Cum să sprijine emoțional cei dragi diabetici

Diabetul este cunoscut ca o boală de familie, deoarece poate afecta mulți oameni într-o singură familie în diferite moduri. Având un iubit cu diabet zaharat poate fi o luptă, mai ales dacă încercați să susținem emoțional nevoile lor. Pentru a fi o resursă bună pentru cei dragi diabetici, încercați să faceți acțiuni de tip și de susținere într-o bază de zi cu zi. De asemenea, puteți afla mai multe despre îngrijirea și susținerea celor dragi cu diabet prin cursuri educaționale și alte formări. Dacă aveți nevoie de sprijin suplimentar cu privire la modul de a fi un sprijin bun pentru cei dragi diabetici, nu vă fie frică să ajungeți la alții pentru îndrumare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Fiind bun și de susținere
1. Să înțeleagă efectele unei boli cronice. Este dificil pentru oricine să primească știri nedorite că au fost diagnosticate cu o boală pe termen lung. Fie că este vorba despre un lucru care a fost pregătit sau știri bruște, ca un șoc, efectele și impactul asupra persoanei diagnosticate cu boala vor fi similare negative.
  • Deveniți atenți la afirmațiile emoționale pe care le-a făcut iubitul dvs. poate trece prin acest timp și să-și exprime cât mai multă dragoste și compasiune posibil. De exemplu, iubitul tău se poate simți neajutorat și fără speranță, să experimenteze o pierdere de auto-valoare sau să se simtă fricos și / sau frustrat. În funcție de constrângerile și tipul de diagnosticare a diabetului, pot exista restricții asupra a ceea ce poate și nu poate face acest lucru să-și mărească iritabilitatea și agitația. Ele pot trece, de asemenea, printr-un proces de îndurerat.
  • Realizați că toate aceste emoții interne care vă inundați pe cei dragi vor crește nivelul de stres, făcându-le mai predispuși la Lansarea la tine sau la altă familie și prieteni. Poate pune o presiune suplimentară asupra relațiilor, motiv pentru care este din ce în ce mai important să oferiți cât mai multă toleranță și înțelegere posibilă în momente ca acestea. Ei vor avea nevoie de cât mai mult de sprijin pentru dvs. pentru putere și încurajare. Utilizați asistența terapiei sau consiliere suplimentare dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Suportul emoțional diabetic iubit Pasul 1
    2. Evitați lecturați cei dragi diabetici. Având un iubit diabetic, se poate face o mulțime de îngrijorare și stres din partea dvs. S-ar putea să vă deplasați pe cei dragi pentru a verifica tensiunea arterială sau pentru a evita anumite alimente datorită sănătății lor. Evitați lecturarea celor dragi diabetici, deoarece acest lucru va duce adesea la conflicte și probleme. În schimb, concentrați-vă asupra de a fi de susținere și responsabilă la nevoile lor.
  • Spuneți altor persoane în viața voastră iubită pentru a evita nagging-ul sau lecturarea lor. Deși prelegerile pot fi bine intenționate, acest lucru poate ajunge să se simtă condescendent pentru cel iubit. De asemenea, poate duce la mai multă stres pentru cea iubită, deoarece deja se ocupă de anxietatea de a avea diabet zaharat.
  • Imagine intitulată Suport emoțional diabetic iubit Pasul 2
    3. Adresați-vă celor dragi ce au nevoie. Mai degrabă decât să-ți ducă cei dragi diabetici, întreabă-i ce au nevoie de tine. Concentrați-vă pe răspunsul la nevoile lor în timp ce se ocupă de diabet zaharat. Ascultați ceea ce vă spun cei dragi diabetici vă spun despre sprijinul de care au nevoie, în propriile lor cuvinte.
  • De exemplu, vă puteți întreba pe diabeticul tău iubit, "ce pot face pentru tine?"Sau" Cum vă pot sprijini și diabetul?"
  • Imagine denumită sprijin emoțional diabetic iubit Pasul 3
    4. Du-te la întâlnirile doctorului cu cei dragi. Cei dragi diabetici vor avea probabil o mulțime de întâlniri de medic programate pentru menținerea stării lor. Oferta de a merge cu ei la aceste întâlniri ca sprijin moral. Țineți mâna dacă au nevoie de ea în timpul întâlnirilor și să fie acolo în sala de așteptare când sunt făcuți. Pur și simplu arătând și a fi acolo în timpul stresant, cum ar fi să mergem la întâlnirile medicului, poate fi un mare ajutor.
  • De exemplu, puteți spune diabeticului tău iubit ", vrei să merg cu tine la numirea medicului tău?"Sau" Sunt liber ziua numirii dvs., doriți compania?"
  • Profesionistul medical al iubitului dvs. va fi capabil să vă ajute atât cu sesizări, cât și cu alte forme de asistență (din punct de vedere financiar, emoțional, fizic). De exemplu, pot exista opțiuni de prestație de invaliditate disponibile pentru iubitul dvs. prin stat. Pentru angajații federali și veteranii, aceștia pot fi eligibili pentru compensarea VA dacă sunt asistați cu conectarea la comunitatea locală VA. Sau pot exista alte opțiuni alternative de tratament pentru gestionarea simptomelor, cum ar fi măsurile complementare la abordările medicale occidentale obișnuite.
  • Imagine denumită în mod emoțional suportul diabeticului iubit Pasul 4
    5. Au gustări prietenoase diabetice la îndemână. Pentru a oferi un mediu de susținere pentru cel iubit diabetic, asigurați-vă că aveți produse alimentare pe mână care sunt potrivite pentru cei cu diabet zaharat. Acest lucru ar putea fi chips-uri, popcorn sau cookie-uri care sunt scăzute în calorii și carbohidrați. Păstrați aceste gustări în casa dvs. sau în geantă, astfel încât dacă diabetul tău iubea începe să obțină un zahăr din sânge scăzut, pot avea aceste gustări.
  • De asemenea, puteți să vă adresați celor dragi diabeticii care gustări preferă și păstrează aceste stocate în casa dvs. În acest fel, se simt susținuți ori de câte ori sunt la tine acasă.
  • Imagine intitulată Suportul emoțional diabetic iubit Pasul 5
    6. Adoptați un stil de viață mai prietenos cu diabet. Pentru a fi un sprijin bun pentru cei dragi diabetici, încercați să adoptați un stil de viață mai prietenos de diabet. Acest lucru ar putea însemna să vă schimbați dieta, astfel încât să aveți mai multe mese prietenoase cu diabet, mai ales când cei dragi sa terminat la cină. De asemenea, puteți conduce un stil de viață sănătos, care include exerciții regulate pentru a vă încuraja pe cei dragi să rămână sănătoși și potriviți.
  • O parte din adoptarea unui stil de viață prietenos cu diabet zaharat este, de asemenea, un model bun și aliat pentru cei dragi cu această problemă. Încercați să nu judecați sau să vă criticați pe cei dragi diabetici. În schimb, arată suport și îngrijire pentru ei.
  • Metoda 2 din 3:
    Colectarea informațiilor de îngrijire a diabetului zaharat
    1. Imagine intitulată Suport emoțional Diabetic Loved Pasul 6
    1. Luați o clasă de educație diabetică cu cea iubită. Cu cât știi mai mult despre diabet, cu atât mai bine. Luați o clasă pe diabet zaharat cu diabetul dvs. iubit unul, astfel încât să puteți învăța atât de boală, cât și cum să o gestionați cel mai bine. Adresați-vă medicului dvs. o trimitere la o clasă de diabet zaharat educațional. Căutați clase de educație diabetică printr-un centru de resurse din diabet în zona dvs.
    • În timpul acestor clase, veți afla despre semnele și simptomele comune ale micului zahăr din sânge, care vă poate ajuta să vă ajutați diabeticul iubit dacă este necesar. Clasa poate discuta, de asemenea, diferite tehnici și abordări pe care le puteți utiliza pentru a vă sprijini pe cel iubit diabetic.
  • Imagine denumită sprijin emoțional diabetic iubit Pasul 7
    2. Faceți propriile cercetări asupra diabetului. De asemenea, puteți lua inițiativa și aflați mai multe despre diabet pe cont propriu. Diabetul de cercetare online, precum și cele două tipuri diferite de diabet. Aflați ce tip pe cei dragi are și aflați mai multe despre modificările dietetice și stilului de viață necesare pentru a trăi cu diabet zaharat.
  • O modalitate de a obține mai multe informații actualizate despre diabet zaharat este să vă abonați la revistele și buletinele de știri ale diabetului. Înscrieți-vă pentru a afla mai multe despre a trăi cu diabet și modul în care puteți sprijini pe cei din jurul vostru cu această boală.
  • Imaginea intitulată Suportul emoțional diabetic iubit Pasul 8
    3. Aflați simptomele problemelor diabetice. Pentru a vă asigura că puteți fi pe deplin pentru cei dragi, educați-vă pe simptomele problemelor diabetice, cum ar fi scăderea zahărului din sânge, zahărul din sânge ridicat și hipoglicemia. Fiind capabil să recunoască aceste simptome în cei dragi vă puteți ajuta să le sprijiniți emoțional și să răspundeți nevoilor lor.
  • Puteți afla despre simptomele problemelor diabetice comune vorbind cu medicul dumneavoastră sau prin cercetarea simptomelor online. De asemenea, puteți să întrebați pe cel iubit cu diabet zaharat să vă spună despre orice simptome sau semne pe care trebuie să le urmăriți.
  • Imagine denumită în mod emoțional Suport diabetic iubit Pasul 9
    4. Să abordeze problemele diabetice. Țineți un ochi asupra diabetului tău iubit comportamentul cuiva. Dacă începeți să observați orice semne sau simptome îngrijorătoare, luați măsuri. Uneori poate fi greu pentru cineva cu diabet zaharat pentru a observa semne de avertizare sau simptome de îngrijorare, mai ales dacă se simt amețit, distras sau obosit.
  • De exemplu, poate observați simptomele de zahăr din sânge scăzut în cel iubit. S-ar putea să sugerați apoi să vă testeze zahărul din sânge sau să aibă o gustare sănătoasă. Sau poate că vedeți simptomele hipoglicemiei care începe să se dezvolte în iubitul dvs. Apoi puteți sugera că au o masă rapidă și sănătoasă pentru a se recupera.
  • Imagine denumită în mod emoțional suport diabetic iubit Pasul 10
    5. Știți regimul dvs. de tratament iubit. Asigurați-vă că sunteți conștienți de regimul tău iubit pentru tratarea diabetului lor, astfel încât să le puteți sprijini cu acest lucru atunci când este necesar. Iubitul tău poate lua medicamente, cum ar fi fotografii de insulină și să fie pe o rutină în care își verifică în mod regulat zahărul din sânge. Dacă iubitul tău este tânăr, cum ar fi un copil, este important să știi ce medicamente iau astfel încât să le poți da, dacă este necesar.
  • Acest lucru este, de asemenea, important dacă iubitul dvs. este vârstnic și are diabet zaharat. Asigurați-vă că știți ce medicamente ar trebui să ia în cazul în care devin prea bolnavi sau slabe pentru a le lua pe cont propriu.
  • Metoda 3 din 3:
    Ajungând la alții pentru sprijin
    1. Imagine denumită în mod emoțional suport diabetic iubit Pasul 11
    1. Vorbește unui consilier sau terapeut. Dacă vă luptați să fiți un sprijin emoțional bun pentru cei dragi cu diabet zaharat, nu vă fie frică să ajungeți la un consilier sau terapeut. Debutul oricărei probleme medicale și boală, fie că este vorba despre dvs. sau un membru al familiei afectează fiecare persoană din cadrul acelei unități de familie într-un fel. Poate contribui la multe stări emoționale neliniștite, cum ar fi depresia sau tristețea, anxietatea, furia sau durerea. Vorbind cu un terapeut nu poate doar să vă ajute să vă simțiți pregătiți emoțional pentru susținerea unui iubit diabetic, dar, de asemenea, vă ajută să găsiți modalități de a face față propriilor stări emoționale, precum și pentru a vă menține viața cât mai optimă. Când puteți funcționa la cel mai bun lucru, atunci veți fi mai bine pregătiți să vă ajutați pe cei dragi cu boala lor diabetică. Adresați-vă medicului dvs. o trimitere la un terapeut. Căutați un terapeut online care este specializat în sprijinul emoțional pentru cei care se ocupă de cei dragi cu probleme de sănătate.
    • Vă puteți sugera că voi și cei dragi merg la un consilier sau terapeut împreună pentru sprijin. În acest fel, puteți discuta despre modul în care vă simțiți să vă ocupați de boală și să vă ascultați reciproc într-un mediu de susținere.
  • Imagine denumită în mod emoțional Suport diabetic iubit Pasul 12
    2. Alăturați-vă unui grup de asistență. Luați în considerare să ajungeți la alții din comunitatea dvs., care încearcă, de asemenea, să fie susținători emoțional pentru un iubit diabetic. Căutați grupuri de sprijin care se concentrează asupra celor care se ocupă de îngrijirea și sprijinul celor dragi diabetici. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o trimitere la un grup de asistență din zona dvs. Căutați grupuri de asistență online.
  • 3
    Practicați auto-îngrijirea. Copierea și îngrijirea unui iubit cu o boală cronică poate afecta drastic viața și bunăstarea dvs. generală. Puteți observa starea dvs. emoțională devenind un pic dezechilibrat. Poate că nivelul dvs. de stres a crescut, sau vă simțiți frustrat sau prea epuizat. Poate că vă simțiți izolați cu aceste experiențe, ceea ce duce la vinovăție sau depresie. Sau s-ar putea adăuga tulpini financiare cu facturi medicale și costul medicamentelor care nu au fost acoperite de asigurare.
  • Toate aceste experiențe emoționale și situaționale interne pot fi adăugate. S-ar putea să vă concentrați atât de a vă sprijini pe cei dragi că uitați să aveți grijă de voi înșivă.
  • Practicați-vă mintea și trăiți în fiecare zi în acest moment. Includeți meditația și exercițiile de respirație profundă în viața voastră pentru a vă ajuta să vă împătățești. Se confruntă cu lucrurile așa cum vin, pentru că asta este tot ce poți face vreodată este să trăiești într-un moment într-un moment dat.
  • Practicați arta de auto-iertare și iertare pentru cealaltă persoană poate oferi acest sprijin emoțional.
  • Ia pauze și timp departe de cea iubită, așa cum este necesar, astfel încât să puteți avea timp să decomprimați. Du-te pentru plimbări, ia o vacanță scurtă. Să se implice cu un hobby de interes și să iasă acolo pentru a întâlni oameni noi într-un alt cadru.
  • Imaginea denumită în mod emoțional Suport diabetic iubit Pasul 13
    4. Lean pe alte familii și prieteni. Poate fi dificil de umăr suportul emoțional al celor dragi diabetici pe cont propriu. Înclinați pe alte familii și prieteni din viața voastră pentru a vă ajuta să sprijiniți diabetul iubit unul. Cereți ajutorul lor dacă aveți nevoie de ea. Sunt de acord să împărțiți îngrijirea emoțională și sprijinul pentru diabetic iubit unul dintre prieteni sau familie. În acest fel, nu sunteți responsabil pentru sprijinul emoțional pentru iubitul pe cont propriu.
  • De exemplu, puteți spune familiei și prietenilor ", ar trebui să mă ajuți așa cum mă susțin pe diabetul nostru iubit unul?"Sau" ați putea oferi, de asemenea, sprijin diabeticului nostru iubit unul?"
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar