Cum să-i convingeți pe părinți să vă lași să faceți ceva

Tu și părinții dvs. nu veți fi întotdeauna de acord și, uneori, poate fi dificil să vă convingeți părinții să vă permită să faceți ceva, chiar dacă credeți că meritați o șansă de a face acest lucru. Pentru a-ți convinge părinții să te lase să faci ceva, va trebui să faci un caz puternic pentru activitatea în cauză înainte de a ne apropia de ele, apoi să întrebi despre el într-un ton calm, politicos atunci când părinții tăi sunt relaxați și capabili să asculte. Dați-le timp și fiți dispuși să ajungeți la un compromis pentru a le ajuta să le arătați că sunteți suficient de maturi pentru a gestiona tot ceea ce doriți să faceți. Este posibil ca răspunsul să fie în continuare "Nu", Dar dacă vă faceți parte pentru a negocia bine, vă veți îmbunătăți șansele de a obține acest lucru "da".

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătindu-se să negocieze
  1. Image intitulată Convingeți părinții dvs. să vă permită să faceți ceva pasul 01
1. Găsiți mai multe informații despre ceea ce cereți. Asigurați-vă că aveți o bună înțelegere a ceea ce veți cere părinților dvs., astfel încât să aveți răspunsuri la întrebările lor. Dacă vă ajută, încercați să scrieți câteva puncte de glonț pentru a vă ajuta să vă amintiți. Explicând aceste lucruri pe care le-ați găsit despre subiectul dvs. vă va ajuta cazul. De asemenea, dacă sunteți dispuși și capabili, luați în considerare plata pentru o parte din prețul unui lucru dorit.
  • Dacă doriți să vă lăsați să aveți un câine, cercetați cât de multă întreținere va cere câinele și cât de mult va costa unu. În afară de logistica reală a acestuia, de asemenea, cercetați bun puncte de a avea un câine și de ce ar fi grozav pentru tine și pentru familia ta.
  • Ignorând "Contra" a lucrurilor pe care le doriți nu vă va ajuta cazul, pentru că cel mai probabil părinții dvs. vă vor aduce aceste puncte și fără a avea timp să se gândească la "Contra" nu va arăta bine pe măsură ce încercați să vă convingeți părinții. Pentru a preveni acest lucru, căutați unele "Contra" din ceea ce cereți, astfel încât să puteți avea ceva timp să vă gândiți la "Contra".
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. să vă permită să faceți ceva pasul 02
    2. Asigurați-vă că aveți surse credibile în care pot avea încredere. Părinții dvs. vor lua în considerare ceea ce doriți mai mult dacă au câteva informații de fundal despre ceea ce cereți. Cu cât sunt mai familiare, cu atât mai puțin "infricosator" sau "riscant" Este, și cu atât mai probabil vor spune da. De asemenea, încercați să citiți sursele pe care le utilizați pentru a găsi informații despre ceea ce doriți, astfel încât părinții dvs. pot merge pe site pentru a face mai multe investigații în sine.
  • De exemplu, dacă doriți să petreceți noaptea în casa altcuiva, asigurați-vă că părinții dvs. au acces la numărul casei prietenului dvs., cunoașteți numele părinților dvs., și știți unde este casa.
  • Dacă doriți un piercing sau un tatuaj corporal, aveți numărul de unități sau câteva site-uri de încredere despre practica însăși. De asemenea, ajută dacă ei cunosc persoana pe care doriți să o sapta cu sau dacă au văzut magazinul de tatuaj înainte.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă permită să faceți ceva pasul 03
    3. Scrieți o listă a punctelor principale ale argumentului dvs. Încercați să respectați aceste puncte în timpul conversației.Este ușor să fii prins într-un meci de strigare și să pierzi evidența punctelor pe care ai vrut să le faci în primul rând. Notați cele trei sau patru lucruri principale pe care doriți să le spuneți în convingerea părinților dvs. Reveniți la ei în timpul discuției, subliniați-le și asigurați-vă că aceste puncte au fost discutate pe deplin înainte de a vă deplasa pe argumente mai puțin convingătoare, cum ar fi, "Dar vreau!"
  • Dacă încercați să obțineți un animal de companie, ați putea veni cu ușurință cu o mână de puncte în favoarea voastră. Promovează timpul de legare a familiei, proprietarii de animale de companie conduc în general viața mai lungă, jucând cu animalul de companie este o metodă bună de exercițiu și vă învață responsabilitatea. Ce nu e de placut?
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 04
    4. Pregătiți-vă pentru întrebări cum ar fi, "Este camera ta curată?" Pentru a vedea dacă meritați lucrul pe care îl cereți sau, uneori, pentru a face argumentul să plece, părinții își întreabă copiii dacă au avut grijă de treburile și îndatoririle lor în prealabil. Pregătiți-vă înainte de timp pentru aceste întrebări prin curățarea camerei, a băii, a camerei de zi etc., făcând temele, mâncându-ți legumele - oricare ar fi părinții tăi te întreabă în mod constant. Nu numai că face aceste întrebări ineficiente, dar dovedește punctul de fapt sunteți responsabil.
  • Este o idee bună să le faceți pentru câteva zile sau chiar o săptămână în avans. Dacă întreabă dacă camera dvs. este curată și spui da, au putut răspunde cu ușurință, "Ei bine, aceasta este prima dată când a fost curat într-o lungă perioadă de timp." Este posibil să trebuiască să puneți o muncă pe termen lung pentru a fi convingătoare.
  • Partea 2 din 3:
    Convingerea părinților
    1. Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 05
    1. Alegeți momentul potrivit pentru a aborda subiectul. De asemenea, ar trebui să fie locul potrivit unde nu vor putea să-și amintească nimic care le va stresa și va respinge.Găsiți un moment în care părinții dvs. par relaxați și fericiți să aibă discuția. Nu este o idee bună să cereți ceva când fie părinte pare a fi stresat sau obosit, pentru că s-ar putea supăra ușor. De obicei, timpul de cină de familie este un pariu sigur.
    • Acestea fiind spuse, dacă mama sau tata părea stres, care ar putea lucra în favoarea ta dacă cereți un animal de companie. Ați putea să indicați că oamenii care sunt atașați la un câine sau alt animal de companie au niveluri semnificativ mai mici de stres, tensiune arterială și un risc scăzut de depresie.
    • Dacă nu ați terminat ceva ce le-au cerut, cum ar fi treburile sau temele, acesta nu este momentul potrivit pentru a cere fie. Este un alt motiv ușor (și valid) pentru obiecție, deci obțineți mai întâi acele treburi.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 06
    2. Mențineți un ton calm în timpul discuției. Dacă vă înfuriați sau vă înfuriați, părinții dvs. vor crede probabil că nu sunteți suficient de maturi pentru a face față oricăror lucruri pe care le cereți. O să închidă imediat conversația, insistând că toți vorbiți despre asta când vă simțiți mai calme. Asta sau vor argumenta că tonul tău dovedește că nu ești gata. Ambele sunt situațiile pe care doriți să le evitați!
  • Chiar dacă ajungeți să nu vă faceți drumul, comportați-vă în mod matur, va stabili tonul pentru discuțiile viitoare care vă pot merge. Le poate lăsa să se gândească, "Huh, poate copilul nostru într-adevăr este crescând și devenind maturi." Vrei să-i lași să se întrebe dacă ar fi trebuit să spună da, așa că atunci când aduci subiectul mai târziu, sunt mai calmi.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 07
    3. Lăsați-i să știe cum beneficiază lor. De multe ori părinții spun că este pentru că este într-un fel un inconvenient pentru ei. Fie le costă bani sau timp sau ambii. Pentru că probabil că le cereți să facă ceva pentru dvs., subliniați că ar putea beneficia și de ei. Amândoi obțineți ceva din situație, deci de ce nu?
  • Dacă solicitați un telefon, faceți clar că pot utiliza noul dvs. număr pentru a vă verifica. S-ar putea chiar să fiți dispuși să vorbiți despre ce se întâmplă dacă nu răspundeți - poate că ați primit privilegiile de telefon revocate?
  • Dacă cereți o curfew extinsă, subliniați că ceea ce înseamnă mai mult timp liber pentru ei. Și ați putea obține, de asemenea, o curfew extinsă atunci când puteți obține o călătorie acasă de la altcineva, astfel încât ei nu trebuie să vină să te ia.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 08
    4. Dați-le timp să se gândească la asta. Nu-i forțați să vă dau un răspuns imediat. Spuneți-le să vă întoarcă la dvs. în câteva ore sau zile cu orice întrebări sau preocupări pe care le au. Lăsați-i să știe că doriți să discutați acest lucru ca adulți maturi și responsabili și sunteți dispus să lucrați prin orice probleme potențiale. Spune-o așa, și veți fi sigur că le impresionați cu cât de bine rotunjite și echilibrate este argumentul dvs.
  • Cel mai bine este să aranjați un anumit moment pentru a vorbi despre asta. Astfel vor fi mai puțin probabil să răspundă "Oh, nu am discutat încă," și nu veți avea datoria ciudată de a alege un timp pentru ao aduce în viitor. În schimb, spunând săptămâna viitoare la cină o face mai concretă și probabil să se întâmple.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 09
    5. Compromis cu ei. Efectuați un acord care face atât dvs. cât și părinții dvs. fericiți. Oferiți-vă să plătiți pentru o parte din factura de telefon sau să faceți treburi suplimentare în jurul casei în schimb. Asigurați-vă că ei primesc și ceva din acest lucru. La urma urmei, probabil că vor ajunge să aibă grijă de o parte din ea, indiferent de ceea ce este.
  • Dacă doriți ca un câine, de exemplu, faceți un compromis al cine o va lua pentru plimbări, hrăniți-o, lăsați-o, etc., În plus față de cine va plăti pentru aceasta și taxele veterinare. Responsabilitatea nu se încheie cu un animal de companie (sau un telefon) după ce a cumpărat și Asta e probabil ceea ce vă îngrijorează.
  • Vino cu prevederi dacă nu vă țineți de sfârșitul afacerii, și dacă uitați să lăsați pufosul de câteva ori, este la revedere la nopțile voastre de vineri sau o reducere a indemnizației dvs. Acest lucru arată că într-adevăr înseamnă afaceri și sunteți dispuși să vă sacrificați.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 10
    6. Scrieți motivele. Un lucru care ajută la învățarea cum să scrieți un eseu pentru ceea ce doriți.Acestea se numesc eseuri persuasive.Structura arată astfel:
  • Termenul de propoziție.Transport de tranziție.Punctul principal (sau declarația de teză).
  • Subiect propoziție una.Dovezi specifice: dovezi care dovedesc de ce vrei asta.Explicarea dovezilor dvs .: Ce arată exemplul dvs. părinții dvs?Transport de tranziție.
  • Termenul de temei două.Dovezi specifice două.Explicarea dovezilor.Transport de tranziție.
  • Această propoziție de subiect arată o perspectivă alternativă asupra subiectului.Dovezile specifice demonstrează greșit propoziția dvs.Explicarea dovezilor specifice.Transport de tranziție.
  • Termenul de subiect patru poate explica o altă perspectivă sau puteți lăsa paragraful patru.Dovezi specifice patru.Explicarea dovezilor.Transport de tranziție.
  • Declarație de încheiere a deschiderii.Punct de închidere despre teza ta.Închiderea sentinței care se retrase și reafirmă teza.
  • Dacă scrieți acest lucru corect, acesta vă poate ajuta cu adevărat cauza.
  • Partea 3 din 3:
    Răspunzând la nr
    1. Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 11
    1. Întrebați-i de ce spun că nu. Puteți întotdeauna să cereți doar motivele pentru care nu vă permit să faceți ceea ce doriți. Uneori vă vor da un punct valabil și, uneori, nu vor avea sens. Atâta timp cât o faci într-un mod matur, majoritatea părinților vor fi bucuroși să vă dea motive. Întrebați-le preocupările lor și încercați să le abordăm. Acest lucru își poate schimba mintea dacă aveți un refujitor convingător.
    • Dacă puteți afla de ce au spus nu, puteți găsi o modalitate de a elimina acest factor sau de a spune acest lucru într-un mod în care vor fi de acord. De exemplu, dacă nu puteți avea un telefon deoarece nu credeți că sunteți suficient de vechi, apoi arătați-le cât de matur puteți fi. Pinchind motivul face mult mai ușor să ajungi la cruxul problemei.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 12
    2. Curățați-vă actul. Părinții vor lua în considerare în mod inevitabil istoria dvs. de comportament. Începeți să obțineți grade bune (dacă nu sunteți deja), faceți treburi în jurul casei fără ca ei să vă ceară și să nu mai aveți probleme. Asigurați-vă că știu că sunteți suficient de responsabil pentru a obține sau a face acel lucru specific pe care îl întrebi.
  • După cum sa menționat anterior, uneori poate fi necesar să puneți în timp. Câteva zile de a fi pe un comportament bun ar putea să nu fie convingătoare, dar câteva săptămâni? Asta ar putea face trucul. Dacă rămâneți răbdători și diligenți, ei pot vedea că sunteți pregătiți pentru această nouă responsabilitate.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 13
    3. Fii drăguț cu ei chiar dacă au spus că nu. Nu-l face evident că ești supărat. Fii bun cu ei și acționează ca în mod normal. Ei se pot acționa ca și cum nu le pasă, dar ei zâmbesc înăuntru și vă va ajuta pe termen lung.
  • De asemenea, poate începe să-i facă să se simtă puțin vinovat, ceea ce poate să nu fie un lucru rău în această situație. Tipul tău ești, cu atât mai mult se vor simți rău, ei au spus că nu, care ar putea duce la o schimbare a inimii.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 14
    4. Scrie o scrisoare. Uneori, părinții răspund mai bine să aibă un argument scris. Scrieți o scrisoare convingătoare și convingătoare care explică părinților dvs. de ce meritați ceea ce încercați să obțineți. Acest lucru pare profesionist, iar părinții dvs. vor fi impresionați la modul matur pe care îl gestionați situația.
  • Asigurați-vă că este scris de mână și prezentat frumos. Vor vedea cât de mult ați pus în ea și cât de mult înseamnă pentru tine. Este un punct de pornire bun pentru a arăta cât de mult sunteți dispuși să puneți și mai târziu. Dacă puneți atât de multă muncă într-o scrisoare, poate că tu voi Aveți grijă de pufos, ridicați-o pe poo, și luați-o pentru plimbări când are nevoie de ei.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 15
    5. Porniți strategia. Dacă o metodă de persuasiune nu funcționează, încercați să comutați argumente. Nu utilizați același material din nou și din nou. Arătând că aveți multe motive minunate despre de ce ar trebui să aveți ceea ce încercați să obțineți.
  • De exemplu, să spunem că cereți un telefon și ați început cu argumentul logic că este sigur - dacă ați avut vreodată probleme, ați putea să le numiți. Nu a funcționat, deci acum trebuie să-l schimbați. Ai putea vorbi despre cum ai nevoie de un telefon pentru a-ți face prieteni la școală, pentru a obține o funcție de muncă sau o poziție de voluntariat sau chiar că există o afacere specială chiar acum unde poți obține unul foarte ieftin. Ce credeți că ar funcționa pentru ei?
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 16
    6. Lăsați-l să fie. Uneori trebuie să lăsați doar o decizie pentru moment. Pur și simplu spune, "Bine, mulțumesc că ai discutat cu mine" și plecați. Puteți încerca din nou la un alt moment. Continuați să arătați că sunteți responsabili și părinții dvs. ar putea schimba mintea lor. La urma urmei, îmbătrâniți și mai maturi în fiecare zi.
  • Ar trebui să bațiți subiectul la o dată ulterioară, dar nu fiți prea s-ați grăbit de ea. Dacă părinții dvs. spun că veți vorbi despre el după Crăciun, de exemplu, așteptați până la o săptămână după Crăciun. Respectați dorințele lor și vor fi mai probabil să respecte (și să acorde) ale dvs.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să faceți ceva pasul 17
    7. Du-te mic! Dacă vrei un câine și ei spun, în nici un fel, acel lucru este prea mare și scump, ține-te răcoros. Dacă nu vă vor lăsa să aveți un ciobanesc german, cereți un aur sau un hamster, ceva mic și ușor de îngrijorat. Cine știe? S-ar putea chiar să fii mai fericit cu prietenul tău de pește, oricum.
  • sfaturi

    Dacă părinții dvs. refuză, așteptați câteva zile înainte de a încerca din nou. Dacă le lăsați ceva timp să vă gândiți, ei își pot schimba mintea.
  • Realizați că părinții doresc ca copiii lor să fie în siguranță și toți au valori și puncte de vedere diferite despre lucrurile pe care le-ați dori să le faceți.
  • Dacă este o activitate, întreaga familie poate participa, invită-i să o facă și ea. Părinții se bucură de obicei fiind incluși și petrecând timp cu dvs.
  • Nu spuneți că veți face ceva pe care îl cunoașteți că nu puteți continua, pentru că părinții voștri vor crede că sunteți iresponsabili.
  • Faceți o listă pro și contra - în felul acesta, dumneavoastră și părinții dvs. puteți vedea ambele părți ale argumentului și discutați-o folosind această metodă.
  • Dacă aveți frați și încercați să obțineți ceva ce se va bucura, ca o excursie la grădina zoologică, poate că vă pot ajuta să vă convingeți părinții. Nu cereți ajutor de la frații care nu doresc cu adevărat sau frații care au suferit în ultima vreme. Cereți doar frați maturi și bine comportați care doresc, de asemenea, ceea ce mergeți.
  • Fă-ți un calendar când studiați sau faceți treburi etc., și a pus-o într-un loc în care părinții tăi o pot vedea. Acest lucru le va arăta responsabilitatea dvs. și vor avea mai multe șanse să facă ceea ce doriți dacă întrebați după o săptămână sau două de urmărire a acestui calendar.
  • Faceți-vă bine cercetarea. Dacă văd că ați pus timp și gândiți-vă în ea, sunt mult mai probabil să spună da.
  • Spune-o în scris! Puteți îngheța în timpul conversației și pur și simplu aveți probleme cu frazele lucrurilor, caz în care este util să o scoți.
  • Încercați să-l ajustați la nivelul lor. De exemplu, dacă este un joc video pe care nu îl aprobă pentru vârsta dvs., apoi le arătați că ați folosi filtre de copii sau jucați numai părțile potrivite ale jocului.
  • Dacă doriți ceva care costă o mulțime de bani, încercați să câștigați niște bani dacă sunteți destul de bătrâni. Exemplele primesc un loc de muncă cu jumătate de normă la un magazin local sau să vă ajute familia la babysit și curat. În acest fel, puteți spune că veți plăti spre ceea ce doriți.
  • Gândiți-vă la chestia pe care o doriți sau despre evenimentul pe care doriți să-l dați. Dacă părinții tăi spun da, și de fapt, nu vă bucurați de ea, ar putea fi o pierdere de răbdare cu dvs. Data viitoare când cereți ceva, pot spune că nu din anumite motive, cum ar fi "Nu vreau să-mi petrec timpul și / sau banii pe ceva ce nu veți folosi vreodată (din nou) sau bucurați-vă.
  • Cereți ceva mult mai mare decât ceea ce doriți mai întâi, apoi cereți chestia pe care o doriți. Va părea ca un compromis, iar părinții tăi vor avea mai multe șanse să dea.
  • Avertizări

    Nu argumentați - acest lucru va face mai puțin probabil să obțineți ceea ce doriți. Acționează ca un adult matur sensibil, astfel încât părinții tăi nu cred că deveniți răsfățați sau așa ceva.
  • Nu utilizați toate argumentele dvs. imediat. Concentrați-vă mai întâi pe un argument, iar dacă ei spun că nu așteptați puțin înainte de a vă scoate al doilea punct.
  • Dacă spun că nu, nu mergeți în spatele lor. Ei vor afla mai devreme sau mai târziu și nu vor avea încredere în tine.
  • Dacă spun că nu, nu se plâng! Întrebați de ce și încercați să spuneți cum sunt greșite într-un mod politicos. De exemplu, dacă doriți un animal de companie și ei cred că va deveni responsabilitatea lor de a avea grijă, arătați-le cât de mult doriți și motivele pe care le veți avea grijă de aceasta.
  • Nu exagerați. Părinții dvs. vor vedea imediat prin dvs. dacă vă oferiți să pictați casa.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar