Cum să găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent

Obținerea unui loc de muncă cu fracțiune de normă este o modalitate excelentă de a face bani în plus și de a câștiga experiență profesională. Pentru a vâna un loc de muncă, răsfoiți listele și vizitați întreprinderile pentru a completa aplicațiile în persoană. Îmbunătățiți-vă șansele de a fi angajați prin crearea unui CV și a renunțat la timp pentru a vă pregăti pentru interviu. Cu puțin timp și efort, veți fi pe calea dvs. să câștigați primul dvs. salariu înainte de ao ști!

Pași

Metoda 1 din 3:
Căutarea de locuri de muncă
  1. Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent Pasul 1
1. Explorați locurile de muncă care se aliniază cu interesele și abilitățile dvs. Faceți o listă mentală a intereselor dvs., apoi gândiți-vă la locuri de muncă legate de fracțiune de normă. Un loc de muncă care se conectează la unul dintre pasiunile sau abilitățile dvs. a fost încorporat, care vă poate ajuta să rămâneți motivați.
  • De exemplu, dacă vă place animalele, ați putea aplica pentru a fi un câine Walker, Pet Sitter sau recepționer la un birou de îngrijire sau un birou VET. Dacă ați jucat un anumit sport de ani de zile, ați putea fi un arbitru de tineret sau un arbitru. Ați putea să vă babysit dacă vă bucurați de copii sau tutore într-un subiect pe care îl folosiți la școală.
  • Dacă sunteți interesat de o cale de carieră specifică, ați putea căuta un loc de muncă asociat sau un stagiu plătit sau neplătit în acest domeniu.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent Pasul 2
    2. Brainstorming Part-time Locuri de muncă de obicei deținute de adolescenți. Căutați locuri de muncă care vă interesează, dar păstrați minte că trebuie să aruncați o plasă largă. Chiar dacă nu sunt prima dvs. alegere, ar trebui să luați în considerare în continuare solicitarea de locuri de muncă, cum ar fi restaurantul gazdă sau server, bagger magazin alimentar și casier magazin de vânzare cu amănuntul.
  • De asemenea, ați putea pune prietenii dvs. despre locurile de muncă pentru a obține o idee despre tipul de muncă disponibil.
  • Nu ar trebui să vă temeți să lucrați, dar este posibil să aveți nevoie să faceți un loc de muncă care nu se aliniază cu interesele dvs. dacă doriți să câștigați un salariu.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent Pasul 3
    3. Căutați online pentru postări de locuri de muncă credibile. Vizitați site-urile de căutare de locuri de muncă și căutați listări part-time orientate spre adolescenți. Introduceți cuvintele cheie relevante, cum ar fi "adolescentul", "Babysitter", "CAMP consilier", "Restaurant Host", "Bagger Bacery" sau "Casier."Fiți atenți la înșelători care promite o mulțime de numerar rapid sau solicită solicitanților să plătească pentru produse sau formare.
  • Când aveți îndoieli, executați o listă de locuri de muncă de către un părinte sau un alt adult de încredere. Întrebați-le dacă ei nu cred că oportunitatea este legitimă.
  • Țineți minte că căutarea unui loc de muncă este un loc de muncă în sine. S-ar putea să simți că va trebui doar să aplicați pentru o mână de locuri de muncă, dar ar trebui să solicitați cât mai multe.
  • Găsirea listelor legitime: Căutați site-urile web ale companiilor de postare a anunțurilor de locuri de muncă. Dacă înregistrările includ un număr de telefon, apelați mai multe informații. În timp ce unele întreprinderi postează anunțuri credibile pe Craigslist, ar trebui să fii deosebit de atent cu listele de pe acea platformă.

  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent Pasul 4
    4. Opriți-vă de către întreprinderi să întrebați dacă angajează. Vizitați magazinele, restaurantele și alte companii și cereți să discutați cu un manager. Adresați-vă managerului dacă există poziții deschise sau dacă puteți completa o aplicație. Nu uitați să fiți entuziaști, politicoși și profesioniști când vorbiți cu potențialii angajatori.
  • Rochie bine, agitați mâna managerului și faceți contact cu ochii naturali. E în regulă dacă te simți nervos, dar faci tot ce poți să te relaxezi, să ai încredere și să fii tu singur.
  • Dacă completați o aplicație la fața locului, utilizați cea mai bună scriere de mână, răspundeți la întrebări cu propoziții complete și verificați dublu gramatica și ortografia. De asemenea, trebuie să aveți CV-ul dvs. la îndemână și să întrebați dacă puteți lăsa o copie cu cererea dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă de normă pentru un adolescent Pasul 5
    5. Vedeți dacă cunoașteți pe cineva care caută un angajat cu fracțiune de normă. Aveți părinții și alte rude întreabă prietenii și colegii lor despre conducerea de locuri de muncă sau sfaturi. De asemenea, trebuie să întrebați în jurul propriului dvs. grup social.
  • O vânătoare de locuri de muncă este o oportunitate de învățare valoroasă. Dacă un prieten sau o rudă este capabil să vă găsească un loc de muncă, ar trebui să treceți în continuare prin procesul de aplicare ca orice alt angajat.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent Pasul 6
    6. Obțineți un permis de muncă și gestionați orice alte cerințe legale. În funcție de locația dvs. și de vârsta dvs., este posibil să fie necesar să obțineți un permis de la departamentul local de muncă. Uită-te online pentru cerințele din națiune, stat sau provincie sau consultați consilierul de îndrumare al școlii.
  • În plus, asigurați-vă că sunteți în mod legal capabil să respectați responsabilitățile unui loc de muncă. De exemplu, în multe locații, adolescenții sub 16 ani nu au voie să urce scările. Dacă aveți 15 ani, un loc de muncă care vă va cere să urcați în mod obișnuit o scară nu ar fi o alegere bună.
  • Direcționează în serios angajatorii care nu iau legi de muncă. Ei nu au în minte interesele lucrătorilor lor dacă sunt dispuși să lase un adolescent să funcționeze mai mult decât să permită sau să îndeplinească îndatoriri care nu sunt permise.
  • Metoda 2 din 3:
    Crearea unui CV
    1. Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent Pasul 7
    1. Plasați numele și informațiile de contact în partea de sus. Porniți CV-ul tastând numele dvs. într-un font mare, cum ar fi 16-20 punctul. Sub numele dvs., introduceți numărul dvs. de telefon și, pe linia următoare, adresa dvs. de e-mail.
    • Adresa dvs. de e-mail ar trebui să sune profesionist, cum ar fi o combinație a numelui dvs. sau a inițialelor și numerelor. În plus, ar trebui să fie un cont personal, nu o adresă școlară.
    • Nu este nevoie să includeți o adresă de stradă pe un CV.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu normă parțială pentru un adolescent Pasul 8
    2. Includeți o declarație obiectivă sau rezumativă sub informațiile dvs. de contact. Pentru CV-uri cu mai puține intrări de experiență, un obiectiv sau un rezumat poate explica obiectivele reclamantului potențialilor angajatori. Treceți la o linie după informațiile de contact, utilizați secțiunea "Declarație obiectivă" sau "Rezumat", apoi includeți o declarație de 1 până la 2 frază care vă rezumă obiectivul de angajare.
  • De exemplu, declarația dvs. obiectivă ar putea fi: "Senior de liceu motivat care caută o poziție de retail nivel de intrare, care ar putea dezvolta în continuare munca mea în echipă și relațiile cu clienții."
  • Utilizați cuvinte puternice de acțiune în declarația obiectivă și în tot CV-ul. De exemplu, descrieți-vă în rezumatul "motivat", "inventiv" sau "entuziast."Relaționați cum ați" creat "," planificat "," asistat "sau" organizat "în secțiunea de experiență.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent Pasul 9
    3. Veniți cu descrieri concise ale experienței dvs. S-ar putea să nu aveți multă experiență profesională, dar nu căutați un loc de muncă salariat cu normă întreagă cu beneficii. Angajatorii înțeleg că este posibil să căutați primul loc de muncă. Doar includeți câteva exemple care arată că aveți o atitudine pozitivă, pot urma direcțiile și, în special pentru ocuparea forței de muncă cu amănuntul și ospitalitate, pot interacționa cu clienții.
  • Munca de voluntariat, babysitting și alte locuri de muncă ciudate și activități școlare pot demonstra capacitatea dvs. de a fi un angajat dedicat.
  • Etichetați secțiunea "Experiență", săriți o linie și începeți cu dvs. prima, cea mai recentă intrare. Introduceți numele organizației sau, pentru locuri de muncă ciudate, un titlu general, cum ar fi "Babysitter" sau "Tutor voluntar."Apoi includeți datele pe care le-ați ținut poziția.
  • Sub titlul, introduceți o scurtă descriere, cum ar fi ", colectate și organizate donații alimentare și a servit mese la cămară de alimente locale."
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent Pasul 10
    4. Adăugați secțiunea de educație după experiență. După introducerea titlului "Educație", listați numele școlii, GPA (dacă este peste 3.0 din 4.0), Anul așteptat de absolvire. În plus, includeți orice cluburi, sport sau alte activități extracurriculare.

    Variație: Dacă sunteți în colegiu, puneți secțiunea de educație înainte de experiență, mai ales dacă diploma dvs. se referă la locul de muncă cu fracțiune de normă pe care îl căutați.

  • Imagine intitulată Găsiți o slujbă de normă pentru un adolescent Pasul 11
    5. Corectați-vă reluarea cu atenție. Erorile arată neprofesional și vă pot răni șansele de a fi angajat. După ce ați verificat CV-ul, cereți unui părinte sau unui profesor să îl citească și să ofere feedback.
  • Este adesea util să faceți o pauză timp de cel puțin câteva ore înainte de corectare. În acest fel, puteți să vă verificați munca cu ochi proaspeți.
  • Metoda 3 din 3:
    Afectarea interviului
    1. Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent Pasul 12
    1. Rochie profesional când participați la un interviu. Nu trebuie să purtați un costum fantezist sau o rochie formală pentru a interviuri pentru cele mai multe locuri de muncă cu fracțiune de normă, dar nu ar trebui să purtați nici o cămașă de tee și blugi. O cămașă buton-up și pantaloni de rochie sau o fustă sunt alegeri bune garderobe. Completarea unui aspect masculin cu o cravată vă ajută, dar nu este întotdeauna absolut necesară.
    • Ia în considerare tipul de afacere. De exemplu, ar trebui să purtați cu siguranță o cravată dacă aplicați la un restaurant fantezist sau un distribuitor de înaltă calitate.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent Pasul 13
    2. Arătați intervievatorului că sunteți matur, profesional și responsabil. Faceți contactul cu ochii și agitați mâna managerului când ajungeți la interviu. Vorbește clar și cu încredere, fii cinstit și arată entuziasm. În plus, mențineți o postură bună în loc de slăbire sau întins când stați.

    Ajunge la timp: Arătând întârzierea este neprofesională, deci asigurați-vă că știți cum să ajungeți la interviu în avans. Dacă aveți nevoie de o plimbare, faceți aranjamente în prealabil și oferiți-vă 15 sau 20 de minute suplimentare pentru a ține cont de trafic, probleme de parcare și alte circumstanțe neprevăzute.

  • Imagine intitulată Găsiți o slujbă de normă pentru un adolescent Pasul 14
    3. Cercetați compania înainte de interviu. Indiferent dacă aplicați pentru a fi un casier sau un scooper de înghețată, ar trebui să învățați despre potențialul dvs. angajator. Vizitați site-ul companiei, citiți pagina "Despre" și căutați orice alte informații disponibile despre afacere.
  • Aflați cine deține compania, când a fost fondată și cum funcționează. De exemplu, dacă aplicați la un restaurant, aflați despre meniul său, ce feluri de mâncare este cunoscut și dacă oferă servicii cum ar fi Takeout sau Livrare.
  • Cercetarea companiilor înainte de a participa la interviuri vor fi deosebit de utile atunci când vânați pentru un loc de muncă cu normă întreagă. Intrarea în obișnuință acum vă va ajuta să vă pregătiți pentru eforturile viitoare de carieră.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent Pasul 15
    4. Cereți părinților dvs. să vă ajute practică pentru interviu. Au un părinte sau un alt adult de încredere pretinde că este managerul de angajare și rolul joacă procesul de interviu cu dvs. Acestea vă pot cere întrebările de interviu și, dacă este necesar, oferă sfaturi despre îmbunătățirea răspunsurilor dvs.
  • Exemplu de întrebări de interviu includ: "Cum te-ai descrie singur? Care sunt cele mai mari puncte forte și puncte slabe? De ce vrei această slujbă și ce ai aduce la masă?"
  • Nu uitați să ieșiți la fel de entuziast, responsabil și să urmați instrucțiunile. Acestea sunt angajatorii de calități de top caută în lucrătorii adolescenți cu fracțiune de normă.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent Pasul 16
    5. Cereți întrebărilor angajatorului în timpul interviului. Utilizați-vă cercetările pentru a veni cu întrebări pe care le puteți cere în timpul interviului. De exemplu, ați putea întreba despre procesul de instruire, despre istoria afacerii sau despre ce intervievator iubește cel mai mult despre companie.
  • Solicitarea cu privire la salariile și timpul liber în timpul unui interviu poate dezactiva un potențial angajator. Care a spus, nu trebuie să faceți un loc de muncă fără a afla cât de mult plătește. Dacă angajatorul nu a postat deja rata orară sau a menționat-o în interviu, ar trebui să întrebați despre asta.
  • Rețineți că este o idee bună să puneți întrebări despre companie mai întâi în loc să întrebați imediat despre salarii.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă cu jumătate de normă pentru un adolescent Pasul 17
    6. Încearcă să te relaxezi, să fii tu însuți și să rămâi pozitiv. Găsirea unui loc de muncă poate fi stresantă, mai ales dacă vă căutați primul loc de muncă. Încercați să nu puneți prea multă presiune asupra dvs. Dacă aveți timp să vă pregătiți, să vă păstrați răcoarea și să arătați și să acționați profesional, veți fi siguri că există interviul.
  • Amintiți-vă că o vânătoare de locuri de muncă este un proces și este în regulă dacă nu obțineți imediat un loc de muncă. Faceți tot posibilul pentru a fi răbdător, rămâneți pozitiv și continuați să aplicați la deschideri.
  • sfaturi

    După ce ați fost angajat, amintiți-vă că studiile vor veni mai întâi. Stabiliți priorități și găsiți un echilibru între școală, muncă și alte responsabilități.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar