Cum se exercită pentru a reduce balonarea

Ugh, am fost toți acolo: mâncați atât de mult încât trebuie să vă desfaceți pantalonii tăi și să vă slăbiți centura. Alimentele ar fi putut să merite, dar balonarea? Ei bine, asta e un alt lucru. Vestea bună este că există câteva exerciții utile pe care le puteți încerca să ajutați lucrurile să se deplaseze în tractul dvs. digestiv pentru a reduce orice gaz sau balonare cu care vă luptați cu. De obicei, balonarea va clarifica în cele din urmă când vă digerează mâncarea. Dar dacă este severă și persistentă, ar putea fi un semn al unei probleme medicale mai profunde.

Pași

Metoda 1 din 3:
Exerciții Blotat-Busting
  1. Imagine intitulată exercițiu pentru a reduce balonul 1
1. Mergeți la o plimbare sau o plimbare cu bicicleta pentru o opțiune de intensitate redusă. Efectuați exerciții cardio cu intensitate scăzută pentru a vă îmbunătăți digestia, ceea ce vă poate ajuta să vă aduceți slăbiciunea și să vă mișcați lucrurile. Luați o plimbare frumoasă de 25 de minute pe bicicletă pentru a obține un aer proaspăt și pentru a lucra orice gaz sau balonare pe care îl simțiți.
  • Mișcările cu intensitate scăzută pot ajuta gratuit și gazul care pot fi prinși în sistemul dvs. digestiv.
  • Este, de asemenea, o idee minunată de a vă plimba puțin după ce mâncați o masă pentru a vă ajuta să vă deplasați prin sistemul dvs. digestiv.
  • Imagine intitulată exercițiu pentru a reduce balonul 2
    2. Faceți sit-up-uri sau dăunează pentru a împinge gazul prin sistemul dvs. digestiv. Utilizați exerciții ab pentru a lucra nucleul dvs. și pentru a ajuta la expulzarea oricărui gaz care poate fi prins în corpul dvs. și provocând balonare. Pentru situps, stați pe spate pe podea și îndoiți genunchii la 90 de grade. Păstrați picioarele și fundul pe podea și ridicați trunchiul de pe podea și spre coapsele. Coborâți ușor înapoi în poziția de plecare.
  • Repetați mișcarea de 12 ori pentru a vă decola cu adevărat mușchii de bază și pentru a ajuta la reducerea balonării.
  • Imagine intitulată exercițiu pentru a reduce balonarea pasului 3
    3. Efectuați câini de păsări pentru a viza mușchii de bază și pelvian. Coborâți pe pământ, așa că îngenunchează pe toate patru, iar spatele este plat, astfel încât coloana vertebrală este într-o poziție neutră. Plantați-vă palma stângă și genunchiul drept pentru a vă stabili, apoi ridicați brațul drept direct în fața dvs., așa că este paralel cu podeaua. În același timp, ridicați piciorul stâng direct în spatele dvs., așa că este paralel cu sol, de asemenea. Țineți o secundă, apoi reveniți încet la poziția de pornire și repetați mișcarea de pe partea opusă.
  • Trageți pentru 8-10 repetări pe fiecare parte.
  • Balonarea este mai frecventă la persoanele care au mușchi slabi sau disfuncționali pelvieni. Câinii de păsări vă pot ajuta să întăriți acei mușchi.
  • Imagine intitulată exercițiu pentru a reduce balonarea pasului 4
    4. Țineți o scândură timp de 10-60 de secunde pentru a forța gazul de-a lungul. Începeți să îngenuncheați pe podea și plasați-vă mâinile direct sub umerii voștri. Extindeți-vă picioarele direct în spatele dvs., spațierea picioarelor în jurul lățimii șoldului. Păstrați corpul într-o linie dreaptă de la cap la șolduri și în jos la tocuri. Respirați adânc și țineți poziția atâta timp cât puteți cu o formă bună de până la un minut, apoi coborâți ușor genunchii să iasă din scândură.
  • Luați o scurtă întrerupere între repetați și încercați să faceți 2-3 scânduri.
  • Scindele de foc aproape fiecare mușchi din corpul tău! Sunt o modalitate excelentă de a ajuta la împingere nimic de-a lungul că poate provoca balonare.
  • Metoda 2 din 3:
    Lucruri de a ține minte
    1. Imagine intitulată exercițiu pentru a reduce balonarea pasului 5
    1. Încercați să vă exercitați în mod regulat pentru a reduce gazul. Studiile sugerează că exercițiul general poate ușura gazul și balonarea. Obținerea unui exercițiu sănătos în mod regulat vă poate ajuta să mutați gazul și să vă reduceți simptomele. Încercați să obțineți cel puțin 15-30 de minute de exercițiu de 3-4 zile pe săptămână pentru a dezvolta un obicei consistent și bucurați-vă de beneficiile pentru sănătate.
  • Imagine intitulată exercițiu pentru a reduce balonarea pasului 6
    2. Utilizați yoga pentru a vă ajuta să vă întindeți mușchii de burtă și să ușurați balonarea. Yoga folosește o combinație de exerciții de respirație, întindere și meditație, toate care pot să vă relaxeze corpul și mintea și să reducă orice disconfort de balonare sau abdominal pe care îl puteți experimenta. Uită-te online pentru un studio Yoga în zona dvs. pe care îl puteți vizita pentru a încerca o clasă pentru a vedea dacă vă place.
  • Dacă sunteți nou la Yoga, nu vă faceți griji. Cele mai multe studiouri de yoga oferă o clasă de începători.
  • De asemenea, puteți viziona instrucțiunile de yoga pentru a practica acasă.
  • Imagine intitulată exercițiu pentru a reduce balonarea pasului 7
    3. Așteptați cel puțin o oră după ce mâncați să vă exercitați. Exercitarea cu un stomac complet poate duce la balonare. Dacă mâncați o gustare mică, pre-antrenament, care este între 100-200 de calorii, așteptați aproximativ o oră pentru a lăsa corpul să digere. Dacă mâncați o masă mai mare care are 300 sau calorii, permiteți cel puțin 3-4 ore înainte de a vă exercita pentru a vă oferi corpului o șansă de a digera masa și de a preveni balonarea.
  • Imagine intitulată exercițiu pentru a reduce balonul Pasul 8
    4. Evitați înghițirea aerului în timp ce vă exercitați. Înghițirea aerului poate duce la construirea excesivă a gazelor în interiorul corpului. Luați respirații controlate prin nasul dvs. și din gură vă veți exercita să păstrați de la înghițirea accidentală a aerului, ceea ce poate crește sau chiar agravează balonarea.
  • Imagine intitulată exercițiu pentru a reduce balonarea pasului 9
    5. Utilizați alte strategii pentru a vă ajuta scăpa de balonare. În plus față de exercițiu, puteți încerca medicamente care conțin simeticone pentru a vă ajuta să vă ușurați balonarea. De asemenea, vă puteți concentra pe mestecarea alimentelor mai lent, evitând grâul și lapte, și limitarea alimentelor care conțin fodmaps, pentru a vedea dacă vă ajută să vă reduceți balonarea.
  • FodmAps sunt carbohidrați cu lanț scurt, cum ar fi fructoză, lactoză și îndulcitori artificiali. Exemple de alimente cu fodmap înalte includ produse lactate, fasole și linte, produse pe bază de grâu, cum ar fi pâine și biscuiți, precum și unele fructe cum ar fi mere, cireșe și pere.
  • Puteți vorbi cu medicul dumneavoastră despre medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală.
  • Metoda 3 din 3:
    Când să-ți vezi medicul
    1. Imagine intitulată exercițiu pentru a reduce balonul Pasul 10
    1. Vedeți medicul dumneavoastră dacă balonarea este dureroasă și nu va pleca. Ocazional balonarea este relativ normală, mai ales după o masă mare. Dar dacă balonarea ta este constantă și nu dispare după o zi sau cam asa ceva, ar putea fi un semn al unui blocaj sau o condiție digestivă subiacentă. Ei pot prescrie sau recomanda medicamente și activități pentru a încerca.
  • Imagine intitulată exercițiu pentru a reduce balonarea Pasul 11
    2. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă pierdeți brusc în greutate. Dacă sunteți umflu și începeți în mod neintenționat pierderea în greutate, ar putea fi un semn al unei stări subiacente, cum ar fi gastroenterita, care este o inflamație a căptușelii dvs. intestinale sau gastropareză, o boală în care stomacul dvs. nu se poate goli în mod corespunzător. Vedeți medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că nu există ceva mai grav.
  • Imagine intitulată exercițiu pentru a reduce balonul Pasul 12
    3. Ajungeți la un medic dacă aveți balonare cu diaree sau scaun sângeros. În timp ce este normal să simțiți un disconfort atunci când sunteți umflat, dacă aveți diaree, ar putea fi un semn de probleme mai serioase cu sistemul dvs. digestiv. Sângele din scaunul dvs. ar putea fi un semn de sângerare internă sau deteriorarea tractului dvs. digestiv. Adăugați-vă medicul pentru a afla ce este cauza fundamentală a balonării dvs.
  • Imagine intitulată exercițiu pentru a reduce balonarea pasului 13
    4. Solicitați îngrijiri medicale dacă aveți dureri abdominale severe. Durere abdominală intensă, ascuțită, care nu dispare ar putea fi un semn al unei probleme medicale grave. Nu așteptați să plecați dacă durerea este intensă. Mergeți la o îngrijire urgentă, o cameră de urgență sau să vedeți imediat medicul dumneavoastră pentru tratament.
  • sfaturi

    Evitați să vă culcați după ce mâncați o masă, care poate încetini digestia și poate provoca balonare.

    Avertizări

    Dacă aveți o afecțiune medicală, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe un nou program de exerciții pentru a vă asigura că este sigur pentru dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar