Cum să întrebați un manager pentru concediu de urgență

Fie că există o țeavă de spargere în casa dvs. sau o urgență medicală, este posibil să fie nevoie să luați timp în afara muncii în timp ce vă adresați situației. În timp ce vorbiți cu managerul dvs. poate adăuga mai mult stres, de multe ori vor înțelege și vor permite timp liber. Dacă aveți șansa, încercați să le atingeți în persoană sau peste telefon, astfel încât să puteți vorbi direct cu ei. Dacă nu aveți timp să le vedeți sau să le sunați, scrieți un e-mail cât mai curând posibil pentru a le informa.

Pași

Metoda 1 din 2:
Adresați-vă managerului personalSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată Adresați-vă unui manager pentru plecarea de urgență Pasul 1
1. Verificați politica de concediu a companiei dvs. pentru a vedea ce este acoperit. Uită-te în absența și lăsați porțiunea companiei sau a manualului angajatului pentru a vedea ce constituie o urgență. De multe ori, puteți să decolați dacă aveți o urgență medicală sau moarte în familie, un accident în casă sau un copil bolnav trebuie să aveți grijă de. Verificați dacă există un număr specificat de zile pe care le-ați permis să le luați pentru fiecare tip de urgență.
  • Dacă urgența necesită îngrijire urgentă, puteți sări peste acest lucru și discutați cu managerul dvs. despre situație imediat.
  • Concediul poate fi plătit sau neplătit în funcție de situația pe care o experimentați și cât de mult ați utilizat în restul anului.
  • Dacă compania dvs. nu are un departament de concediu sau resurse umane (HR), atunci discutați direct la managerul dvs.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui manager pentru lansarea de urgență Pasul 2
    2. Descrieți situația de urgență care are nevoie de atenția dvs. managerului dvs. Trageți-vă managerul deoparte sau sunați-le de îndată ce ați putut și explicați ce sa întâmplat. Mențineți un ton politic în timp ce vorbiți cu ei, astfel încât acestea sunt mai susceptibile de a empatiza cu dvs. Dați-le cât mai multe detalii, așa cum vă simțiți confortabil, astfel încât ei înțeleg urgența situației.
  • De exemplu, puteți spune: "În această dimineață, tatăl meu a avut un atac de cord și este în stare critică, așa că trebuie să fiu acolo pentru a-l monitoriza și a ajuta la susținerea mamei mele."
  • Ca un alt exemplu, ați putea spune: "Școala fiicei mele a sunat și a spus că trebuie să vină acasă de la școală. Soția mea călătorește și trebuie să plec și să am grijă de ea."
  • Nu este nevoie să spuneți managerului dvs. un diagnostic medical complet dacă există un accident sau o urgență medicală.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui manager pentru lansarea de urgență Pasul 3
    3. Spuneți managerului dvs. când vă așteptați să vă întoarceți la locul de muncă. Încercați să oferiți cea mai bună estimare când veți fi înapoi. Utilizați cuvântul "tentativ" sau expresia "planificați" în cazul în care există complicații. Dacă este o urgență minoră, cum ar fi luarea unei persoane după un accident sau a renunța la un copil la îngrijirea copiilor, încercați să vă întoarceți în timpul zilei. Pentru o condiție mai gravă, cum ar fi o urgență medicală, spuneți-i câte zile veți avea nevoie.
  • De exemplu, puteți spune: "Am de gând să plec astăzi la prânz și pot să mă întorc la muncă în 2 zile, 4 februarie. Ar fi bine?"
  • Dacă nu știți cât timp veți ieși din muncă, oferiți-vă managerului un timp în care le veți contacta din nou, astfel încât să puteți explica în continuare situația.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui manager pentru concediul de urgență Pasul 4
    4. Ajutați la delega responsabilitățile dvs. de muncă altor angajați. Cereți altor angajați cu care lucrați pentru a vedea dacă pot să vă acopere schimbarea sau îndatoririle în timp ce sunteți departe. Încercați să oferiți o schimbare viitoare de la ei în schimbul lor care lucrează în timpul dvs. Asigurați-vă că angajatul știe ce de obicei completați, astfel încât ei nu uită nimic în timp ce sunteți departe.
  • Șeful dvs. poate aloca, de asemenea, alți angajați la îndatoririle dvs.
  • De exemplu, ați putea spune: "Pot să vorbesc cu Denise și Otto pentru a-mi acoperi documentele și apelurile în timp ce am plecat."
  • Dacă știți că va trebui să plecați în mod neașteptat în viitor, ca și cum partenerul dvs. este însărcinată și intră în muncă, planificați cu alți angajați cu câteva săptămâni înainte de timp, astfel încât să poată continua să lucreze la îndatoririle dvs. în timp ce vă aflați.
  • Bacsis: Dacă puteți, oferiți să lucrați de la distanță, astfel încât să puteți completa unele dintre îndatoririle dvs. în timp ce sunteți departe.

  • Imagine intitulată Adresați-vă unui manager pentru lansarea de urgență Pasul 5
    5. Trimiteți un e-mail de urmărire Restalarea detaliilor concediului. Puneți "concediu de urgență" sau ceva similar în linia de subiect. Menționați motivul pentru care plecați, cât timp vă așteptați să plecați și orice alte informații pe care le-ați discutat cu managerul dvs. în organism. Mulțumiți-le la sfârșitul e-mailului și cereți-le să ajungă dacă au nevoie de alte informații.
  • Trimiterea unui e-mail vă protejează, de asemenea, în cazul în care managerul dvs. spune că ați lăsat fără nici un avertisment.
  • Managerul dvs. vă poate cere să trimiteți e-mailul la departamentul HR al companiei dvs.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui manager pentru concediul de urgență Pasul 6
    6. Obțineți verificarea situației de urgență dacă managerul dvs. solicită unul. Managerul dvs. poate solicita verificarea dacă situația de urgență vă scoate din muncă pentru a vă asigura că nu beneficiați de ele. Cereți pe cineva implicat în situația de urgență pentru o copie a unui document oficial, cum ar fi un raport de accident, nota medicului sau un certificat de deces. Dați copia managerului dvs. sau trimiteți-le la adresa acestora cât mai curând posibil.
  • Nevoia de verificare depinde de locul de muncă. Verificați manualul angajatului pentru a găsi detaliile complete despre ce este necesar.
  • Metoda 2 din 2:
    Scrierea unui e-mail de plecare de urgențăSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Adresați-vă unui manager pentru lansarea de urgență Pasul 7
    1. Verificați compania dvs. să lăsați politica pentru a vedea dacă au formulare speciale. Citiți prin manualul angajatului sau contactați departamentul HR al companiei dvs. pentru a afla ce este acoperit de concediul de urgență. Verificați dacă există formulare online sau documente pe care trebuie să le depuneți înainte de a lua concediul. Urmați politica companiei dvs. în întregime sau altfel ați putea avea probleme la locul de muncă.
    • Lăsați politicile variază de către companie, astfel încât să le arătați întotdeauna înainte de a trimite un e-mail către managerul dvs.
    • Dacă compania dvs. nu are un departament de resurse umane sau să părăsească politica, să vorbească direct la managerul dvs. pentru a afla.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui manager pentru concediul de urgență Pasul 8
    2. Explicați situația de urgență și de ce trebuie să fiți acolo. Porniți-vă e-mailul cu un scurt paragraf discutarea a ceea ce sa întâmplat și care a fost implicat. Dați cât mai multe detalii, deoarece vă simțiți confortabil pentru a vă ajuta managerul să înțeleagă severitatea situației. Vorbiți pe scurt despre ce veți face în timpul concediului, astfel încât managerul dvs. vede că nu beneficiați de ele.
  • De exemplu, ați putea scrie "În această dimineață, am fost informat că bunicul meu a murit în timpul nopții. Va trebui să-i ajut pe mama mea și să fac pregătiri pentru înmormântare în următoarele câteva zile."
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui manager pentru concediul de urgență Pasul 9
    3. Includeți data de încheiere și de sfârșit estimată pentru concediul dvs. Scrieți data de începere și de încheiere la sfârșitul primului paragraf sau la începutul celui de-al doilea. Menționează data sau ora pe care intenționați să o abordați pentru a aborda situația de urgență. Când aduceți data de încheiere, utilizați expresia "tentativă" sau "sperăm", deci aveți o anumită flexibilitate când trebuie să vă întoarceți.
  • De exemplu, puteți scrie, "am de gând să începem să plec mâine, 5 februarie și mă voi întoarce la muncă luni, 10 februarie."
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui manager pentru concediul de urgență Pasul 10
    4. Adăugați informațiile dvs. de contact pentru alții să vă atingă în timp ce sunteți departe. Notați numărul dvs. de telefon sau o adresă de e-mail în care managerul sau colegii dvs. vă pot contacta dacă există o urgență. Lăsați-i să știe că nu veți monitoriza apelurile și e-mailurile obișnuite și doar să răspundeți numai dacă sunt urgenți.
  • De exemplu, ați putea include: "Dacă există o întrebare serioasă sau o urgență de lucru, puteți ajunge la mine la (555) 555-0123 sau exemplu @ Gmail.COM. Voi încerca să mă întorc cât mai curând posibil."
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui manager pentru concediul de urgență Pasul 11
    5. Trimiteți e-mailul managerului dvs. și departamentului HR. Atașați fișierele pentru orice formulare suplimentare pe care ați completat compania. Trimiteți-vă managerul și departamentul de resurse umane, astfel încât să poată examina cererea de concediu. De obicei, ei vor răspunde cât mai curând posibil, astfel încât să știți dacă concediul dvs. a fost aprobat.
  • În funcție de situația companiei și de urgență, puteți primi concediu plătit sau neplătit.
  • Managerul dvs. poate trimite e-mailul departamentului HR, astfel încât să nu aveți.
  • Bacsis: Corectați e-mailul dvs. înainte de a vă trimite pentru a vă asigura că totul pare corect și pentru a menține un ton profesionist.

  • Imagine intitulată Adresați-vă unui manager pentru concediul de urgență Pasul 12
    6. Rămâneți în contact cu managerul dvs. pentru a le actualiza cu privire la situație. Sunați-vă managerul cu orice actualizare a situației, astfel încât să știe când vă întoarceți. Spuneți-le dacă vă așteptați să vă întoarceți mai devreme sau mai târziu decât data estimată, astfel încât să poată planifica în consecință. Dacă nu le puteți numi, trimiteți-le un e-mail în schimb, astfel încât acestea să rămână actualizate.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui manager pentru concediul de urgență Pasul 13
    7. Furnizați verificarea de urgență dacă managerul dvs. o cere. Solicitați o copie a notării unui medic, a unui accident sau a unui raport de poliție sau a unui certificat de deces în funcție de situația de urgență pe care o manipulați. Atașați copia într-un e-mail și transmiteți-o managerului dvs. și departamentului de resurse umane, astfel încât ambele având informațiile.
  • Companiile necesită de obicei verificări dacă sunteți scos din muncă pentru mai mult de câteva zile la un moment dat.
  • Compania dvs. poate avea o listă aprobată de verificare, deci verificați manualul angajatului pentru a vedea ce este necesar.
  • sfaturi

    Dacă sunteți în măsură să vă ocupați de urgență în aceeași zi, încercați să reveniți la locul de muncă pentru restul trecerii dvs. pentru a vă arăta managerului că sunteți fiabil.

    Avertizări

    Nu încercați să profitați de utilizarea frunzelor de urgență.
  • Locul dvs. de muncă dvs. poate acoperi doar concediul de urgență pentru anumite situații sau poate avea sume de timp în funcție de situația de urgență. Verificați manualul angajatului sau al companiei pentru a vedea ce acoperă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar