Cum să fii tact

Isaac Newton a spus odată, "Tact este arta de a face un punct fără a face un inamic." Fiind tactful este doar că - având abilitatea de a comunica în mod clar mesajul dvs. în timp ce este sensibil la cei din jurul vostru și nu ofensau în mod neintenționat pe nimeni. Fiind tact nu înseamnă a ascunde ceea ce simți cu adevărat - înseamnă doar prezentarea ideilor dvs. într-un mod care le-ar face cele mai atrăgătoare și inofensive. Dacă doriți să știți cum să fiți tactici, atunci ar trebui să vedeți pasul 1 pentru a începe.

Pași

Partea 1 din 2:
Fiind tact în conversație
  1. Imaginea intitulată Fi tact Pasul 1
1. Gândiți-vă înainte de a vorbi. Permiteți-vă o pauză pentru a vă gândi cum ar putea fi percepute cuvintele dvs. și pentru a vă împiedica să faceți comentarii grave. Este posibil să aveți o reacție imediată a intestinului la ceva ce spuneți șeful sau prietenul dvs., dar faceți o clipă pentru a vă aduna gândurile înainte de a veni imediat și spuneți ce vreți să spuneți. Întreabă-te dacă este cel mai bun moment pentru a vă prezenta ideile, dacă ar trebui să petreceți ceva timp găsirea unei modalități mai bune de a spune ce vreți să spuneți și dacă oamenii vor fi receptivi la comentariile dvs. atunci.
  • Deși vorbind cu intestinul dvs., poate duce la o mulțime de idei interesante, poate, de asemenea, să vă ajute să faceți câteva minute pentru a vă formula mai întâi gândurile. Dacă nu sunteți de acord cu ceva ce spune șeful dvs., de exemplu, sunteți mai bine să vă gândiți la exemple concrete pentru motivul pentru care nu sunteți de acord în loc să vă înfruntați că credeți că este o idee rea.
  • Observați oamenii din jurul vostru. Poate doriți să faceți un comentariu despre cât de entuziasmat sunteți pentru nunta voastră, când unul dintre oamenii trece printr-un divorț amar. Deși nu trebuie să vă ascundeți entuziasmul pentru totdeauna, puteți fi mai bine să găsiți un moment mai bun pentru a vă face comentariul.
  • Imaginea intitulată Fi tact Pasul 2
    2. Deflectați comentariile negative. Dacă oamenii fac comentarii negative în jurul vostru, ar trebui să evitați să vă înfășurați în ele dacă doriți să fiți tactici. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunteți la locul de muncă și nu doriți să faceți parte din politica Oficiului. Există mai multe moduri în care puteți deflecta comentariile negative și puteți lua drumul ridicat în situațiile de testare. Iată câteva modalități de a face acest lucru:
  • Gossip ușor corect. Exemplu: "Îmi pare rău că ai auzit asta despre Jane Doe. Când am vorbit cu ea, ea a spus că a fost doar un zvon despre ea să fie concediată."
  • Spune ceva non-comited. Exemplu: "N-am întâlnit niciodată pe John Doe, așa că nu aș avea nici o idee despre obiceiurile sale de băut."
  • Spune ceva pozitiv. "Mary Sue poate fi târziu, dar ea face o muncă foarte bună." Sau, "Bill Jones a fost întotdeauna civilă pentru mine personal."
  • Schimba subiectul. "Știi, comentariul tău despre seful îmi amintește de ceva. Există un partid de birouri care vine, corect? Aduceți pe cineva?"
  • Îndepărtați-vă de situație. Dacă oamenii continuă să fie negativi și situația nu renunță, atunci vă puteți scuza și spuneți că trebuie să vă întoarceți la clasă sau la locul de muncă. Ar trebui să păstrăm nu are legătură cu conversația la îndemână.
  • Cereți persoanei frumos să se oprească. Spune "Chiar nu sunt interesat de bârfe despre vecinul nostru," sau "Aș prefera să nu vorbesc despre asta în birou."
  • Imaginea intitulată Fii tact pasul 3
    3. Începeți cu un comentariu pozitiv înainte de a oferi feedback negativ. Dacă trebuie să oferiți feedback negativ cuiva, indiferent dacă este vorba de un coleg sau un prieten cel mai bun, ar trebui să o concureze într-un mod care face ca persoana să fie cea mai receptivă. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să mințiți persoanei dacă lucrurile nu merg bine, dar că ar trebui să începeți cu ceva pozitiv, astfel încât persoana vă vede că vă pasă de el sau ea.Iată câteva modalități de a face acest lucru:
  • Dacă doriți să oferiți feedback negativ unui prieten, puteți spune ceva de genul, "Cred că este atât de dulce de tine să vrei mereu să mă ajuți cu tipii singuri pe care îi cunoști. Dar când încerci să o faci de fiecare dată când ieșim, mă face să mă simt patetic."
  • Dacă doriți să oferiți un feedback negativ unui co-lucrător, puteți spune ceva, "Apreciez cu adevărat cât de greu ați lucrat la noul proiect. Cu toate acestea, cred că proiectul poate fi chiar mai bun dacă lăsați Mary să vă ajute puțin mai mult."
  • Imaginea intitulată fi tact de pas 4
    4. Alegeți cuvintele cu atenție. Când vine vorba de a fi tact, unul dintre cele mai importante lucruri de a ține minte este că ar trebui să fii conștient de cuvintele pe care le folosești pentru a-ți exprima ideile. Puteți spune în continuare ce vreți să spuneți fără a ofensa oamenii sau de a ieși din mijloc sau ca un know-it-toel. Când vă pregătiți să precizați o opinie, întrebați-vă dacă cuvintele pe care le utilizați sunt părtinitoare, dureroase, patronate, sau tocmai toate greșite pentru această ocazie. Apoi, găsiți cuvintele care vă vor ajuta să vă informăm ideile fără a ofensa pe nimeni.
  • De exemplu, dacă doriți să discutați cu un coleg cu privire la modul în care are nevoie pentru a-și face munca mai rapidă, nu-i spune că este ea "încet"- în schimb, întreabă-o dacă se poate gândi la modalități de a fi "mai eficient."
  • De exemplu, dacă îi spui șefului tău, îți părăsești slujba, nu trebuie să spui ceva, "Sunt prea inteligent pentru acești oameni"- În schimb, puteți spune ceva de genul, "Această companie nu este cea mai potrivită pentru mine."
  • Imaginea intitulată Fi tact Pasul 5
    5. Alegeți calendarul cu atenție. Când vine vorba de a fi tact, având o mare calendare este jumătate din luptă. S-ar putea să aveți ceva perfect de spus, care poate distruge o situație socială dacă o spui la momentul nepotrivit și poate duce la sentimente rănite fără să vrei să faci orice rău. Înainte de a face un comentariu, întrebați-vă dacă acesta este cel mai bun moment pentru a face comentariul și dacă toată lumea va fi receptivă la ea. Întrebați-vă dacă ar fi mai bine să așteptați să obțineți un răspuns mai pozitiv, chiar dacă mori să spuneți ce vreți să spuneți.
  • De exemplu, dacă prietenul tău Linda este încântat să-i spună tuturor prietenilor ei despre angajamentul ei recent, atunci este posibil să trebuiască să țineți știrile că sunteți însărcinată încă o săptămână, astfel încât Linda se poate bucura de lumina reflectoarelor pentru un pic mai mult timp. Nu vrei ca ea să se simtă ca și cum ai făcut ziua cea mare.
  • De exemplu, dacă șeful dvs. se înfășoară o prezentare lungă la sfârșitul zilei de lucru, acest lucru nu este cel mai bun moment pentru a vă pune întrebarea despre un raport independent. Soluind întrebarea acum va duce doar la confuzie, iar șeful dvs. va fi axat pe prezentare și nu va avea energia să se adreseze preocupărilor dvs. - dacă așteptați până în ziua următoare, șeful dvs. va fi mai fericit pentru a discuta problema cu dvs.
  • Imaginea intitulată Fi tact Pasul 6
    6. Declin invitațiile politicos. Dacă cineva vă cere să faceți ceva, ar trebui să găsiți o modalitate de ao refuza politicos, chiar dacă intestinul tău țipa, "Heck nr!" Indiferent dacă vi se cere să participați la dușul copilului unei persoane pe care abia știți sau să rămâneți târziu la locul de muncă într-o noapte de vineri, în loc să spuneți imediat nu și să vă supărați sau să vă supărați, ar trebui să vă bucurați de cât de mult Ați dori să o faceți și apoi să dați o scurtă explicație sau scuze despre faptul că nu puteți să o faceți. Acest lucru va primi în continuare același mesaj, dar nu veți jigni pe nimeni în acest proces.
  • De exemplu, dacă șeful dvs. vă cere să luați un alt proiect și pur și simplu nu mai aveți timp pe mâini, puteți spune ceva, "Mulțumesc atât de mult pentru a gândi la mine pentru această ocazie. Din păcate, încă mai am înfășuram cele două proiecte pe care mi le-ați întrebat și nu voi putea să iau munca suplimentară. Dar mi-ar plăcea să ajut pe ceva similar în viitor."
  • De exemplu, dacă prietenul tău vă invită să mergeți pe drumeții, dar drumeția nu este cu adevărat chestia ta, poți spune ceva, "Călătoria dvs. de weekend la Redwood Forest sună uimitoare, dar o să o iau ușor în acest weekend - am avut o săptămână nebună la locul de muncă și am nevoie să decomprimăm. Ce zici de a ajunge peste băuturi viitoare vineri?"
  • Imaginea intitulată Fiți tact de tact 7
    7. Nu dezvăluiți prea multe informații personale persoanelor pe care nu le cunoașteți foarte bine. Un alt lucru pe care oamenii care le lipsesc tacturi tind să facă este să-și anunțe afacerea pentru fiecare persoană de pe stradă. Dacă doriți să aveți tact, atunci nu puteți merge în jurul valorii de a spune nimănui în urechea despre ultima dvs. rupere, noua dvs. erupție sau toate problemele personale. Spunând oamenilor pe care nu le cunoașteți bine toată afacerea dvs. îi vor face doar incomod și nu vor duce la nici o prietenie nouă - au tact și să fie conștienți de când oamenii ar dori să audă mai mult și când este suficient.
  • Acest lucru merge, de asemenea, pentru dezvăluirea informațiilor personale despre alte persoane. Dacă sunteți cu un prieten apropiat și câțiva prieteni mai puțin decât cei apropiați, nu luați o conversație privată pe care ați avut-o cu prietenul din fața celorlalți oameni - prietenul dvs. ar fi putut fi fericit să vorbească despre complicat Relația cu mama sa cu tine, dar poate că nu vrea ca lumea să știe despre asta.
  • Imaginea intitulată fi tact de pas 8
    8. Asigurați-vă că limbajul corpului vă reflectă cuvintele dvs. Este minunat dacă cuvintele dvs. trimit un mesaj prietenos și politicos, dar dacă corpul vostru îi spune oamenilor ceva diferit, atunci vor primi rapid o imagine diferită. Dacă îi spui cuiva ceva important într-un mod delicat, atunci ar trebui să faci contact vizual, să faci față persoanei și să nu te uiți la podea. Dați persoana atenției dumneavoastră și arătați că vă îngrijiți de fapt. Va fi greu ca ei să te ia în serios dacă îi spui persoanei că el sau ea face bine la locul de muncă în timp ce te uiți în cealaltă direcție.
  • Acțiunile pot vorbi cu adevărat mai tare decât cuvintele, așa că asigurați-vă că corpul dvs. nu trimite un mesaj diferit de la gură.
  • Partea 2 din 2:
    Fiind considerați de ceilalți
    1. Imaginea intitulată fi tact de pas 9
    1. Luați în considerare punctul de vedere al celeilalte persoane și recunoașteți-l. O altă parte a unui tact este capabilă să înțeleagă de unde vine o altă persoană. Deși vă exprimați propriile idei este importantă, este, de asemenea, important să înțelegeți că o altă persoană nu poate vedea lucrurile așa cum le vedeți. Dacă lăsați persoana să știe că înțelegeți de unde vine el, vor fi mult mai probabil să vă asculte și să vă luați în serios ideile.
    • De exemplu, spunând ceva asemănător, "Mary, înțeleg că ai avut foarte mult pe placa ta recent..." vă poate face mai ușor să cereți Mary să ajute cu un alt proiect. Dacă spuneți doar, "Hei, poți să rămâi târziu pentru a termina un nou raport pentru mine?" Atunci Maria este probabil să creadă că ești insensibil.
  • Imaginea intitulată fi tact de pas 10
    2. Ia în considerare diferențele culturale și încearcă să acționeze într-un mod sensibil fără a fi întrebat. Există multe diferențe culturale care ar trebui să fie recunoscute în lumea noastră, care se bazează de unde sunt oamenii, cum au fost ridicați, ceea ce ar putea fi rasa și fundalul lor, sau chiar ce generație provin de la. Ceea ce poate fi perfect acceptabil într-o cultură poate fi considerat nepoliticos în altul, deci întrebați-vă dacă sunteți sensibil la diferitele culturi din jurul dvs. înainte de a face un comentariu.
  • Imaginea intitulată Fi tact Pasul 11
    3. Să fie discrete. S-ar putea să găsiți că trebuie să corectați ceva pe care un coleg a spus în timpul unei prezentări sau că unul dintre prietenii dvs. are o bucată uriașă de spanac în dinți. În loc să arătați acest lucru în fața tuturor, ar trebui să încercați să trageți persoana deoparte pentru a le spune despre situație. Afișarea discreției este o mare parte a unui tact, deoarece vă va ajuta să știți ce ar trebui să fie spus în ce condiții. Este o abilitate importantă pe care ar trebui să o aveți în lumea profesională și socială.
  • De exemplu, dacă tu și partenerul tău ai crescut, dar nimeni altcineva din companie a făcut-o, este mai bine să nu te laudă în fața tuturor. Puteți avea o sărbătoare privată mai târziu.
  • Imaginea intitulată fi tact pasul 12
    4. Fii milos, chiar și atunci când ești iritat. Păstrați-vă răcoarea și vorbiți cu amabilitate și sinceră. Să presupunem cel mai bun. Deși poate fi pe moarte să-i spui prietenului tău ce ești tu într-adevăr Gândiți-vă la comportamentul ei sau chiar doriți să vă strigați la colegul dvs. pentru a distruge un proiect, ar trebui să vă țineți limba și să fiți cât mai amabili până când veți găsi un timp pentru a vă spune sentimentele adevărate. Nu are nici un rost să spui ceva ce vei regreta doar pentru că ești irked în acest moment.
  • De exemplu, dacă cineva vă oferă un pulover urât, spuneți: "Mulțumesc atât de mult pentru prezent. Te-am atins că te-ai gândit la mine."
  • Imaginea intitulată fi tact pasul 13
    5
    Au empatie pentru alții. Uită-te în jurul tău înainte să faci un comentariu și să vezi cum vor primi ceilalți oameni. Este important să știți de unde provin oamenii înainte să vă distrugeți opiniile politice, religioase sau alte personale. Deși nu puteți ști complet unde vine fiecare persoană când vorbiți, este important să aveți un sentiment de mentalitate și experiențe ale oamenilor din jurul dvs., astfel încât să puteți evita ofensarea oamenilor.
  • De exemplu, dacă tocmai ați primit o majorare, iar Bob a fost concediat, acest lucru nu poate fi momentul să se bată despre asta.
  • Dacă unul dintre oamenii din jurul tău este un creștin devotat, atunci nu este momentul să vorbim despre modul în care credeți că religia este inutilă.
  • Dacă cineva din jurul tău este epuizat după o zi lungă, nu vă așteptați ca persoana să vă ajute să rezolvați un conflict emoțional uriaș. Ai rabdare.
  • Imaginea intitulată fi tact de pas 14
    6. Fi un ascultător activ. Fiind un ascultător activ este o componentă crucială de a fi tact. Există o diferență între ceea ce vă spune cineva și ce gândește cu adevărat acea persoană, așa că ar trebui să arătați și să auziți persoana pentru a obține mesajul real. Dacă prietenul tău vă spune că ea este peste ea se desprinde și este total gata să meargă la o petrecere cu tine, dar ochii și gesturile ei vă spun altfel, apoi găsiți o modalitate de a spune că este în regulă dacă nu este gata să plece Out.
  • Acordarea atenției asupra modului în care oamenii se simt într-adevăr așa cum vorbește vă poate ajuta să răspundeți la ele în cel mai tact mod posibil. De exemplu, dacă coleg-ul dvs. se luptă cu adevărat cu un proiect, dar este frică să ceară ajutor, ascultați indici, cum ar fi nervozitate, stuttering sau discurs repetitiv pentru a vedea dacă el sau ea încearcă să ajungă la tine.
  • Ascultarea activ poate, de asemenea, vă poate ajuta să vedeți dacă o persoană sa oprit și nu dorește să mai audă despre un subiect. Dacă vă oferiți feedback unui coleg care este deja supărat de el, puteți spune prin cuvintele sale că nu este gata să audă mai mult - ar trebui să terminați grațios conversația și să o luați mai târziu.
  • Imaginea intitulată Fiți tactil Pasul 15
    7
    Fii respectuos. Fiind respectuos merge mână în mână cu a fi tact. Dacă doriți să aveți Tact adevărat, atunci trebuie să tratați alți oameni cu respect. Acest lucru înseamnă că le-a lăsat să termine să vorbească în loc să le întrerupă, oferindu-le toată atenția atunci când încearcă să-ți spună ceva și să ceară oamenilor cum fac ei înainte de a sări pentru a oferi niște știri proaste. Tratați fiecare individ cu grijă și bunătate și înțelegeți că este important să faceți oamenii să simtă că sunt tratați corect, chiar dacă ar putea să nu fie oamenii dvs. preferați pe planetă.
  • Fiind respectuos este o chestiune de decență comună. Nu blestem în fața bătrânilor tăi - nu folosiți limba LIWD în fața oamenilor pe care nu o știți bine. Acest lucru va ieși ca fiind foarte lipsit de gust și, prin urmare, lipsită de tact.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar