Cum de a alege covorul pentru un dormitor

Indiferent dacă remediați întreaga cameră sau faceți doar câteva modificări, un nou covor poate da cu adevărat dormitorul dvs. un aspect proaspăt. Covorul drept este, de asemenea, important pentru confort, astfel încât să puteți merge pe o suprafață moale și caldă în dimineața. De când există atât de multă călărie pe ea, ați putea simți o presiune pentru a alege covoarele perfecte pentru dormitorul dvs. În general, obținerea covorului drept depinde de dvs. și de gusturile dvs., deci nu există un răspuns corect. Cu toate acestea, puteți urmări unii pași simpli pentru a găsi covorul care se potrivește perfect nevoilor dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Decizia pe o culoare
  1. Imagine intitulată Alegeți covorul pentru un dormitor Pasul 1
1. Alegeți o culoare mai deschisă pentru a face ca camera să fie spațioasă. Culorile mai ușoare sunt foarte populare pentru deschiderea unei camere în sus și făcându-l să pară mai mare. Bej, bronz sau culori similare sunt alegeri minunate. Dacă doriți să oferiți dormitorului un aspect mai spațios, atunci o culoare mai deschisă este cel mai bun pariu.
  • Culorile mai ușoare sunt mai vulnerabile la petele, ceea ce nu este de obicei o afacere mare într-un dormitor, deoarece nu există atât de mult trafic de picior. Dacă dormitorul dvs. obține o mulțime de trafic, atunci ați putea dori o culoare mai închisă sau un covor din material rezistent la pată.
  • Culorile de covoare mai ușoare sunt un pic de aspect mai vechi, deci ar putea să nu fie cea mai bună alegere dacă doriți ca camera dvs. să aibă cele mai actuale tendințe.
  • Imagine intitulată Alegeți covor pentru un dormitor Pasul 2
    2. Încercați culori mai întunecate pentru un aspect mai modern. Dacă doriți să țineți pasul cu cele mai recente tendințe, atunci o culoare mai închisă este o alegere mai bună. Ca bonus adăugat, nuanțele mai întunecate tind să facă camera dvs. să arate prea mult mai confortabilă. Încercați o culoare gri sau de cărbune dacă acesta este ceea ce mergeți.
  • Culorile mai întunecate ascund, de asemenea, petele mult mai bine, deci sunt bune pentru dormitoare care ar putea obține mai mult trafic decât în ​​mod normal.
  • Imagine intitulată Alegeți covor pentru un dormitor pas 3
    3. Alegeți un covor care completează culorile din restul camerei. Aveți tone de opțiuni pentru culoarea covorului dvs., astfel încât cea mai bună modalitate de a începe este să privim culorile care sunt deja în dormitorul dvs. Luați în considerare culorile și textul pe foile, draperii, vopselei și orice alt mobilier din dormitorul dvs. Alegeți o culoare covoare care completează toate aceste culori și nu se ciocnesc cu nimic.
  • În general, covorul nu ar trebui să fie principalul obiectiv al dormitorului tău. Culoarea ar trebui să sprijine numai celelalte părți ale camerei fără a depăși nimic.
  • Dacă redirecționați complet o cameră, atunci planificați toate culorile pe care le veți folosi pentru vopsea, foi, draperii și alte mobilier. În acest fel, puteți potrivi covorul la viziunea dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea unui material și a unui stil
    1. Imagine intitulată Alegeți covor pentru un dormitor Pasul 4
    1. Obțineți lână pentru o opțiune confortabilă, dar scumpă. Dacă doriți lux și confort, atunci un covor de lână este alegerea ideală. Este moale și confortabil, care este minunat pentru un dormitor. Singurul dezavantaj este că este scump, deci s-ar putea să nu se încadreze în bugetul dvs. Cântărește aceste avantaje și dezavantaje dacă luați în considerare lână.
    • Lână covoare variază în preț de la $ 5- $ 25 pe picior pătrat.
    • Ca un bonus suplimentar, lâna este foarte durabilă și, de asemenea, pete și rezistentă la flacără. Este un mare material general dacă se potrivește în bugetul dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți covor pentru un dormitor Pasul 5
    2. Încercați nailon sau poliester pentru o alegere durabilă și la prețuri accesibile. Nylon și poliester sunt cele mai frecvente materiale sintetice pentru covoare. Nu sunt la fel de moi sau confortabile ca lână, dar sunt durabile și mult mai ieftine. Dacă operați un buget, atunci acestea vor funcționa bine pentru dormitorul dvs.
  • Atât covoarele de nylon cât și de poliester costă aproximativ 1-5 dolari pe picior pătrat, dar prețul poate varia în funcție de locul în care obțineți covorul de la.
  • Aceste materiale sunt, de asemenea, bune pentru acoperirea unei zone mari, deoarece acestea sunt mai ieftine.
  • Poliester și nailon nu rezistă pe pete, precum și lână, dar sunt ușor de curățat.
  • Există, de asemenea, mochetă acrilică, care este din punct de vedere tehnic un tip de poliester, dar uneori este numit "lână făcută" Pentru că este similar cu acel material. Dacă vă place foarte mult aspectul și simțul lânii, acesta ar putea fi un înlocuitor bun.
  • Imagine intitulată Alegeți covor pentru un dormitor Pasul 6
    3. Alegeți un covor de pluș pentru o mai mare decorare în dormitorul dvs. Colile se referă la structura fibrelor de covoare. Diferite forme și butași produc sentimente și durabilitate diferită. Plarea de pluș este decorativă și moale. Din moment ce se va simți moale sub picioarele tale, ar putea fi o alegere perfectă pentru dormitorul tău.
  • Plush este un tip de grămadă tăiată. Alte piloți tăiate nu sunt populare pentru dormitoare, deoarece nu sunt la fel de confortabile și se potrivesc mai bine în zonele cu trafic mare.
  • Țineți cont de faptul că nuanțele de covoare de pluș, ceea ce înseamnă că fibrele se mișcă atunci când faceți sau vidați peste ele și faceți o culoare diferită. Acest lucru este, de obicei, bine pentru un dormitor, deoarece nu primesc prea mult trafic, dar dacă anticipați o mulțime de trafic picior în dormitorul tău, atunci s-ar putea să vrei să renunți la pluș.
  • Imagine intitulată Alegeți covor pentru un dormitor Pasul 7
    4. Alegeți un stil de buclă pentru confort moale și mai puțin umbrire. Dacă dormitorul dvs. va obține o mulțime de trafic picior, atunci o grămadă de buclă ar putea funcționa mai bine. Acest lucru nu umbrește la fel de mult și poate face mai mult stres. Există câteva stiluri diferite de buclă pe care le puteți alege.
  • O grămadă de buclă standard are bucle care sunt la aceeași înălțime, așa că vor arăta uniforme și chiar. Aceasta este o alegere bună pentru dormitoarele cu trafic mai mare.
  • O buclă cu mai multe niveluri, numită și o buclă modelată, folosește bucle de înălțimi diferite. Acest lucru este mai decorativ și mai bun pentru dormitoarele cu trafic redus.
  • Imagine intitulată Alegeți covor pentru un dormitor Pasul 8
    5. Apăsați covorul pentru a vedea cât de bine se întoarce înapoi. În general, un covor mai rezistent este mai confortabil sub picioarele tale, deci ar putea fi o completare perfectă în dormitorul tău. Indiferent de tipul pe care îl alegeți, puteți verifica rezistența sa cu ușurință. Pur și simplu apăsați degetul mare în covor. Cu cât este mai rapid covorul înapoi, cu atât este mai rezistentă. Alegeți un covor mai rezistent pentru mai mult confort.
  • Resiliența înseamnă, de asemenea, că covorul dvs. este mai durabil, deci este bine să utilizați covoare rezistente și în zone cu trafic ridicat.
  • Metoda 3 din 3:
    Imaginând costul, mărimea și întreținerea
    1. Imagine intitulată Alegeți covor pentru un dormitor Pasul 9
    1. Măsurați zona dormitorului, astfel încât știți cât de mult să cumpărați. Este întotdeauna bine să știți cât de mult covor aveți nevoie chiar de la început. Acest lucru accelerează procesul și, de asemenea, este mult mai ușor de estimat costurile. Măsurați lungimea și lățimea camerei și multiplicați acele numere împreună pentru a obține suprafața totală a camerei dvs.
    • Dacă camera dvs. este de 10 ft (3.0 m) cu 8 ft (2.4 m), atunci suprafața totală este de 80 mp (7.4 m). Aceasta înseamnă că aveți nevoie de 80 mp (7.4 m) de covoare pentru a acoperi camera.
  • Imagine intitulată Alegeți covor pentru dormitor Pasul 10
    2. Stabiliți un buget și rămâneți cu el. Ca și în cazul oricărei locuri de muncă de reparații la domiciliu, instalarea unui nou covoare poate obține rapid costisitor. Cel mai bine este să stabiliți un buget înainte de cumpărături, astfel încât costurile dvs. să nu iasă din control. Păstrați-vă bugetul în minte în timp ce faceți cumpărături, astfel încât să nu depășiți.
  • Folosind un 80 mp (7.4 m) cameră, aceasta înseamnă că aveți nevoie de 80 mp (7.4 m) de covor. Costurile depind de materialul pe care îl utilizați. Dacă utilizați lână la 20 de dolari pe picior pătrat, covorul va costa 1.600 $. Dacă mergeți la un covor mai ieftin de nylon la 5 dolari pe picior pătrat, va costa 400 de dolari.
  • Nu adăugați doar prețul pentru covorul însuși. De asemenea, nu uitați să includeți și orice taxe de livrare sau de instalare. Acest lucru poate adăuga încă câteva sute de dolari pe partea de sus a costului covorului.
  • Dacă ați stabilit un buget scăzut, rețineți că este posibil să vă ajustați când începeți să faceți cumpărături. S-ar putea să vă dați seama că bugetul dvs. a fost prea mic pentru a obține ceea ce doriți.
  • Imagine intitulată Alegeți covor pentru un dormitor Pasul 11
    3. Utilizați mostre pentru a verifica dacă diferite covoare se potrivesc cu dormitorul dvs. Desigur, există doar atât de mult pe care le puteți face prin ghiciind, deci cel mai bun mod de a ști dacă aveți culoarea de covoare potrivită este verificând modul în care arată în camera dvs. Magazinele de covoare sau hardware vă oferă, de obicei, câteva piese de covoare de probă, deci alegeți câteva în culorile pe care le luați în considerare. Puneți-le în pete diferite în jurul camerei și vedeți cum se potrivesc. Dacă vă place ceea ce vedeți, atunci știți că ați găsit culoarea voastră.
  • De asemenea, încercați să mergeți pe mostre pentru a vedea cum se simt și ce se întâmplă atunci când firul este împins în jos. Acest lucru ar putea afecta și decizia dvs.
  • Covoarele pot arăta, de asemenea, diferit în diferite momente ale zilei din cauza unghiului soarelui. Verificați înapoi la câteva ori pe tot parcursul zilei pentru a vedea cum arată eșantionul în lumină diferită.
  • Imagine intitulată Alegeți covorul pentru un dormitor Pasul 12
    4. Investigați instrucțiunile de îngrijire pentru orice covor pe care îl alegeți. Toate covoarele vin cu unele cerințe de întreținere, așa că asigurați-vă că înțelegeți toate acestea înainte de a lua o decizie finală. În general, producătorii recomandă curățarea covorului la fiecare 12 până la 18 luni. S-ar putea să aveți de-o curățați mai des dacă aveți animale de companie. În plus, diferite materiale ar putea avea cerințe diferite. Uitați-vă la toate instrucțiunile de curățare și îngrijire pentru orice covor pe care îl gândiți, astfel încât să înțelegeți întreținerea implicată.
  • Dacă nu vă veți curăța covorul, căutați costurile normale pentru curățarea covoarelor în zona dvs. Acestea ar putea fi câteva sute de dolari, deci este o cheltuială semnificativă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă cineva din gospodăria ta are alergii sau astmme, planificați să aspirați covorul în mod regulat, astfel încât să poată respira mai ușor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar