Cum să se ocupe de cineva care întârzie întotdeauna

Care se ocupă de cineva care ajunge mereu târziu poate fi enervant, dar și mai mult, dacă această persoană este prietenul tău, membru al familiei sau un angajat.S-ar putea să simți că dacă o puteți face la timp pentru lucruri, cealaltă ar trebui să poată face același lucru.Cu toate acestea, lovirea sau a fi pasiv agresiv nu va rezolva problema. Puteți să vă ocupați de prietenii sau angajații tăi târziu, având o discuție onestă, stabilind limitări și gestionarea propriului timp bine.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea soluțiilor imediate
  1. Imagine intitulată Deal cu cineva care are întotdeauna pasul 1
1. Face planuri care nu depind de ele.Dacă aruncați o petrecere de ziua de naștere, nu le-ați adus tortul.Dacă veți avea nevoie de o călătorie undeva, cereți o altă persoană care este mai punctuală.
  • Imagine intitulată Deal cu cineva care este întotdeauna târziu pasul 2
    2. Spune-le un timp mai devreme.Dacă aveți nevoie de ele să ajungă undeva la ora 6:00 și sunt de obicei mai târziu de două ore, spune-le să fie acolo până la ora 4:00. Fiți conștienți că ar trebui să ajungă la ora 4:00, ei vor fi supărați de tine pentru că le-au înșelat.
  • Dacă sunt supărați, explicați-vă raționamentul să le spuneți timpul anterior.Spune-le că acest eveniment a fost sensibil la timp și ți-a fost frică că ar fi întârziat.
  • Imagine intitulată Deal cu cineva care are întotdeauna pasul 3
    3. Ajutați-i dacă au nevoie.Dacă această persoană este întârziată deoarece au un handicap, sunt vârstnici, sau au copii mici, nu-i pedepsi.În schimb, treceți pentru a le ajuta pentru a le putea fi la timp.Oferta de a le ridica dacă sunteți în stare.
  • Imagine intitulată Deal cu cineva care are întotdeauna pasul târziu
    4. Du-te cu fluxul când poți.Uneori, fiind la timp nu este întotdeauna important.Care îi pasă dacă arăți până la 30 de minute târziu la petrecere?Și dacă dacă ești puțin mai târziu decât se aștepta pentru o ieșire de plajă. Alegeți bătăliile atunci când programul este flexibil.
  • Imagine intitulată Deal cu cineva care este întotdeauna târziu pasul 5
    5. Utilizați timp de așteptare productiv.Persoana care a întârziat ar putea fi cineva care nu poți să-l aștepți, cum ar fi șeful tău.Găsiți ceva de făcut pentru a vă ocupa timpul, astfel încât să nu vă îngrijorați de întârziere. Trimiteți e-mailuri, citiți o carte sau prindeți orice altă lucrare.
  • Imagine intitulată Deal cu cineva care este întotdeauna târziu pasul 6
    6. Utilizați timp suplimentar pentru a vă relaxa. Dacă așteptați mereu soțul / soția dvs. să se pregătească, dar nu se află în nici o grămadă specială, utilizați acest timp pentru a face ceva pentru dvs.Urmăriți un spectacol în urmă, citiți o revistă sau sunați și prindeți-vă cu un prieten.
  • Metoda 2 din 3:
    Discutarea întârzierii lor
    1. Imagine intitulată Deal cu cineva care este întotdeauna târziu pasul 7
    1. Vorbiți în privat.Dacă această persoană este rar întârziată, luați în considerare lăsați-o să alunece, dar dacă este mai regulată, este necesară o conversație.Odată ce observați un model de întârziere, trageți-vă angajatul sau prietenul în lateral pentru a vorbi. Data viitoare când au întârziat, stai jos departe de ceilalți la chat.
  • Imagine intitulată Deal cu cineva care este întotdeauna târziu pasul 8
    2. Voiați preocupările.Lăsați-i să știe cum vă face întârzierea.Spune-le că timpul tău este valoros, dar de multe ori te găsești în jurul lor. Întrebați-i dacă pot fi la timp în viitor sau vă vor spune bine în avans dacă vor fi întârziate.
  • Spuneți "Când ați întârziat pentru aceste evenimente, este cu adevărat frustrant pentru mine.Când mergem la filme sau la un spectacol, nu ajungem niciodată să vedem totul și asta e nedrept.Puteți lucra la timp în viitor?"
  • Imagine intitulată se ocupă de cineva care este întotdeauna târziu pasul 9
    3. Ascultați și faceți excepții atunci când este necesar.Rămâneți complet concentrat în timpul acestei conversații.Rămâi de pe telefon și computer. Angajatul sau prietenul dvs. pot avea de-a face cu ceva dificil la domiciliu care afectează somnul lor și făcându-le târziu la muncă sau evenimente. Elaborarea unui program temporar atunci când este necesar pentru a găzdui această persoană dacă sunt angajat.
  • De exemplu, le puteți permite să vină târziu și să rămână mai târziu, de asemenea.Dați-le o limită de două săptămâni pe acest tip de program, astfel încât alți angajați să nu primească gelos.
  • Metoda 3 din 3:
    După aceea
    1. Imagine intitulată Deal cu cineva care este întotdeauna târziu pasul 10
    1. Setați o limită la cât timp veți aștepta.S-ar putea să fi așteptat o oră sau mai mult pentru ca această persoană să vă cunoască undeva în trecut.Lăsați-i să știe că de acum încolo veți aștepta nu mai mult de treizeci de minute pentru ei. Lipiți de regula dvs. și mergeți acasă sau invitați pe altcineva dacă aveți bilete la ceva.
  • Imagine intitulată Deal cu cineva care este întotdeauna târziu pasul 11
    2. Modelul punctualității.Dacă lucrați pentru a încuraja angajații sau prietenii să fie punctuali, asigurați-vă că ajungeți întotdeauna la timp.Când este posibil, ajungeți la zece până la cincisprezece minute mai devreme.Dacă întârzieți în mod regulat, va fi mai greu pentru alții să apară la timp.
  • Imagine intitulată se ocupă de cineva care este întotdeauna târziu pasul 12
    3. Setați consecințele. Dacă această persoană întârzie nici un motiv clar sau dacă vor continua să apară târziu după ce le-au dat șanse, începe să aplice consecințele. Cu angajații dvs., ați putea să le scrieți data viitoare când întârzie și îi fac conștienți de faptul că mai mult de trei scrieri ar putea duce la terminarea.
  • Cu prietenii, s-ar putea să refuzați să mergeți cu ei la evenimente sensibile la timp, cum ar fi concerte sau filme.
  • 4. Încercați o abordare mai puțin directă. Vorbind cu cineva care este cronic târziu și stabilind limite cu consecințe nu funcționează cu toată lumea. Alte abordări pe care le-ați putea lua includ:
  • Dați-vă prietenului dvs. un timp de începere mai devreme decât oricine altcineva. De exemplu, dacă aveți o petrecere, atunci ați putea oferi prietenului dvs. o invitație specială care specifică un timp de începere de 15 până la 30 de minute mai devreme decât invitația tuturor celorlalți.
  • Evitați invitarea prietenului dvs. la evenimente sensibile la timp. Stick la activități în care timpul nu este o problemă.
  • Nu face nimic. O altă opțiune este să vă lăsați să întârzieți prietenului dvs. și să le permiteți să facă față consecințelor acestui fapt. De exemplu, dacă aveți o petrecere de cină și prietenul dvs. ajunge târziu, atunci ar putea fi jenat în mod natural dacă toată lumea este deja acolo și la jumătatea mesei.
  • Imagine intitulată Deal cu cineva care este întotdeauna târziu pasul 13
    5. Afișați aprecierea când sunt la timp.Când implementează feedback-ul constructiv pe care îl furnizați, spuneți-le că sunteți recunoscător.Lăsați-i să știe că ați observat punctualitatea lor.
  • Imagine intitulată se ocupă de cineva care are întotdeauna pasul 14
    6. Distantati-va daca sunt un prieten prost.Dacă această persoană lipsește etapele majore în viața ta, atunci sunt într-adevăr un prieten? Dacă au întârziat pentru nunta, absolvirea sau evenimentele pentru copiii dvs., atunci această persoană ar putea să nu fie un prieten bun pentru tine. Nu trebuie neapărat să tăiați prietenia, dar petreceți mai puțin timp împreună și împărtășiți mai puține detalii despre viața dvs.
  • Dacă sunt angajatul dvs., atunci ar putea fi timpul să le trageți.
  • sfaturi

    Fii dragut. Oamenii nu sunt de obicei întârziate în scop. Șansele sunt știu că au o problemă și știu că te deranjează.
  • Vezi-o ca o oportunitate de a vă lua timpul. Nu există ceva frumos despre faptul că nu trebuie să vă grăbiți din casă pentru a întâlni pe cineva? Luați în considerare avantajele de a avea un prieten care rulează târziu ... Poți întârzia prea târziu. Luați o cafea, prindeți știrile, trimiteți acele e-mailuri de ultim moment sau faceți câteva momente pentru tine.
  • Sugerează oa doua limită de timp și dacă au întârziat din nou, atunci explicați de ce ați fost considerați că au întârziat, dar nu sunt dispuși să aștepte mai mult.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar