Cum să decideți dacă doriți să închiriați un apartament

Există avantaje și dezavantaje distincte pentru închirierea unei case și pentru cumpărarea unuia. Dacă plătiți o ipotecă pentru a deține o locuință, aveți posibilitatea de a dezvolta capitaluri proprii și, în unele cazuri, să plătiți costuri mai mici pe termen lung decât ați închiriat pentru același timp. in orice caz, Închirierea este mai puțin costisitoare în unele locații și poate oferi mai multă flexibilitate și costuri imediate mai mici. În plus, există diferite considerații emoționale care să facă decizia de a închiria sau de a cumpăra. Prin colectarea de informații bune, calcularea costurilor și luarea în considerare a factorilor personali, veți putea decide care abordare este mai avantajoasă și / sau de dorit.

Pași

Partea 1 din 3:
Colectarea informațiilor
  1. Imaginea intitulată decide dacă doriți să închiriați un apartament pas 1
1. Luați în considerare costurile asociate cu închirierea și cumpărarea unei case: Costurile respective de închiriere a unei locuințe sau de cumpărare sunt o preocupare principală atunci când iau o decizie între cele două. Înainte de a putea începe să calculați și să compariți costurile globale ale fiecăruia, va trebui să obțineți informații despre costuri cum ar fi:
  • Chiria lunară țintă Sunteți plătit confortabil
  • Cât de mult îți poți permite să plătești pentru o casă
  • Plata în avans ați putea permite să faceți atunci când achiziționați o casă
  • Potențiale costuri ipotecare lunare
  • Beneficiile fiscale asociate cu închirierea și cumpărarea
  • Costurile de întreținere ale deținerii unei case față de cele de închiriere (dacă există)
  • Utilități Costuri în zona dvs. (căldură, electricitate, internet etc.)
  • Prețul tipic al asigurării chiriașului și proprietarului casei în zona dvs
  • Imaginea intitulată decide dacă doriți să închiriați un apartament Pasul 2
    2. Păstrați venitul și creditul în minte. Pentru a achiziționa o locuință cu termeni ipoteca favorabili (și, în multe cazuri, să achiziționați o casă de la all), trebuie să aveți venituri stabile, fiabile și un bun scor de credit și o istorie. Închirierea presupune angajamente pe termen scurt, astfel încât veniturile și cerințele de credit, dacă există, sunt, de obicei, mai indulnicite.
  • Dacă vă așteptați venitul dvs. pentru a crește, este posibil să doriți să așteptați până când acesta va achiziționa o casă. În acest fel, este posibil să puteți obține o afacere mai bună și / sau să vă permiteți o locuință care să corespundă mai bine cerințelor dvs. de dimensiune sau locație.
  • Dacă nu cunoașteți istoricul sau scorul dvs. de credit, Comisia Federală de Comerț (FTC) permite fiecărei persoane să fie un raport de credit gratuit pe an. Prin plata unei mici taxe suplimentare, puteți alege să vedeți și scorul dvs. de credit.
  • Imaginea intitulată decide dacă doriți să închiriați un apartament Pasul 3
    3. Decideți cât de mult vă puteți permite. Prețurile la domiciliu și costurile de chirie sunt determinate în majoritatea cazurilor de cererea de piață - suma pe care o plătiți de fapt depinde și de factori precum scorul dvs. de credit și de plata în avans pe care o faceți. Suma pe care vă puteți permite să plătiți pentru chirie sau o ipotecă depinde nu numai de venitul dvs., ci și pe un număr de alți factori, inclusiv facturile și cheltuielile.
  • Crearea unui A buget vă poate ajuta să vă determinați cheltuielile, iar suma pe care o puteți lăsa deoparte pentru costurile locuințelor.
  • Imaginea intitulată decide dacă doriți să închiriați un apartament Pasul 4
    4. Luați în considerare alți factori. Există o serie de lucruri de luat în considerare atunci când decideți dacă să închiriați sau să cumpărați o locuință care nu sunt legate de costurile directe, în avans ale fiecăruia. Adună informații despre:
  • Locație: Este foarte important pentru tine că locuiți într-o anumită zonă? Sau sunteți dispus să căutați o casă într-o serie de locuri diferite? Prețurile la domiciliu și costurile de chirie pot varia substanțial în diferite domenii, chiar dacă acestea sunt relativ aproape unul de celălalt.
  • Cât timp veți trăi în casa dvs? Cumpărarea unei case este un angajament pe termen lung, în timp ce închirierea oferă mai multă flexibilitate.
  • Aveți nevoie sau doriți acțiuni la domiciliu? Pe măsură ce plătiți o ipotecă, dezvoltați capitalul propriu de origine (diferența dintre valoarea casei și suma pe care o datorați în continuare ipotecii). Poate doriți să împrumutați împotriva acestei capitaluri proprii pentru cheltuielile actuale sau viitoare, cum ar fi plata pentru educația unui copil.
  • Partea 2 din 3:
    Calcularea costurilor
    1. Imagine intitulată Decideți dacă doriți să închiriați un apartament Pasul 5
    1. Utilizați un calculator de comparare la domiciliu / cumpărare. O serie de bănci și organizații de realități au dezvoltat ușor de utilizat calculatoare pentru a vă ajuta să decideți dacă este mai bine din punct de vedere financiar pentru a vă închiria sau de a cumpăra. Multe dintre acestea sunt disponibile imediat online. Acestea vă vor ajuta să determinați costurile medii de închiriere și la domiciliu în zona dvs., cantitatea de chirie pe care ați putea plăti, cât de mult vă puteți permite să plătiți pentru o casă și ce costuri pe termen lung ar fi pentru fiecare opțiune.
    • În timp ce aceste calculatoare nu sunt înlocuite pentru o considerație atentă, acestea vă pot oferi un sentiment inițial rapid al diferenței de cost între închiriere și cumpărare.
  • Imaginea intitulată decide dacă doriți să închiriați un apartament Pasul 6
    2. Determinați cât de mult veți plăti în chirie. Pentru a determina costurile globale de închiriere, înmulțiți costurile lunare de chirie de numărul de ani de așteptați să trăiți în casa închiriată. Nu uitați să contabilizați creșterile de chirie. De exemplu:
  • Imaginați-vă că doriți să trăiți într-o casă timp de cel puțin 7 ani. Chiria dvs. inițială este de 800 USD pe lună, cu o creștere anuală de 5%.
  • La sfârșitul celor 7 ani, veți plăti 78155 dolari în costurile totale de chirie.
  • Imaginea intitulată decide dacă doriți să închiriați un apartament Pasul 7
    3. Determinați cât de mult veți plăti în costurile ipotecare. Pentru a determina costurile totale de ipotecă, multiplicați plata ipotecară lunară de numărul de ani pe care vă așteptați să trăiți în casă. Pentru a evalua aceste costuri împotriva costurilor de închiriere, comparați cu același număr de ani. De exemplu, folosind exemplul anterior:
  • Veți trăi în casă timp de cel puțin 7 ani. Casa costă 110.000 de dolari, și faceți o plată ipotecară lunară de 1000 $.
  • La sfârșitul celor 7 ani, veți plăti 84000 de dolari în costurile ipotecare.
  • Imaginea intitulată decide dacă doriți să închiriați un apartament Pasul 8
    4. Calculați costurile nete de închiriere și cumpărare a unei case. Costurile de închiriere a unei locuințe nu se limitează la plata chiriei însăși și nici costurile de deținere a unei locuințe limitate la plata ipotecară. În funcție de situația dvs., pot exista plăți de asigurare, costuri de întreținere și cheltuieli diverse. În plus, este posibil să puteți obține beneficii fiscale sau alte avantaje care să compenseze costurile totale. Pentru a determina costurile reale de deținere sau închiriere, va trebui să calculați costurile nete. Folosind exemplele anterioare:
  • Dacă peste 7 ani, plătiți $ 78155 în chirii, dar și 20 de dolari pe lună în asigurarea de închiriere, costurile dvs. globale vor fi $ 79835.
  • Dacă peste 7 ani plătiți 84000 de dolari în costurile ipotecare, dar primiți o pauză fiscală pentru porțiunea de dobândă a costurilor ipotecare, iar partea respectivă este de 200 USD pe lună, atunci costurile dvs. globale vor fi de fapt 67200 $.
  • Nu uitați să includeți orice costuri de întreținere proiectate sunt aplicabile situației dvs. (cum ar fi 250 de dolari pe lună pentru eliminarea zăpezii în timpul lunilor de iarnă sau 75 de dolari pe lună pentru a cosi gazonul în timpul lunilor de vară).
  • Nu uitați să luați în considerare capitalul pe care îl câștigați de la deținerea unei case. În timp ce nu reduc cu strictețe costul de a deține o casă, aceasta vă poate oferi beneficii financiare (puteți împrumuta împotriva acesteia, iar datoria de capital poate fi deductibilă fiscală).
  • Pentru a determina dacă închirierea sau cumpărarea unei case este mai avantajoasă pentru motive strict financiare, pur și simplu să priviți că costul total este mai mic.
  • De asemenea, puteți dori să luați în considerare compararea costurilor lunar. Plățile lunare de închiriere pot fi inițial mai ieftine decât plățile ipotecare lunare. Cu toate acestea, costurile de chirie cresc în mod obișnuit, în timp ce plățile ipotecare sunt de obicei stabile. Aceasta înseamnă că, în timp, plata dvs. de ipotecă lunară poate deveni mai mică decât o plată lunară de închiriere.
  • Partea 3 din 3:
    Având în vedere alte avantaje și dezavantaje
    1. Imaginea intitulată decide dacă doriți să închiriați un apartament Pasul 9
    1. Decideți cât de probabil trebuie să vă mișcați. Unul dintre avantajele principale ale închirierii este că este mult mai ușor să vă mutați dintr-o casă închiriată decât cea pe care ați cumpărat-o. Dacă vă dețineți casa dvs. și doriți să vă deplasați, va trebui să găsiți un cumpărător și să continuați să plătiți costuri (cum ar fi întreținerea, asigurarea, securitatea și ipoteca, dacă este cazul) în timp ce așteptați unul. Pe de altă parte, dacă închiriați, puteți să vă mișcați de îndată ce leasing-ul dvs. se termină - posibil mai devreme, dacă există o prevedere anticipată în contractul de leasing. Din acest motiv, dacă credeți că este probabil că vă veți mișca în curând sau frecvent, închirierea poate fi cea mai bună opțiune.
  • Imagine intitulată decide dacă doriți să închiriați un apartament Pasul 10
    2. Luați în considerare munca implicată în menținerea unei case. În mod normal, dacă închiriați o casă, atunci proprietarul va plăti toate sau majoritatea costurilor de reparații și întreținere. Cu toate acestea, dacă dețineți o casă, responsabilitatea pentru aceste costuri cade asupra dvs. Proprietarii de case vor trebui fie să facă întreținerea și reparații sau să plătească pe altcineva. Atunci când decideți dacă să închiriați sau să cumpărați, luați în considerare cât de confortabil sunteți să plătiți și să supravegheați întreținerea casei dvs. Costurile tipice pot include:
  • Îngrijire de yard (cosi de gazon, tăierea copacilor etc.)
  • Îndepărtarea zăpezii
  • Întreținerea regulată a cuptoarelor, a aerului condiționat, a jgheaburilor și a altor componente ale casei
  • Reparații neregulate (ferestre sparte, scurgeri etc.)
  • Întreținerea cosmetică (o nouă vopsea, covoare sau înlocuire a pardoselilor etc.)
  • Imaginea intitulată decide dacă doriți să închiriați un apartament Pasul 11
    3. Gândiți-vă la modul în care este importantă din punct de vedere emoțional o casă (și familia dvs., dacă este cazul). Pentru unii oameni, motivația primară pentru cumpărarea unei case este sentimentul de securitate, permanență, comunitate și alți factori emoționali care vin împreună cu ea. Pe de altă parte, unii oameni se bucură de libertatea și flexibilitatea care provine din închiriere. Fiecare individ sau familie are un set unic de circumstanțe și goluri, deci nu există nici o regulă tare și rapidă pentru a spune dacă ar trebui să cumperi sau să închiriezi. Când aveți în vedere această chestiune, totuși, ar trebui să discutați despre familia, prietenii și alții că aveți încredere, folosind informațiile pe care le-ați adunat.
  • Imaginea intitulată decide dacă doriți să închiriați un apartament Pasul 12
    4. Face ca o listă pro și con să ajungă la o decizie. Odată ce sunteți înarmați cu toate informațiile, calculele și considerațiile legate de cumpărarea și închirierea unei case, sunteți gata să luați o decizie. Făcând o listă simplă Pro și Con și Conțin.
  • Într-o coloană, scrieți toate avantajele (profesioniști) de închiriere a unei case. Într-o altă coloană, scrieți toate dezavantajele (Conc) de închiriere.
  • Creați o altă listă a avantajelor și dezavantajelor achiziționării unei case.
  • Examinați listele, gândiți-vă cu atenție la fiecare aspect, până când sunteți gata să luați o decizie.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar