Cum de a alege între un dormitor sau apartament colegiu

Trăind departe de casă poate fi interesant. Veți avea o mulțime de libertate și responsabilitate nouă. Dormul de viață poate fi o modalitate excelentă de a întâlni noi prieteni, dar poate doriți să ieșiți din dormitor în cele din urmă. Ați putea dori, de asemenea, să începeți de la campusul de viață al colegiului. Când decideți între dormitor și un apartament, gândiți-vă la finanțele dvs., viața voastră socială și despre nevoile dvs. personale.

Pași

Metoda 1 din 4:
Având în vedere factorii financiari
  1. Imaginea intitulată Alegeți între un dormitor de colegiu sau un apartament pas 1
1. Începeți prin compararea costului chiriei. Când începeți să vă gândiți finanțele, vedeți dacă există o diferență majoră în costurile de închiriere între un apartament și dormitorul. De multe ori, costul de chirie singur este mai ieftin în afara campusului. Dar nu presupune întotdeauna că chiria din afara locuinței campusului va fi mai ieftină decât dormitorul - unele apartamente pot fi destul de scumpe. Chiria lunară pentru o cămin poate fi destul de mare și poate fi aproape același nivel al unor apartamente.
  • Dacă nu aveți în prezent un apartament aliniat, puteți răsfoi listele online pentru a încerca să obțineți un sentiment general al ceea ce gama de prețuri tinde să fie în zonă.
  • Ar trebui să puteți afla cât de mult costă un dormitor pe site-ul universității dvs.
  • Scrieți o gamă brută de costuri ale apartamentelor față de locuința campusului. De exemplu, Chiria lunară a dormitorului este de 900 USD pe lună, în timp ce chiria medie într-un apartament este de 550 USD.
  • Amintiți-vă, nu trebuie să plătiți în chirie singur. De obicei, veți ajunge să aveți colegii de cameră. Când vă imaginați responsabilitățile de chirie, luați în considerare dacă veți fi împărțiți chiria cu un coleg de cameră. Având colegii de cameră vă va asigura că veți trăi într-un apartament de înaltă calitate.Este posibil să trebuiască să luați decizia - ați prefera să trăiți într-un apartament mai ieftin, de calitate inferioară și să puteți plăti în chirie numai sau mai degrabă trăiți într-un apartament de calitate superioară și să vă ocupați de colegi de cameră?
  • 2. Factori în plăți utilități. Chiria este doar una dintre numeroasele cheltuieli care trebuie luate în considerare. În timp ce chiria poate fi mai ieftină, doriți să vă asigurați că vă uitați la toate opțiunile dvs. Un avantaj al Dorm Life este că multe cheltuieli sunt luate în considerare. Lucruri precum internetul, căldura, apa și alte utilități pot fi acoperite în cămine, dar nu în afara campusului.. Multe apartamente acoperă utilitățile de bază, cum ar fi apa și căldura, și asta ar putea fi ceva de verificat.Fiți conștienți de faptul că chiria poate fi mai scumpă cu apartamentele care acoperă mai multe utilități decât cu apartamentele care nu fac acest lucru.
  • Imaginea intitulată Alegeți între un dormitor de colegiu sau un apartament Pasul 2
    1. 1
    2. Do orice apartament plătească utilități? Dacă nu, veți ajunge să plătiți lucruri precum o factură de apă, o factură de încălzire și o factură de energie electrică. Dacă știți că cineva care locuiește în afara campusului, întrebați-le despre cât de mult plătesc pentru utilități.
    3. De asemenea, va trebui să contactați o companie de internet sau prin cablu pentru a configura Internetul. A se vedea cât de mult costul de internet și cablu pe lună prin furnizorii locali. Multe apartamente pot oferi internet Wi-Fi gratuit cu chiria, iar unii pot chiar să furnizeze un abonament gratuit de cablu de bază.Pentru un acces mai bun la internet cu o mai bună confidențialitate, securitate etc.și mai multe opțiuni de televiziune premium, sunteți înțelept să furnizați propriul dvs. cablu și acces la internet.
    4. Adăugați cât de mult veți plăti pentru utilități la chirie lunară. De exemplu, spuneți că veți plăti aproximativ 80 de dolari pe lună în lucruri cum ar fi apă și gaze și 40 de dolari pe lună pentru Internet. Amintiți-vă, chiria medie ipotetică este de 550 USD. Acum, costul vieții pe lună este de 670 dolari în afara campusului față de 900 de dolari în campus.
    5. Imagine intitulată Alegeți între un colegiu sau un apartament pas 3
      2. Privi în costul alimentelor. Alimentele sunt probabil cele mai mari cheltuieli suplimentare atunci când vine vorba de a trăi în afara campusului. Nu veți mai avea un plan de masă oferit de colegiu, așa că va trebui să vă pregătiți mâncarea proprie..
    6. Gândiți-vă cât de mult veți cheltui în mod rezonabil asupra alimentelor. Veți petrece aproximativ 60 de dolari pe săptămână? Adăugați acest lucru la un total de funcționare pentru cheltuielile din campus. Acum, vă uitați la aproximativ 910 de dolari pe lună.
    7. Țineți minte, este posibil să puteți rămâne în planul de masă al campusului dvs. pentru o taxă. Dacă nu vă place să vă gătiți pentru dvs., consultați cât de mult costă un plan de masă pe lună.
    8. Imagine intitulată Alegeți între un dormitor de colegiu sau un apartament Pasul 4
      3. Gândiți-vă la facilitățile gratuite. În plus, percul de utilități acoperite, dormitorul dvs. oferă facilități gratuite? De exemplu, poate cămașa ta are o sală de gimnastică în clădire. Există facilități de la campus doar deschise studenților care trăiesc în dormitor?
    9. Dacă nu utilizați o mulțime de Facilități ale Dormului sau a Universității, acest lucru nu poate fi o afacere mare pentru dvs. Cu toate acestea, spuneți că vă duceți la sala de gimnastică în fiecare zi. Pierderea trecerii sala de gimnastică ar putea provoca probleme.
    10. Verificați pentru a vedea cum ați face să înlocuiți toate facilitățile pe care le pierdeți. De exemplu, uitați-vă la calitatea de membru al sală de gimnastică. Există ceva în gama dvs. de prețuri? Poate găsiți ceva pentru 40 de dolari pe lună. Adăugați acest lucru la totalul $ 910 de chirie și utilități. Costul campusului de cost este acum aproximativ 950 de dolari.
    11. Imagine intitulată Alegeți între un dormitor de colegiu sau un apartament Pasul 5
      4. Comparați costurile finale. Dacă dormitorul dvs. este ipotetic de 900 de dolari pe lună, este ușor mai ieftin să trăiți în dormitorul din acest scenariu. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi neapărat cazul datorită factorilor din zona dvs. Amintiți-vă, costul este doar un factor de luat în considerare. Impactul asupra vieții dvs. sociale și al responsabilității academice ar trebui, de asemenea, luată în considerare.
    Metoda 2 din 4:
    Privind în viața dvs. socială
    1. Imagine intitulată Alegeți între un dormitor de colegiu sau un apartament Pasul 6
    1. Gândiți-vă la întâlnirea cu oameni noi. Sunteți un boboc sau un al doilea al doilea? Dacă da, este posibil să nu fie cel mai bun moment pentru a vă deplasa în campus. Dormitorii vă oferă o mulțime de oportunități de socializare, mai ales la nivel de colegiu.
    • În cămine, trăiți cu mulți studenți diferiți vârsta ta. Oamenii pot fi dornici să facă noi prieteni. S-ar putea să se găsească întâlniri găzduite de căminul dvs., unde veți avea ocazia să vă întâlniți cu colegii studenți. De asemenea, veți mânca în cantină cu alți studenți, permițându-vă să vă obligați peste alimente.
    • Dacă sunteți un student mai în vârstă, este posibil să aveți deja un grup de prieteni stabili. Dacă vă simțiți încrezători, veți vedea în continuare prietenii tăi în afara campusului, probabil că nu veți pierde prea mult lăsând caminele. Dacă ceva, veți avea șansa de a experimenta ceva nou.
    • Apartamentele din afara campusului sunt deschise publicului larg, deci veți trăi cu oameni de toate vârstele. Vor fi familii cu copii, vârstnici și oameni care lucrează peste noapte, așa că ați putea dori să vă gândiți de două ori înainte de a avea oaspeți, petreceri și așa mai departe.
  • Imagine intitulată Alegeți între un dormitor de colegiu sau un apartament Pasul 7
    2. Luați în considerare cât de des vă distrați. Îți place să ai întâlniri? Dacă sunteți tipul de a găzdui lucruri cum ar fi nopțile de joc, nopțile de film și alte festivități, este posibil să doriți să luați în considerare o mișcare în afara campusului. Camerele de dormit sunt, în general, mici, și nu vă pot lăsa suficient spațiu pentru a avea oaspeți.
  • Există, de asemenea, mai multe restricții în cămine decât apartamente. Distracție poate fi mai relaxantă dacă trăiești în afara campusului.Dacă locuiți în campus, va trebui să urmați regulile / legile comunității locale și complexul de apartamente pe care îl locuiți.
  • Imagine intitulată Alegeți între un dormitor de colegiu sau un apartament Pasul 8
    3. Uită-te la cercul social actual. Studenții mai în vârstă pot avea deja un mare cerc social. Dacă sunteți un junior sau un senior, acum poate fi un moment bun pentru a încerca în afara campusului. Probabil că ați întâlnit oameni prin cămine, ceea ce a dus la alte prietenii.
  • Mulți oameni se bucură de loc de viață în afara campusului odată ce se simt din punct de vedere social. Dacă vă simțiți că aveți un cerc social solid, viața în afara campusului poate funcționa pentru dvs.
  • Dacă sunteți un boboc, puteți simți că aveți un cerc social solid. Poate aveți o mulțime de prieteni de liceu care participă la școala dvs. Cu toate acestea, păstrați-vă în minte Colegiul este considerat în mod tradițional ca o șansă de a filtra și de a face noi prieteni. Living off Campus vă poate limita ocazia de a întâlni oameni noi.
  • Metoda 3 din 4:
    Identificarea nevoilor dvs. personale
    1. Imaginea intitulată Alegeți între un dormitor de colegiu sau un apartament Pasul 9
    1. Cântărește nevoia dvs. de confidențialitate. Dormul poate fi minunat pentru a face prieteni și socializare, dar există o lipsă reală de confidențialitate. Împărtășirea câimentelor mici cu un coleg de cameră poate provoca stres. Dacă sunteți cineva care vă prețuiește singurul timp, un apartament poate fi o opțiune mai bună. Este posibil să vă puteți obține camera proprie la un apartament sau cel puțin obțineți mai mult spațiu de locuit.
    • Dacă aveți o problemă de sănătate mintală, cum ar fi tulburarea de anxietate socială, trăirea într-o cămin poate fi deosebit de stresantă. Poate fi cel mai bine să căutați un apartament liniștit.
    • De asemenea, puteți privi într-o singură cameră într-o cămin. În timp ce acestea pot fi mai scumpe, este un bun între. Puteți obține experiența socială de a trăi în cămin în timp ce aveți încă un spațiu propriu.
  • Imagine intitulată Alegeți între un colegiu sau un apartament Pasul 10
    2. Factorul în libertatea de viață a apartamentului. Dacă prețuiți libertatea personală, un apartament poate fi mai bun pentru dvs. Există mult mai multă libertate în viața apartamentului.
  • Deoarece există mai puține camere și oameni, zgomotul nu poate purta la fel de ușor într-un apartament. Veți putea reda jocuri muzicale și video și vizionați televiziunea, fără teamă de a deranja pe cineva. Dar fii atent cu apartamente chiar în afara campusului, mai ales cu apartamente cu copii mici și / sau vârstnici.Multe apartamente au "Ore liniștită" pentru a lăsa locuitorii să doarmă și există oameni care doresc să meargă la culcare devreme, iau NAP, sau pur și simplu au pace și liniște.
  • Căminele au adesea reguli stricte. Puteți, de exemplu, să vă conectați la vizitatorii peste noapte. De asemenea, este posibil să vă conectați când vă întoarceți la camionul târziu. Într-un apartament, nu veți avea aceste restricții.
  • Cele mai multe cămine nu permit animalele de companie, dar multe apartamente permit animalele de companie.Dacă vă pierdeți animalul de companie în timp ce vă aflați în colegiu, puteți lua în considerare viața în afara campusului. Având un animal de companie va fi deosebit de util dacă trăiți singur în afara campusului atunci când nu există atât de mulți colegi.
  • Imaginea intitulată Alegeți între un dormitor de colegiu sau un apartament Pasul 11
    3. Luați în considerare dacă aveți nevoie de un consilier rezident. Un consilier rezident, numit mentor rezident la unele școli, oferă sprijin și îndrumare studenților. Dacă vă luptați cu ceva personal sau academic, puteți să întrebați întotdeauna mentorul rezident pentru ajutor.
  • Dacă sunteți predispus la stres, este posibil să aveți o nevoie mai mare pentru un mentor rezident. S-ar putea să vă simțiți mai bine să trăiți undeva unde aveți pe cineva care să se bazeze spre sprijin.
  • Cu toate acestea, nu toată lumea simte că au nevoie de un mentor rezident. Dacă preferați gestionarea stresului pe cont propriu sau căutați sprijin din partea prietenilor sau a membrilor familiei, este posibil ca un mentor rezident să nu fie necesar.
  • Metoda 4 din 4:
    Având în vedere impactul academic
    1. Imagine intitulată Alegeți între un dormitor de colegiu sau un apartament Pasul 12
    1. Fii sincer despre responsabilitatea ta personală. Elevii care locuiesc în cămine adesea fac mai bine academic. Este mai ușor să rămâi în sarcină cu mai puține distrageri. Dacă sunteți în campus, este posibil să aveți acces mai ușor la locuri precum biblioteca.
    • Fi onest cu tine insuti. Ești o persoană responsabilă? Veți putea ajunge la cursuri la timp dacă locuiți în afara campusului? Veți putea să stați pe drumul cel bun cu temele dvs. cu libertatea de viață în afara campusului?
    • Dacă sunteți, în general, tipul responsabil, campusul de viață va fi în continuare o ajustare. Cu toate acestea, dacă aveți tendința de a termina misiunile la timp și aveți o etică de lucru solidă, aveți o șansă bună de a rămâne în campusul de pe loc.
  • Imagine intitulată Alegeți între un dormitor de colegiu sau un apartament Pasul 13
    2. Gândiți-vă la accesul la facilitățile dvs. de campus. Dacă vă deplasați în afara campusului, vă puteți îndepărta de lucruri precum bibliotecile, centrele de resurse și clădirile similare. Dacă este mai dificil să fugiți la bibliotecă, de exemplu, puteți găsi că o faceți mai rar. Cu toate acestea, dacă locuiți în afara campusului, este posibil să aveți mai multe opțiuni de divertisment și de socializare în comunitate, ceea ce ar fi mai greu de accesat în timpul campusului, cum ar fi cinematografele, restaurantele sau cumpărăturile. Aceste opțiuni pot fi mai scumpe, dar uneori puteți obține reduceri comunitare dacă aveți un ID campus.
  • Multe lucruri vor depinde de locul unde apartamentele tind să fie amplasate în zona dvs. Dacă participați la școală într-un oraș colegiu, apartamentele pot avea tendința de a fi aproape de campus. Acest lucru ar face acest lucru mai puțin dintr-o problemă.
  • De asemenea, ar trebui să factați în costul parcării și gazului. Dacă ajungeți să conduceți să conduceți în anumite locații, costurile pot fi adăugate în fiecare lună.De asemenea, puteți lua în considerare utilizarea transportului public pentru a ajunge la și din clasele de colegiu.
  • Imaginea intitulată Alegeți între un dormitor de colegiu sau un apartament Pasul 14
    3. Gândiți-vă la distragerile. Libertatea unui apartament poate fi grozavă. Puteți avea oaspeți de ori de câte ori doriți și sunteți în general capabili să faceți mai mult zgomot. Cu toate acestea, acest lucru se poate dovedi a fi o distragere a atenției. În dormitor, pot exista lucruri cum ar fi orele liniștite. Orele liniștite sunt, de asemenea, foarte comune în apartamente, de asemenea. De asemenea, nu veți putea avea o mulțime de oameni deodată.
  • Dacă sunteți tipul responsabil, este posibil să puteți face mai bine cu distragerile. Cu toate acestea, va fi întotdeauna o ajustare. Dacă vă decideți să trăiți în afara campusului, fiți pregătiți să lucrați foarte greu pentru a rămâne pe drumul cel bun.
  • E în regulă dacă credeți că nu vă puteți ocupa de responsabilitate. Mulți studenți trăiesc în campus pentru toți cei patru ani. Amintiți-vă, cel mai important lucru despre colegiu este învățarea.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar