Cum se exercită cu rosacea

Rosaceea este o tulburare cronică care provoacă flare-up-uri de roșeață, blotchiness, cosuri sau îngroșare a pielii în față, gât, nas, urechi, gât și piept. În timp ce nu există nici un tratament, tratamentul medical este necesar pentru Rosacee, deoarece nu tratează că poate provoca afectarea condiției. Dacă aveți rosacee, atunci probabil că evitați declanșatoare care provoacă flare-up-uri, care pot include exercițiul - totuși, exercițiul reduce stresul și vă ajută să rămâneți în formă, ceea ce poate reduce flare-up-urile. Din fericire, puteți reduce sau chiar elimina flare-up-urile induse de exercițiu prin găsirea intensității exercițiilor corecte, controlând condițiile în care exercițiu și faceți modificări ale stilului de viață.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea intensității potrivite
  1. Imagine intitulată Exercițiu cu rosacea Pasul 1
1. Evitați exercițiile cu intensitate ridicată. Exercițiul de înaltă intensitate poate fi o modalitate excelentă de a rămâne în formă, dar poate declanșa și rosaceea. Din fericire, o mulțime de exerciții care vă mențin în formă sunt intensitate mai scăzută, cum ar fi înotul, mersul pe jos, yoga și rutinele cardio cu impact scăzut. Scopul este de a evita să vă exercitați și să vă obosiți mușchii.
  • Evitați activitățile anaerobe, cum ar fi ridicarea greutății, că oboseala mușchilor.
  • Înotul poate fi o opțiune de exerciții aerobice bune, iar apa din piscine poate fi bună pentru pielea ta.
  • Plimbarea de obicei este, de asemenea, un exercițiu bun, doar asigurați-vă că vă mențineți mersul la o intensitate scăzută sau moderată. Nu ar trebui să ieșiți din respirație și ar trebui să puteți purta o conversație în timp ce mergeți.
  • Imagine intitulată Exercițiul cu rosacea Pasul 2
    2. Discutați cu dermatologul dvs. Dermatologul dvs. vă poate oferi câteva sfaturi despre exerciții pentru a încerca, sau produse de utilizat care vă pot ajuta să evitați flare-up-urile Rosacee în timpul exercițiilor. De asemenea, medicul dumneavoastră poate să vă scrie o rețetă.
  • Asigurați-vă că spuneți medicului dumneavoastră exact ce activități ați încercat care au provocat flare-up-uri și au agravat starea dvs. De asemenea, doriți să detaliați condițiile în care lucrați în acel moment.
  • De asemenea, medicul dumneavoastră poate avea sugestii despre alte lucruri pe care le puteți face pentru a diminua riscul de flare-up-uri atunci când vă exercitați cu Rosacee sau alte terapii pe care le puteți încerca.
  • Imagine intitulată Exercițiu cu rosacea Pasul 3
    3. Împărțiți rutina. Chiar și la o intensitate scăzută sau moderată, care lucrează pentru o perioadă lungă de timp vă poate determina să fiți prea supra-încălzită, ceea ce ar putea duce la flare-up-uri. Puteți preveni acest lucru, lucrând pentru explozii scurte de timp periodic pe tot parcursul zilei.
  • De exemplu, dacă în mod normal, umblați timp de o oră, dar provoacă flare-uri, puteți merge pe patru plimbări de 15 minute pe parcursul zilei.
  • Menținerea duratei de timp în care exercițiați între 10 și 20 de minute prezintă, de obicei, cel mai mic risc care exercițiul va agrava simptomele.
  • Imagine intitulată exercițiu cu rosacea Pasul 4
    4. Încetini. Când ritmul cardiac crește și vă transpirați mai mult, creșteți posibilitatea unui flare-up rosacee. Aflați ce puteți face înainte de a ajunge la acel punct, și apoi nu mergeți dincolo de asta.
  • Acest lucru va fi diferență de la persoană la persoană, deci va trebui să experimentați puțin înainte de a găsi nivelul care funcționează pentru dvs. De exemplu, dacă joggingul agravează simptomele, poate ar trebui să încercați să mergeți în schimb. Dacă mersul pe jos provoacă flare-uri, mergeți mai încet.
  • Este posibil să fiți în stare să faceți exerciții de tipul de tipul de obicei în timpul antrenamentului de interval, cum ar fi pus-urile sau lunges, dar în loc să le faceți rapid pe intervale scurte, să le faceți mai încet și în mod deliberat pentru intervale mai lungi (cred că intervale de două minute în loc de intervale de 30 de secunde sau de un minut).
  • Metoda 2 din 3:
    Controlul condițiilor
    1. Imagine intitulată exercițiu cu rosacea Pasul 5
    1. Verificați prognoza meteo. Înainte de a-și exercita în afara, chiar dacă mergeți doar la o plimbare cu brisk, trebuie să știți ce să vă așteptați. Pentru a evita flare-up-urile, veți dori să vă mutați exercițiul în interior în cele mai fierbinți zile.
    • Dacă vă exercitați în afara unei zile însorite, asigurați-vă că purtați mereu protecție solară, chiar dacă este înnorat. Obținerea unei arsuri solare vă va agrava rosacea, astfel încât să vă păstrați mereu protecția pielii.
    • În zilele mai calde, este, în general, cel mai bine să faceți orice exercițiu în aer liber, fie în zori, fie la amurg, când soarele este mai mic la orizont și nu la fel de fierbinte.
  • Imagine intitulată Exercițiul cu rosacea Pasul 6
    2. Lucrați în spații interioare bine ventilate. Debitul de aer poate ajuta la prevenirea flare-up-urilor Rosacee în timp ce vă exercitați. Dacă exersați în interior, alegeți medii deschise sau lucrați în fața unui ventilator sau a unei ferestre deschise.
  • De asemenea, doriți să vă asigurați că camera în care vă exercitați este relativ rece. Rotiți aparatul de aer condiționat în jos câteva grade pentru a face răcitorul de cameră înainte de a începe să exerciți sau să utilizați un ventilator staționar.
  • Imagine intitulată Exercițiu cu rosacea Pasul 7
    3. Răciți-vă. Păstrarea pielii răcoroase poate ajuta la prevenirea flare-up-urilor chiar dacă creșterea ratei cardiace și temperatura dvs. de bază crește în timpul exercitării intensității moderate. O modalitate de a face acest lucru este să vă asigurați că nu vă exercitați în lumina directă a soarelui.
  • Draping un prosop rece, umed în jurul spatelui gâtului vă poate ajuta, cum poate păstra apa de gheață într-o sticlă de pulverizare pentru a vă sprit fața.
  • Munching pe chips-uri de gheață vă poate ajuta să vă răcoriți, dar nu mestecați pe gheață în timp ce vă mișcați și aveți grijă să nu sufocați.
  • Păstrați o sticlă de apă rece cu tine în permanență cu dvs., astfel încât să puteți savura pe apă în timp ce vă exercitați atât pentru a vă răciți și pentru a vă menține hidratat.
  • Imagine intitulată Exercițiu cu rosacea Pasul 8
    4. Mutați antrenamentul la piscină. Dacă există un club de fitness lângă dvs., care are o piscină, ați putea lua în considerare înscrierea pentru o clasă de aerobic de apă. Aceste clase de impact redus vor vă oferi un antrenament bun fără să vă atrageți prea mult. Veți putea obține exercițiul dvs. în timp ce rămâneți răcoros și confortabil.
  • Rezistența antrenamentului vă oferă un antrenament mai bun decât dacă ați făcut aceleași mișcări pe uscat, dar, în același timp, apa are, de asemenea, un efect de răcire asupra pielii.
  • Balanța pH-ului apei din piscină poate, de asemenea, un impact pozitiv asupra pielii dvs.
  • Stați din saune sau căzi fierbinți, deoarece acestea vor provoca o flare de stare.
  • Metoda 3 din 3:
    Ajustarea stilului dvs. de viață
    1. Imagine intitulată Exercițiul cu rosacea Pasul 9
    1. Fă sport regulat. Dacă vă angajați în activități de intensitate scăzută până la moderată în fiecare zi, corpul dvs. se va obișnui cu acel nivel de stres sau de efort fizic în timp, ceea ce face mai puțin probabil ca activitatea să vă agraveze rosaceea.
    • Este posibil să trebuiască să vă ocupați de flare-up-uri ușoare, dar menținerea unui nivel consistent de activitate fizică va pune mai puțin stres asupra corpului dvs. în cele din urmă.
    • În schimb, dacă exercițiați doar două sau trei ori pe săptămână, există o șansă mult mai mare ca simptomele dvs. să fie aprinse, chiar dacă sunteți doar angajați în activități cu intensitate scăzută până la moderată.
  • Imagine intitulată exercițiu cu rosacea Pasul 10
    2. Bea multa apa. Dacă aveți rosacee, hidratarea este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la prevenirea și controlul flare-up-urilor. Hidratarea este, de asemenea, importantă dacă sunteți exercițiu, indiferent de intensitate.
  • Încercați să beți cel puțin 2.2 litri de apă pe zi dacă sunteți o femeie sau 3 litri de apă pe zi dacă sunteți un bărbat care să rămână bine hidratat. Puteți utiliza testul de urină pentru a determina dacă beți suficientă apă. Dacă urina dvs. este clară, acesta este un semn că sunteți bine hidratat.
  • Când vă exercitați, pierdeți apă sub formă de sudoare. Se cântărește înainte și după exercițiu pentru a determina cât de multă greutate a apei pierzi. Beți un pahar mare de apă (între 16 și 20 uncii) pentru fiecare kilogram de fluid pe care îl pierdeți în timpul exercițiilor fizice.
  • Imagine intitulată Exercițiul cu rosacea Pasul 11
    3. Evitați alimentele care provoacă inflamații. Alimentele care sunt comune în dieta tipică occidentală, cum ar fi pizza, pansamentele de salată și carne prelucrate, cum ar fi cârnați, conțin acizi grași de omega-6 care provoacă inflamații care sporesc șansele unui flare-up.
  • Încercați să stați departe de alimentele cunoscute pentru a provoca rosacee, cum ar fi alimente cu fermentat uscat, alimente picante, oțet, alcool, fructe și legume, produse lactate, soia, ficat, ciocolată, brânză și alimente bogate în histamine.
  • Înlocuiți aceste alimente cu alimente care au mai mulți acizi grași omega-3, cum ar fi carne organică de iarbă și lapte și pește sălbatic.
  • Uleiul de pește și uleiul de incendiu reduc inflamația, dar uleiurile vegetale cum ar fi porumbul sau uleiul de floarea-soarelui promovează inflamația. Aceasta înseamnă că ar trebui să evitați alimentele prăjite care sunt gătite în aceste uleiuri.
  • Imagine intitulată exercițiu cu rosacea Pasul 12
    4. Evitați stimulanții și diureticele. Orice stimulanți sau diuretice, cum ar fi cofeina, nicotina și alcoolul, pot provoca haos pe piele și pot provoca flare-up-uri. În plus, ele pot provoca dilatarea vasculară și inflamația pielii.
  • Diureticele provoacă deshidratare, care poate provoca deshidratarea pielii sau a simptomelor rosacee pentru a fi aprinse, chiar dacă beți multă apă. Cofeina și alcoolul au un efect diuretic.
  • Imagine intitulată Exercițiul cu rosacea Pasul 13
    5. Identificați alte declanșatoare din dieta dvs. Rosacea este mai mult decât o problemă cu pielea ta. Orice alergii sau sensibilități la anumite tipuri de alimente pot provoca inflamații care vă pune la un risc mai mare pentru flare-up-uri atunci când vă exercitați.
  • Unele declanșatoare comune includ drojdie, alcool și cofeină, lactate, zahăr, alimente prelucrate și grăsimi trans.
  • Băuturi calde, cum ar fi cacao, cafea, ceai și cidru, pot declanșa o flare-up.
  • Nu eliminați totul din dieta dvs. imediat. Mai degrabă, începeți un jurnal alimentar și eliminați un singur lucru la un moment dat, astfel încât să puteți măsura cu precizie reacția corpului. Dacă eliminând un tip de alimente nu schimbă nimic și este o mâncare pe care o bucurați, o puteți introduce înapoi în dieta dvs.
  • Imagine intitulată Exercițiul cu rosacea Pasul 14
    6. Misturați-vă în mod adecvat pielea. În mod corespunzător, hidratarea pielii, mai ales atunci când aveți flare-up-uri, ajută la reconstruirea apărării naturale ale pielii și vă va face pielea mai puțin sensibilă și incomodă pentru dvs.
  • Stați departe de hidratanții și spălările feței chimice, inclusiv hidratantele și spălările de față care conțin alcool. Alegeți produsele care sunt formulate pentru pielea sensibilă sau produsele medicamentoase prescrise.
  • Adresați-vă dermatologului dvs. pentru recomandările lor. Acestea ar trebui să poată sugera produse bune de peste-counter pe care le puteți utiliza fără a agrava rosaceea.
  • Imagine intitulată Exercițiul cu rosacea Pasul 15
    7. Discutați cu dermatolog despre medicamente și tratamente. Dermatologul dvs. poate cunoaște o cremă sau loțiune de prescripție, precum și a altor tratamente medicale care ar putea îmbunătăți pielea și pot reduce probabilitatea de flare-up-uri.
  • Dacă sunteți reticenți să încercați remedii naturale sau dacă le-ați încercat și ați descoperit că au fost relativ ineficiente, ați putea dori să încercați un produs de prescripție pentru a obține o ușurare.
  • Spuneți medicului dumneavoastră exact ceea ce ați încercat sau ați făcut în trecut, precum și ce activități specifice au declanșat flare-up-urile. Acest lucru îi va ajuta să identifice cele mai bune posibilități de a încerca.
  • Este important să lucrați cu dermatologul dvs. pentru a preveni flare-up-urile deoarece starea se poate agrava dacă nu este tratată corespunzător.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar