că cineva se poate simți presat, spuneți "Nu există nici o presiune" sau "Vă rugăm să nu ezitați să nu luați sfatul meu dacă nu vă potrivește."
  • Dacă credeți că ați trecut o limită, puteți spune "Îmi pare rău. Te-am făcut inconfortabil?" sau "Vrei să mă opresc?"
  • Imagine intitulată conversație ciudată în baie.jpg
    9. Cere scuze când faci greșit. Toată lumea face greșeli sociale din când în când, indiferent cât de greu pot încerca. Când vă încurcați, vă cereți scuze cu adevărat și imediat.Exprimați că vă pare rău și faceți planuri pentru a evita comportamentul în viitor.
  • De exemplu, probabil că ați fost fulgi pe prietenul dvs. în acest weekend pe o petrecere pe care ați avut două planificați să mergeți săptămâni.Spuneți "Îmi pare rău pentru această vineri.M-am obosit cu adevărat după muncă și am vrut doar să dorm.Asta nu o face bine, așa că îmi cer scuze.Să mergem în acest weekend."
  • Metoda 3 din 3:
    Fiind politicos cu acțiuni
    1. Imagine intitulată Hijabi Femeie discută Time.jpg
    1. Fi mai devreme. Să fie respectuos de timpul altui. Dacă aveți o întâlnire sau o întâlnire cu cineva, încercați să ajungeți cel puțin cinci minute mai devreme ca întârziere în unele culturi este considerată foarte ofensivă. Nu știți niciodată ce fel de trafic veți intra, lăsați-vă devreme să fiți pregătiți.
  • Imagine intitulată Vorbiți vesel Trans Vorbește despre rochie.jpg
    2. Rochie corespunzătoare pentru ocazie.Când este invitat la evenimente, verificați invitația pentru a vedea codul de îmbrăcăminte.Dacă nu știți ce înseamnă codul de îmbrăcăminte, utilizați motorul dvs. de căutare preferat pentru a căuta în sus ce termenul dvs. a folosit și găsiți exemple de costume adecvate.
  • De exemplu, dacă un eveniment este casual de afaceri, atunci ar trebui să purtați o cămașă frumoasă și pantaloni sau o fustă.Puteți purta și un blazer sau cardigan.
  • Asigurați-vă că hainele sunt călcate și curate.
  • Imagine intitulată Androgynos Teen Domaining.jpg
    3. Mențineți-vă igiena. În plus față de îmbrăcămintea dvs., asigurați-vă că vă mențineți igiena.Duș zilnic și purta deodorant și loțiune. Ține-ți părul curat, îngrijit și din față.
  • Imagine intitulată tipul evreu cu o idee.jpg
    4. Știți manierele potrivite pentru cina. Pentru argintărie, mergeți din exterior, în. Puneți șervețele în poală și nu adăugați nimic la masă care nu a fost acolo când ați ajuns acolo (telefon mobil, ochelari, bijuterii). Puneți punga între picioare și sub scaunul dvs. Nu trebuie să aplicați machiajul la masă, deci dacă doriți să vă reparați machiajul sau să verificați dacă ceva este în dinți, mergeți la toaletă.
  • Nu începe să mănânci până când toți ceilalți nu sunt serviți.
  • Mestecați cu gura închisă și nu vorbiți dacă gura dvs. este plină.
  • Evitați alimentele cu mirosuri neplăcute care vor rămâne în respirație.
  • Nu vă slăbiți mâncarea.
  • Nu puneți coatele pe masă și nu atingeți oamenii pentru o altă ajutare.Întrebați dacă o pot transmite.
  • Nu jucați excesiv cu părul.
  • Evitați obiceiurile pe care alte persoane le-ar putea vedea ca dezgustătoare. Nu vă mestecați unghiile sau degetele. Evitați să vă luați la urechi sau nasul. În schimb, scuzați-vă dacă aveți nevoie să vă aruncați nasul sau să utilizați toaleta pentru a curăța.
  • Imagine intitulată Teens Flirt în Cafeteria.jpg
    5. Observați alții atunci când aveți îndoieli. Cum se întâlnesc și se adresează reciproc? Ce fac ei cu hainele lor? Ce tipuri de subiecte discută? Diferite setări necesită diferite standarde de formalitate, iar aceste standarde definesc adesea ceea ce este politicos și ceea ce nu este.Deci, atunci când nu știți, uitați-vă la gazdă sau la alți oaspeți pentru îndrumare.
  • sfaturi

    Încercați să nu întrerupeți oamenii atunci când vorbesc cu altcineva sau în mijlocul ceva.
  • Tratați pe toți aceiași, indiferent de fundalul lor, rasa, aspectul etc.
  • Ia-ți pălăria când salută cineva, intră într-o cameră și când imnul național este jucat sau cântat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar