Cum să fii considerat

Fiind în mod considerat înseamnă a lua timp să se gândească cum se simt alții. Pentru a fi cu adevărat considerați, trebuie să știți cum să vă puneți în pantofii altcuiva, să aveți tact și să fiți buni și grațioși. Uneori, putem fi prinși în propriile noastre nevoi și dorește și putem uita că există și alți oameni care pot fi răniți sau ofensați de acțiunile noastre. Efectuarea unei decizii de a fi considerate ne poate ajuta să fim conștienți de oamenii din jurul nostru, în timp ce încă mai așteptăm nevoile noastre. Dacă doriți să știți cum să fiți o persoană mai atentă, consultați pasul 1 pentru a fi pe drum.

Pași

Partea 1 din 3:
Având o perspectivă considerată
  1. Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 01
1. Pune-ți în pantofii altcuiva. Înainte de a vorbi cu prietenul, colaboratorul, vecinul sau profesorul, întrebați-vă cum ar putea să se simtă acea persoană doar atunci. Poate că ești supărat pe colegul tău de cameră și vrei să-i spui că e prea dezordonată sau vrei să-ți întrebi pe cel mai bun prieten al tău să te oprească atât de mult. Ei bine, înainte de a avea o conversație cu privire la modul în care vă simțiți cu adevărat, trebuie să vă gândiți cum ar reacționa cealaltă persoană și să vă puneți în cadrul lor de minte. În timp ce nu ar trebui să schimbați ceea ce doriți să spuneți complet pentru a se potrivi nevoilor unei alte persoane, gândirea la situația din perspectiva celeilalte persoane vă poate ajuta să articulați cel mai bine ceea ce doriți să spuneți în timp ce minimizează sentimentele rănite.
  • Poate colegul tău de cameră este într-adevăr dezordonat, dar ea este și cea care face toate cumpărăturile de bacanie. Ar trebui să găsiți o modalitate de a vă complimenta calitățile bune, precum și cei răi, astfel încât să nu primească defensiv sau să se simtă ca și cum nu o apreciați ca pe un coleg de cameră.
  • Poate că cel mai bun prieten al tău este chemat foarte mult pentru că a fost singură încă de când prietenul ei sa despărțit de ea. Încă mai puteți spune ce vreți să spuneți, ci să fiți atenți la sentimentele ei și să încercați să vă gândiți din ea din perspectiva ei înainte de a continua.
  • Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 02
    2. Anticipați nevoile altora. O parte din a fi considerată este cunoașterea a ceea ce oamenii vor avea nevoie înainte de a-și realiza chiar ei înșiși. Dacă ieșiți la prânz cu colegii dvs., puneți destul de șervețele pentru toată lumea. Dacă mergeți la plajă cu niște prieteni, aduceți o umbrelă suplimentară pentru ei. Dacă știi că soțul tău va avea o noapte târzie la birou, lăsați o cină în așteptare pentru el în frigider. Țineți un ochi pentru ceea ce oamenii au nevoie, chiar înainte de a-și realiza ei înșiși, pentru a fi o persoană cu adevărat considerată.
  • Oamenii vor fi recunoscători și impresionați de gândul tău.
  • Nu trebuie să faceți asta pentru că doriți ceva în schimb, dar pentru că doriți cu adevărat să ajutați oamenii.
  • Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 03
    3. Să fie considerați de ceilalți atunci când sunteți în public. O mulțime de oameni tind să nu se gândească la împrejurimile lor atunci când sunt afară și în public. Data viitoare când vă aflați, gândiți-vă cum faceți ceea ce faceți poate fi perceput de alți oameni și cum ar reacționa. S-ar putea să vă gândiți că vorbesc cu voce tare cu cel mai bun prieten al tău la telefon, la o cafenea, unde toți ceilalți încearcă să studieze este inofensiv, când în realitate, poți să conduci oamenii din jurul tău nebun. Iată câteva alte modalități de a vă asigura că sunteți considerați în public:
  • Încercați să vă păstrați vocea la un nivel normal, indiferent dacă sunteți la telefon sau vorbiți cu prietenii
  • Evitați să luați prea mult spațiu
  • Dacă sunteți în clasă, evitați să dezactivați ceva cu voce tare sau să amestecați în jurul valorii de atât de mult încât faceți o distragere a atenției
  • Uite unde te duci în locul textului și mersul pe jos
  • Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 04
    4. Să fie considerați în situațiile financiare ale altor persoane. Înainte de a vă întreba prietenii sau persoanele pe care le cunoașteți pentru ceva, ar trebui să luați în considerare situația lor financiară cât de mult puteți. Dacă prietenul dvs. este rupt, nu vă sugerați să ieșiți la cină la locul cel mai fericit din oraș - dacă nu este tratamentul dvs. S-ar putea să nu vă gândiți la acest lucru dacă finanțele voastre sunt decontate, dar nu doriți să puneți alte persoane într-o situație inconfortabilă, deoarece nu își pot permite să plătească. Iată câteva modalități de a vă asigura că sunteți considerați de situații financiare ale altor persoane:
  • Dacă arunci o nuntă, gândiți-vă la oaspeții dvs. Poate domiciliul dvs. de onoare oferă cu adevărat 200 de rochii de 200 de dolari, sau o excursie la o petrecere de Bachelorette din Tahiti? Oaspeții dvs. pot plăti cu adevărat să zboare în toată țara pentru a vă sărbători? Desigur, ar trebui să fie evenimentul dvs., dar ar trebui să vă asigurați că oamenii implicați nu trebuie să-și spargă contul bancar pentru a participa.
  • Dacă vă petreceți cu oameni care nu au mulți bani, găsiți lucruri mai ieftine de făcut, cum ar fi să mergeți la o oră fericită sau să vă uitați la un film distractiv în loc să mergeți la cluburi sau să mergeți la teatru. Nu-i încurca oamenii făcându-i să recunoască că nu își pot permite să facă lucrurile.
  • Partea 2 din 3:
    Fiind considerați în conversație
    1. Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 05
    1. Alegeți calendarul cu atenție. O parte din a fi considerată este cunoașterea celui mai bun moment pe care ar trebui să-l spuneți ceva. Cel mai inofensiv comentariu poate apărea ca ofensivă dacă o spui la momentul nepotrivit. Asigurați-vă că persoana sau persoanele cu care vorbești sunt în cadrul potrivit pentru a fi receptivi la comentariul dvs. și că nu întrerupeți nimic sau provocați complicații cu ceea ce spuneți. Iată câteva idei pentru alegerea temporizării dvs .:
    • De exemplu, poate că aveți o veste bună pentru a împărtăși, așa cum ați fost recent angajați. Această știre poate fi perfectă pentru brunch cu prietenii tăi, dar dacă colegul tău vorbește despre înmormântarea mamei sale, atunci ar trebui să țineți absolut știrile tale mari.
    • Pe de altă parte, dacă aveți o veste proastă pentru a le oferi, asigurați-vă că persoana este și în cadrul drept al minții. Dacă prietenul tău se aruncă cu privire la sarcina ei, nu este momentul să vorbim despre cum tocmai ai fost dumping.
    • Dacă trebuie să oferiți feedback negativ unui coleg, asigurați-vă că persoana nu este prinsă de gardă. Configurați un timp pentru a vorbi cu persoana în loc să oferim ocazional feedback negativ atunci când persoana se așteaptă cel mai puțin.
  • Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 06
    2. Alegeți cuvintele cu atenție. Dacă doriți să fiți atenți, atunci trebuie să știți că cuvintele pe care le utilizați sunt la fel de importante ca și mesajul pe care încercați să îl trimiteți. Dacă doriți ca oamenii să fie receptivi și să nu se simtă rău, atunci trebuie să vă gândiți cu atenție la cuvintele pe care le veți folosi când vorbiți. Fie că găsiți o modalitate delicată de a oferi feedback negativ sau chiar găsirea modalității corecte de a lăuda pe cineva, este important să vă amintiți că cuvintele fac contează. Iată câteva lucruri de luat în considerare când vă alegeți cuvintele:
  • Chiar dacă dați feedback negativ, puteți găsi o modalitate delicată de ao frage. Poți spune unui coleg "ar putea fi mai eficientă" În loc să spun că este "încet" sau puteți spune unui prieten cel mai bun nevoit să vă simțiți copleșiți de ea în loc să spuneți că este "lipicioasă" sau "nevoiaș."
  • De asemenea, puteți face mesajul dvs. să sune mai puțin ofensiv dacă nu utilizați în mod direct cuvântul "tu" tot timpul. De exemplu, în loc să-ți spui prietenului tău, "Ești atât de paranoic," poti spune, "Îmi fac griji cu privire la problemele de încredere din relația noastră." Acest lucru încă primește mesajul fără a face ca iubitul tău să se simtă ca și cum ai îndreptat un deget la el.
  • Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 07
    3. Nu monopolizați conversațiile. Un alt lucru inconsiderat oamenii tind să facă este să vorbească și să nu-și dea seama că alți oameni nu au putut să-și pasă mai puțin. Este un lucru dacă aveți o poveste minunată de spus, dar dacă sunteți întotdeauna persoana care vorbește și vorbește și nu lăsa pe alții să aibă cuvântul lor, atunci nu este cu siguranță considerat. Data viitoare când vorbești într-un grup sau într-un cadru individual, fii conștient de cât de mult vorbești, spre deosebire de toți ceilalți. Asigurați-vă că dați altor oameni șansa de a vorbi, întrebați cum fac ei și cum se simt.Acest lucru este foarte considerat.
  • Dacă aveți un chat rapid cu un prieten în săli sau la prânz, asigurați-vă că amândoi aveți timp să spuneți ce se întâmplă. Dacă doar spuneți prietenului dvs. despre ziua dvs. și ce faceți weekend-ul următor și apoi spuneți la revedere, nu este foarte considerat.
  • De asemenea, ar trebui să fiți atenți când vă gândiți la subiectul pe care îl discutați. Colaboratorii voștri vor într-adevăr să audă despre drama dvs. cu cel mai bun prieten pe care nu l-au întâlnit niciodată? Sau ar vrea cu adevărat cel mai bun prieten al tău să audă o lungă discuție despre întâlnirea pe care ai avut-o la serviciu?
  • Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 08
    4. Mulțumesc oamenilor. De asemenea, este considerat ca să-i mulțumesc oamenilor cu adevărat și sincer pentru ceva ce au făcut pentru dvs. Acest lucru ar putea fi ceva mare, ca să vă lăsați să vă prăbușiți cu ei timp de trei săptămâni în timp ce ați căutat un apartament sau ceva mai mic, cum ar fi luați cafeaua pentru dvs. Indiferent cât de mică, este important să le mulțumesc oamenilor, astfel încât să știe că le apreciați și înțelegeți că nu vă așteptați ca oamenii să facă lucruri frumoase pentru dvs. Face contactul cu ochii și dați persoana 100% din atenția dvs. atunci când vă mulțumiți, astfel încât să arătați că ați vrut cu adevărat.
  • Dacă ați fost un oaspete de casă extinsă la casa unui prieten sau un prieten sau o persoană a făcut ceva cu adevărat frumos pentru dvs., trimiteți-l sau dați-i o sticlă de vin sau un coș cadou pentru a arăta că vă pasă cu adevărat. Uneori, spunând doar "Mulțumiri!" nu este de ajuns.
  • Obțineți obiceiul de a scrie cărți de mulțumire pentru a vă arăta aprecierea. Acesta este un gest grijuliu și uitat uitat.
  • De asemenea, puteți merge dincolo de a spune doar "mulțumesc" și să explicați cât de mult a însemnat acțiunea persoanei. De exemplu, puteți spune ceva de genul, "Jackie, vă mulțumesc foarte mult pentru cina de gătit pentru mine noaptea trecută. Am fost atât de stresat cu munca în acea zi și chiar mi-ai ajutat să mă calmezi."
  • Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 09
    5. Ne cerem scuze când ați făcut o greșeală. Chiar și oamenii considerați pot avea defecte. Dacă ați făcut o greșeală, dacă ați rănit cu adevărat pe cineva sau ați intrat accidental în cineva, ar trebui să vă asigurați că vă cereți scuze pentru acțiunile dvs. Nu spuneți doar "Îmi pare rău" și priviți ca și cum ați putea să vă îngrijiți mai puțin - faceți un punct de a face contact vizual, spunând persoana cât de rău sunteți într-adevăr, și menționați că nu se va mai întâmpla din nou. Luarea de responsabilități pentru ceva este mult mai considerată decât să o spălați sub covor pentru că sperați că va dispărea singură. Deși scuze poate fi neplăcut, cealaltă persoană o va aprecia.
  • Oameni care sunt considerați cunoscuți când să-și ceară scuze pentru că sunt conștienți când au rănit sentimentele cuiva, chiar dacă nu au vrut să o facă. Dacă ați rănit pe cineva, nu spuneți așa ceva, "Îmi pare rău că te-ai simțit rău când i..." Acest tip de limbă îi învinovățește pe cealaltă persoană și evită responsabilitatea.
  • Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 10
    6
    Fiți tactici. Având tact este o parte importantă de a fi considerat. Fiind tactful înseamnă să știi cum să faci un punct fără a ofensa oamenii din jurul tău - nu înseamnă că trebuie să minți să-ți iei punctul peste. Pentru a avea tact, trebuie să știți cum să oferiți feedback sau critici într-un mod atât de grijuliu, care primește mesajul fără a provoca vreun sentiment rănit. De asemenea, trebuie să fiți un ascultător activ și să fiți conștienți de oamenii din jurul dvs., astfel încât să vă asigurați că răspund într-un mod favorabil.
  • Dacă sfârșești să ofensezi oamenii, atunci ei vor fi mult mai puțin receptivi la critica ta. Oferind informații într-un mod interesant va face ca oamenii să se simtă mai bine și le va face mai probabil să se schimbe - este o situație câștigătoare.
  • De exemplu, dacă vrei să-i spui colegului tău că lucrează încet, poți spune ceva, "Cred că proiectele dvs. sunt întotdeauna atât de detaliate orientate și detaliate. Cu toate acestea, mă întreb dacă există o modalitate prin care puteți menține calitatea muncii dvs. în timp ce vă creșteți eficiența un pic."
  • Partea 3 din 3:
    Acționând considerat
    1. Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 11
    1. Faceți lucruri frumoase pentru oameni când vedeți că au nevoie de ajutor. Fiind considerabil înseamnă recunoașterea când cineva ar avea nevoie de ajutorul dvs. înainte de a le cere nici măcar. Acest lucru poate fi orice de la deschiderea unei uși pentru o persoană pe cârje pentru a lua prânzul pentru cel mai bun prieten al tău atunci când are o zi stresantă pentru un examen. Atâta timp cât nu dați ajutor oamenilor care nu doresc cu adevărat, veți fi considerați considerați. Păstrați un ochi pentru situații, mari sau mici, când ați putea ajuta cu adevărat o persoană afară. Fi întotdeauna observator să vezi dacă cineva are nevoie de ceva, chiar dacă el sau ea este frică să o ceară. Iată câteva exemple de modalități de a fi considerate:
    • Țineți ușile deschise pentru oameni
    • Trage scaune pentru oameni
    • Faceți loc pentru persoanele care stau lângă tine
    • Permiteți persoanelor în vârstă să vă ia locul dacă sunteți într-un autobuz sau într-un tren
    • Ridicați cafeaua pentru un coleg coleg, dacă vă aflați într-o fugă de cafea
    • Ajutați-vă părinții, făcând treburi suplimentare atunci când sunt clar copleșiți
    • Rulați o comisie pentru un alt coleg de cameră semnificativ
  • Imaginea denumită să fie considerată pasul 12
    2. Au maniere bune. O altă parte a gândirii este considerată maniere bune.Dacă vrei să fii considerat de ceilalți, atunci nu poți fi nepoliticos, tare sau enervant în situații sociale. Nu trebuie să fii prinț fermecător, dar ar trebui să poți avea maniere de bază bune, astfel încât oamenii din jur să se simtă confortabil și îngrijiți. Indiferent dacă vă petreceți cu prietenii sau vă petreceți la 80 de ani de naștere a bunicii, ar trebui să demonstrați maniere bune, chiar dacă semnificația "bune maniere" se schimbă ușor în funcție de publicul dvs. Iată câteva modalități de a avea maniere bune:
  • Evitați blestemul sau a fi prea vulgar
  • Dacă vă agitați, scuzați-vă
  • Puneți un șervețel în poala dvs. atunci când mâncați și evitați să obțineți mâncare peste tot
  • Nu vă slăbiți cu voce tare băutura
  • Faceți loc pentru oameni pe trotuar
  • Evitați subiectele brute sau inadecvate în fața audienței greșite
  • Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 13
    3. Acțiune. O altă modalitate de a fi considerați este de a împărtăși cu alții. Poate ai adus o cutie delicioasă a cookie-urilor mamei tale la prânz și nu pot să aștept să-i devoreze pe toate, dar ar trebui să întrebi colegii tăi dacă vor oricare. Poate că ați adus niște autocolante minunate la școală că nu puteți aștepta să utilizați pentru a vă decora notebook-ul. Puneți-vă prietenii dacă vor în distracție! De asemenea, puteți să vă împărtășiți hainele, spațiul sau altceva care înseamnă ceva pentru dvs. cu oamenii din jurul vostru. Amintiți-vă că, dacă împărțiți ceva despre care nu vă pasă, atunci nu este cu adevărat împărtășit.
  • Partajarea nu este doar pentru copii mici și frați. Este o calitate importantă a unei persoane considerate la orice vârstă.
  • Imaginea denumită să fie considerată pasul 14
    4. Fii punctual. Unul dintre cele mai inconsiderate lucruri pe care le puteți face este să acționați ca și cum timpul dvs. este mai important decât al altcuiva. S-ar putea să nu faceți acest lucru intenționat, dar dacă vă arătați târziu - mai ales dacă faceți un obicei - atunci acesta trimite oamenilor mesajul că nu vă pasă de timpul lor. Indiferent dacă vă aflați până la cinci minute târziu la clasă, cu o jumătate de oră târziu la lucru, sau vă arătați cu întârziere de patruzeci și cinci de minute pentru a vă întâlni cu un prieten pentru prânz, acest lucru va face ca cealaltă persoană să se simtă supărată și ca tine nu Îngrijiți-i de timpul lui.
  • Bineînțeles, dacă te duci la o petrecere sau un eveniment cu o mulțime de oameni, atunci arătând exact la timp poate să nu contesta - de fapt, ajungând la o petrecere al doilea început poate fi un pic ciudat. Dar dacă vă păstrați o altă persoană sau două așteptare, atunci este simplu inconsiderat.
  • Dacă știți că veți întârzia, nu minți despre locația dvs. ("Sunt la doar câteva blocuri distanță!") Pentru că credeți că o va face mai bine. Fii cinstit cu privire la faptul că rulați cu întârziere de 10 sau 15 minute.
  • Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 15
    5. Acte aleatoare de bunătate. Aceasta este o altă parte a a fi considerată. În loc să fie atenți la oamenii pe care îi cunoașteți și de iubiți, puteți fi, de asemenea, considerați de străini complet, în special cei care ar putea folosi un pic de atenție. Puteți ține uși pentru oameni, puneți niște bani în borcanul de vârf la cafeaua dvs. locală, dați un compliment unei persoane pe care o treceți pe stradă, dați biletul de parcare cu o oră lăsată pe ea la o persoană care tocmai a intrat parcarea de parcare sau pentru a purta bacinării unei bătrâne la mașina ei.
  • Făcând un obicei de a căuta oportunități atunci când vă puteți ajuta oamenii să vă facă o persoană mai atentă.
  • Desigur, trebuie să vă asigurați că persoana salută cu adevărat actul de bunătate aleatoriu. Nu vrei să copleșești pe cineva care vrea să rămână singur.
  • Imaginea intitulată Fiți atenți la pasul 16
    6. Păstrați spațiul curat. Este important să vă păstrați spațiul curat, indiferent dacă doriți să fiți un oaspete de casă considerați, un coleg de cameră considerat sau un membru al familiei sau doar o ființă umană considerată. Dacă trăiți singur, atunci este o idee bună să vă mențineți oricum un spațiu curat, dar ar trebui să fiți în mod special atenți față de alți oameni din jurul vostru. Fă-ți patul, aruncați gunoiul, faceți feluri de mâncare și nu lăsați alți oameni să o facă pentru dvs. Aceasta este o parte importantă de a fi considerați la orice vârstă.
  • Oamenii care sunt inconsiderați se așteaptă ca lumea să se rotească în jurul lor și se așteaptă ca oamenii să-și curățe coșul de gunoi pentru ei. Aceasta arată că ei cred că sunt mai importanți decât alți oameni și se așteaptă ca alții să acționeze în consecință. Nu vrei să fii această persoană.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fiți răbdători cu încercarea de a învăța această nouă trăsătură de personalitate!
  • Ieșiți din calea dvs. de a face lucruri frumoase pentru oameni.
  • Practica face (aproape) perfectă!
  • Puneți întrebări ca, "Cum te simti?" În loc să vorbești doar despre tine, când s-ar putea să nu fie interesați.
  • O altă modalitate de a practica a fi considerați este de a vă oferi voluntar ca cineva care lucrează cu copii - asigurați-vă că acționați ca și cum ați crede lucrurile pe care le spun chiar dacă nu faceți acest lucru.
  • Avertizări

    Luarea în considerare, nici nu fiți orbi și să fiți atrași în capcane! Dacă vă simțiți că cineva profită de considerația dvs. sau vă spune să faceți ceva care pare periculos, jenant sau ilegal, opriți imediat și spuneți-i pe cineva!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar