Cum de a comunica cu o persoană cu demență

Alzheimer și demență sunt boli devastatoare, iar cei afectați pot fi dificil de rezolvat. Ei se pot lupta cu capacitatea lor de a recunoaște fețele, nu reușesc să-și amintească cuvântul pentru un obiect de zi cu zi sau să se repete. Vă puteți ajuta să vă îmbunătățiți calitatea vieții prin învățarea unor modalități eficiente de a comunica cu ei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Descoperind noi strategii
  1. Imaginea intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dușului 2
1. Amintește-i pe cei dragi pe cine sunteți. Dacă iubitul tău pare confuz în legătură cu identitatea ta, dă-ți numele și explica cum ești legat.
  • De exemplu, "Sunt Annie, nepoata ta. Fiica ta Sue este mama mea, "este mai bună decât" Sunt Annie."
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă să se mute la un pas de reședință superior 13
    2. Faceți-vă cuvintele mai ușor de înțeles. Vorbeste incet si clar. Utilizați cuvinte simple și fraze scurte. Întrerupeți acțiunile lungi în pași mai mici.
  • Spunând: "Mergem la magazinul alimentar pentru a ridica câteva lucruri, apoi mergem în parc peste stradă de la școală, apoi vom vedea un film la mall" ar putea fi confuz. S-ar putea să o schimbați la "Mai întâi mergem la magazinul alimentar."Dați-le un moment de procesat înainte de a continua. "Atunci vom merge în parc."Pauză din nou. "Apoi vom merge la cinematograful și vom vedea un film."
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 13
    3. Nu vă grăbiți. Oferiți persoanei ceva timp pentru a răspunde la întrebări. Este nevoie de pacienții cu demență mai mult pentru procesarea pe care o faceți.
  • Imaginea intitulată comunica cu un părinte în vârstă Pasul 12
    4. Utilizați limbajul corpului clar ca ajutor. Preluarea cuvântului (găsirea cuvântului potrivit pentru identificarea sau descrierea) poate fi dificilă pentru persoanele cu demență. Ei nu pot găsi cuvântul potrivit sau înțeleg ce înseamnă cuvântul dvs. Încurajați-i să folosească gesturi pentru a descrie ceea ce încearcă să spună și puteți face același lucru.
  • Dacă cei dragi nu înțelege ceea ce spui când spui "spălați-vă mâinile", puteți să vă frecați mâinile împreună sau chiar să luați în baie și să demonstrați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 12
    5. Nu argumentați. Nu numai că crește nivelul de stres al fiecăruia, dar oamenii cu demență adesea simt cu adevărat confuz. Ei nu-și amintesc să întrebați aceeași întrebare de zece ori, și nu știu unde își pun medicamentul. Amintiți-vă, este boala, nu persoana, provocând acest comportament.
  • Mergând împreună cu poveștile lor, chiar dacă știți că sunt false, pot ajuta la păstrarea păcii. Nu simți că trebuie să le corectați.
  • Dacă vă aflați frustrat și gata să argumentați, faceți o pauză. Dă-ți un timp.
  • Imaginea intitulată live și se ocupă de o persoană veche ca un adolescent pas 8
    6. Tratați persoana ca un adult. Fii respectuos. Dau multă independență cât mai mult posibil. Lăsați-i să ia deciziile pe care sunt capabile să le facă.
  • În funcție de intensitatea demenței, iubitul dvs. nu poate fi capabil să facă multe decizii, dar asigurați-vă că oferiți ocazia de câte ori puteți. Chiar și mici alegeri cum ar fi: "Ce cămașă doriți să purtați astăzi? Cel albastru sau cel alb?"Poate ajuta la îmbunătățirea calității vieții.
  • Imagine intitulată Raport Abuzul vârstnic Pasul 3
    7. Ajutor cu instrucțiuni de conversație. Pierderea trenului de gândire este comună cu pacienții cu demență. Ei pot uita ceea ce vorbeau despre mijlocul propoziției.
  • Să acorde atenție la ceea ce se spune și să ajute persoana să se întoarcă pe drumul cel bun și să nu facă o mare afacere din ea. Spuneți într-un ton ușor de voce, "Oh, tocmai mi-ai spus despre câinele pe care l-ai crescut! Poți să-mi spui mai mult?"
  • Imaginea intitulată Construirea încrederii în sine în vârstnici Pasul 9
    8. Arată dragostea și afecțiunea. Luați mâna persoanei, dați-le o îmbrățișare sau sărutați dacă sunteți (și ei) sunt confortabili. Sa demonstrat că atingerea fizică a numeroase beneficii pozitive pentru persoanele cu demență.
  • Imaginea intitulată trăiește cu o persoană vârstnică Pasul 7
    9. Vorbește despre zilele bune bune. Găsiți un album foto al imaginilor vechi pentru a partaja. Acest lucru poate ajuta la jog-urile de amintiri și să înceapă conversații bune. Puteți afla mai multe despre viața și istoria familiei iubite.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 9
    10. Lăsați-i să creadă că cei dragi decedați sunt încă în viață. Uneori, oamenii cu demență cred că cei dragi morți (ca un soț sau un frate) sunt încă în viață. Insistând că cei dragi este mort va agita și a supăra persoana în vârstă. Uitând despre o pierdere dificilă poate fi una dintre puținele reuni ale demenței, așa că permiteți-i să fie mulțumiți, chiar dacă înseamnă să-i lăsăm greșit.
  • De exemplu, dacă bunicul tău întreabă "Unde este soțul meu?" și știi că este decedat, ai putea spune "Unde crezi că este?" Dacă spune că este mort, atunci sunt de acord. Dacă spune ea "Pun pariu că e la magazin," apoi încercați să spuneți "Da, probabil că este vorba de cumpărături."
  • Metoda 2 din 3:
    Manipularea comportamentelor legate de demență
    1. Imagine intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dușului 4
    1. Să se ocupe de întrebări repetitive. Oamenii cu demență adesea nu-și amintesc ce sa întâmplat cu ei cu doar câteva minute în urmă. Pierderea lor de memorie pe termen scurt înseamnă că nu-și amintesc că au pus întrebarea în primul rând.
    • Încercați să schimbați subiectul pentru a le face să nu mai întrebe întrebarea. De exemplu, ați putea spune ceva, "Îți amintești cum am mers la concertul corului? Ți-a plăcut concertul?"
    • Veți găsi adesea că amintirile lor pe termen lung sunt încă destul de bune, astfel încât schimbarea subiectului unui eveniment anterior bine amintit poate lucra pentru a pune capăt liniei de interogare. S-ar putea să întrebați, de exemplu, "unde ați fost împușcat ziua lui Kennedy?"
  • Imagine intitulată Identificați abuzul vârstnic Pasul 10
    2. Face ca anxietatea și iluzii. Iubitul tău poate crede că oamenii sunt "să-i facă", să creadă că cineva fură de la ei sau alte credințe care creează suspiciune. Acest lucru este comun cu Alzheimer și demență.
  • Crezând că au fost jefuiți este o iluzie comună. Asigurați-vă că acestea și posesiunile lor sunt sigure, poate luând câteva minute pentru a ajuta la localizarea obiectului "furat".
  • Luați în considerare faptul că iubitul dvs. este văzut de un medic de îngrijire primară sau un psihiatru pentru a găsi un medicament care va atenua anxietatea.
  • Imaginea intitulată trăiește cu o persoană vârstnică Pasul 10
    3. Să fie pregătit pentru apeluri telefonice frecvente. Dacă iubitul dvs. a fost plasat într-o unitate de viață asistată sau într-o casă de îngrijire medicală, puteți primi apeluri în toate orele zilei și nopții, eventual unul după altul. Acest lucru poate fi extrem de drenaj și necesită un anumit management.
  • Nu ridicați telefonul de fiecare dată. Luați în considerare punerea telefonului pe silențios noaptea.
  • Ascultați preocupările voastre iubite și acordați o asigurare că vă veți ajuta să aveți grijă de această problemă.
  • Dacă nu este o urgență, nu este nevoie să renunțați la tot pentru a participa la persoana tot timpul. Vorbiți cu asistenta de la casa de îngrijire medicală dacă sunteți îngrijorat, există o problemă reală care trebuie abordată.
  • Imaginea intitulată are o conversație cu o persoană vârstnică Pasul 10
    4. Ia în considerare lăsați-o să meargă dacă cred că sunt în trecut. Uneori oamenii cu demență cred că sunt într-un ultim deceniu, ceea ce înseamnă că ei pot chema oamenii prin nume greșite și pot crede că oamenii decedați sunt încă în viață. Încercând să-i convingă că sunt în "viitor" nu este probabil să funcționeze, deci este de obicei cel mai bine să-l lăsați să alunece și să aibă o conversație frumoasă în schimb.
  • Dacă întreabă unde este o persoană decedată, întrebați "Unde crezi că ar putea fi?" Persoana poate spune "În cimitir," sau pot spune ceva "Poate că au mers la magazin." Indiferent ce spun, răspundeți "Da, probabil că este corect." Este mai bine să nu le facem să retrăvească durerea de a pierde acea persoană.
  • Metoda 3 din 3:
    Obținerea de sprijin suplimentar
    1. Imaginea intitulată sărbătorește o pierdere iubită
    1. Căutați un grup de asistență. Căutați un grup de sprijin pentru îngrijitorii celor cu Alzheimer și / sau demență. Puteți contacta agenția locală de servicii de senior pentru sugestii sau încercați să căutați unul prin asociația Alzheimer: http: // Alz.org / apps / we_can_help / support_groups.ASP
    • Aceste grupuri vă pot oferi sugestii pentru modalități de a comunica cu cea iubită, precum și vă oferă confort și reasigurare. Ele sunt o modalitate excelentă de a evita sentimentul izolat, cât de mulți îngrijitori fac frecvent.
  • Imaginea intitulată oferă interacțiune socială pentru rudele vârstnice Pasul 14
    2. Cereți altor iubiți să ajute. Îngrijirea pentru cineva cu demență este mai ușoară când mai mulți oameni împărtășesc responsabilitățile. Iată câteva lucruri pe care le pot face pe cei dragi:
  • Veniți și petreceți timp cu persoana
  • Ajutați mesele de gătit
  • Luați persoana să facă ceva distractiv (de la mers în parc până la pictura la centrul senior)
  • Imagine intitulată se ocupă de un cetățean superior
    3. Găsiți îngrijirea respirației. Dacă sunteți îngrijitorul primar iubit, veți avea nevoie de o pauză acum și apoi. Având în vedere o persoană cu demență poate fi obositoare și totală cuprinzătoare și trebuie să aveți grijă de voi înșivă pentru a vă îngriji în mod eficient pe cei dragi. Iată câteva opțiuni:
  • Îngrijire la domiciliu. Puteți avea pe cineva să rămână cu cei dragi la domiciliu în timp ce ieșiți din casă pentru o vreme.
  • Centrul de zi senior. Puteți renunța la cea iubită (sau, în unele cazuri, le-ați luat) pentru câteva ore de activitate și socializare.
  • Facilitatea rezidențială. Aceasta poate fi o opțiune dacă aveți nevoie să aveți pe cei dragi îngrijiți peste noapte sau pentru câteva zile dacă trebuie să ieșiți din oraș.
  • Imagine intitulată Raport Abuzul vârstnic Pasul 4
    4. Vorbește cu familia ta. Alți membri ai familiei implicați în îngrijirea dvs. iubită pot fi un sprijin neprețuit. Puteți vorbi cu ei despre înălțimile și minimele de îngrijire de zi cu zi, sugerează strategii de îngrijire și a sufla ceva abur.
  • Imagine intitulată Raport Nursing Acasă Abuz Pasul 3
    5. Discutați cu echipa iubită de îngrijire. Medicul, asistentul social sau personalul de îngrijire medicală poate avea sugestii în metode eficiente de comunicare. Deschiderea liniilor de comunicare cu alții implicați pot contribui la îmbunătățirea îngrijirii pe care le primesc, deoarece veți fi o sursă de informare utilă și pentru acești profesioniști!
  • Imaginea intitulată Construirea încrederii în sine în vârstnici Pasul 3
    6. Cereți persoanei în vârstă ce cred că le-ar ajuta. O modalitate de a-și susține independența și bunăstarea este de a le oferi un cuvânt în ceea ce se întâmplă cu ei. În timp ce nu le puteți da întotdeauna ceea ce vor, poate fi frumos să aveți contribuția lor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar