Cum să evitați diabetul de tip 2

În ultimii 30 de ani, prevalența diabetului de tip 2 a crescut într-o asemenea măsură încât este acum privită ca o epidemie în lumea occidentală. De la a fi o boală o dată destul de ușoară și rară a persoanelor în vârstă de a deveni o boală cronică, acest tip de diabet afectează oamenii de orice vârstă, rasă și fundal și este acum o cauză modernă modernă de moarte prematură în multe țări din întreaga lume. Cineva moare de la complicații de tip 2 de diabet la fiecare 10 secunde la nivel mondial. Din fericire, există o modalitate excelentă de a preveni diabetul de tip 2: stabiliți și mențineți un stil de viață sănătos.

Pași

Partea 1 din 3:
Menținerea obiceiurilor alimentare sănătoase
  1. Imagine intitulată Evitați tipul 2 Diabetul zaharat Pasul 1.Jpeg
1. Înțelegeți legătura dintre dietă și diabet zaharat. Consumul de dulciuri excesive și alimente grase mărește riscul dvs. de pre-diabet și de dezvoltare a diabetului de tip 2. Puteți inversa zahărul din sânge de înaltă normal (pre-diabet) și reduceți riscul pentru diabetul de tip 2 prin reducerea alimentelor nesănătoase, urmărind porțiunile dvs. și consumul unei diete echilibrate.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 2.JPEG
    2. Mănâncă mai mult fructe si legume.Scopul pentru șapte până la nouă porții zilnice de fructe și legume. Fructele și legumele congelate și uscate oferă câteva beneficii pentru sănătate, dar proaspete, în sezonul sezon se împachetează întotdeauna puterea cea mai nutrițională. Încercați să vă reduceți consumul de legume conservate deoarece au un conținut mai mare de sare.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 3.JPEG
    3. Selectați fructe și legume într-o varietate de culori bogate.Culorile mai profunde înseamnă adesea mai multe substanțe nutritive, deci este mai bine să mănânci o varietate de fructe și legume diferite care oferă o serie de culori strălucitoare.Unele produse să se concentreze pe Include:
  • Vaggări verzi închise cum ar fi brocoli, Spanacul, Kale și Bruxelles
  • Orange legume precum morcovii, cartofi dulci, dovleac și squash de iarnă
  • Fructe roșii și legume cum ar fi căpșuni, zmeură, sfeclă și ridichi
  • Alimente galbene, cum ar fi squash, mango și ananas
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 4
    4. Mănâncă carbohidrați complexi. Treci peste produse de patiserie, prăjituri, cartofi prăjiți și alte carbohidrați prelucrate. Umpleți în loc de carbohidrați care sunt sănătoși, inclusiv fructe, legume, cereale integrale și pâine proaspătă. Căutați alegeri cu conținut ridicat de fibre - s-a arătat că mai scăzută zahărul din sânge, acționând ca a "Mop" încetinirea procesului digestiv și viteza cu care glucoza intră în sânge.
  • Mananca leguminoase, cum ar fi fasole negre, fasole garbanzo, fasole de rinichi, fasole pinto, mazăre split, linte.
  • Selectați cerealele integrale, orezul integral de cereale, cerealele de mic dejun cu conținut de cereale integral de 100% și paste de cereale integrale.
  • Alegeți produse de pâine integral, cum ar fi Bagels, lipie, și tortilla.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 5
    5. Limitați zahărul pe care îl bei. Una dintre cele mai importante surse de calorii goale și excesul de zahăr consumează băuturi încărcate de zahăr, cum ar fi sucuri și băuturi de suc "cu conținut limitat de suc. Ar trebui să încercați să vă stingeți setea cu apa de cele mai multe ori. Dacă sunteți îngrijorat de calitatea sa, cumpărați un filtru.Dacă sunteți obișnuiți să beți băuturi zaharoase, corpul tău va dori să bea băuturi îndulcite până când te enervezi de obicei.
  • Soda, băuturi răcoritoare, suc de fructe, cordial, băuturi fructe, apă aromată, băuturi energizante etc., sunt toate sursele de zahăr invizibil pe care corpul dvs. nu are nevoie. Lăsați aceste băuturi pentru tratamentele și se bazează pe apă potabilă și lapte.
  • Dacă te obosesc de apă curată, apa minerala și apa minerală spumante nu sunt libere de zahăr, iar câteva picături de lămâie sau suc de portocale proaspăt stors pot fi suficiente pentru a aroma aceste băuturi plăcut.
  • Cafea și Ceaiul nevăzut poate fi, de asemenea, savurată în mod moderat.
  • Imagine intitulată Evitați tipul 2 Diabetul zaharat Pasul 6.Jpeg
    6. Opriți gustarea pe zahăr și carbohidrați rafinați. Carbohidrații rafinați, cum ar fi produsele de făină albă, aproape instantaneu se întorc la zahăr când le mănânci. Zahărul se află în multe gustări din prăjiturile evidente, produse de patiserie, bomboane și ciocolată, la barele de fructe mai puțin evidente și iaurturile îndulcite. Zahărul este ieftin și satisface poftele, oferă o pick-media rapidă pentru accidentele de după prânz și este servește o nevoie fără sfârșit de fixare rapidă a energiei. Nu se stochează pe părțile zaharoase și nu vă atingeți atunci când vă simțiți ca un lift.
  • Fiți conștienți de faptul că zahărul poate "ascunde" unde nu vă puteți aștepta, la fel ca în cerealele de mic dejun. Optați pentru cereale cu mai puțin zahăr care sunt 100% integral. De asemenea, puteți înlocui cerealele salariale cu outmeal, amarant sau alte opțiuni bazate pe cereale. Încerca făcând propriul muesli. Citiți lista ingredientelor pe toate produsele pe care le luați în considerare cumpărarea.
  • Zahăr, etichetat ca "natural", "organic", sau "nerafinat", este totul zahăr. Nu cădeți pentru creanțele de brownies sănătoasă, super dulce "nu au adăugat zahăr".
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 7
    7. Stocuri pe gustări sănătoase. Înlocuiți gustările zaharoase cu fructe, bastoane de legume, nuci, și alte obiecte sănătoase. Fructe proaspete, sezoniere pot satisface o dorință pentru ceva dulce. Piulițele sărate pot fi un înlocuitor bun pentru gustările sărate, cum ar fi chipsurile, dar ele oferă substanțe nutritive crescute cum ar fi fibrele, grăsimile sănătoase și proteinele.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 8.JPEG
    8. Mâncați grăsimi mai sănătoase.Există o concepție greșită comună că toată grăsimea este rea.Este adevărat că mâncarea rapidă prăjită este o sursă nesănătoasă de grăsime.Cu toate acestea, somonul și nuci au un conținut ridicat de grăsimi care oferă o varietate de beneficii pentru sănătate.Avocado este o altă mâncare care este ridicată în grăsimi sănătoase. Este mai important să încercați să evitați grăsimile procesate, hidrogenate, saturate sau în mare parte saturate (în special, evitați grăsimile trans) și uleiurile vegetale decât tăierea grăsimii în întregime din dieta dvs. Căutați în schimb grăsimi nesaturate, mononansaturate sau polinesaturate.
  • Imagine intitulată Evitați tipul 2 Diabetul Pasul 9.Jpeg
    9. Reserve tratează pentru ocazii speciale. Poate părea ca pedeapsa să-ți taie toată zahărul din viața ta pentru totdeauna.Cu toate acestea, vă puteți răsfăța cu alimentele care vă plac din când în când, fără a vă deora toate obiceiurile alimentare.S-ar putea chiar să găsiți că salvarea dulciurilor preferate de dulciuri pentru ocazii speciale, mai degrabă decât să vă indulziți zilnic, poate face experiența de a mânca tratamentele chiar mai dulci.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 10.jpeg
    10. Nu vă gândiți la obiceiurile alimentare ca o "dietă."" Dietele "tind să eșueze pentru că sunt pe termen scurt și au un "Sfârșit" punct. Gândirea la noua dvs. modalitate de a mânca ca schimbarea obiceiurilor alimentare, mai degrabă decât o "dietă" temporară vă poate ajuta să mențineți noile obiceiuri cu mai puțin efort.De asemenea, puteți găsi că veți pierde în greutate cu mai puțin efort sau stres.
  • Rețineți că obiectivul de a fi sănătoși este de-a lungul vieții și amintiți-vă că chiar și oamenii extrem de supraponderali și-au redus riscul de diabet cu 70% doar prin pierderea a 5% din greutatea lor totală.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 11.jpeg
    11. Tăiați-vă în timpul nopții.Dacă sunteți pre-diabetici, este posibil să aveți nevoie să evitați să consumați altceva decât o gustare de proteine ​​ușoare lângă culcare.De asemenea, trebuie să vă limitați consumul de băuturi numai în apă, tăind alcool sau băuturi cu zahăr sau cofeină.
  • Dacă vă simțiți foame după cină, încercați să consumați un aliment scăzut de calorii și carbohidrați care vor avea mai puțin un impact asupra zahărului din sânge. Unele opțiuni includ:
  • Bete de telina
  • Bebeluși de morcovi
  • Felii de ardei gras verde
  • O mână de afine
  • Patru migdale (sau nuci similare),
  • O ceașcă de popcorn de lumină sau de aer
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 12.jpeg
    12. Evitați mâncarea emoțională.Încercați să diferențieți mâncarea ca răspuns emoțional din cauza mâncării datorită foamei fizice reale.Amintiți-vă că foamea fizică poate fi satisfăcută de aproape orice mâncare, în timp ce foamea emoțională se manifestă adesea ca o dorință pentru o anumită mâncare.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 13.jpeg
    13
    Mănâncă încet pentru a evita supraalimentarea. Este nevoie de aproximativ 20 de minute pentru stomac pentru a trimite un semnal în creierul dvs. că sunteți plin. În acel lag, puteți mânca prea mult: mult mai mult decât aveți nevoie.
  • Luați în considerare văzând un psiholog sau un dietetician dacă simțiți că nu puteți controla mâncarea emoțională pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Preveniți sindromul picioarelor neliniștite (RLS) Pasul 16.Jpeg
    14. Luați în considerare vorbirea cu un dietistian înregistrat și CDE.Dacă doriți să faceți modificări în dieta dvs. pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat, luați în considerare vorbirea cu un dietician înregistrat și CDE (educator de diabet certificat).Aceste experți nutriționali și diabetici vor putea să vă ghideze spre o dietă mai potrivită.
  • Partea 2 din 3:
    Schimbarea stilului dvs. de viață
    1. Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 14.jpeg
    1. Prioritizați exercițiul ca mijloc de a pierde greutatea. A fost demonstrat de programul de prevenire a diabetului (DPP) pe care oamenii au pierdut 5 până la 7% din greutatea corporală și exercitate timp de o jumătate de oră în fiecare zi 5 zile pe săptămână își reduc riscul de a dezvolta diabet cu 58%.Oricare ar fi greutatea dvs., exercițiul este o parte importantă a menținerii sănătății. Grăsimea excesivă a corpului împiedică utilizarea de defalcare a glucozei, care este esențială pentru energie. Chiar și doar 30 de minute de exerciții de ridicare a ratei inimii pe zi vă poate ajuta să evitați diabetul și să mențineți o greutate sănătoasă.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 15.jpeg
    2. Faceți o plimbare în timpul pauzei de prânz. Dacă vă simțiți ca și cum nu aveți timp să vă exercitați, încercați să mergeți pe o jumătate de oră în timpul pauzei de prânz timp de 5 zile pe săptămână.Aceasta poate fi o modalitate de a "furișa în" exercițiul.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 16.jpeg
    3. Exercițiu după muncă.Puteți evita ora de vârf de trafic vizitând sala de gimnastică sau mergeți la o plimbare cu brisk sau un joging în aer liber timp de 45 de minute până la o oră după ce ați scăpat de lucru.Puteți ajunge acasă puțin mai târziu, dar vă veți simți mai relaxați din cauza exercitării nivelului de stres redus de la evitarea traficului de oră.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 17.jpeg
    4. Ia un câine pentru o plimbare. Câinii fac mai ușor să exercite și sunt o formă de responsabilitate care vă obligă să ieșiți.Dacă nu aveți un câine (sau nu doriți să obțineți unul), oferiți-vă să mergeți câinele unui vecin.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 18.jpeg
    5
    Mers pe jos la magazinele locale în loc să conducă. Cu excepția cazului în care aveți pachete grele de transportat, mersul pe jos se simte bine bun. Recrutați un prieten sau un membru al familiei pentru a vă alătura companiei - conversând în timp ce mersul pe jos face ca plimbarea să pară mai scurtă.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 19.jpeg
    6. Ascultați muzică în timp ce vă exercitați.Încărcați iPod-ul sau playerul MP3 cu muzica preferată de optimă. Dați-vă o mare scuză pentru a merge sau a alerga în timp ce vă ascultați selecția muzicală.Puteți crea chiar și o listă de redare care o reflectă antrenamentul, cu un cântec lent "warm-up", 30 de minute de muzică de mers pe jos / jogging, apoi un cântec de 3-4 minute "cool-jos".Utilizarea unei liste de redare temporizată vă poate ajuta să vă asigurați că sesiunea de exerciții este lungimea corespunzătoare.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 20.jpeg
    7. Reduceți nivelele de stres. Stresul este legat de niveluri ridicate de glucoză care pot duce la diabet zaharat. Acest lucru se datorează faptului că atunci când corpul tău recunoaște că ești stresat, ea se întoarce pentru un răspuns "lupta sau zborul" care aruncă nivelele hormonale. Această schimbare hormonală poate crește și șansele de a câștiga greutate. Pentru a reduce stresul:
  • Identificați de ce sunteți subliniat. Imaginați de ce vi se solicită vă va ajuta să vă adresați și să reduceți acest factor de stres și să vă reduceți nivelurile de stres.
  • Învață să spui nu. Luând mai mult decât vă puteți gestiona, poate duce la niveluri ridicate de stres. Să vă recunoască limitele și să învățați să spuneți lucruri sau să cereți ajutor dacă aveți nevoie de ea.
  • Exprimați-vă emoțiile. Uneori vorbind cu cineva despre stresul dvs. vă va ajuta să vă simțiți mai puțin stresați. Persoana ar putea, de asemenea, să vă poată vedea situația din perspectiva outsiderului care vă va ajuta să găsiți o soluție.
  • Gestionați-vă timpul bine. Învață să prioritize lucrurile și să știi când alte lucruri pot fi împinse în lateral. Încercați să estimați cât de mult vă va lua o sarcină și vă va planifica în mod corespunzător.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 21.jpeg
    8. Obțineți o mulțime de somn.Adulții au nevoie de cel puțin 6, dar de preferință 7 sau mai multe ore de somn în fiecare noapte pentru timpul de recuperare a nervilor și a tuturor sistemelor de a se stabilea și de a se odihni.Obținerea unui somn suficient este esențială pentru menținerea zahărului din sânge și a tensiunii arteriale, ambele fiind legate de diabet zaharat.
  • Dacă nu reușiți să dormiți noaptea, încercați să reduceți "timpul ecranului" înainte de culcare, dormind într-o cameră întunecată cu o mașină de zgomot și limitarea consumului de cofeină în timpul zilei.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre ajutorul medicului medicinal sau pe bază de plante, dacă încă nu puteți dormi bine noaptea.
  • Partea 3 din 3:
    Înțelegerea diabetului
    1. Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 22.jpeg
    1. Diferențiați între diferitele tipuri de diabet. Diabetul afectează modul în care zahărul din sânge (glucoză) este procesat în corpul dumneavoastră. O sursă esențială de energie, glucoza este prezentă în sânge după digerarea alimentelor. Insulină, În mod normal, produs de pancreas, asistă glucoza din sânge și o distribuie celulelor hepatice, mușchilor și grăsimilor, unde este transformată în energie utilizabilă pentru corp. Diabetul este identificat ca diabet de tip 1, tip 2 și gestational.
    • Diabetul de tip 1: Această afecțiune implică distrugerea a mai mult de 90% din celulele producătoare de insulină ale pancreasului, determinând pancreasul să înceteze să facă insulină sau să facă foarte puțin. Diabetul de tip 1 tinde să apară înainte de vârsta de 30 de ani și poate implica factori de mediu și predispoziție genetică.
    • Diabetul de tip 2: În timp ce pancreasul continuă să producă insulină sau chiar mai ridicate niveluri de insulină, organismul dezvoltă o rezistență la insulină, determinând că insulina nu poate fi utilizată corespunzător pentru nevoile organismului și nivelurile de zahăr din sânge rămân în mod constant prea mari. În timp ce acest tip de diabet poate apărea la copii și adolescenți, acesta începe de obicei la persoanele de peste 30 de ani și devine mai frecvent ca vârsta oamenilor. Fiind supraponderali este un factor major de risc pentru dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2.
    • Diabet gestațional: Acest tip de diabet se dezvoltă în unele femei în timpul sarcinii. Stânga nediagnosticate și / sau efecte secundare netratate, grave pot răni mama și pot afecta copilul nenăscut. Având diabet gestational care rezolvă după livrare mărește șansele de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 la un moment dat din viața ta.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 23.jpeg
    2. Cunoașteți pericolele diabetului de tip 2.Înțelegerea modului în care diabetul vă poate întrerupe viața vă poate ajuta să vă motivați pentru a face stilul de viață necesar și modificările dietei pentru a preveni boala. Unele dintre complicațiile din diabetul de tip 2 pot fi destul de severe.Posibilele complicații includ:
  • Reducerea alimentării cu sânge a pielii și a nervilor
  • Substanțele grase și cheagurile de sânge înfundând vasele de sânge (numite ateroscleroza)
  • Insuficiență cardiacă, atac de cord sau accident vascular cerebral
  • Deteriorarea ochilor, ceea ce poate provoca o viziune permanentă slabă
  • Eșecul renal (rinichi)
  • Leziuni ale nervilor (cu amorțeală și durere și pierderea funcției)
  • Inflamația, infecțiile și defalcarea pielii, în special a picioarelor
  • Angina (dureri de inima)
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 24.jpeg
    3. Recunoașteți factorii de risc de diabet de tip 2 care sunt controlați. Unii dintre factorii care vă sporesc riscul pentru dezvoltarea diabetului sunt în cadrul controlului dvs.Factorii de risc pentru diabet zaharat care pot fi controlați cu modificări de dietă și stil de viață includ:
  • Obezitate: Pe baza indicelui de masă corporală, un IMC de peste 29 mărește șansele dvs. de diabet la unul din patru. Pierderea în greutate poate reduce drastic cotele dvs. de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.
  • Un diagnostic de boli de inimă sau colesterol ridicat: Riscurile cardiovasculare includ hipertensiune arterială, colesterolul scăzut HDL și colesterolul înalt LDL și un studiu a arătat că unul din patru persoane din Europa care suferă de acești factori de risc au fost, de asemenea, pre-diabetici. Dieta și exercițiul pot contribui la reducerea riscului de boală de inimă, cât și de colesterol ridicat.
  • Mananca o dieta bogata in zahar, colesterol, grasimi si produse alimentare prelucrate: Dieta este legată îndeaproape de diabetul zaharat. Concentrați-vă pe consumul de alimente mai sănătoase.
  • Neregulate sau fără exerciții: Exercitarea mai mică de 3 ori pe săptămână mărește riscul pentru diabet zaharat. Lucrați la integrarea activității fizice în viața de zi cu zi.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 25.jpeg
    4. Recunoașteți factorii de risc pentru diabetul pe care nu îl puteți controla. Există unii factori de risc pentru dezvoltarea diabetului de tip 2 care nu sunt în cadrul controlului dvs.Cu toate acestea, fiind conștienți de acești factori vă pot ajuta să evaluați riscul dvs. global de dezvoltare a bolii.Factorii de risc includ:
  • Fiind mai veche cu vârsta de 45 de ani: Rețineți că femeile pre-menopauză sunt, probabil, ajutate de nivelurile de estrogen, care ajută la eliminarea acizilor grași care provoacă rezistență la insulină și ajută la absorbția insulinei să absoarbă glucoza.
  • Având un părinte, frate sau alt membru al familiei care are sau au avut diabet zaharat de tip 2: Acest lucru poate indica o genă de familie predispusă la diabet zaharat.
  • Fiind de hispanic, african american, nativ american, asiatic sau pacific insatied: Aceste subgrupuri sunt aproape dublu riscul americanilor albi.
  • Experimentarea diabetului gestational în timpul sarcinii: Până la 40% dintre femeile care au experimentat diabetul gestational sunt expuși riscului de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 mai târziu în viață.
  • Fiind născut cu o greutate mică la naștere: O greutate scăzută la naștere crește șansele de a dezvolta diabet cu 23% pentru copiii născuți sub 5 ani.5 kilograme și cu 76% pentru copii sub 5 lire sterline.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 26.jpeg
    5. Acționează mai devreme. Zahărul din sânge ridicat poate fi corectat înainte de seturile de daune durabile. Dacă aveți factorii de risc asociați cu diabetul, este important să obțineți teste regulate de screening de sânge sau urină și să răspundeți prin controlul factorilor dvs. de viață.Dacă testele dezvăluie că aveți pre-diabet, aveți o șansă sporită de a fi diagnosticați cu diabet zaharat de tip 2 în viitor. Pre-diabetul este o parte a sindromului metabolic care este "Un grup de factori de risc - tensiune arterială crescută, zahăr ridicat din sânge, niveluri de colesterol nesănătoase și grăsimi abdominale." În timp ce un astfel de diagnostic poate fi înspăimântător, este, de asemenea, o oportunitate de a vă întoarce sănătatea și de a încetini, inversa sau de a evita diabetul de tip 2 prin modificările stilului de viață.
  • Pre-diabetul există în cazul în care glucoza din sânge este mai mare decât cea normală. Este un indicator cheie al defalcării metabolice care are loc, ceea ce indică o mișcare către diabetul de tip 2.
  • Pre-diabetul este reversibil, dar a rămas ignorat, Asociația Americană Diabets avertizează că șansele dvs. de a obține diabet zaharat de tip 2 într-un deceniu sunt aproape 100%.
  • CDC recomandă ca oricine să fie în vârstă de 45 de ani sau peste să fie testat pentru diabet, mai ales dacă sunteți supraponderal., și persoanele sub 45 de ani ar trebui testate dacă sunt supraponderali și au un alt factor de risc pentru diabet zaharat.
  • Imagine intitulată Evitați diabetul de tip 2 Pasul 27.jpeg
    6. Returnați pentru testare. După 6 luni de îmbunătățire a dietei și a obiceiurilor de exerciții, reveniți pentru un test pentru a vedea cum s-au schimbat nivelurile de zahăr din sânge.
  • Mențineți întotdeauna monitorizarea cu medicul dumneavoastră. Urmați sfatul medicului dumneavoastră. În cazuri rare, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luați medicamente, cum ar fi metformina, pentru a reduce riscul de diabet de tip 2.
  • Dacă aveți nevoie de ajutor, luați în considerare vorbirea unui dietistian înregistrat care vă poate ajuta cu dezvoltarea unui plan de masă.
  • sfaturi

    În mod regulat, programați întâlnirile în avans cu medicul dumneavoastră pentru a vă monitoriza urina și sângele dacă sunteți în pericol pentru diabet zaharat. Setați memento-uri automate pe telefon sau pe calendar online pentru a vă asigura că vă mențineți întâlnirile.
  • Un studiu din Olanda a arătat că bărbații mănâncă o dietă bogată în cartofi, pește, legume și leguminoase par să aibă un risc mai scăzut de diabet zaharat.
  • Sa observat că bebelușii care alăptează sunt mai puțin probabili decât bebelușii hrăniți pentru a dezvolta diabetul de tip 1.
  • Avertizări

    Diabetul netratat poate duce la boli de inimă, care la rândul lor poate provoca moartea. Dacă descoperiți că aveți factori de risc pentru diabetul sau testarea determină că aveți pre-diabet, faceți modificările stilului de viață pentru a inversa starea și a evita diagnosticarea diabetului.
  • Vorbiți întotdeauna cu medicul despre modificările majore ale dietei și stilului de viață pentru a vă asigura că efectuați modificări în siguranță.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar