Cum se dezvoltă obiceiuri sănătoase de confruntare

Mulți oameni au convingerea greșită că confruntarea este un eveniment negativ care ar trebui evitat cu orice preț. Cu toate acestea, acest lucru nu a putut fi mai departe de adevăr. Confruntarea poate fi o modalitate sănătoasă de a vă întări relațiile cu oamenii cei mai importanți pentru dvs. Pentru a folosi confruntarea ca un eveniment pozitiv, de relații, este important să înveți cum să dezvoltăm obiceiuri de confruntare sănătoase prin reflectarea asupra emoțiilor dvs., fiind compasiune și identificarea circumstanțelor potrivite pentru utilizarea confruntării.

Pași

Partea 1 din 2:
Construirea abilităților dvs. de confruntare
  1. Imaginea intitulată Spuneți cel mai bun prieten pe care îl deprimați pasul 3
1. Aflați cum să vă separați emoțiile din situație. Indiferent de ceea ce confruntați cu cineva, este important să învățați să încercați să vă eliminați emoțiile de la situația cât mai mult posibil. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să vorbiți într-o voce mono-tonă, ci mai degrabă că ar trebui să recunoașteți ce părți ale unui argument se bazează pe emoție și care se bazează pe raționamentul logic sau de fapt.
  • De exemplu, dacă simțiți că trebuie să se confrunte cu un coleg de lucru despre o decizie pe care au făcut-o fără a primi mai întâi contribuția dvs., încercați să vă gândiți de ce contează că nu ți-au primit contribuția. S-ar putea să simțiți o mulțime de emoții despre această situație. S-ar putea să vă simțiți lăsați afară sau supărați. Cu toate acestea, aceste emoții nu vor fi utile în confruntare. În schimb, ei vor face conversația mai agresivă decât trebuie să fie.
  • În schimb, lipiți de fapte. De ce este important ca colegul tău să ia decizii împreună cu tine? Explicarea părții dvs. a conversei în ceea ce privește motivele obiective, va ajuta la menținerea celeilalte persoane defensive și va contribui, de asemenea, la menținerea agresivă a confruntării.
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 7
    2. Lipiți de punctele importante. Cum ar fi separarea emoțiilor, ar trebui, de asemenea, să încercați să păstrați conversația sa concentrată asupra problemei la îndemână. Uneori, când intrăm într-o confruntare, există o ispită de a aduce alte probleme. În timp ce aceste probleme ar putea fi importante, acesta face ca punctul conversației să fie mai puțin clar. De asemenea, poate provoca confruntarea pe mult mai lungă decât necesită. Știu ce vrei să vorbești cu cineva despre și să rămâi concentrat pe acest subiect.
  • Dacă persoana cu care vorbești să încearcă să aducă o altă problemă, nu le întrerup. Lăsați-i să termine ceea ce spun ei și să răspundă cu ceva de genul: "Văd ce spui și cred că ar trebui să vorbim despre asta la un moment dat. Cu toate acestea, chiar acum, cred că este important să ne ocupăm de această problemă."Făcând acest lucru, le arătați că ați auzit ce spun ei și că nu încercați să le respingeți.
  • Imagine intitulată Abordare Femei oriunde Pasul 19
    3. Faceți-vă punctul și dați-le timp pentru a răspunde. Când se confruntă cu cineva, există adesea o tendință de a începe să vorbim și apoi să continuați, încercând să vă explicați punctul sau să raționalizați situația. Acesta este un răspuns natural, mai ales dacă vă simțiți nervos cu privire la ceea ce pot spune. Cu toate acestea, acest lucru poate fi frustrant pentru cealaltă persoană și poate provoca mai multe tensiuni decât este necesar. Prin urmare, ar trebui să precizați ceea ce vă aflați în mintea dvs. ca o declarație logică sau factuală și apoi opriți vorbirea. Acest lucru va da cealaltă persoană să gândească și să răspundă în consecință.
  • De exemplu, nu spune: "Hei Kathy, am vrut să întreb de ce nu ai intrat în serviciu la timp ieri. Știu că aveți multe lucruri în viața voastră și că aveți doi copii pe care trebuie să ajungeți la școală, dar este foarte important să veniți la timp. Când nu veniți la timp, atunci ceilalți oameni trebuie să rămână mai târziu ... "În acest exemplu, faceți ipoteze și scuze pentru ea, ceea ce ar putea avea nimic de-a face cu ceea ce sa întâmplat. Îi spui, de asemenea, ceva ce probabil știe deja (e.G. că este important să ajungeți la lucru la timp), iar unii oameni se pot simți degradați de declarații precum acest lucru.
  • În schimb, încercați să spuneți ceva de genul acesta: "Hi Kathy, acum că avem un minut de chat, am vrut să întreb despre ce sa întâmplat ieri. Trebuia să fii aici la ora 8:00, dar nu ai ajuns aici până la 8:30. Este totul în regulă?Spunând ca asta arată că nu o acuzi neapărat de nimic, dar că ai observat că a întârziat. Oprirea la asta o va da o șansă de a vă spune ce sa întâmplat.
  • Imaginea denumită este observată pasul 6
    4. Sugerează o soluție. Ajungeți la o confruntare cu cel puțin o soluție posibilă la această problemă, dar, de asemenea, să fiți pregătiți să ascultați sugestii pe care o altă persoană le poate avea și, în cele din urmă, să lucreze împreună spre o soluție optimă. Acest lucru creează o conversație colaborativă și deschisă.
  • De exemplu, dacă vorbiți cu un coleg despre o propunere pe care au scris-o pentru că sunteți preocupat de faptul că au interpretat greșit ceva important, nu spuneți pur și simplu: "Ai făcut acest lucru complet greșit și dacă o dăm așa ceva, noi" nu veți obține niciodată acordul de care avem nevoie."În schimb, încercați să propuneți o soluție pozitivă la această chestiune", propunerea dvs. arată grozavă, dar există câteva zone pe care aș vrea să le privesc pentru că am înțeles punctele în mod diferit. Putem să ne așezăm mâine?"
  • Imagine intitulată Heal Family Rănile Pasul 3
    5. Fii respectuos. Veți obține mult mai mult din conversația dvs. dacă sunteți blând și respectuos. Dacă o persoană se simte nerespectată, este mai probabil să închidă și / sau să devină defensivă. Vorbiți cu respect și cu un sentiment de compasiune, mai degrabă decât punerea cealaltă persoană în jos sau încercarea de a le face să se simtă prost. Demonstrează celeilalte persoane că încercați să înțelegeți situația, nu vina pe ei pentru situație.
  • De exemplu, dacă prietenul tău a făcut ceva care te-a făcut să te simți rău, nu te plimba doar la ei și să spui: "Hei! Ceea ce ai făcut a fost într-adevăr încurcat! Știu că încerci să mă rănești și o să te duc pentru asta!"Nu numai că este agresiv, este, de asemenea, lipsit de respect. Îți spui prietenului tău că nu ai încredere în prietenia ta unul cu celălalt și orice a făcut ei, au făcut-o intenționat să te rănească.
  • În schimb, încercați ceva de genul ăsta, "Hey Jane, mă simt rănit de acțiunile tale a doua zi. Nu înțeleg de ce ați făcut ceea ce ați făcut, am putea vorbi despre ea peste cafea?"Aceasta arată cealaltă persoană care, în timp ce vă simțiți răniți, nu le acuzați de nimic și că chiar vrei să înțelegi.
  • Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 12
    6. Recunoașteți că confruntarea poate fi utilă. Mulți dintre noi au convingerea falsă că o confruntare trebuie să fie un eveniment negativ, dar acest lucru nu este adevărat. Adesea, ne confruntăm cu oameni pentru că ne pasă de ei și de relația noastră cu ei. Încercați să vă schimbați gândirea despre confruntare. Vizualizați-l ca o șansă de a discuta despre diferențele dvs. cu cineva pe care îl pasă și să ascultați ceea ce au de spus pentru a încerca să găsească un teren comun.
  • De asemenea, este important să ne amintim că o confruntare nu poate duce întotdeauna la un acord și că nu trebuie întotdeauna să fie. Uneori poate fi satisfăcătoare pentru ambii oameni doar pentru a vorbi despre ceva împreună într-o înțelegere și un mod plin de compasiune.
  • Imaginea intitulată BE MATURE Pasul 6
    7. Distrează-te cu capcane de confruntare. Există o mulțime de modalități de a îmbunătăți șansa de a avea o confruntare productivă, dar există și câteva lucruri importante de evitat. Unele lucruri de evitat includ:
  • Supraîncărcarea sau suflarea în sus.
  • Făcând plângeri vagi sau generale.
  • Ridicând o mulțime de probleme de la o dată și / sau de a aduce probleme vechi.
  • Lovind sub centura, cum ar fi prin a face insulte sau a spune lucruri cu intenția de a răni cealaltă persoană.
  • Făcând acuzații.
  • Exagerarea sau inventarea plângerilor.
  • Închiderea și refuzul de a vorbi sau de a recunoaște cealaltă persoană.
  • Partea 2 din 2:
    Pregătiți-vă pentru confruntare
    1. Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 9
    1. Ia timp pentru a reflecta asupra punctului dvs. de vedere. Dacă vă simțiți supărat, trist sau îngrijorat de subiectul pe care trebuie să-l confruntați cu cineva, este important să petreceți ceva timp încercând să vă distrugeți ce trebuie discutate. Acest lucru poate fi dificil dacă nu ați petrecut mult timp reflectă asupra emoțiilor dvs., dar cu practica, veți învăța să identificați ce problemă provoacă o anumită emoție. Gândiți-vă la ceea ce sa întâmplat și când și de ce ați început să simțiți emoția negativă.
    • De exemplu, să spunem că sunteți foarte supărat pe partenerul dvs., deoarece au spus că vor fi acasă la ora 19:00 în fiecare noapte, dar de obicei nu apar până la 7:45 sau chiar mai târziu. Prima dvs. reacție ar putea fi pur și simplu să vă strigați la ele despre întârzierea întotdeauna, dar încercați să vă amintiți că partenerul dvs. nu poate înțelege de ce acest lucru este important. Gândiți-vă de ce vă tulburați. Te face să simți că nu te respectă? Poate că doriți să luați cina la un moment dat în care vă coordonați cu sosirea lor.
    • Când reflectați asupra situației, puteți găsi uneori că emoțiile dvs. nu sunt foarte raționale. În unele cazuri, ședința în jos pentru a gândi printr-o situație poate elimina necesitatea unei confruntări în primul rând. În unele cazuri, mândria noastră este pur și simplu rănită de ceva, dar acesta este ceva care trebuie să ne ocupăm de noi, nu ceva pe care o altă persoană este responsabilă pentru.
  • Imaginea intitulată Supraviețuirea liceului Pasul 13
    2. Planificați ce vreți să spuneți. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să scrieți un script pentru conversație, dar este util să obțineți o idee generală despre ceea ce doriți să spuneți. Fugiți prin câteva modalități posibile de a spune exact ce este problema într-un mod logic, non-emoțional. Poate fi nervos să se confrunte cu cineva, așa că practicând conversația în capul tău vă poate ajuta să obțineți ceea ce doriți să spuneți așa cum ați intenționat.
  • Amintiți-vă să practici să spuneți ceea ce doriți într-un mod plin de compasiune. Dacă vă plimbați de la cineva și le confruntați cu un ton furios sau acuzat de voce, ei vor primi defensivă.
  • Luați o pauză de la conversație dacă este necesar. Dacă începeți să deveniți emoționali și sunteți pe punctul de a spune ceva rău că ați regretat, apoi amintiți-vă că este bine să cereți o pauză. Încercați să spuneți ceva de genul: "Putem să luăm o pauză și să revenim la această conversație puțin mai târziu?"Sau," trebuie să alerg. Putem termina această conversație mai târziu în seara asta / dimineața / vineri?"
  • Image denumită Pasctual Pasul 14
    3. Căutați momentul potrivit. O confruntare cu cineva este cel mai bine manipulată într-o manieră privată, la un moment dat fiind convenabil pentru toți oamenii relevanți. Prin urmare, nu ar trebui să mergeți la cineva pe care doriți să îl confruntați în timp ce sunt la prânz cu prietenii lor sau într-o întâlnire cu o mulțime de alte persoane. În schimb, abordați persoana de care aveți nevoie pentru a vorbi cu discret. Spune-le că există ceva ce doriți să vorbiți cu ei și să le întrebați atunci când un timp convenabil să se întâlnească în mod privat ar putea fi.
  • O persoană dintr-un grup este mai probabil să reacționeze defensiv la tot ceea ce spui. Acest lucru se datorează faptului că ei sunt probabil îngrijorați de ceea ce se gândește toată lumea, în plus față de încercarea de a răspunde la ceea ce ați spus. Nimeni nu vrea să se simtă prost în fața oamenilor ale căror opinii sunt importante pentru ei.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 11
    4. Înțelegeți că confruntarea nu va merge întotdeauna cum ați planificat. În unele cazuri, indiferent cât de greu încercați, veți întâlni oameni care nu vor reacționa matur la confruntare. Acest lucru nu este în controlul dvs. Fă ce poți pentru a gestiona situația și pentru a învăța de la ea. Dacă vă confruntați cu cineva și vă aruncă în sus la voi, acum știți că confruntarea directă nu este ceva care va lucra cu acea persoană.
  • Cu toate acestea, amintiți-vă că acest lucru poate însemna că ați putea crede că înțelegeți o situație, dar că atunci când vă confruntați cu cineva despre situație, vă dați seama că ați greșit totul greșit. Nu te bate în sus. În schimb, explicați persoanei pe care le-ați înțeles complet și vă cereți scuze.
  • De exemplu, spuneți că colegul dvs. nu a reușit să se întoarcă într-un proiect pe care l-ați lucrat împreună la timp. Când vă confruntați cu acel coleg, aflați că nu au prezentat proiectul deoarece au avut o urgență de familie, dar că au eliminat problema cu șeful tău. În această situație, tot ce aveți nevoie pentru a spune este: "Oh, OK. Te rog să mă ierți. Nu am primit acea informație și am fost îngrijorat că am putea avea probleme."S-ar putea să fiți frustrat că nu v-au anunțat, dar asta nu este problema la îndemână.
  • sfaturi

    Asigurați-vă întotdeauna că sunteți într-o stare emoțională bună înainte de a vă confrunta cu cineva. Dacă sunteți supărat, este mai probabil să vă loviți sau să spuneți lucruri pe care nu le spui.
  • Amintiți-vă că singura persoană pe care o puteți controla este singură. Este posibil să nu vă place întotdeauna ceea ce face sau spune o altă persoană, dar aceasta este decizia lor, nu a ta.
  • Fiți răbdători cu dvs! Dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase de confruntare este o abilitate care trebuie cultivată.
  • Avertizări

    Nu încercați să aveți o confruntare cu cineva dacă dvs. sau cealaltă persoană sunt într-o stare proastă sau furioasă. Indiferent cât de greu încercați, este puțin probabil ca o confruntare într-o stare negativă de emoție să meargă bine.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar