Cum să accepți cine sunteți

Uneori, ați auzit termenul acceptare de sine și rotiți-vă ochii: "Cum pot să mă îmbunătățesc dacă mă accept pentru cine sunt? Nu voi deveni leneș sau stagnat?"Ideea de acceptare a auto-acceptării nu este vorba despre a nu crește sau a se schimba. Este vorba despre recunoașterea faptului că sunteți de ajuns, indiferent unde vă aflați în călătoria voastră. Este vorba despre iubire și aprecieri pentru ceea ce oferiți lumea din jurul vostru. Petreceți ceva timp evidențiat cele mai bune trăsături - este o modalitate excelentă de a începe dezvoltarea de auto-acceptare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Sărbătorind forțele tale
  1. Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 1
1. Faceți o listă cu ceea ce vă face minunat. Apuca o foaie de hârtie și listați cele mai bune trăsături. Nu fi timid de asta. Notați punctele forte pe care le admirați despre dvs., precum și complimentele pe care le-ați obținut de la alții.
  • De exemplu, puteți include lucruri precum "Sunt cu adevărat organizat" sau "oamenii spun întotdeauna că sunt un vorbitor bun."
  • Puteți păstra lista dvs. de puncte forte într-o carte și apoi consultați-o ori de câte ori aveți nevoie de o creștere a încrederii. Dacă vă mulțumesc vreodată note sau feedback pozitiv de la alte persoane, puneți-le în carte pentru a vă reaminti că alții vă apreciază pentru cine sunteți.
  • Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a determina punctele forte, încercați să luați evaluarea caracterului la https: // viacharacter.Org / www /.
  • Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 2
    2. Cereți feedback pozitiv de la cei din jurul vostru. În mod implicit, nu vă puteți vedea niciodată prin aceleași lentile pe care alții vă vor vedea. Deci, ajungeți la câțiva prieteni apropiați sau membri ai familiei și cereți-i să identifice punctele forte pe care le văd în tine.
  • S-ar putea să auziți complimentele obișnuite, dar cineva poate identifica, de asemenea, o zonă pe care nu o vedeți de obicei ca o forță. Acest lucru poate suna ca "Cred că sunteți întotdeauna acolo pentru oameni când au nevoie de tine" sau "Nu vă aud niciodată bârfe și asta e un lucru bun."
  • Adăugați aceste noi puncte forte la lista dvs. preexistentă a trăsăturilor bune.
  • Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 3
    3. Recitați afirmațiile pozitive despre cele mai bune trăsături zilnice. Utilizați lista pe care ați construit-o într-o sesiune de afirmare puternică în fiecare zi. Du-te în jos pe listă și citiți cu voce tare fiecare dintre trăsături, adăugând "Eu sunt" în fața fiecăruia.
  • De exemplu, ați putea spune "Sunt într-adevăr organizat" și "Sunt întotdeauna acolo când oamenii au nevoie de mine."
  • La finalizarea afirmațiilor dvs., este posibil să vă simțiți mai încrezători și împuterniciți despre cine sunteți ca persoană.
  • Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 4
    4. Exercitați-vă punctele forte în lumea din jurul dvs. Luați provocări care se joacă la punctele forte. Acest lucru vă ajută să construiți o "poate face" atitudine. De-a lungul timpului, veți începe să vă definiți mai puțin de greșelile dvs. și mai mult de talentele și realizările dvs.
  • Dacă sunteți super-creativi, înscrieți-vă pentru a vă ajuta să faceți costume pentru jocul școlii. Dacă sunteți un difuzor talentat, vă alăturați unui grup de toastmasters pentru a dezvolta în continuare abilitățile.
  • Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 5
    5. Utilizați calitățile dvs. bune pentru a ajuta pe alții. O altă modalitate de a sărbători punctele forte este să le folosiți pentru a face mai ușor viața altora. Acest lucru se poate traduce într-un angajament de voluntar în comunitatea dvs. sau pur și simplu, când alții au nevoie de ajutor.
  • Dacă sunteți cu adevărat compasiune, încercați să dedicați ceva timp la un adăpost local fără adăpost sau animale. Dacă sunteți minunat cu copiii, oferiți-vă să vă angajați copiii din vecin, astfel încât cuplul să poată avea o noapte de întâlnire.
  • Metoda 2 din 3:
    Tratarea deficiențelor
    1. Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 6
    1. Luați proprietatea pentru deficiențele dvs. Puteți exercita o mulțime de lupte de energie cu deficiențele dvs., dar acest lucru vă împiedică doar blocați. Luați un moment pentru a eticheta ceea ce este problema și stați cu cunoștința că reacția dvs. la această problemă este în puterea dvs.
    • De exemplu, dacă vă simțiți învins despre venitul dvs. scăzut, recunoașteți că cu voce tare. Spune: "Salariul meu afectează modul în care mă văd. Mă simt neajutorat."
    • Acum, împuterniciți-vă imaginându-vă că numai tu poți face nimic despre situație. S-ar putea să spuneți ceva de genul: "Eu sunt singurul care îmi poate îmbunătăți venitul."
    • Amintiți-vă că nu trebuie să fii perfect. Învățați să vă acceptați slăbiciunile și deficiențele dvs. dacă acestea nu vă puteți schimba și găsiți modalități de a lucra în jurul lor.
  • Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 7
    2. Setați obiective realiste dacă doriți să vă schimbați. Acceptarea este totul despre împuternicire, deci aruncați o privire la deficiențele dvs. și decideți dacă doriți să lucrați pe ele sau să le lăsați să fie. Dacă doriți să schimbați, elaborați un plan folosind Goluri inteligente Pentru a îmbunătăți în aceste zone.
  • Obiectivele dvs. ar trebui să fie specifice, măsurabile, realizabile, realiste și legate de timp. Evitați obiectivele vagi cum ar fi "Vreau să fiu fericit." Un bun gol inteligent ar putea fi: "Vreau să merg la o promoție pentru a-mi îmbunătăți veniturile sau pentru a aplica locuri de muncă mai mari. Voi face acest lucru până la sfârșitul lunii."
  • Încercați să nu vă copleșiți - luați doar un neajuns (cum ar fi venit) la un moment dat.
  • Unele deficiențe nu pot fi schimbate și asta e ok. De exemplu, dacă credeți că înălțimea dvs. este un neajuns, asta este ceva ce nu puteți schimba. În schimb, lucrați la acceptarea acelei părți a dvs. și transformați-o într-un pozitiv.
  • Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 8
    3. Provocați auto-discuții negative. Avizați limba negativă sau auto-înfrângerea și începeți să întrebați validitatea acestuia. Întrebați-vă întrebări: Există dovezi pentru a dovedi această afirmație? Această declarație vă face să vă simțiți rău despre voi înșivă? Există o altă modalitate mai împuternicită de a privi situația?
  • De exemplu, vă puteți gândi "Nu mă voi mai fi niciodată mai bine la chitară."Schimbați auto-discuția cu ceva mai realist, cum ar fi" Dacă am practicat mai mult, mă pot îmbunătăți la chitară. Dar, chiar acum, chitara mea nu este o prioritate de top."
  • Această revizuire vă ajută să vizualizați situații mai realist și dintr-o poziție de auto-acceptare (i.E., "Sunt bine cu faptul că nu am fost un mare jucător de chitară, pentru că nu este centrul meu de top", dar "aș putea fi mai bine, dacă am vrut.".
  • Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 9
    4. Aruncați comparațiile și vedeți că sunteți unic. Deveniți mai conștienți de când vă compariți cu ceilalți. Când se întâmplă acest lucru, reveniți la lista punctelor forte și amintiți-vă de toate căile în care sunteți talentați unic.
  • De obicei, faceți comparații atunci când se întâmplă auto-discuția negativă. De exemplu, poate că ți-ai criticat propria chitară după ce ai auzit un joc de prieten.
  • Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 10
    5. Îndepărtați persoanele toxice sau negative din viața voastră. Spot oamenii negativi, critici și judecați din viața voastră și începeți să cheltuiți mai puțin timp cu ei. Aceștia sunt cei care fac o mulțime de comparații, bârfe sau se concentrează asupra aspectelor negative ale situațiilor.
  • Alții pot intra în capul tău și pot submina capacitatea de a se auto-accepta. Obținerea distanței de la persoanele negative vă poate ajuta să vă îmbunătățiți acceptarea de sine.
  • Metoda 3 din 3:
    Practicând auto-compasiune
    1. Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 11
    1. Iartă-te că ești umană. Înlocuiți-vă de auto-critici cu auto-compasiune și spuneți "îmi pare rău" pentru a fi judecători sau de degradare. Acest lucru s-ar putea suna așa: "Îmi pare rău că m-am bătut când fac greșeli. Sunt doar om și toți oamenii sunt imperfecți într-un fel."
    • Faceți acest lucru de fiecare dată când vă aflați într-un ciclu de critică sau dezaprobare.
  • Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 12
    2. Generați de bunătate iubitoare față de tine. Scopul de a accepta și de a vă iubi ca pe un prieten apropiat. În loc să fii greu pe tine când faci o greșeală, mângâie brațul sau umerii ca și cum ai spune: "Acolo, acolo, nu fi trist."
  • S-ar putea chiar să vă îmbrățișați dacă acest lucru se simte confortabil sau observați când aveți nevoie de o îmbrățișare și întrebați pe altcineva să vă dea unul.
  • Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 13
    3. Adoptați o rutină de auto-îngrijire. Se angajează în mod regulat în activități care afirmă valoarea dvs. de sine. Hrăniți-vă sănătos alimente, Exercitarea, și mersul la culcare devreme sunt toate modalitățile de a vă reaminti că sunteți buni și vrednic de îngrijire.
  • Auto-îngrijire poate fi ceva constructiv care te face să te simți bine, cum ar fi înmuierea într-o cadă de săruri de baie, ascultând albumul tău preferat, colorarea, mergi la o alergare, efectuând masaj de sine sau cuddling cu câinele tău.
  • Puteți chiar să utilizați rutina de auto-îngrijire pentru a contracara orice discuție negativă pe care ați avut-o despre dvs. De exemplu, dacă de obicei critici pielea feței dvs., petreceți timp suplimentar aplicând o mască de față și îngrijirea pentru această parte din dvs.
  • Imaginea intitulată acceptă cine sunteți pasul 14
    4. Găsiți alții care vă ridic. Arătând compasiune pentru tine înseamnă construirea relațiilor cu persoane pozitive, înălțătoare care vă fac să vă simțiți bine despre cine sunteți. Identificați acei oameni din viața voastră și stabiliți intenția de a fi cu ei mai des.
  • Dacă nu aveți mulți cei dragi care vă acceptă, luați în considerare aderarea la un grup de asistență sau la un club referitor la un hobby sau un interes.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar