Cum să-mi cer scuze pentru că a întârziat să lucrezi

De cele mai multe ori când ați întârziat să lucrați, se datorează circumstanțelor care ies din controlul dvs., ca un copil bolnav sau un blocaj de trafic. Oricare ar fi motivul pentru Holdup, este important să lăsați supraveghetorul dvs. să știe că veți întârzia și să comunice deschis și sincer cu șeful dvs. despre ce sa întâmplat odată ce ați ajuns în cele din urmă. Dacă vă arătați mai ales târziu sau nu este prima dvs. infracțiune, poate doriți să urmăriți un scurt e-mail care oferă o explicație onestă a ceea ce sa întâmplat.

Pași

Metoda 1 din 4:
Apelând înainte
  1. Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 1
1. Măsurați cât de târziu veți fi. Deplasați-vă condițiile care vă dețin și estimați cât mai mult va fi până când îl puteți face. În funcție de ceea ce faci, câteva minute nu pot fi sfârșitul lumii. Dacă credeți că veți fi întârziat pentru o vreme, totuși, ar trebui să faceți întotdeauna un punct pentru a lăsa pe cineva să știe.
  • Luați în considerare cât timp vă va lua pentru a vă rezolva situația actuală pentru a da o estimare mai precisă. Dacă sunteți blocat în trafic, de exemplu, utilizați o aplicație de navigare care oferă actualizări de trafic live pentru a afla cât de repede se deplasează lucrurile înainte.
  • Oferind angajatorului dvs. o idee când se poate aștepta să ajungeți, le veți pune în largul său și le permiteți să efectueze ajustări necesare la program.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 2
    2. Sunați la locul de muncă când veți fi mai târziu de 5 minute. Cu excepția cazului în care sunteți încrezător că puteți să o faceți la timp, în ciuda eșecului, este de obicei cel mai bine să ridicați telefonul și să lăsați pe cineva să știe că alergi în urmă. Să le informeze despre ceea ce se întâmplă și cât mai mult va fi înainte de a putea ajunge acolo.
  • Dacă nu aveți nici o modalitate de a ști cât de târziu veți fi în cele din urmă, errând pe partea de prudență și să sunați oricum.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 3
    3. Luați evenimentele de zi în considerare și sunați mai devreme, dacă este necesar. Întârzierea ta poate provoca mai multă problemă în funcție de ceea ce ai în acea zi. Dacă magazinul dvs. rulează o vânzare mare sau aveți o întâlnire importantă în cărți, de exemplu, veți dori cu siguranță să vă avertizați imediat angajatorul sau clientul.
  • Dacă telefonați imediat, altcineva ar putea să vă acopere până când ajungeți.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat la locul de muncă Pasul 4
    4. Cereți să vorbiți direct la șeful dvs. Odată ce ați primit pe cineva la telefon, cereți să fiți pus pe linia cu managerul dvs., liderul de schimbare sau unul dintre subordonații direcți ai șefului dvs. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că mesajul este transmis la persoana potrivită.
  • Dacă aveți informații importante pentru a le partaja, lăsați-o cu recepționerul șefului dvs. sau asistentul administrativ. Acești oameni iau de obicei note, deci va exista o înregistrare a apelului dvs.
  • Evitați să vă partajați starea cu un coleg. Dacă se ocupă sau distrag, pot uita să treacă cuvântul de-a lungul.
  • Metoda 2 din 4:
    Cer scuze în persoană
    1. Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 5
    1. Adresați-vă chestiunii cu șeful dvs. de îndată ce vă prezentați. Faceți emiterea priorității dvs. de scuze # 1 după ce mergeți în ușă. Șansele sunt, șeful tău va ieși și poți ajunge la muncă. În caz contrar, vor avea șansa de a vorbi cu dvs. înainte de a vă puneți.
    • Ar trebui să dați o scuză în persoană, chiar dacă ați sunat în prealabil să vă spuneți angajatorului că ați întârziat.
    • Dacă vă scutiți, deoarece sunteți ocupat sau teamă cu care vă confruntați șeful, puteți ajunge să căutați indiferent sau iresponsabil, ceea ce poate reflecta prost pe tine ca angajat.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 6
    2. Oferă o scurtă explicație pentru motivul pentru care ați întârziat. Odată ce ai urechea șefului tău, dați-i o relatare a circumstanțelor care ți-au provocat întârzierea. Apologia ta ar trebui să fie explicită, adevărată și la-punctul. Cu cât este mai elaborat o poveste pe care o spui, cu atât mai mult va suna ca doar încerci să te acoperi pentru tine.
  • Nu este nevoie să vă îmbraciți povestea cu detalii inutile. Spuneți doar ceva asemănător, "Îmi pare rău că am fost la câteva minute târziu astăzi. Cel mai mic copil al meu sa îmbolnăvit chiar când eram pe punctul de a ieși din ușă."
  • Evitați să împărtășiți evenimentele zilei dacă nu sunt adecvate. Dacă ați întârziat pentru că ați fost distras de un telefon personal sau ați petrecut o oră pe toaletă cu probleme de burtă, ar putea fi mai bine să nu dați un motiv deloc.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 7
    3. Fi sincer. Pe măsură ce emiteți scuzele dvs., faceți un efort de a suna în mod corespunzător. Șeful tău va putea să spună dacă nu vrei să spui ce spui. Cel mai bun pariu este să fii pur și simplu cinstit și să accepți responsabilitatea pentru greșeala ta.
  • Nu râde, glumă sau încercați să vă spălați întârzierea ca nesemnificativă. Efectuarea luminii situației ar putea fi interpretată ca un semn de lipsă de respect.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 8
    4. Terminați conversația cu a "mulțumesc." Indiferent dacă șeful tău te mestecă afară sau te lasă de pe cârlig, ia o clipă pentru a-ți exprima recunoștința. La urma urmei, sunt motivul pentru care încă mai ai un loc de muncă. Ingrati-vă pentru ei ar putea să-i ajute, de asemenea, să-i înmoaie puțin dacă sunt pe Warpath peste sosirea ta târziu.
  • Ca o modalitate de a vă arăta aprecierea pentru clemență, ați putea spune ceva de genul: "Mulțumesc că ați fost atât de înțelegere. Îți promit că nu se va mai întâmpla din nou."
  • Poate fi dificil să vă înghiți mândria în fața supraveghetorului dvs., dar este cel mai diplomatic curs de acțiune, mai ales când ați întârziat ca urmare a acțiunilor proprii.
  • Metoda 3 din 4:
    Scrierea unei scrisori de scuze
    1. Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 9
    1. Trimiteți o scrisoare de scuze dacă se întâmplă să fie extrem de târziu. În cazul în care sunteți un neprezentat de mai mult de o oră, poate fi o idee bună să vă urmăriți scuzele față-în-față cu una scrisă. Având timp pentru a compune o scrisoare formală, va arăta că sunteți cu adevărat remușcă și vă ajută să vă întoarceți în grațiile bune ale angajatorului dvs.
    • De asemenea, ar trebui să vă gândiți să scrieți o scrisoare de scuze dacă ați avut deja una sau mai multe încălcări în trecut sau dacă întârzierea dvs. a provocat o problemă majoră pentru compania dvs., cum ar fi un client pierdut sau o încălcare a siguranței.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 10
    2. Utilizați o structură formală pentru scrisoarea dvs. Plasați numele dvs. complet, adresa și adresa de e-mail în partea de sus a scrisorii.Pe linia următoare, notați data pe care o scrieți. Sub acest lucru, afișați numele și adresa de e-mail a șefului dvs. și adresa fizică a companiei.
  • Dacă lucrați pentru o companie mare, puneți adresa locală a locului de muncă mai degrabă decât a sediului afacerii.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 11
    3. Deschideți scrisoarea cu un salut tradițional. Începeți cu cuvântul "Dragi", urmat de titlul corespunzător al șefului tău. Este obișnuit să utilizați un anumit titlu ca "Domnul.", "D-na.", sau "dor", chiar dacă sunteți în mod obișnuit în termeni casual. Nu vă referiți niciodată la angajatorul dvs. prin numele lor.
  • Cele mai multe scrisori de scuze se vor deschide cu o linie ca, "Draga Miss Morgan" sau "Dragă dl. Singh."
  • Dacă nu vă simțiți confortabil folosind cuvântul "Dragi", este bine să-l arunc și să spui "domnișoara Morgan", urmată de o virgulă.
  • Aveți grijă să nu sună prea familiar cu angajatorul dvs. Acest lucru ar putea să se întâlnească ca fiind lipsit de respect.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 12
    4. Prezentați-vă scuze în corpul scrisorii. Explicați că scopul scrisorii dvs. este de a merge mai sus și dincolo de o scuză verbală simplă. Apoi, rezumați motivul pentru că ați întârziat, chiar dacă ați vorbit deja cu șeful dvs. în persoană. Nu uitați să notați data și ora pentru a oferi context pentru situație.
  • Explicația dvs. ar putea citi, "Vreau să-mi pun scuze sincere pentru că am întârziat două ore pentru a lucra vineri în trecut, 10 august 2018. Am avut o criză neașteptată la domiciliu care mi-a cerut atenția. Înțeleg că absența mea a venit la un moment inoportun pentru companie, și aș vrea să spun încă o dată cât de rău sunt."
  • Păstrați corpul scrisorii scurte și dulci. În mod ideal, ar trebui să cuprindă doar câteva linii - deschiderea dvs., o scurtă explicație și o confirmare finală a greșelilor.
  • Imaginea intitulată îmi cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 13
    5. Arată că înțelegeți consecințele întârzierii voastre. Din moment ce este greu de luat un sentiment de ton dintr-o scuză scrisă, veți dori să includeți o linie care să convine că regretați întârzierea. Recunoașteți modul în care greșeala dvs. a afectat angajatorul și colegii dvs. sau ce costă compania dacă există consecințe financiare.
  • De exemplu, ați putea scrie, "Îmi dau seama că, prin lipsa numirii mele de 10 am, nu numai că am pierdut un potențial client, ci și a afectat, de asemenea, credibilitatea companiei noastre ca consultant de încredere, cu accent pe satisfacția clienților."
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 14
    6. Terminați scrisoarea dvs. afirmând cum intenționați să faceți față greșeala dvs. Explicați modul în care intenționați să evitați să fiți târziu în viitor. Descrieți pașii exacți pe care îl veți lua pentru a urmări angajamentul dvs., cum ar fi lăsarea mai devreme sau planificând întâlnirile dvs. mai prudent. Acest lucru va arăta că sunteți axat pe soluții acționabile, nu doar scuze goale.
  • O linie de închidere ca, "Am cerut unui vecin de încredere să fie disponibil pentru a ajuta la câini, astfel încât o situație ca această dimineață nu se întâmplă din nou "va fi luată ca un semn de bună-credință.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 15
    7. Exprimă-ți recunoștința înainte de a se conecta. Mulțumesc șefului tău pentru răbdarea și înțelegerea lor, și pentru a lua timp să citești scrisoarea ta. Sfârșitul lucrurilor pe o notă grafică va ajuta la calmarea oricăror sentimente de resentimente și a stabilit un ton pozitiv pentru viitoarele interacțiuni.
  • Linia finală nu trebuie să fie ceva prea extravagant: "Apreciez cât de bine ați fost pe parcursul întregului ăsta încercării și că sunt dornici de o altă șansă de a-mi dovedi loialitatea față de companie."
  • Dacă nimic altceva, includeți un scurt gest de mulțumire ca: "Vă mulțumim că ați înțeles aceste dificultăți și planurile mele de a le corecta."
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 16
    8. Semnează numele dvs. în partea de jos a literei cu mâna. Lăsați un mic spațiu sub închiderea în care vă puteți pune semnarea după ce ați tipărit scrisoarea. Dacă vă decideți să o trimiteți ca un e-mail, este bine să scrieți pur și simplu numele și prenumele dvs. Asigurați-vă că utilizați numele pe care îl deplasați cel mai adesea la locul de muncă.
  • Dacă doriți, puteți include o linie de închidere gratuită, cum ar fi "sincer" sau "cu respect" înainte de semnătură.
  • Afișarea titlului de locuri de muncă sub numele dvs. poate ajuta destinatarul dvs. să vă identifice mai ușor dacă lucrați într-o companie mare cu mai multe departamente.
  • Metoda 4 din 4:
    Fiind cinstit și de încredere
    1. Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 17
    1. Evitați minciuni sau scuze. Poate fi tentant să faci o poveste pentru a-ți explica întârzierea, dar rezistă la îndemână. Motivul De ce Ești târziu, în cele din urmă, contează mai puțin decât să clariți că intenționați să faceți totul în puterea dvs. de ao păstra din nou. În plus, dacă povestea dvs. de acoperire este descoperită pentru a fi falsă, vă va face să arătați mai rău.
    • Chiar și înghitele mici s-ar putea ateriza în apă fierbinte. Tot ce ar lua este un raport de trafic radio pentru a vă respinge afirmația că ați întârziat din cauza unui pileup pe interstatal.
    • Concentrându-se asupra modului în care acțiunile dvs. au afectat pe alții tind să facă o impresie mai bună decât să încerce să scadă greșeala. "Vă mulțumim că ați ajustat programul pe o scurtă notificare," De exemplu, sună mai bine decât, "A fost o mare epavă pe interstatală."
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 18
    2. Așteptați până după întâlniri pentru a-și cere scuze, dacă este cazul. Singura dată când nu trebuie să-i spuneți rău chiar de pe lilieci este atunci când există o întâlnire importantă. În acest caz, este mai bine să intrați și să vă alăturați întâlnirii în curs. Apologia dvs. poate aștepta până după aceea.
  • Faceți cât mai puțin zgomot posibil pe măsură ce vă alunecați pentru a evita atragerea unei atenții mai inutile asupra dvs.
  • Nu numai că mi-ar fi cerut scuze în timpul unei întâlniri perturba procedurile, ar adăuga, de asemenea, la jena dvs., având ca să o recunoști în fața ultimelor dvs. și colegii dvs.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că a întârziat pentru a lucra pasul 19
    3. Faceți tot posibilul pentru a evita întârzierea în viitor. Desigur, toată lumea întârzie din când în când. Dacă începeți să vă dezvoltați un obicei, totuși, veți veni în mod inevitabil să fie privită ca un angajat nesigur. Indiferent cât de des sau cum vă explicați cu sinceritate, repetându-vă greșeala, sugerează că nu vă pare rău pentru ceea ce ați făcut.
  • Dacă este necesar, începeți să vă treziți cu o jumătate de oră mai devreme pentru a vă oferi o mică pernă pentru rutina dvs. de dimineață sau pentru navetă.
  • Este posibil să fiți mustrați, penalizați sau chiar concediați pentru că ați întârziat cronic.
  • Exemple de scuze verbale și prin e-mail

    Ne cerem scuze pentru întârzierea lucrului

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    E-mail își cere scuze pentru întârzierea lucrului

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Punctualitatea este o parte importantă a fiecărui loc de muncă, dar unii angajatori o iau mai serios decât alții. Dacă compania dvs. are o politică strictă de întârziere, ar trebui să planificați să luați legătura, indiferent de cât de târziu veți fi.
  • Încercați să rupeți știrile angajatorului înainte ca altcineva să facă. Nu vrei ca ei săi să audă de la altcineva.
  • Oferiți-vă să faceți ceva pentru a ajunge la șeful dvs., dacă credeți că este necesar. S-ar putea să vă oferiți voluntar să stați târziu sau să luați o muncă suplimentară ca parte a unui proiect de grup.
  • Data viitoare când alergi târziu să lucrezi, să oprești și să cumperi cafea pentru întregul birou. Poate că pare a fi motivul pentru întârzierea ta, care este mai probabil să fie scuzată.
  • Avertizări

    Angajatorul dvs. nu poate să iasă probleme cu dvs. care să ruleze puțin în urmă din când în când, dar unele companii au o politică de toleranță zero atunci când vine vorba de întârziere. Dacă spui că vei face mai bine în viitor, fii pregătit să urmezi. În caz contrar, ți-ar putea costa slujba.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar