Cum să uiți cuvintele dureroase

Copilăria spunând că "bastoanele și pietrele îmi pot rupe oasele, dar cuvintele nu mă vor răni" pur și simplu nu este adevărat. Dacă cineva ți-a numit un nume de insultător sau ți-a pus abilitățile, aceste comentarii pot lua o taxă. Aflați cum să uitați cuvintele dureroase prin diminuarea puterii lor, stimulând stima de sine și vindecarea rănilor emoționale.

Pași

Metoda 1 din 3:
Care se ocupă de cuvintele dureroase
  1. Imaginea intitulată Acceptați-vă ca un pas de musulman LGBT 9
1. Nu o luați personal. Cuvintele lor sunt despre ele, nu tu. Uneori, când alții rănesc, ei se pot lovi cu cuvinte dureroase. Toată lumea face acest lucru din când în când. Se face adesea fără să se gândească și pot chiar să regrete cuvintele mai târziu.
  • Dacă cineva spune ceva rău pentru tine, încercați să vă amintiți că probabil că sunt răniți. Trimiteți compasiune mai degrabă decât să-și ia comentariul personal.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 16
    2. Validați persoana care vă rănește. Dacă o persoană spune ceva rănit, răspundeți ușor într-un mod care validează persoana, dar nu cuvintele lor nedorite. Indiferent dacă cealaltă persoană intenționau sau nu cuvintele lor să fie dureroase, acest tip de răspuns este probabil să le prindă de la gardă și ar putea fi mai probabil să se oprească și să se gândească la modul în care v-au afectat cuvintele lor.
  • De exemplu, ați putea spune ceva asemănător "Wow, sunt șocat să aud o astfel de persoană bună spunând ceva atât de neclintit."
  • Imagine intitulată de conduită Seminarii Pasul 4
    3. Setați un cronometru pentru tocană. Mai degrabă decât să locuiască pe cuvintele dureroase, alții vă spun, dați-vă un termen limită pentru a le scurge. Simțiți rănirea pentru o perioadă desemnată de timp. Apoi, alegeți să le lăsați să meargă.
  • De exemplu, s-ar putea să petreceți, de obicei, ore sau chiar zilning peste aceste comentarii. Începeți setarea unui cronometru timp de aproximativ 10 minute. Gândiți-vă la modul în care comentariul te-a făcut să simțiți și să recunoașteți durerea. Odată ce temporizatorul se termină, puneți aceste sentimente și nu le luați înapoi din nou.
  • Imagine intitulată Spuneți părinților dvs. că vă plac alte fete sau băieți Pasul 2
    4. Scrieți cuvintele în jos, apoi distrugeți hârtia. Dacă sunteți mai mult o persoană mâini, ați putea să vă îndepărtați de cuvintele dureroase prin distrugerea lor. Scrieți cuvintele pe o foaie de hârtie. Apoi, ați putea rupe hârtia la bucăți, aruncați-o într-un șemineu sau zgâriați cuvintele cu un creion sau stilou.
  • Imaginea intitulată se simt bine despre tine pasul 7
    5. Înlocuiți-l cu un comentariu pozitiv. Compensați impactul cuvintelor negative prin înlocuirea lor cu propriile cuvinte pozitive. Acest lucru funcționează pentru că anulați comentariul negativ în mintea voastră, urmând-o cu un comentariu mai pozitiv și înălțător.
  • De exemplu, dacă cineva a spus: "Sunteți urât", ați putea înlocui acel comentariu, spunând-vă: "Există doar unul din mine în univers. Sunt special și unic."
  • Metoda 2 din 3:
    Reconstruirea încrederii în sine
    1. Imagine intitulată Gânduri de auto-rău calmă Pasul 11
    1. Utilizați cuvintele pentru a deveni mai puternice. În ce mod te testează această situație? Evaluați cuvintele dureroase și vedeți dacă le puteți canaliza în acțiuni productive. Întrebare de ce cuvintele vă rănesc și ce puteți face despre asta.
    • De exemplu, dacă cineva a spus: "Ești slab", și tu crezi că, s-ar putea să te simți supărat sau supărat. Cu toate acestea, dacă luați măsuri, cum ar fi învățarea de a vă apăra sau a vă întări funcționarea mentală, puteți împiedica aceste cuvinte să vă rănească din nou.
  • Imagine intitulată Acceptați-vă ca un pas de musulman LGBT 19
    2. Utilizați experiențele și perspectiva dvs. pentru a ajuta pe alții. Cuvintele nemaipomenite provin de obicei dintr-un loc de rănire sau nesiguranță. Luați în considerare ceea ce persoana care a spus cuvintele ar putea trece prin și gândiți-vă dacă există ceva ce ați putea face sau să spuneți să le ajutați. De asemenea, puteți să vă intensificați încrederea, ajungând și oferind sprijin altora care au fost răniți de cuvinte crude sau fără griji.
  • Imagine intitulată Dezvoltați telekineza Pasul 3
    3. Faceți propria dvs. opinie prioritatea dvs. Încrederea dvs. este întotdeauna teetering pe o margine atunci când îi permiteți altora să dicteze modul în care vă simțiți despre voi înșivă. Opriți plasarea atât de multă greutate pe ceea ce vă gândesc alții despre dvs. În schimb, propria dvs. opinie ar trebui să fie cea mai importantă.
  • De exemplu, dacă cineva spune: "Nu veți ajunge niciodată la nimic", dar nu credeți cu adevărat că vă amintiți de ceea ce credeți. S-ar putea să vă spui: "Nu este adevărat. Cred că sunt destinat măreției."
  • Imaginea intitulată acceptă Schimbarea pasului 10
    4. Obțineți lucrurile să se simtă mai încrezător. Cum vă simțiți despre dvs. și abilitățile dvs. este strâns legată de încrederea dvs. în sine. Puteți să vă stimulați încrederea în sine, luând mai multe provocări. Gândiți-vă la un scop sau despre o sarcină pe care doriți să o realizați. Apoi, spargeți-l în pași mici pe care îl puteți completa la un moment dat.
  • De exemplu, dacă doriți să deveniți independenți din punct de vedere financiar, ați putea începe prin obținerea unui loc de muncă. Apoi, ați putea căuta un loc de a trăi care se potrivește cu nivelul de venit. Apoi, puteți crea un cont de economii sau investiți în stoc care beneficiază de starea financiară pe termen lung.
  • Finalizarea constantă a fiecărui pas vă ajută să vă simțiți mai încrezători și vă crește convingerea că sunteți capabil să luați noi provocări.
  • Imaginea intitulată Meditează fără un pas master 16
    5
    Respiră adânc și repetați o mantra împuternicită. Respirația profundă este o modalitate excelentă de a promova relaxarea. Când este cuplat cu o afirmare pozitivă, acest exercițiu vă poate ajuta Construiți încrederea în tine și abilitățile tale.
  • De exemplu, s-ar putea să respirați adânc prin nasul dvs. și spuneți mintal: "Respiră în sine încrederea în sine și credința."Țineți respirația timp de câteva secunde. Apoi, expirați în timp ce recitați mintal ", respirăm negativitatea și îndoiala."
  • Metoda 3 din 3:
    Vindecarea de la cuvinte dureroase
    1. Imagine intitulată Faceți-vă fericit pasul 10
    1
    Practicați dragostea de sine zilnic. Când neglijați bine ființa emoțională, remarci dureroase sunt mai susceptibile de a se stinge. Contracara orice comentarii sau comportamente negative de la alții, tratându-vă cu bunătate iubitoare. Acest lucru se poate traduce în multe lucruri diferite. Faceți o listă cu activitățile pozitive pe care le bucurați cel mai mult. Apoi, faceți un angajament de a face câțiva dintre ei zilnic.
    • De exemplu, ați putea să gătiți mese sănătoase pentru dvs., umblați câinele lângă lac sau meditați înainte de culcare.
  • Imaginea intitulată Fii calm pas 18
    2. Aflați din experiență. Există întotdeauna ceva care trebuie învățat dintr-un conflict sau experiență dureroasă. Odată ce ați avut ceva timp să vă îndepărtați de rănirea inițială, faceți timp să reflectați asupra a ceea ce sa întâmplat. Unele lucruri de gândit includ:
  • Ce s-ar fi putut întâmpla în viața celuilalt sau în relația cu ei, pentru a declanșa cuvintele nedorite?
  • A fost vreun adevăr în cuvintele pe care le puteți beneficia de, chiar dacă au fost formulate aspru sau într-un mod nefolositor?
  • Dacă cineva vă vorbește din nou, cum puteți să vă ocupați mai bine în viitor?
  • Imagine intitulată Faceți-vă fericit pasul 7
    3. Înconjoară-te de oameni pozitivi. Oamenii pozitivi aduc vibrații pozitive și persoane negative aduc vibrații negative. Faceți alegerea de a reduce timpul petrecut cu persoane negative sau toxice care vă critică sau vă devalorizați. Alegeți să vă petreceți timpul cu persoane de susținere care apreciază ceea ce aduceți la masă.
  • Imagine intitulată Convingeți-vă că tu
    4. Faceți lucrurile pe care le bucurați. O modalitate excelentă de a vindeca de cuvintele dureroase este să se angajeze în activități plăcute. Ridicați un hobby, alăturați-vă unui nou club sau unei organizații sau începeți să faceți ceva ce ați renunțat cu mult timp în urmă. Faceți mai mult timp în programul dvs. zilnic și săptămânal pentru lucruri care vă fac să zâmbiți.
  • Acest lucru ar putea urmări o pasiune pentru învățare, învățând pe alții o abilitate pe care sunteți foarte bun sau pur și simplu îmbunătățirea cunoștințelor dvs. de activitate cum ar fi coaserea sau grădinăritul.
  • Imaginea intitulată Ajutați pasul fără adăpost 7
    5. Da înapoi celorlalți. Stimulați propria dvs. vindecare emoțională făcând mai bine pentru alții. Să se angajeze să aibă mai multe interacțiuni pozitive cu oamenii din viața voastră și în comunitatea dvs.
  • Interacționați cu cei dragi într-un mod pozitiv, exprimându-vă aprecierea pentru ei și lăsându-i să știe binele pe care îl vedeți în ele. De exemplu, ați putea spune: "Matt, ești atât de util. Nu știu ce aș face fără tine."
  • De asemenea, puteți face acest lucru prin implicarea în acte aleatorii de bunătate, cum ar fi ajuta un vecin cu munca lor de curte sau cumpărarea de prânz pentru persoana din spatele tău la cafenea.S-ar putea, de asemenea, să radiați vibrații bune în comunitatea dvs. prin voluntariat sau donarea carității.
  • Imagine intitulată Convinge să nu se angajeze să se sinucidă Pasul 7
    6. Scrieți într-un jurnal pentru a înțelege mai bine cum vă simțiți. Scrierea gândurilor tale poate aduce claritate la ceea ce se întâmplă în lumea voastră interioară. În plus, când scrieți comentarii dureroase, opriți-i să vă cântărește. Începeți un obicei de jurnalizare în care scrieți pentru câteva minute în fiecare zi.
  • Puteți scrie despre evenimentele din ziua dvs., urmați un prompt online de jurnal sau notați a câteva lucruri pe care le sunteți recunoscători.
  • Cum pot deveni mai rezistentă?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Amy WongAmy WongLedership & Coach Transformațional
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar