Cum să fii respectuos

Când vrei să fii respectuos, încercați să vă puneți în pantofii altcuiva și să vă comportați într-un mod care vă arată că vă pasă. În inima sa, fiind respectuos înseamnă arătând că apreciați perspectivele, timpul și spațiul altor persoane.

Pași

Metoda 1 din 3:
Arătând respect de bază
  1. Imagine intitulată Două persoane vorbind.jpg
1. Arătați bunătatea și curtoazia. Fiind respectuos începe cu o examinare de bază a sentimentelor altor persoane. Întrebați-vă cum doriți să fiți tratați într-o anumită situație și faceți un efort pentru a trata pe alți oameni în acest fel. Tratați pe toți cei care se confruntă cu străini pe stradă, colegii, colegii de clasă și membrii familiei - cu respect și curtoazie.
  • Oferă oamenilor hrană, apă sau altceva când vedeți o nevoie care ar putea fi îndeplinită.
  • Imaginea intitulată Omul vorbește pozitiv la femeie.jpg
    2
    Fi politicos. Conceptul de etichetă și de bună maniere pare inutil atunci când sunteți un copil, dar când creșteți, vă dați seama că aceste funcții vamale ca o modalitate de a menține o societate fără probleme. Practicarea manierelor bune este o modalitate de a respecta spațiul și timpul altor persoane. Dacă nimeni nu a deranjat să fie politicos, situațiile de zi cu zi cum ar fi mâncarea într-un restaurant, așteptând în linie la oficiul poștal sau care se ocupă de trafic rău ar fi complet intolerabil. Iată câteva modalități de a fi politicos:
  • Asteapta-ti randul. Nu tăiați în linie sau nu tăiați oamenii în trafic, dacă nu este o urgență (E.G. Rushing la spital).
  • Evitați disruptivul vorbind în public. Fii liniștit odată ce luminile coboară într-un cinematograf. Nu vorbiți pe telefonul dvs. mobil în locuri interioare ca o cafenea, magazin sau restaurant. (Luați apelul în afara.)
  • Curățați-vă după tine. Dacă faci o mizerie, curățați-o. Aruncați-vă sau reciclați coșul de gunoi, inclusiv lucrurile mici, cum ar fi buzunarele de țigară sau ambalajele alimentare.
  • Vorbiți politicos. Spune te rog si multumesc. Evitați numelui-apel sau discursul agresiv. Nu jurați în compania politicoasă.
  • Respecta regulile care păstrează lucrurile în siguranță și plăcute. Nu mâncați sau nu beți dacă nu este permis undeva. Ascultați semne precum "Nu hrăniți păsările" sau "Utilizați numai un computer public timp de o jumătate de oră" astfel încât mediul este plăcut pentru toată lumea.
  • Imagine intitulată adolescenți autism chatting.jpg
    3. Refuză să discrimineze. Fiți respectați tuturor - nu doar persoanelor pe care le cunoașteți sau pe cele pe care le percepi ca având un statut mai mare decât tine. Unii oameni își salvează respectul față de oamenii pe care doresc să facă o impresie bună și sunt nepoliticoși pentru toți ceilalți. Dar există adevărul în zicală, "Puteți judeca caracterul altora prin modul în care tratează pe cei care nu pot face nimic pentru ei sau pentru ei." Fii bun cu toată lumea, indiferent de cine sunt, cum arată cum arată sau ce este relația lor.
  • Fii amabili cu oamenii, indiferent de statutul lor social.
  • Examinați și lăsați-i la orice atitudini negative pe care le aveți față de femei, oameni de culoare, oameni cu dizabilități, LGBTQ + oameni, oameni de diferite religii, oameni săraci, oameni supraponderali, și alți care ar putea fi priviți negativ de societate. Fiind diferit nu face pe cineva inferior. Luați A "traieste si lasa sa traiasca" abordare.
  • Fii amabili cu oamenii pe care îi întâlniți pe tot parcursul zilei care nu sunt întotdeauna tratați cu respect. De exemplu, persoanele fără adăpost sunt adesea trecute cu vederea sau tratate nepoliticos, dar merită același respect și curtoazie ca oricine altcineva.
  • Imaginea intitulată Guy vorbește frumos cu autismul fată.jpg
    4. Respectați diferențele în credință și opinie. Fiți respectați persoanelor care sunt diferite de dvs., chiar dacă nu le înțelegeți foarte bine. Diferențele dintre noi sunt ceea ce face viața interesantă și, în plus, probabil că aveți mai multe în comun cu oamenii decât știți. Chiar și atunci când într-adevăr nu vezi unde vine altcineva, fii politicos și civil. Nu trebuie să iubiți pe toată lumea pe care o întâlniți și cu siguranță nu trebuie să fiți de acord cu ei, dar le puteți arăta în continuare. Să fie respectuos față de ceilalți, indiferent de ei...
  • Diferente culturale
  • Diferite credințe religioase
  • Diferite credințe politice (în afară de extremismul violent)
  • Preferințele echipei sportive
  • Imagine intitulată oamenii în orașul Town.jpg
    5. Respectați spațiile. Orice spațiu pe care îl împărțiți cu alți oameni trebuie tratat cu respect. Casa ta (dacă locuiți cu alți oameni), școala dvs., strada dvs., linia de autobuz - aceste spații familiare sunt familiare și altor persoane. Nu ați aprecia dacă alți oameni au tras locurile în care vă petreceți timp în fiecare zi, deci asigurați-vă că ați curățat după tine și faceți parte pentru a le păstra frumos pentru alții.
  • Curățați-vă propriile mese. Ridicați coșul de gunoi și aruncați-l. Nu lăsați împachetări sau butoane de țigară pentru alte persoane să curețe.
  • Nu graffiti spații publice (dacă nu sunteți un artist și aveți permisiunea).
  • Imaginea intitulată Persoana și Retrieverul de Aur Luați o plimbare.jpg
    6. Respectați pământul și toți cei care locuiesc aici. Fiind respectuos se extinde dincolo de a fi frumos cu alte persoane. Amintiți-vă să arătați respectarea animalelor, plantelor și pământului însuși. Toți trăim aici împreună și fiecare dintre noi merită respect. Tratați fiecare creatură vie ca o persoană demnă de curtoazie.
  • Faceți partea dvs. pentru a evita poluarea mediului.
  • Înțelegeți modul în care acțiunile dvs. afectează restul lumii. De exemplu, utilizarea pesticidelor de pe gazonul dvs. ar putea contamina apele subterane și au un impact negativ asupra mediului dumneavoastră. Încercați să faceți alegeri de stil de viață conștiincios.
  • Imagine intitulată mână și telefon cu semn de avertizare.jpg
    7. Respectați posesiunile altor persoane. Este considerat nepoliticos și inconsiderat pentru a vă ajuta liber la orice lucru care nu vă aparține. Cereți permisiunea înainte de a utiliza proprietatea cuiva. Dacă nu, s-ar putea să fii acuzat de furt.
  • Imagine intitulată Girl Braids Parul prietenului cu sindromul Down.jpg
    8. Respectați spațiul personal. Spațiul personal variază în situații diferite. Străinii (E.G. oamenii de pe metrou) ar trebui să li se acorde un bule de spațiu și cel mai bine nu este de a ajunge la conversații dacă nu prezintă semne că sunt deschise să vorbească. Prietenii și membrii familiei sunt, de obicei, mai deschisi la atingerea, dar este încă important să vă asigurați că sunt bine cu ea.
  • Când vă oferă îmbrățișări și sărutări, lăsați persoana să o vadă că vine astfel încât să o scape dacă nu o doresc din nici un motiv.
  • Întrebați înainte de contactul prelungit, cum ar fi jocul cu părul cuiva sau frecându-și spatele.
  • Tratează echipamentul de dizabilitate (bastoane, scaune cu rotile) și animale de serviciu, cum ar fi extensiile corpului unei persoane. Nu atingeți fără permisiune.
  • Metoda 2 din 3:
    Comunicarea cu respect
    1. Imaginea intitulată Părinte vorbește fericit la copil în backyard.jpg
    1. Ascultați când cineva vorbește. Când aveți o conversație, a fi un bun ascultător este un semn de bază al respectului. Dacă arăți plictisit sau întrerupeți persoana, vă arătați că nu vă pasă cu adevărat ceea ce are de spus el sau ea. Practicați ascultarea mai intenționat și așteptați până când persoana este terminată să vorbească înainte de a răspunde.
    • Efectuarea contactului cu ochii este o modalitate bună de a arăta că respectați ceea ce spune cineva. Alte indicii de limbă corporală pot ajuta, de asemenea. Se confruntă cu persoana căreia vorbești și nu încercați să nu fiți în timp ce vorbesc.
    • Procesați ce spune persoana în loc să vă îndreptăți absent capul.
  • Imagine intitulată om în verde vorbind.jpg
    2. Gândiți-vă înainte de a vorbi. Când este rândul tău să vorbești, încercați să formați un răspuns respectuos. Luați în considerare ceea ce spune persoana și exprimați opinia dvs. fără a submina a lor. Evitați insultarea celeilalte persoane spunând ceva nepoliticos sau rău.
  • Încercați să nu fiți condescendenți. Nu explicăm peste un concept, cealaltă persoană deja înțelege deja. De exemplu, nu spuneți unui sportiv de varity cum să loviți un baseball.
  • Nu fi patronat. De-a lungul unor linii similare, vorbind despre cineva le poate face să se simtă nerespectate. Evitați frazele ca "Nu vă îngrijorați capul mic despre asta," sau "E un lucru tip, nu ai înțelege."
  • Fiți atenți la circumstanțe despre care ar trebui să evitați să vorbiți. Dacă nu cunoașteți pe cineva foarte bine, există anumite întrebări pe care probabil că nu le cereți. De exemplu, dacă tocmai ați întâlnit pe cineva, nu întrebați cum a primit cicatricea de 3 inci pe frunte.
  • Imagine intitulată nefericită vorbește despre sentimente.jpg
    3. Fii clar când vrei ceva. Oamenii sunt adesea fericiți să vă ajute, dar nu vă pot ajuta dacă nu sunt siguri de ce aveți nevoie. Vorbește despre nevoile dvs (fizic sau emoțional), astfel încât oamenii să nu fie lăsați să se întrebe ce se întâmplă cu dvs.
  • Imaginea intitulată Hijabi Femeia spune nr
    4. Respectuos dezacord. Puteți respecta opinia cuiva, chiar dacă nu sunteți de acord cu toată inima. Cheia este de a nu fi de acord cu ceea ce spune persoana fără a submina valoarea persoanei reale. De exemplu, s-ar putea să nu fiți de acord cu credințele politice ale cuiva, dar puteți aprecia în continuare persoana ca ființă umană și asta ar trebui să vină în modul în care argumentați.
  • Nu recurge niciodată la insultarea cuiva în timpul unui argument. Nu lasati "Nu sunt de acord cu opinia ta despre asta" escalada la "Esti un idiot."
  • Dacă este necesar, opriți conversația înainte ca lucrurile să ajungă prea sub control și spuneți ceva ce veți regreta. Nu veți ajunge nicăieri prin nerespectarea celeilalte persoane - veți face un nou inamic.
  • Imaginea intitulată soțul ascultă soția.jpg
    5. Practicați răbdarea și asumați o bună credință. Comunicarea poate fi dificilă uneori, iar oamenii pot să-și facă greșeli să găsească cuvinte care se potrivesc. Dați-le timp, iar când nu sunteți sigur de ceea ce înseamnă ei, presupuneți că ei fac tot posibilul pentru a fi fel și înțelegere.
  • Imagine intitulată om îmbrățișează teen fată.jpg
    6. Nu stereotip alți oameni. Nu veniți la o conversație cu ipoteze despre opiniile sau fundalul altcuiva pe baza rasei, sexului, religiei, naționalității sau oricărui alt factor. Toată lumea este un individ cu experiențe speciale de viață și înțelepciune. Nu faceți greșeala lipsită de respect de gândire că știți pe cineva înainte de a lua timp pentru a învăța despre el sau ea ca o persoană unică.
  • Imagine intitulată Omul ușor Shushes.jpg
    7. Treci peste bârfa. Este o formă comună de respect față de faptul că oamenii de obicei se îndepărtează, dar bârfele este un obicei prost. Ea vă pune în practica vederii oamenilor ca personaje care sunt pentru discuții în loc de indivizi cu sentimente care pot fi profund rănite. Chiar și cei mai ciudați, cei mai enervant sau cei mai obosiți oameni nu ar trebui să fie discutate în mod regulat ca și cum ar exista pentru a oferi divertisment pentru alții.
  • Dacă nu aveți nimic de spus, este mai bine să nu spuneți deloc.
  • Obiectul politicos pentru a bârfe dacă altcineva o pornește. Încercați să spuneți ceva de genul "Nu mă interesează bârfe" sau "Nu vreau să spun nimic despre el că nu aș fi dispus să-i spun față."
  • Imagine intitulată conversație ciudată în baie.jpg
    8
    Scuza Dacă răniți pe cineva. Indiferent cât de greu poți încerca, probabil că vei călca pe degetele de la cineva la un moment dat sau altul. Greșeala dvs. dureroasă este mai puțin importantă decât modul în care reacționați la el. Dacă vă dați seama că ați făcut ceva nedrept sau supărător, discutați cu persoana despre el să vă cereți scuze.
  • Evitați să spuneți "dar" Pentru a vă justifica acțiunile. Dacă doriți să explicați de ce ați făcut modul în care ați făcut-o, încercați "și" in schimb. De exemplu, "Îmi pare rău că am văzut când ați spus că ați fost autism, și Eu acționam într-o concepție greșită a ceea ce este autismul. Îmi pare rău că te-am supărat și te accept pentru cine ești." Aceasta explică acțiunea fără a fi scuză.
  • Imaginea intitulată Omul vorbește nepoliticos la Teen.jpg
    9. Fiți respectuos pentru alții, chiar dacă nu vă respectă. La fel de dificil cum ar fi, încercați să arătați răbdare și umilință. Cealaltă persoană poate învăța ceva de la dvs. Dacă persoana este nepoliticoasă sau medie, încercați să vă apărați fără să vă scufundați la nivelul său.
  • Metoda 3 din 3:
    Mergând mai adânc
    1. Imagine intitulată Persoana Freckled în Vorbire Purple.jpg
    1. Arată deferență față de cei cu autoritate legală. Unii oameni merită semne suplimentare de respect datorită poziției pe care o dețin. Directorul școlii, șeful, liderul bisericii, primarul, regina Angliei - aceștia sunt oameni care au crescut la pozițiile de conducere, deoarece au expus societatea de calități consideră că demnă de respect. Afișați cifrele autorității în funcție de obiceiul propriu, indiferent dacă înseamnă a numi principalul "Domnule" sau plecând la regină.
    • Bătrânii merită, de asemenea, respect suplimentar. Respectați-vă părinții, bunicii și alți bătrâni din comunitate pentru înțelepciunea valoroasă pe care trebuie să o împărtășească.
    • În unele cazuri, este important să recunoaștem când este o cifră de autoritate nu merită respect suplimentar și de deferență. Dacă cineva ți-a rupt încrederea și simți că nu mai poți să le respecte, asta eo alegere personală ai dreptul de a face. În unele cazuri, în picioare până la autoritate, vă respectați și alți oameni afectați de puterea Figura Autorității.
  • Imaginea intitulată Omul se află la femeie.jpg
    2. Nu-ți abuzi propria putere. Dacă vă aflați într-o poziție de putere, respectați pe cei care vă au încredere în tine, fiind amabili și amabili cu ei. Niciodată nu se aștepta ca ei să vă amâne "doar pentru că." Fii un fel de lider pe care oamenii doresc să le urmeze în loc de genul care se tem să nu urmeze.
  • Imagine intitulată Persoana iubitoare cu Hearts.jpg
    3
    Respecta-te pe tine insuti. Sunteți o persoană importantă și meritați să fiți tratați bine. Lucrați la tratarea modului în care ați trata un prieten. De fiecare dată când credeți că un gând negativ despre dvs. sau faceți ceva auto-distructiv, întrebați dacă ați vorbi cu un prieten în acest fel. Sunteți cel mai bun prieten al tău.
  • Un "alții mai întâi" abordarea este bună, dar este doar realistă într-o anumită măsură. Puneți mai întâi nevoile dvs. de bază (alimente, somn, sănătate mintală). Odată ce nevoile dvs. sunt îndeplinite, veți putea să ajutați efectiv alți oameni.
  • Imagine intitulată soții se confruntă reciproc
    4. Practicați empatia și compasiune. Pentru a înțelege cu adevărat cum să respectați alți oameni, puneți-vă în pantofii lor și încercați să înțelegeți cu adevărat de unde vin. Puteți fi politicos pentru oameni fără să vă îngrijiți prea mult despre ele, dar respectul adevărat provine dintr-un sentiment de empatie, un sentiment profund de înțelegere comună. Încercați să recunoașteți legăturile care ne legăm împreună și faptul că toți împărtășim același pământ.Respectarea reciprocă este o modalitate de a se înțelege și de a face lumea viabilă și mai încântătoare pentru toată lumea.
  • sfaturi

    O mare tehnică de acordare a respectului este să empatizeze sau să se refere la cealaltă persoană. Ascultarea și răspunsul inteligent, serios și în mod benefic arată o mare importanță. Toată lumea vrea ceea ce spun ei să fie auziți și luați în considerare.
  • Fiind respectuos, îi spune oamenilor că nu numai că îți pasă de ceilalți, dar îți pasă de tine. Cea mai importantă parte a respectului vă respectă - dacă nu, oamenii nu vă vor respecta.
  • Când vorbim cu cineva, uitați-le în ochi într-un mod constant, dar prietenos, dacă este posibil.
  • Un lucru minunat de a ține minte este că cuvintele tale pot afecta alți oameni din jurul tău, încearcă să te gândești la tine vor fi vorbit despre cuvintele tale, fiind cel din fața ta.
  • Avertizări

    Respectarea diferențelor nu înseamnă tolerarea persoanelor care susțin rănirea altora. De exemplu, dacă vecinul dvs. este un nazist care crede că anumite tipuri de oameni ar trebui să moară, aceasta nu este o convingere care merită să fie respectată sau tolerată. Respectarea și protejarea siguranței altor persoane este mai importantă decât respectarea credințelor unei persoane violente.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar