Cum să ierți pe cineva care ți-a mințit

Poate fi greu să ierți o persoană care te-a mințit. Este nevoie de o reflecție, rezolvarea problemelor, o bună comunicare cu persoana care ți-a făcut greșit și în cele din urmă, un salt de credință. Dar chiar și atunci, iertarea nu poate fi câștigată sau acordată. Acest articol ar trebui să vă ajute să rezolvați dacă iertarea este meritată pentru situația dvs. și cum să o faceți.

Pași

  1. Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 1
1. Reflectă asupra faptului dacă a fost o minciună adevărată. O minciună este o înșelăciune deliberată. Fiind spus ceva ce crezi că nu este adevărat ispășitor, dar ia timpul (dacă este posibil) pentru a determina dacă persoana în mod deliberat te-a înșelat. Există niște neadevăruri care nu pot fi de fapt o minciună.De exemplu:
  • Prietenul tău a spus că sa înscris pentru clasa de ceramică cu tine, dar el nu a intrat în clasă. Crezi că poate că a mințit, dar vorbind cu el, descoperă că nu era suficient de loc pentru toți cei care s-au înscris. Sau a fost în conflict cu o clasă necesară pentru el.
  • Maria ți-a spus că nu este atrasă de fete. Mai târziu, îl afli pe Gabrielle în trecut. Poate că sărutul, de fapt, ia convins că este într-adevăr atrasă de fete. Sau ea ar putea să nu fie sinceră pentru ea însăși. Sau nu este cu siguranță sigur că ar putea explora propriile sentimente.
  • Mama ta viitoare susține că nu ți-a luat cerceii. Știi că le poartă. Se pare că tatăl tău ia dat o pereche care arată la fel ca a ta, și ea le-a amestecat.
  • Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 2
    2. Cealaltă persoană recunoaște că a mințit? Dacă cealaltă persoană neagă mințile, este dificil să se deplaseze spre iertare.
  • Fii foarte, foarte atent să acuze o altă persoană de minciună. Asigurați-vă că ați explorat primul pas # 1.
  • Dacă aveți o relație bună cu cealaltă persoană, încercați să oferiți o altă persoană "Salvați fața". Cu alte cuvinte, o modalitate grațioasă de a spune adevărul fără a privi rău. Exemplu: Prietenul tău a mințit despre plasarea primului într-un campionat de înot. Știi că a plasat-o de fapt pe locul trei și întreabă dacă ea îi amestecă povestea cu anul trecut, când a plasat mai întâi. Făcând acest lucru, ea își poate corecta povestea fără jenă - și adevărul este încă spus.
  • Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 3
    3. Este cealaltă persoană dispusă să vorbească despre asta? Este mult mai ușor să ierți pe cineva dacă el sau ea vă comunică despre înșelăciune. Situația poate determina dacă puteți sau ar trebui să faceți un efort pentru a facilita cealaltă persoană să vorbească despre asta sau nu. De exemplu:
  • De obicei, înțelegeți-vă minunat cu gemeni, dar el a mințit despre un lucru minor, dar enervant. Îl abordești ușor la un moment dat când este mai relaxat și deschis pentru a vorbi cu tine.
  • Ai fost susținut - a mințit că vrea să meargă la o întâlnire cu tine. Îți recunoaște asta, dar nu va da niciun motiv coerent. Voi decideți că este o modalitate proastă de a vă trata și dacă într-adevăr dorește iertarea, ea știe cum să intre în legătură cu dvs.
  • Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 4
    4. De ce minciuna? Ajută la cunoașterea motivului din spatele minciunii, dacă există unul. Uneori, motivul este egoist și mic. Alteori, motivul ar putea fi de fapt destul de înalt. Dacă puteți înțelege motivul din spatele minciunii, vă poate clarifica dacă puteți ierta sau nu.
  • O minciună poate fi acolo pentru un motiv înalt. De exemplu, unii oameni nu au crescut fără să știe că au fost adoptați deoarece părinții adoptivi au vrut să se simtă la fel de apreciați ca și copiii biologici. Încă poate fi rău, dar poate ajuta la înțelegerea că a fost în încercarea de a vă proteja.
  • Puteți ierta o minciună egoistă. Prietenul tău poate să fi mințit să-ți ia pantofii, dar dacă a venit curat și a făcut amendă, poate fi mai ușor să o ierți.
  • De obicei, este de până la mincinosul să explice minciuna. În general, persoana care a mințit trebuie să explice de ce a mințit el sau ea. "Nu știu" În general, nu este utilă în câștigarea iertării. Copiii mai mici, indivizii specialiști, iar altele asemenea pot necesita un îngrijitor pentru a ajuta la moderarea acestei conversații.
  • Imaginea intitulată iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 5
    5. Este cealaltă persoană îmi pare rău? Dacă Lairul este controversat, acesta este un factor adesea în favoarea iertării mincinosului. Dar asta nu înseamnă că trebuie sau chiar ar trebui să. Unii factori care trebuie luați în considerare:
  • Este bine să iertați și să vă supărați. S-ar putea să vă iertați pe sora ta mică pentru că ați mâncat ciocolata, dar puteți fi încă supărați de asta.
  • Dacă o persoană se află și este nereușită în legătură cu aceasta, nu aveți nicio obligație să iertați.
  • Dacă mincinosul este rău, încă nu trebuie să ierți. În general, este o idee bună să faceți acest lucru, dar alegerea este a ta. Iertarea nu este automată doar pentru că cealaltă persoană îi pare rău.
  • Uneori oamenii cu adevărat înșelători se vor preface că îmi pare rău. Dacă există motive să credeți că acest lucru este cazul, aveți grijă.
  • Chiar dacă cealaltă persoană este foarte rău, unele lucruri grave nu pot sau nu ar trebui fi iertat în sensul lui "totul între noi este complet din nou din nou". De exemplu, dacă sunteți agresați sexual, aveți tot dreptul să tăiați contactul și să vă supărați pe acea persoană, chiar dacă vă deplasați cu viața voastră.
  • Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 6
    6. Este el sau ea dispus să facă modificări? Uneori există acțiuni pe care o poate face o persoană pentru a ajuta la repararea daunelor pe care le-a făcut. Acest lucru poate merge mult la câștigarea iertării. Această solicitare poate fi făcută de dvs. sau de cealaltă persoană. Acțiunea ar trebui să facă sens logic, să fie aproximativ proporțională cu greșelile și să vă facă totul întreg. De exemplu:
  • Prietenul tău trebuie să vină, de asemenea, curat și să-și ceară scuze altui prieten afectat de o minciună.
  • Vărul dvs. trebuie să plătească pentru scaunul de biciclete de înlocuire.
  • Tabăra ta Bunk-mate este cea care trebuie să obțină o plăcintă în fața nopții de la Skit Night pentru că a mințit despre cine a părăsit păianjenul fals pe toaletă.
  • Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 7
    7. Toata lumea minte. Este doar un fapt al condiției umane. Toată lumea se îndoaie sau rupe adevărul uneori - nimeni nu este imun. Chiar si tu. Ați mințit și ați fost iertați în trecut. Și este ceva necesar atunci când se ocupă de oameni.
  • Imaginea intitulată iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 8
    8. Mijloace de iertare "Trecând peste". Iertarea înseamnă că sunteți dispus să treceți din actul ofensator. Sunteți dispuși să dați o altă șansă. Înseamnă că așteaptă cu nerăbdare viitorul, mai degrabă decât să locuiți în trecut.
  • Iartă nu înseamnă neapărat uitați. Nu trebuie să acționați ca și cum minciuna nu sa întâmplat niciodată. Minciunile repetate (sau alte acțiuni ofensive) sunt ceva ce puteți și ar trebui să monitorizați și să fiți din ce în ce mai puțin iertați.
  • În timp ce aveți dreptul să vă amintiți greșelile trecute, adevărata iertare înseamnă că nu aduceți și ceva ce spuneți că ați iertat din nou și din nou. Dacă faci asta, spui că ierți minciuna fără a face acest lucru.
  • Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 9
    9. Ia un salt de credință și încredere din nou. Încrederea din nou poate fi foarte, foarte greu. Cineva a spus o minciună și aici aveți încredere în el sau ea să nu o facă din nou! Este o poziție foarte vulnerabilă care nu este garantată să lucreze întotdeauna. Iată câteva lucruri de luat în considerare:
  • Dacă țineți pe o pradă, vă veți găsi singură. Toată lumea mănâncă, minciună și așa mai departe. Dacă nu puteți ierta, nu veți putea să vă ocupați de oamenii imperfecți.
  • Fi atent la a fi "dreapta". Unii oameni ar fi mai degrabă în dreapta decât fericiți. S-ar putea să fiți în întregime că nu vă iertați căștile voastre viitoare despre această minciună. Dar într-adevăr vei fi fericit să mergi toată viața ta să nu-l ierte, vreodată?
  • Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 10
    10. Nu confunda iertarea pentru încredere. Iertarea nu este aceeași cu cea de încredere din nou. Depinde de cealaltă persoană să demonstreze din nou de încredere. Și care poate fi uneori câștigată înapoi și, uneori, nu. De exemplu:
  • S-ar putea să vă iertați pe sora voastră că minți să vă împrumutați iPod-ul și să-l rupați, dar nu veți avea încredere în ea din nou oricând.
  • Soția ta te înșelă pe tine. Amândoi reconciliați, iar căsătoria este mai bună decât înainte. Totuși, ea știe că trebuie să comunice cu dvs. despre lucruri precum venirea acasă târziu de la locul de muncă. Încrederea se întoarce, dar numai pentru că este dispusă să fie transparentă într-un fel în care nu a fost înainte.
  • Imagine intitulată iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 11
    11. Iertorând fără o persoană care îi cer scuze. Uneori, o persoană nu-și poate cere scuze pentru o minciună. Este posibil să iertați fără o conversație sau scuze, dar acest lucru este adesea mai dificil pentru că este posibil să trebuiască să treceți prin acest proces singur fără cealaltă persoană. Poate fi recomandabil să lucrați cu un consilier, lider religios sau psiholog pentru a ajuta.
  • De exemplu, sunteți supărat pe bunica dvs. a mințit despre un secret de familie...Mătușa dvs. Cassie este într-adevăr mama ta biologică. Dar Nana a murit cu ani în urmă. Vrei să renunți la mânia ta și să o ierți. Cassie vă ajută să realizați în acel moment, fiind o mamă de adolescentă a fost tabu. NANA a configurat "mătuşă" poveste, astfel încât să poată evita o stigmă, să fie o parte a vieții tale și să păstreze familia intactă. Realizând că, puteți ierta Nana minciuna. Te simți mult mai bine.
  • Prietenul tău a furat bani de la tine și a mințit despre asta. Nu vă va vorbi acum. Aveți motive întemeiate să credeți că are o problemă de droguri. Tu ești încă supărat și supărat. Cu pastorul tău, îți dai seama că are o problemă serioasă de sănătate, una care provoacă un astfel de comportament. Iartă-o pentru o dependență și lăsați-o să facă rău. Cu toate acestea, nu veți da banii vreodată!
  • Imaginea intitulată iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 12
    12. Reflectă dacă ești prea rapid să ierți sau prea lent pentru a renunța la o pradă. În mod ideal, înainte de a continua, reflectați dacă este înțelept să iertați. Iertarea unei persoane pentru minciună este un proces complicat și emoțional. Și poate lua experiență, maturitate și timp pentru a judeca cu adevărat lucrurile bine. Deci, luând o clipă pentru a trece peste acești pași poate încetini acest proces. Unele întrebări cheie care trebuie luate în considerare:
  • Am ținut la furie până la punctul în care nu mă face bine?
  • Este nu iertător care să afecteze oamenii nevinovați, ca prietenii sau membrii familiei?
  • Sunt gullibil?
  • Ar vorbi cu o persoană de încredere despre ajutorul situației?
  • Am iertat...dar nu dețineți cealaltă persoană responsabilă pentru sentimentele mele rănite sau făcând bine daunele făcute? Sunt o doorm?
  • De câte ori sa întâmplat acest lucru înainte? Zero? De două ori? În fiecare săptămână?
  • sfaturi

    Petreceți timp cu alți oameni în timpul recuperării dvs. de la durere. Agățat în jurul altor persoane vă poate ajuta să obțineți o perspectivă mai bună, precum și să vă ajutați să vedeți că există alți oameni care pot fi de încredere.
  • Dacă persoana care a mințit este un copil (nu un copil adult), solicitați ajutor profesional dacă nu știți cum să vă ocupați în mod corespunzător. Copiii au nevoie de îngrijire blândă, specială și o doză mare de compasiune. Ei încă învață și rămâi profesorul lor. Nu plecați de la un copil care are nevoie de astfel de ajutor - dacă nu o puteți face singur, obțineți sprijin.
  • Avertizări

    Iertarea unui mincinos nu înseamnă că ar trebui să vă lăsați garda. Cum ar fi sau nu, el sau ea a dat motive pentru tine să nu ai încredere în el sau pe ea. Este înțelept și corect să nu încredințezi acea persoană până când el sau ea sa dovedit a fi mai de încredere. Nu lăsați o persoană să vă înfruntă încrederea în care a fost spartă.
  • Există unii oameni care minșează chiar și atunci când nu există niciun motiv clar pentru a face acest lucru. Acești indivizi au în mod obișnuit probleme psihologice severe. În timp ce relativ neobișnuit, fiți conștienți de faptul că există și gestionează astfel de indivizi cu precauție extremă. Poate deveni ușor să te încurci într-o rețea de minciuni și să te aducă în jos cu el sau cu ea.
  • Verificați astfel de articole ca Cum să citiți limba corpului, Cum să detectați un mincinos, Cum să observi un mincinos patologic și Cum să observați un sociopat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar