10 Moduri eficiente de a descrie etica de lucru într-un cv (sugestie: arată, nu spune)

Când vorbești "etica muncii," Te referi la atitudinea ta față de slujba ta. Știi că angajatorii doresc să ai o etică puternică de lucru, dar cum arată acest lucru? În realitate, o etică puternică a muncii constă într-o serie de trăsături diferite. Etica dvs. de lucru vine prin exemple care demonstrează fiecare dintre aceste trăsături. Aici, am adunat câteva opțiuni pe care le puteți considera că descrieți și demonstrați etica muncii prin intermediul CV-ului dvs. pentru a vă ateriza cu speranța de a vă face treaba visurilor.

Pași

Metoda 1 din 10:
Consistența
  1. Imaginea intitulată descrie etica de lucru într-un CV Pasul 1
1. Evidențiați rezultatele și performanțele repetate. Realizări pe care le-ați repetat pe parcursul mai multor luni sau anii arată consistența. Stați departe de a folosi cuvântul "în mod consecvent" Pentru a descrie experiența dvs. - Lăsați numerele să vorbească de la sine.
  • De exemplu, dacă ați făcut lista decanului la fiecare semestru când ați fost în colegiu, ați putea include, "Lista lui Dean, 8 din 8 semestre." Care arată potențialii angajatori că notele dvs. au fost consistente pentru totdeauna în școală.
  • De asemenea, puteți arăta coerența într-un mediu de lucru. De exemplu, puteți include, "a depășit obiectivele de vânzări, 5 din 6 trimestre."
Metoda 2 din 10:
Orientarea obiectivului
  1. Imaginea intitulată descrie etica de lucru într-un CV Pasul 2
1. Arată că toate experiențele dvs. au condus la un singur scop. Dacă angajatorii văd că tot ceea ce ați făcut a condus-o incremental mai aproape de obiectivul dvs. de carieră final, ei vor înțelege că pot depinde de dvs. Alegeți obiectivul sau obiectivul de carieră, apoi formați-vă experiențele într-un mod care demonstrează progresul către acest obiectiv.
  • De exemplu, să presupunem că doriți o poziție în marketingul social media. Experiența dvs. de voluntariat la un adăpost de animale ar putea fi relevantă dacă ați ajutat la configurarea profilurilor media sociale pentru acest adăpost, deoarece vă oferă experiență și câteva pagini pentru portofoliul dvs.
  • Poziționați fiecare loc de muncă pe care l-ați avut ca o piatră de temelie spre obiectivul dvs. De exemplu, poate că ați avut responsabilități sporite sau mai mulți oameni care vă raportează. Chiar dacă poziția dvs. nu sa schimbat prea mult, ar fi totuși considerat un pas în sus dacă v-ați mutat într-o companie mai mare sau ați lucrat cu mai mulți clienți de înaltă calitate.
Metoda 3 din 10:
Motivation
  1. Imaginea intitulată descrie etica muncii într-un CV Pasul 3
1. Menționați vremurile pe care le-ați motivat pe alții sau ați condus un proiect. Una dintre cele mai bune modalități de a arăta că sunteți un angajat motivat este prin căile pe care le motivați pe alții. Dacă ați condus un proiect și ați ajutat la motiva altor colegi să reușească sau să meargă mai sus și dincolo de a face treaba, acest efort aparține CV-ului dvs. și vă va ajuta să descrieți etica muncii dvs.
  • Utilizați exemple specifice care arată de ce sunteți o potrivire bună pentru locul de muncă, mai degrabă decât fraze bazate pe opinie "Gânditor vizionar."
  • De exemplu, ați putea scrie, "Echipa motivată cu succes pentru a finaliza proiectul cu 2 săptămâni înainte de termen și 25% în buget."
  • Activitățile extra-curriculare și voluntari pot fi folosite pentru a arăta și motivația. De exemplu, dacă ați fi căpitanul echipei de fotbal, ați putea scrie, "Ca căpitan, MotivateTeam de la rangul de jos în conferința la campionii raionali."
Metoda 4 din 10:
De gestionare a timpului
  1. Imaginea intitulată descrie etica de lucru într-un CV Pasul 4
1. Listează mai multe cerințe în timpul dvs. pentru a arăta această capacitate. Un angajat cu o etică puternică poate echilibra cerințele concurente de a fi productiv la locul de muncă și în viață. Ori de câte ori ați reușit în timp ce aveți mai multe lucruri diferite pe placa dvs., demonstrează unui angajator că știți cum să vă gestionați bine timpul.
  • De exemplu, dacă ați reușit să faceți note bune în colegiu, de asemenea, lucrați cu normă parțială, voluntariat 10 ore pe săptămână și scrierea unui blog, toate acestea arată că sunteți o persoană productivă care excelează la gestionarea timpului.
  • Dacă aveți experiență de lucru în liceu sau colegiu la un restaurant sau o cafenea, includeți-l pe CV-ul dvs., chiar dacă nu căutați un loc de muncă în serviciul alimentar. Serverele și baristas trebuie să urmărească întotdeauna multe lucruri diferite, ceea ce vă arată cu adevărat abilitățile de gestionare a timpului.
Metoda 5 din 10:
Inițiativă
  1. Imaginea intitulată descrie etica de lucru într-un CV Pasul 5
1. Descrieți orice proiecte pe care ați început-o sau ați venit cu dvs. O parte a unei etici de muncă puternică face ceea ce trebuie făcut pentru a rezolva o problemă, mai degrabă decât să aștepte pe altcineva să o sugereze sau să vină cu ea. Arătați inițiativa dvs. cu privire la CV-ul dvs., indicând modalități prin care ați sugerat o rezoluție la o problemă sau ați făcut o modificare necesară pentru a îmbunătăți eficiența.
  • De exemplu, ați putea scrie, "a eliminat redundanța de raportare care a scăzut timpul de producție cu 15%."
  • Activitățile extra-curriculare în școală sunt deosebit de valoroase aici pentru că nu sunt necesare niciodată. Participarea la aceste activități, în special la un nivel ridicat, arată că sunteți dispus să luați inițiativa de a face treaba și nu vă este frică de munca grea.
Metoda 6 din 10:
Loialitate
  1. Imaginea intitulată descrie etica de lucru într-un CV Pasul 6
1. Evidențiați o companie în care ați lucrat pentru o lungă perioadă de timp. Dacă aveți tendința de a rămâne cu un angajator de mai mulți ani, acest lucru arată potențial angajatori că sunteți loiali. Ei știu că veți rămâne în jurul valorii de lungimea lungi, mai degrabă decât să săriți la următoarea oportunitate care se prezintă.
  • De exemplu, să presupunem că ați lucrat la aceeași cafenea prin liceu și colegiu, pentru un total de 6 ani. Chiar dacă s-ar putea să fiți îndepărtați de la acel loc de muncă și să căutați un loc de muncă într-o altă industrie, inclusiv experiența de la CVSumé vă arată potențialii angajatori că sunteți loiali.
  • Cele mai multe secțiuni de experiență de lucru sunt scrise cronologic, dar acest lucru nu este neapărat așezat în piatră. Dacă ați lucrat pentru o singură companie de 10 ani și ați lucrat pentru alte două companii pentru mai puțin de un an, puneți pe cel pe care l-ați lucrat pentru mai întâi mai întâi, apoi adăugați celelalte în ordine descrescătoare a mandatului tău. Acest lucru vă oferă un alt mod de a vă accentua loialitatea.
Metoda 7 din 10:
Dedicare
  1. Imaginea intitulată descrie etica de lucru într-un CV Pasul 7
1. Furnizați exemple de momente când ați fost deasupra și dincolo de. Angajații cu etică profesională puternică sunt angajați dedicați care sunt dispuși să meargă la extra mile pentru a vedea un proiect până la finalizarea acestuia - chiar dacă aceasta înseamnă ore suplimentare. Când discutați despre experiența dvs. la o companie, includeți informații despre instanțele în care ați pus eforturi suplimentare pentru a vă asigura că un proiect a reușit.
  • De exemplu, ați putea scrie, "voluntar pentru a lucra nopți și weekend-uri pentru a finaliza un proiect înainte de program."
  • Utilizați și premiile! De exemplu, ați putea scrie, "A primit premiul pentru clienți pentru răspunsul atent la reclamațiile clienților."
Metoda 8 din 10:
Responsabilitate
  1. Imaginea intitulată descrie etica muncii într-un CV Pasul 8
1. Descrieți ceea ce ați făcut mai degrabă decât ceea ce ați așteptat să faceți. Responsabilitatea dvs. strălucește prin CV-ul dvs. atunci când includeți informații despre ceea ce ați făcut de fapt la un anumit loc de muncă, mai degrabă decât parrotizarea descrierii postului. Includ metrici de performanță acolo unde este posibil, astfel încât potențialii angajatori să poată evalua cât de bine ați făcut-o.
  • De exemplu, ați putea scrie, "a depășit obiectivele de vânzări cu 25% pentru 6 trimestre consecutive," sau "a adus 10 clienți noi pentru a crește vânzările cu 15%."
  • Deși ar putea părea ca un cuvânt cheie de utilizat, evitați indicarea lucrurilor pe care le-ați avut "răspunzător de" Ca parte a locului de muncă - este o descriere a postului. În schimb, descrieți ceea ce a însemnat această responsabilitate pe care ați făcut-o zilnic.
Metoda 9 din 10:
Cooperare
  1. Imaginea intitulată descrie etica de lucru într-un CV Pasul 9
1. Listați instanțele în care ați utilizat munca în echipă sau sarcini delegate altora. Un angajat cu o etică puternică de lucru "joacă bine cu alții" și știe când pentru a delega sarcini pentru a obține un proiect mai eficient. Utilizați experiențe care arată că sunteți un bun jucător de echipă pentru a vă demonstra capacitatea de a coopera.
  • De exemplu, ați putea scrie, "a reunit repetări de la 4 departamente la campania de marketing de proiectare care a crescut profiturile cu 10%."
  • Afișarea participării la sporturile de echipă sau activitățile extra-curriculare arată, de asemenea, că vă excelezi în cooperare.
Metoda 10 din 10:
Disciplina
  1. Imaginea intitulată descrie etica muncii într-un CV Pasul 10
1. Utilizați realizările pentru a arăta auto-disciplina în căutarea unui obiectiv. Dacă v-ați antrenat și ați muncit din greu pentru a obține ceva, indiferent cât de mică în marea schemă a lucrurilor, aparține CV-a! Ea arată potențialilor angajatori că aveți auto-disciplina pentru a merge după ceva și faceți ceea ce este nevoie pentru ao obține.
  • De exemplu, dacă participați la orice fel de arte sportive sau marțiale, aceasta arată disciplina.
  • Realizările academice, hobby-urile și alte activități extra-curriculare arată, de asemenea, disciplina. De exemplu, poate ați luat cursuri de dans de ani de zile sau jucate într-un turneu de șah.

sfaturi

Utilizați numere specifice ori de câte ori este posibil. Ei atrag ochiul angajatorului și ajută la cuantificarea abilităților și experienței.

Avertizări

Verificați cu atenție CV-ul dvs. pentru a vă asigura că este fără erori. O tipo pe un CVSumé poate face diferența în aterizarea acelui interviu crucial.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar