Cum să detectați diabetul la câini

Animalele diabetice nu sunt în măsură să producă suficientă insulină pentru a reglementa în mod corespunzător zahărul din sânge. Insulina este responsabilă pentru transmiterea zaharurilor la celule pentru energie. Cu un exces de zahăr în sistemul lor și fără energie suficientă la nivelul celular, câinii diabetici își pierd greutatea, au luat cataractă și suferă de infecții ale vezicii urinare și de boală renală. Nu există nici un remediu pentru diabet, dar cu atât mai devreme detectați diabetul canin, cu atât va fi mai eficient tratamentul. Unii câini sunt mai susceptibili la diabet și ar trebui să știți dacă câinele dvs. este unul dintre ei. Dacă câinele dvs. este, trebuie să acordați mai multă atenție semnelor de avertizare.

Pași

Metoda 1 din 2:
Știind dacă câinele dvs. este mai susceptibil la diabet
  1. Imagine intitulată Detectarea diabetului la câini Pasul 1
1. Recunoașteți că câinii supraponderali sunt mai probabil să devină diabetici. Diabetul canin poate începe când un câine este mai greu decât media. Cea mai bună modalitate de a vedea dacă aceasta ar putea fi o problemă pentru câinele dvs. este verificând cușia de coaste a câinelui. Rulați-vă mâna de-a lungul cușca de coaste a câinelui. Ar trebui să puteți simți cu ușurință coastele. Dacă nu, câinele dvs. poate fi supraponderal. Unii câini au haine incredibil de lungi și groase, care pot face mai greu să simtă coastele lor. Un alt test bun este de a simți pentru oasele de șold din spate. Dacă le puteți simți apăsând ușor, atunci câinele dvs. nu este probabil supraponderal.
  • Dacă animalul dvs. de companie este supraponderal, discutați cu medicul veterinar despre scăderea în siguranță a caloriilor și creșterea exercițiului. Există diete speciale care pot fi adecvate sau puteți obține succesul cu câinele dvs. prin tăierea timpului de tratamente și gustări și adăugarea în mai multe plimbări pe săptămână.
  • Imagine intitulată Detectarea diabetului la câini Pasul 2
    2. Ia notă dacă câinele dvs. este mai mare de șapte. Diabetul se dezvoltă, de obicei, la câini între vârsta de șapte și nouă. Pe măsură ce câinele dvs. devine mai în vârstă, scăderea exercițiului poate duce la creșterea în greutate. Acest lucru indică, de obicei, niveluri crescute de glucoză și un nivel insuficient de insulină, ceea ce duce la diabet zaharat.
  • Imagine intitulată Detectarea diabetului la câini Pasul 3
    3. Știți ce rase sunt mai susceptibile. Unele rase de câini sunt mai frecvent afectate de diabet, deși orice câine poate dezvolta boala. Poodle miniaturale, Mini Schnauzers, Dachshunds, Beagles și Terriers Cairn sunt bine reprezentați pe această listă. Câinii mixi de rasă nu sunt imuni la dezvoltarea diabetului.
  • Femelele intacte (neacomate) sunt mai predispuse la diabet zaharat. Un câine cu risc crescut este o femeie supraponderală, intactă dintr-o rasă predispusă, cum ar fi un dachshund sau o beagle.
  • Metoda 2 din 2:
    Detectarea diabetului la câini
    1. Imagine intitulată Detectarea diabetului la câini Pasul 4
    1. Vedeți dacă câinele dvs. este constant sete. Unul dintre cele mai evidente semne de diabet este consumul excesiv de băut. Pe măsură ce nivelurile ridicate de glucoză duc la deshidratare, câinele dvs. va trebui să bea mai mult și mai multă apă. Un câine cu diabet zaharat va bea mult mai multă apă decât de obicei.
    • Ca rezultat, câinele dvs. va începe să urinăm mai mult. De multe ori, proprietarii de animale de companie vor observa că câinele lor începe să urine în casă sau în patul său.
    • Nu face să limiteze aportul de apă al câinelui. Câinele dvs. are nevoie de cantitatea de apă pe care o bea pentru a se menține hidratată.
  • Imagine intitulată Detectarea diabetului la câini Pasul 5
    2. Observați dacă câinele dvs. doarme mai mult decât de obicei. Un semn cheie al diabetului este sporit letargie. Câinele este obosit, deoarece zahărul nu se prelevează în celule, astfel încât câinele rulează scăzut pe combustibil. Somnolența rezultată este cunoscută sub numele de "Diabetes oboseală."
  • Imagine intitulată Detectarea diabetului la câini Pasul 6
    3. Verificați vizibilitatea câinelui. Câinii diabeticipe pe termen lung pot dezvolta cataractă. În plus, câinii diabetici riscă de orbire bruscă de la retinopatia diabetică (o boală care afectează retina din spatele ochiului).
  • Imagine intitulată Detectarea diabetului la câini Pasul 7
    4. Vizitați medicul veterinar imediat dacă observați aceste simptome. Diabetul care nu este tratat poate duce la alte complicații de sănătate. VET va dori să efectueze teste de sânge pentru a vedea cât de mare nivelurile de glucoză sunt în sângele câinelui dvs. și pentru a se asigura că niciun alt organs nu a fost afectat de diabet.
  • Imagine intitulată Detectarea diabetului la câini Pasul 8
    5. Rulați testele. Există mai multe teste (sânge și urină) pe care medicul dumneavoastră veterinar va efectua pentru a vă diagnostica câinele. Luată singură, oricare dintre aceste teste rece indică o gamă largă de condiții și boli, dar luate împreună, vor lăsa medicul veterinar să știe dacă câinele dvs. suferă de diabet zaharat.
  • O analiză de urină este o examinare chimică a urinei câinelui tău. În prima instanță, VET va cere o probă de urină pentru un test de dipstick. Dacă nu există zahăr în urină, atunci diabetul nu este probabil. Dacă este prezent zahărul, atunci testele de sânge sunt necesare.
  • Un test de glucoză din sânge va fi efectuat în continuare. Acest lucru se poate face pe un singur pistol de sânge. Din nou, dacă nivelurile sunt normale, atunci diabetul este exclusă. Dacă nivelurile sunt ridicate, atunci este justificat un panou de sânge complet.
  • Un CBC evaluează nivelul celulelor roșii din sânge, celulele albe din sânge și trombocitele din fluxul de sânge al câinelui. Dacă VET găsește niveluri mai ridicate de celule albe din sânge, acest lucru ar putea indica o infecție a tractului urinar - comună la câinii diabetici. Numărul scăzut de sânge roșu ar putea indica deshidratarea. Ar putea însemna, de asemenea, că câinele dvs. suferă de celule roșii roșii rupte.
  • Un profil de biochimie seric este luat dintr-o probă de sânge separată. Acest test se concentrează pe monitorizarea nivelurilor de zahăr și a altor materiale din sângele câinelui dvs., cum ar fi enzimele, lipidele (grăsimile), proteinele și deșeurile celulare. În timp ce anomaliile de orice fel pot indica diabetul, veterinarii se uită în principal la glucoza serică (zahăr). În mod normal, după ce câinele a postit, orice nivel ridicat de glucoză indică probabil diabetul.
  • În plus, VET poate comanda un test de fructozamină din sânge. Aceasta oferă o imagine de ansamblu asupra nivelului de zahăr din sânge pentru cele două până la trei săptămâni precedente. Acest lucru este semnificativ deoarece un singur rezultat ridicat de glucoză din sânge nu este concludent pentru diabet, deoarece stresul poate provoca creșteri temporare. Astfel, este recomandabilă o curbă de glucoză din sânge (urmărirea nivelului de zahăr pe parcursul a 24 de ore), fie o fructozamină, pentru a confirma diagnosticul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar