Cum să evitați înșelătorii pe craigslist

Craigslist este cunoscut la nivel mondial pentru anunțurile sale pentru aproape orice - de la jucării la mobilier. Cu câteva clicuri simple și o adresă de e-mail, oricine poate posta articolele dorite și "de vânzare". Cu toate acestea, toată lumea trebuie să fie conștientă și să distingă posturile valabile și înșelătoare din Craigslist.

Pași

Partea 1 din 2:
Observarea vânzărilor suspecte
  1. Imagine intitulată Evitați escrocile pe Craigslist Pasul 1
1. Prioritizați posturile cu imagini peste postările numai pentru text. Dacă sunteți interesat de o postare non-imagine sau doriți mai multe detalii, contactați posterul, dar nu faceți nicio ofertă până când sunteți pe deplin mulțumiți. Dacă nu se întorc la tine, căutați altceva.
  • Imagine intitulată Evitați escrocile pe Craigslist Pasul 2
    2. Verificați dacă vânzătorul a descărcat imaginile de pe Internet. Escrocii vor descărca adesea imagini de pe Internet pentru a le utiliza în anunțurile lor. Puteți utiliza imagini.Google.com pentru a căuta acest lucru. Copiați link-ul către imaginea din Adăugare (faceți clic dreapta). Mergeți la imagini.Google.COM și căutați adresa URL a imaginii. Verificați ce site-uri sunt returnate și dacă vânzătorul a luat imaginea în sine. Dacă imaginea este originală, atunci nu ar trebui să apară pe nici un alt site web, dar dacă vedeți anunțuri care încearcă să vândă același obiect în Rusia, Nigeria etc., atunci anunțul este probabil fals.
  • Imagine intitulată Evitați escrocile pe Craigslist Pasul 3
    3. Au unele cunoștințe despre prețul obișnuit al elementului. Acest lucru este mai frecvent pentru închirierea unui apartament sau cumpărarea unei mașini peste Craigslist. Dacă nu sunteți sigur, răsfoiți anunțurile de ziare, alte postări Craigslist, utilizați Book Blue Kelley pentru vehicule sau adresați-vă prietenilor pentru o gamă rezonabilă de preț pentru acel articol specific.
  • Partea 2 din 2:
    Făcând plăți în siguranță
    1. Imagine intitulată Evitați escrocile pe Craigslist Pasul 4
    1. Căutați și răsfoiți în regiunea dvs. Acest lucru vă va oferi și vânzătorului posibilitatea de a se întâlni în persoană.
  • Imagine intitulată Evitați escrocile pe Craigslist Pasul 5
    2. Încercați să schimbați în persoană în loc de bani prin poștă. Spre deosebire de E-Bay, Craigslist nu este responsabil pentru neajunsurile de tranzacții. Aceasta înseamnă că, dacă trimiteți bani unei persoane, nu puteți să o raportați la Craigslist dacă nu primiți elementul pe care îl plătiți. Orice referire la Craigslist care spune "protecția Consumatorului" sau "Vânzător certificat" este falsă.
  • Imagine intitulată Evitați escrocile pe Craigslist Pasul 6
    3. Insistă asupra numerarului. Verificările false și comenzile de bani sunt comune, iar băncile vă vor ține - nu vânzătorul - responsabil. Niciodată nu s-au sorbit banii nimănui în nici un caz. Majoritatea plăților efectuate de transferul de fire sunt frauduloase.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu trimiteți bani prin Western Union. Multe înșelătorii din țară vă vor cere banii în acest fel.
  • Dacă este prea bun pentru a fi adevărat, atunci probabil că este.
  • Nu luați primul element interesant ca prioritate - jot-l în jos și navigați în jur.
  • Informații precum numerele cardurilor de credit, numerele de cont bancar, numerele de securitate socială și alte numere similare nu ar trebui să fie oferite decât dacă sunteți pozitivi care vor primi informațiile și că este transmis pe un server securizat. Acest lucru este important deoarece aceste informații pot fi utilizate pentru furtul de identitate sau în alte scopuri frauduloase.
  • Dacă aveți cumpărători, contactați-vă printr-un serviciu ca ListhD, e-mailul lor va conține adresa IP a cumpărătorului.Acest lucru vă permite să căutați locația lor pentru a vă asigura că sunt în apropiere.
  • Dacă nu găsiți nimic în gustul dvs., așteptați până în ziua următoare sau utilizați o altă sursă.
  • Multe anunțuri frauduloase pe Craigslist sunt pur și simplu copiate și lipite din altă parte (eBay). Prin copierea unei părți a anunțului și căutarea prin Google puteți verifica rapid pentru a vedea dacă postul este unul dintre ele.
  • Avertizări

    Când închiriați un apartament sau un locuință, fiți conștienți de faptul că este ilegal pentru un proprietar de a impune ceva deasupra chiriei de prima lună pentru depozitul de securitate. Deci, dacă un apartament merge la 1.500 de dolari, iar chiria de prima lună este mai mare decât asta - este o înșelătorie.
  • Nu trimiteți bani din zonă pentru un depozit de securitate sau în chirie prima lună. Întâlni în persoană.
  • Uneori vor apărea situații în cazul în care depozitul de securitate necesar este de 1.5 sau de 2 ori închirierea lunară.Cel mai frecvent motiv pentru care se întâmplă acest lucru se datorează chiriașilor cu rapoarte de credit proaste sau istoric de închiriere. Un alt motiv poate fi depozit de daune animalelor de companie.O treime poate fi chiria lunii pumnului "Rezolualizat" pentru a atrage ocuparea timpurie a unei unități noi sau reabării.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar