Cum să determinați costul de închiriere al unei proprietăți

Setarea chiriei corecte pentru investiția dvs. implică mai mult decât încercarea pur și simplu de a face un profit.Chiriașii au atât de multe alegeri atunci când vine vorba de proprietăți de închiriere, așa că trebuie să-ți faci afară.Aceasta înseamnă stabilirea prețului de închiriere potrivit care atrage chiriași de înaltă calitate și reflectă atributele pozitive ale proprietății dvs.Cu puțină cercetare, matematică și know-how piață, puteți determina prețul de închiriere adecvat pentru proprietatea dvs. de investiții.

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind valoarea casei dvs
  1. Imaginea intitulată Determinați costul de închiriere al unei proprietăți Pasul 1
1. Calcula 1.1% din valoarea proprietății dvs.Acest lucru va duce la suma lunară pe care ar trebui să o percepeți chiriași.Investitorii profesioniști folosesc acest procent ca regulă de bază pentru determinarea prețului de închiriere al unei unități.
  • De exemplu, dacă închirieți un apartament în casa dvs. și casa dvs. este în valoare de 90.000 de dolari, utilizați ecuația 90.000 $ x .011 = $ 990.Aceasta ar fi suma lunară pe care ați putut să o percepeți chiriași pentru unitate.
  • Imaginea intitulată determină costul de închiriere al unei proprietăți Pasul 2
    2. Înțelegeți limitările utilizării acestui calcul.Deși ar putea fi un loc bun pentru a începe, acest calcul plat nu reușește să țină cont de alți factori care să adauge sau să diminueze valoarea de închiriere a unei proprietăți.De asemenea, în cazul în care casa se află într-un cartier cu venituri ridicate, calculul procentual ar putea duce la un preț de închiriere prea mare.
  • Alte considerente, cum ar fi locația, facilitățile din apropiere, caracteristicile de design și aspectul, afectează și cât de multă chirie puteți încărca.
  • Încercați același calcul folosind o gamă între 1.0% la 1.3%, bazate pe ratele de închiriere și disponibilitatea proprietăților similare de închiriere în zonă.
  • 3. Luați în considerare piața. Dacă proprietatea este situată pe o piață fierbinte, cu o concurență acerbă din alte proprietăți de închiriere, această formulă poate face chiria prea mare pentru a concura cu alte proprietăți. În acest caz, ar trebui să cercetați piața actuală prin compararea unității la alte proprietăți comparabile de închiriere pentru a găsi costul ideal.
  • Metoda 2 din 4:
    Cercetarea unităților comparabile
    1. Imaginea intitulată Determinați costul de închiriere al unei proprietăți Pasul 3
    1. Prețurile de închiriere de cercetare pentru unități similare cu dvs.Aflați cât de mult se încarcă alții pentru unități comparabile.Uită-te pe site-uri ca Craigslist, Zillow și Trulia.Conduceți în jurul cartierului pentru a găsi proprietăți de închiriere care nu sunt listate pe aceste site-uri.
    • Căutați unități care se potrivesc cu dvs. în imagini pătrate, număr de dormitoare și băi, vârstă, facilități și locație.
    • Faceți o listă de proprietăți care sunt similare cu ale dvs. și scrieți cât de mult se încarcă proprietarii și rata de ocupare. Evaluați dacă puteți întreba aceeași chirie, mai mult sau mai puțin decât aceste proprietăți bazate pe locația, facilitățile și dimensiunea dvs.
    • Rețineți că prețul de închiriere publicitar al unei proprietăți ar putea fi prea mare.Dacă, de exemplu, veți găsi o proprietate similară cu a ta care a fost vacantă pentru o lungă perioadă de timp, prețul de închiriere proprietarii se întreabă ar putea fi prea mare.Luați acest lucru în considerare la stabilirea prețului de închiriere pentru unitatea dvs.
  • Imaginea intitulată Determinați costul de închiriere al unei proprietăți Pasul 4
    2. Contactați managerii de proprietate pentru a determina un preț de închiriere.Dacă intenționați să angajați o companie de administrare a proprietății pentru a vă supraveghea proprietatea, ar trebui să aibă o idee bună despre ce chiria pe care o puteți încărca. În caz contrar, puteți contacta managerii locali de proprietate și le puteți întreba despre prețurile de închiriere în zona dvs. pentru a obține un sentiment de ceea ce ar trebui să plătiți.
  • Setarea chiriei corecte face parte din responsabilitățile managerului de proprietăți.Managerii de proprietate înțeleg piața locală și cunosc valorile de închiriere ale proprietăților comparabile în zonă.
  • Imaginea intitulată Determinați costul de închiriere al unei proprietăți Pasul 5
    3. Lucrați cu un agent.Agenți de închiriere, manageri de proprietăți și unii agenți imobiliari care se ocupă de închirieri au o înțelegere dornică a pieței locale de închiriere.Ele sunt familiarizate cu toate celelalte proprietăți de închiriere din zonă.Acest lucru le face calificați să evalueze pozitivele și negativele proprietății dvs. de închiriere și să stabilească prețul de închiriere adecvat.Din moment ce fac spectacole, știu, de asemenea, ce chiriași doresc și nu-i plac.Un agent va ști ce chiriași vor fi dispuși să plătească pentru locația, dimensiunea și facilitățile proprietății dvs.
  • Majoritatea agenților imobiliari nu se ocupă de închirieri, deși unele ar putea. Din acest motiv, ați putea dori să contactați o companie de administrare a proprietății sau agent de închiriere în zona dvs., deoarece acestea tind să se specializeze în unitățile de închiriere exclusiv.
  • Imaginea intitulată Determinați costul de închiriere al unei proprietăți Pasul 6
    4. Calculați prețul de închiriere pe picior pătrat. Dacă nu găsiți alte unități de închiriere similare în zona dvs., determinați prețul de închiriere pe un picior pătrat de unitate similar în alte moduri.Aplicați prețul de închiriere pe picior pătrat la unitatea dvs. pentru a seta prețul de închiriere.
  • Pentru a calcula prețul de închiriere pe picior pătrat, împărțiți prețul de închiriere prin imaginea totală a unității.
  • De exemplu, să presupunem că aveți un unitate de 3,500 de metri pătrați, disponibilă.Un unitate de 1000 de metri pătrați din apropiere, este închiriat pentru 1.250 USD pe lună.Calculați prețul de închiriere pe pătrat pătrat al unității din apropiere cu ecuația $ 1.250 / 1.000 de metri pătrați = $ 1.25 pe picior pătrat.
  • Aplicați prețul de închiriere pe picior pătrat pentru a seta prețul de închiriere pentru unitatea dvs.Multiplicați 1.500 de metri pătrați x $ 1.25 = $ 1.875.Pe baza prețului de închiriere pe picior pătrat, puteți cere 1.875 $ pentru unitatea dvs.
  • Rețineți că proprietățile mai mici închiriate în general pentru mai multe pe jos decât proprietățile mai mari.
  • Metoda 3 din 4:
    Înțelegerea factorilor care influențează valoarea de închiriere
    1. Imaginea intitulată Determinați costul de închiriere al unei proprietăți Pasul 7
    1. Luați în considerare locația.Locația este factorul cheie care comandă mai multă chirie.Oamenii sunt în general dispuși să facă fără anumite facilități dacă proprietatea se află într-o locație convenabilă și populară.
    • Dacă proprietatea este aproape de școli, poate fi mai valoroasă pentru familiile cu copii.
    • Elevii pot fi dispuși să plătească mai mult pentru unitățile de închiriere la câțiva pași de colegiile locale.
    • Chiriașii au tendința de a fi dispuși să plătească mai mult pentru unitățile din apropierea transportului public.
  • Imaginea intitulată Determinați costul de închiriere al unei proprietăți Pasul 8
    2. Luați în considerare facilitățile disponibile.Chiriașii sunt dispuși să plătească mai mult pentru anumite facilități și confort.De exemplu, proprietățile de închiriere merg pentru o chirie mai mare în evoluțiile planificate cu facilități atractive.Caracteristicile dorite pot face o comandă de proprietate o chirie mai mare decât o proprietate comparabilă fără ei.
  • Piscinele și terenurile de tenis fac unități de închiriere mai atractive și pot crește valoarea lor de închiriere.De fapt, orice spațiu în aer liber, cum ar fi un balcon sau un pachet, face o unitate mai atractivă pentru chiriași.
  • Chiriașii sunt, de asemenea, dispuși să plătească pentru o parcare disponibilă disponibilă sau acoperită, în special în zonele urbane.Chiriași preferă parcare off-stradă, dar în apropiere de parcare pe stradă poate face apel și la chiriași.
  • Chiriași doresc facilități convenabile de spălătorie.Dacă facilitățile de spălare se află în clădire sau, de preferință, în unitate, chiriașii vor fi dispuși să plătească mai mult.
  • Imaginea intitulată Determinarea costului de închiriere al unei proprietăți Pasul 9
    3. Luați în considerare dorința unității dvs.Dimensiunea și aspectul unității afectează valoarea de închiriere.De asemenea, chiriașii de calitate sunt dispuși să plătească un dolar de top pentru elementele de design contemporane.În plus, finisaje și aparate high-end comandă chirii mai mari.
  • Imaginea pătrată afectează valoarea de închiriere.Dacă un chiriaș vede un apartament cu un dormitor de 700 de picioare și un apartament cu 1,000 de metri pătrați, va fi probabil mai atras de cel mai mare și va fi dispus să plătească mai mult.
  • Nivelul podelei este important pentru chiriași.Puteți încărca mai multe pentru unitățile de pe podele mai mari decât pentru unitățile la nivel înalt, mai ales dacă există un lift.Cu toate acestea, în cazul în care proprietatea este o plimbare, este posibil să fie nevoie să încărcați mai puțină chirie pentru podelele superioare, deoarece chiriașii vor fi mai puțin dispuși să urce pe scări.
  • O mașină de spălat și un uscător în unitate se apelează la majoritatea chiriașilor.Chiriașii vor fi dispuși să plătească pentru confortul și confidențialitatea de a avea propria lor mașină de spălat și uscător pe care nu trebuie să le împărtășească cu vecinii lor.Dacă nu doriți să achiziționați o mașină de spălat și un uscător, gândiți-vă cel puțin la instalarea cablurilor de uscător de spălare, astfel încât chiriașii să-și aducă propriile aparate.
  • Majoritatea chiriașilor așteaptă ca aerul condiționat, în special în zonele cu condiții meteorologice fierbinți și umede.Chiriașii vor fi dispuși să plătească mai mult pentru aer condiționat central decât o proprietate cu unități de ferestre.
  • Oferiți internet wireless gratuit.Chiriașii se așteaptă la confortul internetului wireless, iar chiriașii de calitate vor fi atrași de proprietăți care oferă acest serviciu.
  • Amenajarea unității afectează valoarea de închiriere.Chiriași iubesc un plan deschis de podea.O unitate cu un plan de pardoseală deschisă arată mai mare și va comanda o chirie mai mare decât una fără ea.
  • Chiriașii sunt dispuși să plătească pentru podele din lemn de esență tare.Dacă vă puteți lăuda că proprietatea dvs. are podele din lemn de esență tare, veți fi în fața competiției.
  • Chiriașii au nevoie de o mulțime de spațiu de depozitare.Ei vor fi dispuși să plătească o chirie mai mare pentru o proprietate cu dulapuri suplimentare, în special dulapuri de mers pe jos.
  • Imaginea intitulată Determinați costul de închiriere al unei proprietăți Pasul 10
    4. Ajustați prețurile de închiriere bazate pe piață.De exemplu, atunci când economia este rea, cererea de proprietăți de închiriere crește deoarece oamenii nu doresc să cumpere case.Aceasta înseamnă că puteți percepe mai mult pentru proprietățile dvs. de închiriere.Dimpotrivă, atunci când cererea de proprietăți de închiriere scade, trebuie să percepe mai puțin pentru a continua să atragă chiriași.
  • De asemenea, dacă închiriați sezonier, prețul de închiriere pe care îl puteți încărca va crește în timpul sezonului de vârf.Va scădea în timpul sezonului.
  • Gândiți-vă la tipul de leasing pe care îl puteți oferi (lună la lună, o dată de încheiere fixă, un număr fix de luni, opțiunea de a cumpăra etc.) și ce tip de impact ar putea avea pe cine este dispus să închirieze.
  • Puteți percepe mai mult pentru contractele de leasing pe termen scurt decât contractele de leasing pe termen lung. De exemplu, puteți percepe 1000 de dolari pe lună sau 900 de dolari pe lună dacă chiriașul semnează un contract de închiriere timp de un an. În general, este acceptabil să se schimbe contractul de închiriere pe termenii contractului, atâta timp cât toți solicitanții sunt citați aceiași termeni și prețuri.
  • Există o limită a cât de mult puteți încărca pentru un depozit. Dacă depozitul dvs. este prea mare, este posibil să aveți probleme cu atragerea chiriașilor.
  • La determinarea depunerii, luați în considerare factorul de risc al solicitantului. Factorii care trebuie luați în considerare includ scorul de credit, istoria fostului de închiriere, veniturile și orice istoric penal. De exemplu, un solicitant cu un bun scor de credit ar trebui să primească un depozit mai mic decât unul cu un scor de credit slab.
  • Metoda 4 din 4:
    Decizia de a ridica chiria
    1. Imaginea intitulată Determinați costul de închiriere al unei proprietăți Pasul 11
    1. Decideți dacă ar trebui să ridicați chiria pentru unitățile ocupate.Ridicarea chiriei pentru unitățile ocupate necesită considerații similare ca setarea chiriei pentru unitățile vacante.Luați în considerare piața actuală de închiriere din zona dvs.De asemenea, gândiți-vă dacă doriți sau nu să riscați să pierdeți chiriași valoroși.
    • Comparați ratele de închiriere cu altele pentru proprietăți similare în zonă.Dacă chiria dvs. este mai mică decât altele, judecați dacă oferiți suficiente facilități pentru a justifica creșterea chiriei.Decideți dacă doriți să ridicați chirie peste bord sau doar pentru anumite unități.
    • Gândiți-vă la chiriașii voștri pe termen lung și valoroși.Este greu să puneți un preț pe chiriașii de încredere care vă tratează proprietatea ca a lor.Decideți dacă ați fi dispuși să pierdeți acei chiriași dacă nu doresc să plătească chiria sporită și, dacă da, dacă doriți să excludeți oricare dintre ele dintr-o creștere de închiriere.
    • Dacă aveți mai multe unități, este posibil să doriți să măriți chiria numai pe anumite unități la un moment dat. Răsturnați chiria crește în timp, astfel încât să nu riscați să pierdeți toți chiriașii dvs. în același timp.
  • 2. Verificați legile statului. În SUA, statele au legi privind modul în care creșterea creșterilor trebuie să fie determinate și comunicate chiriașului. Aceste legi pot afirma câte o notificare de zile este necesară înainte de a putea crește chiria. De asemenea, trebuie să fiți conștienți dacă este instituită controlul chirii în zona dvs. Ar trebui să citiți actul chiriașului proprietarului pentru statul dvs.
  • Leasingul comercial au adesea reglementări diferite decât cele rezidențiale.
  • Dacă nu sunteți sigur în legătură cu legile din statul dvs., verificați cu un avocat, de preferință unul care este specializat în domeniul imobiliar sau în legea chiriașului proprietarului.
  • Imaginea intitulată Determinați costul de închiriere al unei proprietăți Pasul 12
    3. Justificați motivele pentru ridicarea chiriei.Explicați chiriașilor raționamentul din spatele chiriei superioare.Dacă impozitele de proprietate superioare sau costurile de funcționare garantează creșterea, asigurați-vă că chiriașii înțeleg acest lucru.Să le conștientizeze orice valoare adăugată pe care o pot aștepta din cauza creșterii.De exemplu, poate că angajați un serviciu mai bun de janitorie.Sau, poate planificați unele îmbunătățiri de capital.
  • Imaginea intitulată determină costul de închiriere al unei proprietăți Pasul 13
    4. Comunicați cu chiriașii despre chirie.Construi un plan pentru creșterea chiriilor în contractele dvs. de leasing, astfel încât chiriașii știu când să le aștepte.Oferă chiriașilor notificarea scrisă a creșterii planificate a chiriei.Să respecte liniile directoare de notificare specificate în leasing, astfel încât chiriașii beneficiază de o notificare suficientă în avans.Utilizați limba clară și concisă și fiți profesioniști prin trimiterea unei scrisori tipărite pe antetul companiei.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar