Cum să țineți cont de îmbunătățirile chiriașilor

Îmbunătățirile chiriașilor sunt negociate în multe contracte de leasing comercial ca un stimulent pentru chiriași pentru a semna acorduri de închiriere pe termen lung.Pot fi negociate diverse aranjamente.Chiriașul poate fi de acord să facă îmbunătățiri în schimbul unui stimulent în numerar sau o reducere a chiriei.Alternativ, un proprietar poate dori să controleze procesul de renovare și să facă toate îmbunătățirile însuși.Oricum, principiile contabile general acceptate în Statele Unite (GAAP din SUA) necesită tratamente contabile specifice pentru îmbunătățirile chiriașilor.

Pași

Metoda 1 din 4:
Înțelegerea îmbunătățirilor chiriașilor și îmbunătățirile de închiriere
  1. Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirile chiriașului Pasul 1
1. Definiți îmbunătățirile chiriașilor.Îmbunătățirile chiriașilor sunt îmbunătățirile de capital realizate de proprietar.Proprietarul face aceste îmbunătățiri pentru a pregăti spațiul pentru chiriaș.Aceste îmbunătățiri devin componente permanente ale proprietății.Ele sunt deținute de proprietar și rămân active de capital ale proprietarului chiar și atunci când chiriașul ia în posesia proprietății.
  • De exemplu, să presupunem că un proprietar deține o clădire comercială pe care vrea să o închidă ca spațiu de birouri.Pentru a atrage chiriașii potriviți, proprietarul instalează acoperitoarele de podea și perete, plafoane, partiții, aer condiționat, protecția împotriva incendiilor și securitatea.Proprietarul plătește pentru aceste îmbunătățiri.
  • Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 2
    2. Identificați îmbunătățirile de închiriere.Îmbunătățirile de închiriere includ personalizarea proprietății făcute de chiriaș.Exemplele includ rafturi, cabinete și proiecte de pictură.În funcție de modul în care a fost negociat secțiunea de îmbunătățire a contractului de închiriere, fie chiriașul sau proprietarul poate plăti pentru aceste îmbunătățiri.
  • De exemplu, să presupunem că un proprietar deține un spațiu comercial și proprietarii unui salon de păr și spa doresc să o închirieze.Proprietarii salonului de păr planifică să instaleze covoare, iluminat și pereți și uși pentru camere private.Chiriașul sau proprietarii salonului de păr, plătesc pentru îmbunătățiri.
  • Uneori, proprietarul oferă chiriașului o indemnizație, numită o indemnizație de îmbunătățire a chiriașilor, să plătească pentru îmbunătățirile de închiriere.Această indemnizație este, de obicei, o anumită cantitate de dolar pe un picior pătrat de spațiu.Dacă costul îmbunătățirilor de închiriere depășește indemnizația de îmbunătățire a chiriașilor, chiriașul plătește pentru aceste îmbunătățiri din buzunar.
  • Uneori numai chiriașul plătește pentru îmbunătățiri.
  • Indiferent de acordul de plată, în cele mai multe cazuri, îmbunătățirile devin proprietatea proprietarului la sfârșitul contractului de leasing.
  • Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 3
    3. Contul pentru îmbunătățirea chiriașilor și îmbunătățirea atenției.Îmbunătățirile chiriașilor și îmbunătățirile de închiriere se califică în mod obișnuit ca cheltuieli de capital.Aceasta înseamnă că costul îmbunătățirilor depășește o limită predeterminată stabilită de companie, cunoscută sub numele de pragul de capitalizare (care este de obicei între 5.000 și 10.000 $).
  • Cheltuielile de capital sunt înregistrate ca un activ pe bilanț, și apoi percepute de cheltuieli în timp cu privire la declarațiile de venit utilizând deprecierea sau amortizarea.
  • În cazul în care proprietarul face îmbunătățiri chiriaș, cheltuielile de capital sunt înregistrate ca un bun al bilanțului proprietarului.Apoi, cheltuielile sunt înregistrate în declarațiile de venit ale proprietarului folosind deprecierea în timpul duratei de viață utilă a activului.
  • În cazul în care chiriașul plătește pentru îmbunătățiri de închiriere, cheltuielile de capital sunt înregistrate ca active privind bilanțul chiriașului.Apoi, cheltuielile sunt înregistrate în declarațiile de venit ca amortizare asupra duratei de viață a contractului de închiriere sau a duratei de viață utilă a activului, oricare dintre acestea este mai scurtă.
  • Chiarul cheltuieli îmbunătățirile de închiriere cu amortizarea în loc de depreciere, deoarece proprietatea asupra îmbunătățirilor revine la proprietarul la sfârșitul contractului de leasing.Prin urmare, îmbunătățirile sunt tratate ca imobilizări necorporale, pentru care se utilizează amortizarea în loc de depreciere.
  • Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 4
    4. Aflați diferența dintre depreciere și amortizare.Atât deprecierea, cât și amortizarea sunt metode de înregistrare a cheltuielilor unei cheltuieli de capital pe o declarație de venit în timp.Unii oameni folosesc termenii interschimbabil, deși acest lucru nu este corect din punct de vedere tehnic.Diferența dintre depreciere și amortizare are legătură cu activele corporale și necorporale.
  • Activele corporale sunt active fizice, cum ar fi terenurile, clădirile sau echipamentele.Acestea sunt înregistrate cu depreciere.Amortizarea se calculează utilizând durata de viață utilă a activului și valoarea salvării sau suma pentru care activul poate fi vândut la sfârșitul duratei sale de viață utilă.
  • Activele necorporale sunt active non-fizice, cum ar fi licențe, drepturi de autor, brevete sau marcă comercială.Aceste cheltuieli sunt înregistrate cu amortizare.
  • Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 5
    5. Îmbunătățirile de închiriere a cheltuielilor cu amortizarea.Chiriașul face îmbunătățiri și cheltuieli de închiriere cu amortizare. Chiar dacă multe îmbunătățiri de închiriere sunt de fapt active corporale, cum ar fi covoarele sau cabinetul, chiriașul înregistrează cheltuielile pentru aceste îmbunătățiri cu amortizarea.Motivul are legătură cu dreptul de proprietate asupra activelor.Deoarece proprietarul își păstrează proprietatea asupra îmbunătățirilor la sfârșitul contractului de închiriere, nu există valoare de salvare pentru chiriaș.Prin urmare, îmbunătățirile de închiriere sunt tratate ca active necorporale și sunt reprezentate de amortizare.
  • Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 6
    6. Cheltuieli Îmbunătățirile chiriașului cu depreciere.Proprietarul face îmbunătățiri și cheltuieli de chiriaș cu depreciere.Aceste achiziții de capital sunt tratate la fel ca alte achiziții de capital ordinare.Ele sunt imobilizări corporale pe care proprietarul le deține.Au o viață utilă și o valoare de salvare.Proprietarul le înregistrează ca un activ pe bilanț și apoi le cheltuiește în timp ca depreciere în declarațiile de venit.
  • Metoda 2 din 4:
    Contabilitate pentru îmbunătățirile de închiriere
    1. Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 7
    1. Știți cine reprezintă îmbunătățiri de închiriere.Deoarece chiriașul plătește pentru ei, este chiriașul care face ca intrările pentru îmbunătățirile de închiriere.Chiriașul înregistrează cheltuielile de capital ca un activ din propriul bilanț. Apoi costul îmbunătățirilor este înregistrat ca amortizare asupra declarațiilor de venit ale chiriașului în timp.
    • De exemplu, să presupunem că salonul de păr și SPA care leagă spațiul comercial de la proprietar cheltuiește 35.000 de dolari pe îmbunătățirile necesare.Este salonul de păr care va înregistra aceste active și cheltuieli în bilanțul lor și declarațiile de venituri.
  • Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 8
    2. Definiți perioada de amortizare. IRS necesită amortizate îmbunătățiri de închiriere fie asupra lungimii contractului de închiriere, fie durata de viață utilă a îmbunătățirilor, oricare dintre acestea este mai scurtă.Deci, să presupunem că salonul de păr a semnat un contract de închiriere de cinci ani cu proprietarul, iar durata de viață utilă a îmbunătățirilor de închiriere este estimată la șapte ani. Deoarece perioada de leasing este mai scurtă decât durata de viață utilă a îmbunătățirilor, cheltuielile vor fi amortizate pe o perioadă de cinci ani.
  • Salonul de păr va înregistra 7.000 de dolari de amortizare în fiecare an pentru o perioadă de cinci ani pe propria lor documentație contabilă (35.000 $ / 5 ani = 7.000 $ pe an).
  • Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 9
    3. Extindeți perioada de amortizare. Perioada de amortizare poate fi extinsă dincolo de data de expirare a contractului de leasing. Trebuie îndeplinite anumite condiții care să garanteze că chiriașul va reînnoi contractul de închiriere. De exemplu, proprietarul poate oferi o opțiune de reînnoire a prețului de chilipir.Sau proprietarul ar putea percepe o pedeapsă pentru nerespectarea contractului de leasing. Oricare dintre aceste condiții ar stimula puternic chiriașul de a reînnoi contractul de închiriere, astfel încât perioada de amortizare poate fi extinsă, rezultând cheltuieli mai mici de amortizare.
  • De exemplu, să presupunem că salonul de păr s-ar putea să se angajeze în reînnoirea contractului de închiriere timp de încă cinci ani de la expirarea, deoarece proprietarul oferă o reducere la chirie dacă se reînnoiesc.În acest caz, perioada de închiriere ar fi de 10 ani, iar durata de viață utilă a echipamentului este încă șapte ani.
  • Acum, perioada mai scurtă este durata de viață utilă a îmbunătățirilor.Astfel încât salonul de păr va amortiza aceste cheltuieli pe parcursul a șapte ani.Cheltuielile anuale de amortizare vor fi de 5.000 $ (35.000 $ / 7 ani = 5.000 $ pe an).
  • Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 10
    4. Înregistrați amortizarea. Intrarea jurnalului pentru amortizare include o debitare a liniei de cheltuieli de amortizare privind situația veniturilor din chiriaș și un credit la contul de amortizare acumulat privind bilanțul chiriașului. Intrarea jurnalului este făcută în acest mod pentru a atinge principiul potrivirii.
  • Principiul de potrivire în contabilitate spune că cheltuielile sunt raportate de o companie în aceeași perioadă cu veniturile aferente.Conform principiului de potrivire, ar fi incorect ca salonul de par să înregistreze întregul cost al îmbunătățirilor de închiriere, 35.000 de dolari, în primul an, deoarece veniturile legate de aceste îmbunătățiri vor fi generate în următorii câțiva ani.
  • Cu amortizare, o parte din costul îmbunătățirilor de închiriere se deplasează din bilanțul chiriașului la contul de profit și pierdere a chiriașului, astfel încât acesta să poată fi compensat cu veniturile obținute din utilizarea acestor elemente.
  • Metoda 3 din 4:
    Contabilitate pentru indemnizațiile de îmbunătățire a chiriașilor
    1. Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirile chiriașului Pasul 11
    1. Înțelegeți cine reprezintă indemnizațiile de îmbunătățire a chiriașilor.Alocația de îmbunătățire a chiriașilor este suma de bani pe care proprietarul este de acord să contribuie la îmbunătățirea atenției.Modul în care alocația este înregistrată în situațiile financiare depinde de natura acordului dintre proprietar și chiriaș.Proprietarul poate fi de acord să ramburseze chiriașul pentru cheltuieli.În mod alternativ, chiriașul ar putea primi chiria gratuită sau redusă pentru mai multe luni.
  • Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 12
    2. Înregistrați perioadele de închiriere gratuite sau reduse.Atât chiriașul cât și proprietarul sunt obligați să recunoască chiria pe o bază liniară pe termenul contractului de leasing.Aceasta înseamnă că suma totală a chiriei pe întreg termenul de închiriere ar trebui împărțită la numărul de luni în leasing, astfel încât aceeași cantitate de chirie să fie înregistrată în fiecare lună, chiar și în zilele de închiriere gratuite sau reduse.
  • De exemplu, să presupunem că contractul de închiriere pentru salonul de păr a declarat că chiria lunară ar fi de 2.000 de dolari pentru un termen de 60 de luni și că proprietarul a fost de acord să contribuie cu 10.000 de dolari la îmbunătățirile de închiriere sub formă de chirie gratuită timp de cinci luni.
  • În acest exemplu, salonul de păr plătește 2.000 de dolari pe lună timp de 55 de luni sau $ 110.000 total (2.000 x 55 $ = 110.000 $).
  • Termenul de leasing este de 60 de luni, astfel încât chiria lunară care trebuie înregistrată ca o cheltuială pentru chiriaș și ca venit pentru proprietarul trebuie să fie de 1.833 $.33 (110.000 $ / 60 = 1.833 $.33).
  • Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 13
    3. Rambursarea înregistrărilor pentru îmbunătățirile de închiriere ale chiriașului. Dacă proprietarul rambursează chiriașul pentru îmbunătățiri de închiriere, acest lucru este considerat un stimulent de închiriere. Atât chiriașul cât și proprietarul trebuie să înregistreze întreaga sumă a stimulentelor pe bilanțurile lor. Apoi, stimularea este înregistrată ca o chirie amânată asupra vieții contractului de închiriere.
  • Proprietarul înregistrează valoarea brută a stimulentului ca un bun al bilanțului.Apoi, activul este cheltuit pe termenul de închiriere ca o reducere a veniturilor de închiriere.
  • Chiriașul înregistrează valoarea brută a stimulentei ca o răspundere în bilanț.Apoi, răspunderea este înregistrată ca o reducere a cheltuielilor de închiriere pe durata contractului de leasing.
  • Să presupunem că, în exemplul de mai sus, proprietarul a dat chiriașului de 10.000 de dolari pentru a utiliza pentru îmbunătățiri de închiriere.Proprietarul va înregistra 10.000 de dolari ca un bun al bilanțului.În cazul în care contractul de închiriere a fost de 60 de luni, atunci reducerea lunară a veniturilor de închiriere care urmează să fie înregistrată în contul de profit și pierdere ar fi de $ 166.67 (10.000 $ / 60 = $ 166.67).
  • În același exemplu, chiriașul va înregistra o răspundere de 10.000 de dolari în cadrul activelor fixe din propriul bilanț. Acest lucru ar fi compensat de un $ 166.67 Reducerea cheltuielilor de închiriere în fiecare lună pe termenul contractului de leasing.
  • Metoda 4 din 4:
    Contabilitate pentru îmbunătățirile chiriașilor
    1. Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 14
    1. Înțelegeți cine reprezintă îmbunătățirea chiriașilor. Deoarece proprietarul plătește pentru îmbunătățirile chiriașilor, toate cheltuielile pentru aceste îmbunătățiri sunt înregistrate de proprietarul proprietarului. Îmbunătățirile chiriașilor sunt tratate ca cheltuieli obișnuite de capital asupra situațiilor financiare ale proprietarului.
    • Valoarea totală a cheltuielilor este înregistrată ca un activ asupra bilanțului proprietarului. Apoi, în fiecare lună, cheltuielile de depreciere sunt înregistrate în declarațiile de venit ale proprietarului.
  • Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 15
    2. Calculați valoarea amortizabilă a îmbunătățirilor. Pentru a înregistra cu exactitate cheltuielile de capital, cunoașteți costul total al îmbunătățirilor chiriașilor. De asemenea, trebuie să cunoașteți durata de viață utilă a îmbunătățirilor.În cele din urmă, cunoașteți valoarea de salvare a oricărei active.
  • Scădea valoarea de salvare din cheltuielile totale.Aceasta este suma care va fi amortizată în fiecare lună pe conturile proprietarului.
  • De exemplu, să presupunem că proprietarul a plătit 35.000 de dolari pentru îmbunătățirea capitalului. Viața utilă este de 7 ani (sau 84 de luni). Valoarea salvării este de 1.400 USD. Deci, suma amortizabilă este de 33.600 de dolari (35.000 $ - $ 1.400 = 33.600 $).
  • Imagine intitulată Contul pentru îmbunătățirea chiriașului Pasul 16
    3. Calculați deprecierea lunară. Împărțiți suma amortizată cu numărul de luni în durata de viață utilă a activelor. În fiecare lună, puneți o intrare de jurnal pentru deprecierea lunară.Înregistrați un debit la cheltuielile de amortizare privind declarația de profit și pierdere a proprietarului. Înregistrați un credit pentru deprecierea acumulată asupra bilanțului proprietarului.
  • De exemplu, dacă suma amortizabilă este de 33.600 $, iar durata de viață utilă este de 84 de luni, apoi calculați deprecierea cu ecuația 33.600 / 84 $ = 400 $. Aceasta este suma deprecierii care trebuie înregistrată în fiecare lună.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar