Cum să participați la consiliere familială

Consilierea sau terapia familială este un fel de psihoterapie de grup. Condus de un psiholog sau terapeut licențiat, este de obicei pe termen scurt și poate învăța familii cum să rezolve conflictele și să-și îmbunătățească comunicarea. Consilierea familială poate lucra cu întregul grup sau numai cu membrii familiei dispuși. Dacă sunteți interesat de acest tip de terapie, discutați cu cei dragi despre participarea. Apoi, găsiți un terapeut adecvat și începeți să lucrați la problemele dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea familiei dvs. la consiliere
  1. Imagine intitulată Salvați o relație Pasul 5
1. Au o discuție. Obținerea celor dragi pentru a participa la consilierea familiei împreună ar putea lua unele eforturi și organizații. Indiferent dacă încercați să vă convingeți pe soțul / soția, părinții voștri sau pe frații dvs., veți avea mai întâi nevoie să aveți o discuție sinceră. Cereți celor dragi să se așeze astfel încât să vă puteți comunica dorința cu ei.
  • Lasă-i pe cei dragi să știe că vrei să ai o discuție importantă, eu.E. "Bill, am ceva foarte important pe care vreau să vorbesc cu tine. Putem să ne așezăm împreună?"Acest lucru îi va ajuta să-și concentreze atenția și să comunice, de asemenea, că ar trebui să ia ceea ce trebuie să spui serios.
  • Alegeți un moment bun și loc pentru conversația dvs. Alegeți un moment când cei dragi nu sunt ocupați, dar vă pot oferi toată atenția. S-ar putea să le apropiați de ei seara, de exemplu, după ce se întorc de la serviciu și se stabilesc în jos.
  • Alegeți un moment în care membrii familiei dvs. sunt relaxați și la ușurință. Evitați să aduceți subiectul într-un loc public sau dacă vă luptați.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cu autism Pasul 10
    2. Propune consiliere. Întregul punct de a vorbi cu cei dragi este de a propune consiliere familială, deci să fie direct și la-punctul. În același timp, fiți pregătiți pentru un anumit push-spate. Apropiați ușor subiectul și cu răbdare și încercați să nu vă supărați sau defensiv.
  • Încercați să spuneți ceva de genul "Maria, m-am gândit și mă întreb dacă am putea comunica mai bine cu un ajutor. Ce părere aveți despre consilierea familiei?"
  • Arată empatie, eu.E. "Știu că este o conversație dificilă, dar spun doar acest lucru pentru că îmi pasă de tine și de relația noastră. Nu aș întreba dacă nu te-am iubit și vreau ca lucrurile să fie mai bune între noi."
  • Deoarece cei dragi ar putea să nu fie receptivi la ceea ce spuneți, luați în considerare utilizarea declarațiilor "I", eu.E. "Cred că consilierea de familie ne-ar putea ajuta" sau "Aș încerca cu adevărat să găsesc o modalitate de a opri lupta cu tine și cred că am ajutor ar fi util pentru mine." Această formulare vă poate ajuta să vă exprimați sentimentele, dar evitați limba care atribuie vina altora.
  • Imagine intitulată Salvați o relație Pasul 6
    3. Concentrați-vă pe găsirea de soluții. Cei dragi ar putea fi mai receptivi la ideea de consiliere familială dacă vă concentrați asupra modului în care poate rezolva problemele. Stres Elementul practic: Cum vă va învăța împreună terapia pentru a rezolva problemele în relațiile și comunicarea dvs., mai degrabă decât șansa de a vă oferi sentimentele.
  • De exemplu, ați putea spune ceva de genul "Vreau să fiu consiliere, astfel încât să putem învăța să ne înțelegem mai bine și să găsim compromisuri", mai degrabă decât "Vreau să merg la consiliere, ca să mă înțelegi mai bine."
  • Indicați că terapia familială vă poate arăta probleme în comportamentul dvs. și în rolurile familiei, învățându-vă cum să lucrați prin probleme. Terapia familială vă poate permite, de asemenea, pe cei dragi pentru a vă îmbunătăți capacitatea de a comunica, exprima gânduri și emoții și pentru a rezolva problemele împreună.
  • Imagine intitulată Pune un copil în sus pentru adopție Pasul 2
    4. Explorați alternative. Cei dragi ai în cele din urmă au o alegere: ar putea fi receptivi la consiliere sau ar putea să nu. Oamenii se pot temi, neîncrezători sau sceptici că terapia poate lucra. Dar chiar și cu un refuz, nu pierdeți speranța. Există încă alte alternative la consilierea familială care vă pot ajuta și cei dragi să vă îmbunătățească relațiile.
  • De exemplu, propune o întâlnire săptămânală a familiei unde puteți vorbi despre starea relației dvs. Sau promisiunea de a petrece 10 minute în fiecare zi ascultând sentimentele celor dragi ".
  • De asemenea, puteți încerca materialele de auto-ajutorare. Cărți ca Obținerea dragostei pe care o doriți și Cele șapte principii pentru a face munca căsătoriei Explorați lucruri precum comunicarea și abordarea conflictelor și a luptelor de putere în relații.
  • Nu uitați că puteți căuta și consilierea pe cont propriu. Fiecare membru contribuie la dinamica unei familii și este responsabilă la un anumit nivel pentru calitatea relațiilor. Puteți învăța foarte mult, chiar dacă cei ceilalți iubiți nu sunt prezenți.
  • Partea 2 din 3:
    Găsirea unui consilier
    1. Imaginea intitulată știe când să obțină consilierea de sănătate mintală Pasul 6
    1. Decideți ce fel de program aveți nevoie. În general, terapia familială este utilă în abordarea problemelor care apar în relațiile de familie. Cu toate acestea, există diferite focuri. Terapeuții de familie pot ajuta părinții să facă față unui copil care să acționeze, de exemplu, sau să îmbunătățească comunicarea persoanelor-la-persoană a soților. Tipul care este cel mai bun pentru dvs. depinde în mare măsură de nevoile dvs.
    • Aveți de-a face cu un copil la risc? Există terapii de familie care se concentrează pe copii și adolescenți care prezintă probleme comportamentale, delincvență sau abuz de substanțe.
    • Are un membru al familiei o problemă de droguri sau alcool care afectează grupul? Acest lucru poate fi un alt foc al terapiei.
    • Există, de asemenea, terapeuți de familie care lucrează la căsătorii sau ajută familiile să facă față când un membru are o boală fizică sau psihică severă.
  • Image denumită știe când să obțină consilierea de sănătate mintală Pasul 11
    2. Vorbiți cu un medic. Medicul dvs. de îngrijire primară ar trebui să vă poată trimite la un terapeut, dacă exprimați dorința de a vedea unul. S-ar putea să obțineți, de asemenea, sfaturi de la un alt profesionist medical, cum ar fi un psiholog, psihiatru, asistent social sau asistentă medicală. Doar intreaba. Ei ar trebui să vă poată oferi sfaturi, sugerați nume și pentru a vă ajuta să găsiți pe cineva din zona dvs.
  • Adresați-vă o mulțime de întrebări despre potențialii terapeuți. Care sunt formarea și acreditările sale, de exemplu? Sunt licențiate și se specializează în psihoterapia familială?
  • Adresați-vă prea mult despre locație, disponibilitate și format. Cât timp este fiecare sesiune de consiliere familială? Câte sesiuni sunt obișnuite? Este terapeutul disponibil în situații de urgență?
  • Întrebați despre costuri și asigurări, de asemenea. Cât costă taxa terapeutului pe sesiune? Are nevoie de taxe complete plătite în față? Va accepta plata de la furnizorul dvs. de asigurări?
  • Imaginea intitulată Scrieți o lucrare de cercetare pe istoria limbii engleze Pasul 2
    3. Caută pe internet. Verificați online pentru terapeuții de familie și resursele de terapie familială. Începeți cu o căutare generală în zona dvs., cum ar fi pe Google, eu.E. "Terapeuții de familie din Baltimore", dar nu neglija alte motoare de căutare specializate. Există o serie de site-uri de terapie cu instrumente speciale pentru a găsi practicanți în jurul țării.
  • Psihologia găzduiește astăzi un motor de căutare de grup de terapie pe site-ul său, de exemplu. Puteți căuta localitatea dvs. și apoi să restrângeți rezultatele pentru a găsi specialiști în lucruri precum divorțul sau conflictul de familie.
  • Un al doilea instrument este Asociația Americană pentru Căsătoria și Terapia Terapiei de Familie. Căutați după numele zonei dvs. pentru a găsi liste de căsătorie licențiată în apropiere și terapeuți de familie.
  • Imagine intitulată Găsiți un copil în Foster Care Pasul 3
    4. Întrebați organizațiile locale. În afară de medicul dumneavoastră și resursele online, vă puteți consulta și cu organizațiile de sănătate locale din zona dvs. Contactați locurile precum spitalele, clinicile de sănătate mintală, centrele comunitare sau chiar serviciile de consiliere universitară pentru a vedea dacă oferă sesiuni de terapie familială. Puteți să apelați, să întrebați personal sau puteți trimite un e-mail.
  • De exemplu, apelați spitalul local și întrebați ce fel de servicii de consiliere familială pe care le pot oferi. Unele locuri, cum ar fi Spitalul Rhode Island, rulează clinici de terapie familială pentru ajutor într-o serie de probleme psihologice.
  • Cele mai multe universități au, de asemenea, servicii de consiliere - inclusiv terapia familială - în campus pentru studenți și personal. Contactați un colegiu sau un universitate lângă dvs. pentru a vedea dacă puteți utiliza programele lor.
  • Imagine intitulată Pune un copil în sus pentru adoptare Pasul 5
    5. Aflați despre metodele de terapie. Veți dori, de asemenea, să știți ce fel de metode va folosi terapeutul dvs. potențial în tratament. Consilierea familială poate atrage o serie de tehnici, fiecare cu ipoteze și obiective proprii. Metoda poate depinde de situația dvs. sau de preferința terapeutului.
  • Întrebați dacă terapia familială structurală este pentru dvs. SFT presupune că problemele sunt în interiorul structurii familiei - adică terapia se concentrează asupra interacțiunilor din grup, mai degrabă decât pe indivizi. Ideea este ca terapeutul să schimbe modalitățile înrădăcinate ale familiei de a interacționa.
  • De asemenea, puteți întreba despre o scurtă terapie strategică. Această formă de consiliere este scurtă și încearcă să obțină stocul, din nou, cum interacționează familia ca sistem. Terapeutul va încerca să identifice problemele și va stabili apoi obiective pentru schimbare, alături de "sarcini" pentru ca membrii să facă în afara sesiunilor.
  • Luați în considerare și terapia familială funcțională, mai ales dacă aveți un copil la risc. FFT încearcă să reducă negativitatea care se găsește adesea în astfel de familii, concentrându-se asupra schimbării comportamentului la nivel individual. Acest lucru poate avea loc prin lucrul la abilitățile membrilor în ceea ce privește părinții, comunicarea și rezolvarea problemelor.
  • Partea 3 din 3:
    Folosind problemele dvs
    1. Imaginea denumită știe când să obțină consilierea sănătății mintale Pasul 14
    1. Se așteaptă să participe. Majoritatea oamenilor cred că consilierea de familie implică întreaga familie (sau ambii membri ai unui cuplu) în aceeași cameră. Aceasta este doar o parte din ea. Terapia familială poate avea loc în sesiuni de grup, dar terapeutul poate dori, de asemenea, să se întâlnească individual cu fiecare membru al familiei dvs. Fi pregătit să participe, fie pe cont propriu sau ca parte a grupului. De fapt, cooperarea fiecărui membru va fi esențială pentru succesul consilierii.
    • Unii terapeuți preferă să aibă întreaga familie împreună în sesiuni. De cele mai multe ori, ar trebui să vă așteptați să aveți câteva sesiuni complete în plus față de unele sau în grupuri mai mici cu terapeutul.
    • Sesiunile durează de obicei câte 50 până la 60 de minute fiecare. Cursurile de terapie familială sunt, de asemenea, de obicei destul de scurte și nu mai mult de 6 luni.
  • Imagine intitulată Obțineți copilul sau copilul înapoi Pasul 18
    2. Vedeți-vă ca parte a unei unități. Una dintre ideile de bază din spatele consilierii familiale este să vă văd pe dvs. și pe cei dragi ca o unitate. Familiile nu sunt doar persoane izolate, ci formate din oameni care fac parte din grupurile și sistemele sociale. Fiecare membru al unei familii influențează comportamentul celorlalți membri, tată, mamă, soră, frate și altor rude.
  • Spuneți că sunteți în terapie pentru a aborda problemele comportamentale cu copilul dvs. Un terapeut poate ajuta la conectarea problemelor copilului la ceea ce experimentează ca membru al familiei. Poate că el face prost în școală, deoarece un părinte a fost concediat - poate că el acționează pentru că el a depășit argumentele și îi este teamă că părinții săi vor divorța.
  • Un terapeut de familie vă poate cere, de asemenea, să vă schimbați comportamentul și relațiile cu alți membri ai grupului. De exemplu, ea vă poate cere să schimbați modul în care comunicați cu cei dragi.
  • Imagine intitulată Găsiți un copil în Foster Care Pasul 16
    3. Fiți pregătiți să aflați despre dvs. - și familia dvs. Terapia familială trebuie să includă o mulțime de explorare a dvs., a celor dragi și a rolurilor dvs. în unitatea mai mare a familiei. Obținerea consilierii de familie vă poate învăța multe despre modul în care interacționați, exprimați-vă gândurile și emoțiile și rezolvați sau creați conflicte.
  • Unul dintre scopurile terapeutului este de a vă ajuta să vedeți cum interacționați pe voi și pe cei dragi,.E. Care sunt rolurile, regulile și modelele de familie. Apoi, cu aceste cunoștințe, puteți găsi modalități de a rezolva probleme mai eficient.
  • Un terapeut poate, de asemenea, să sublinieze punctele forte și zonele familiei dvs. care necesită îmbunătățire. Poate că sunteți aproape tricot și loial unul altuia, dar nu exprimați cu ușurință emoția. Terapeutul ar putea apoi să se concentreze pe încurajarea de a comunica mai ușor și mai deschis.
  • Înarmați cu cunoștințe, terapia familială ar trebui să vă ajute să găsiți modalități de a face față conflictului de familie și, în mod ideal, să obțineți un sentiment mai bun de înțelegere cu cei dragi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar