Cum de a efectua un interviu de ieșire

Când un angajat părăsește o organizație, este important să efectuați un interviu de ieșire. Interviul permite angajatorului să aibă ocazia să afle de ce angajatul pleacă și ce se poate face pentru a preveni viitoarele plecări. Cu toate acestea, cheia pentru realizarea unui interviu de ieșire de succes implică crearea unei atmosfere confortabile, cerând întrebările corecte și utilizarea limbajului corporal adecvat.

Pași

Metoda 1 din 3:
Crearea unei atmosfere confortabile
  1. Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 1
1. Programați interviul chiar înainte ca angajații să plece. Cel mai bun moment pentru a avea interviul este chiar la sfârșitul timpului angajatului cu compania. Pentru cele mai bune rezultate, încercați să efectuați interviul de ieșire în ultimele 2 zile de angajare.
  • Acest lucru va evita ca interviul prea devreme, care ar putea face angajatul inconfortabil sau prea târziu, ceea ce poate duce la răspunsuri cu jumătate de inimă.
  • Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 2
    2. Alegeți un cadru privat, unu-la-unu pentru interviu. Având mai mulți intervievatori, întrebați întrebările angajate de plecare le pot face să se simtă ca și cum ar fi "gaird up". Du-te cu un mediu relaxat, dar privat, unde angajatul se va simți confortabil și nu prea expus.
  • De exemplu, o sală de conferințe cu iluminare naturală naturală și intimitate din sălile înconjurătoare ar funcționa foarte bine pentru un interviu de ieșire.
  • Dacă interviul se desfășoară undeva angajatul nu se simte confortabil, fiind cinstit cu intervievatorul, răspunsurile la întrebările interviului nu pot fi complet cinstite.
  • Dacă sunteți îngrijorat de o interacțiune ciudată sau ostilă, puteți oferi, de asemenea, un chestionar scris pentru angajat pentru a completa. Cu toate acestea, acest format poate fi interpretat ca frig și nepăsător în comparație cu un interviu față-în-față.
  • Imagine intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 3
    3. Au un reprezentant de resurse umane sau un consultant în afara interviului. Se pare că supraveghetorul angajatului de plecare ar fi cea mai bună alegere pentru a efectua interviul. Cu toate acestea, angajatul nu se poate simți complet confortabil cu supraveghetorul lor, deoarece pot face parte din motivul pentru care pleacă în primul rând.
  • Reprezentanții resurselor umane tind să fie cele mai bune pentru interviurile de ieșire, deoarece sunt capabile să se concentreze asupra problemelor specifice rolurilor și asupra lucrurilor relevante pentru companie ca întreg.
  • Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 4
    4. Asigurați-vă că explicați scopul interviului de ieșire al angajatului. Punctul unui interviu de ieșire este de a determina dacă motivul pentru plecarea angajatului este ceva pe care compania îl poate rezolva în viitor. Dacă angajatul înțelege că interviul este menit să fie constructiv, vor fi mai dispuși să-și împărtășească gândurile în mod candid.
  • Amintiți-vă și intervievatorul (dacă sunt altcineva) că scopul nu este de a încerca să împiedice angajatul să părăsească compania.
  • Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 5
    5. Statul în avans că răspunsurile lor vor rămâne confidențiale. Scopul este de a avea angajatul să ofere feedback deschis și cinstit cu privire la modul în care compania efectuează și ce se poate face pentru a îmbunătăți mediul la locul de muncă. Amintindu-le că numele lor nu va fi atașat la răspunsurile lor este cel mai bun mod de a se asigura că angajatul va fi sincer cu intervievatorul.
  • De asemenea, poate fi util să repetați acest punct de câteva ori în timpul interviului, doar pentru a întări punctul în care este în regulă pentru ca ei să fie deschisi cu intervievatorul.
  • În același timp, subliniați faptul că indiferent de informațiile pe care angajatul le oferă va fi foarte important și că compania o va lua în serios atunci când are în vedere dacă trebuie să schimbe un aspect al modului în care fac afaceri.
  • Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 6
    6. Să le reamintească periodic că nu sunt obligați să răspundă. Interviurile de ieșire nu sunt obligate în mod legal și nici nu sunt angajați obligați să participe la acestea, cu excepția cazului în care acest lucru este inclus în contractul lor. Mai mult, dacă angajatul părăsește compania în termeni proastați, subliniind că nu sunt obligați să răspundă dacă nu vor să ajute la prevenirea unui interviu potențial ostil.
  • Metoda 2 din 3:
    Întrebând întrebările corecte
    1. Imagine intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 7
    1. Aflați de ce pleacă, dacă sunt dispuși să împărtășească. Acest lucru este deosebit de important dacă angajatul este un membru valoros al organizației dvs. și nu este clar de ce își părăsesc slujba. Ei nu doresc să-și împărtășească motivele, totuși, deci asigurați-vă că această întrebare este întrebată foarte politicos.
    • De exemplu, în loc să spună "Spune-mi de ce renunți la noi," cereți-i "vă simțiți confortabil împărtășind motivul pentru plecarea dvs?"
  • Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 8
    2. Întrebați cum simt că au fost tratați de companie și angajații săi. Este important să aflați dacă mediul de lucru al organizației dvs. a contribuit la decizia angajatului de a pleca. Întrebați dacă consideră că au fost tratați corect de supraveghetorul lor sau dacă le-au plăcut angajații lor.
  • O modalitate bună de a fraza această întrebare ar putea fi: "Cum simți că ați fost tratați de supraveghetorul dvs. și de colegii dvs? A fost ceva ce dorești ar fi fost diferit?"
  • Cereți angajatului cum cred că colegii lor se simt despre plecarea lor. Acest lucru vă va oferi o bună înțelegere a rolului, dacă există, relația lor cu alți angajați jucați în părăsirea lor.
  • Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 9
    3. Aflați cum cred că condițiile de muncă ar putea fi îmbunătățite. Condițiile de muncă slabe pot contribui la angajat care dorește să plece, deci este important să știți acest lucru pentru a preveni alte plecări. Chiar dacă condițiile de muncă nu au influențat angajatul părăsit, pot avea idei bune cu privire la modul de îmbunătățire a condițiilor la locul de muncă!
  • Abordați această întrebare neutru. În loc să întrebe "ce sa întâmplat cu locul de muncă?"În schimb, întrebați" Aveți vreo perspectivă asupra modului în care condițiile de la locul de muncă ar putea fi îmbunătățite?"
  • Întrebați-le cum cred că compania se desfășoară și în general, de asemenea. Încercați să obțineți cât mai multe informații posibil că puteți aplica apoi la îmbunătățirea organizației dvs.
  • Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 10
    4. Aflați dacă simt că au fost instruiți în mod adecvat pentru slujba lor. Angajatul poate pleca deoarece s-au simțit copleșiți de munca care se aștepta de la ei. Asigurați-vă că toți angajații dvs. se simt pregătiți pentru slujba lor este o modalitate foarte bună de a preveni ratele ridicate de cifră de afaceri.
  • Dacă răspund că nu s-au simțit suficient de instruiți, întreabă-i ce tipuri de formare specifice ar fi făcut-o mai ușor pentru ei să-și îndeplinească slujba.
  • Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 11
    5. Adresați-vă angajatului ceea ce sa bucurat cel mai mult despre slujba lor. Este la fel de important să înveți ce face compania dvs. corectă, deoarece este de a învăța ceea ce organizația face greșit. Solicitarea despre experiențele pozitive ale angajatului este, de asemenea, o modalitate bună de a injecta o anumită pozitivitate în interviul de ieșire.
  • O modalitate bună de a vă fraza această întrebare ar putea fi: "Ce au fost 3 lucruri pe care le-ați plăcut cel mai mult despre lucrul aici?"
  • Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 12
    6. Evitați să întrebați întrebări orientate sau negative despre anumiți oameni. Nu numai că acest tip de întrebare să facă interviul de ieșire mai negativ - ar putea fi, de asemenea, interpretat ca calomnie. Câteva exemple de întrebări pentru a evita includ:
  • "Crezi că există altcineva care ar trebui să plece în loc de tine?"
  • "A fost cineva pe care l-ai urât?"
  • "Care au fost cele mai grave lucruri pe care trebuia să le faceți cu a lucra aici?"
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind limbajul corpului adecvat
    1. Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 13
    1. Nu uitați să zâmbiți și să faceți contact vizual cu angajat. Uitați-le în ochi atât pe măsură ce vorbesc și așa cum vorbești cu ei. Cu toate acestea, evitați să le priviți, deoarece acest lucru le poate determina să se simtă inconfortabil sau ca și cum ați încerca să le intimidezi.
    • Pentru cele mai bune rezultate, mențineți contactul vizual pentru cea mai mare parte a interviului, dar clipi și priviți periodic pentru a evita privirea la ei.
    • Prin menținerea contactului cu ochii și un defenor fericit, veți lăsa angajatul să știe că sunteți interesat de ceea ce trebuie să spună, ceea ce îi va face să se simtă mai confortabil în privința deschiderii spre tine.
  • Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 14
    2. Păstrați postura relaxată pentru a scoate o vibrație calmă. Păstrați-vă spatele drept, dar nu rigid și relaxați-vă umerii. Acest lucru va accentua că vă simțiți confortabil în împrejurimile voastre și că angajatul ar trebui să fie și el.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă în picioare, deoarece este mult mai ușor să apară impunerea și aloof dacă stați cu o poziție rigidă.
  • Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 15
    3. Să se angajeze în mișcări afirmative și empatice pe măsură ce vorbesc. Acestea includ lucruri precum dădu-ți capul, zâmbind sau chiar râzând când este potrivit. Acest tip de mișcare semnalează celeilalte persoane pe care le identificați cu situația lor și că se pot simți relaxați în jurul vostru.
  • Dogding este cea mai eficientă dintre aceste mișcări. Fii atent când zâmbești sau râzi, deoarece ar putea fi interpretat ca un răspuns inadecvat la ceea ce spun ei.
  • Imaginea intitulată conduce un interviu de ieșire Pasul 16
    4. Acordați-vă toată atenția angajatului în interviu. Evitați verificarea timpului, priviți la sol sau faceți altceva pentru a semnala că nu sunteți interesat de ceea ce au de spus. În același timp, evitați să vă permiteți să vă distrați de conversația la îndemână.
  • Distragerile pot include alegerea la ceva, atingând pe masă sau verificarea telefonului în timpul interviului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar