Cum să gătești pește congelat

Când este înghețat corect, peștele va păstra o aromă și o textura de înaltă calitate și este considerată egală cu peștele proaspăt de mulți bucătari. Puteți chiar să gătiți peștii înghețați fără dezghețare, deși sunt recomandate tehnici speciale pentru grătare sau pan-peuțând. Încercați-l și dacă nu vă place, există o mulțime de modalități de a dezgheța pește congelat fără a afecta siguranța sau calitatea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Gătit pește congelat fără dezghețare
  1. Imagine intitulată Cook Frozen Fish Pasul 1
1. Clătiți peștele în apă rece. Clătiți peștele înghețat în apă rece pentru a îndepărta cristalele de gheață de la suprafață. Evitați apa caldă, deoarece acest lucru poate promova creșterea bacteriană și de apă peștii.
  • Întotdeauna spălați-vă mâinile în apă caldă, cu săpun înainte de a manipula peștele crud.
  • Dacă peștele nu a fost exclus, utilizați metoda de dezghețare de mai jos, atunci Îndepărtați porțiunile necorespunzătoare.
  • Imagine intitulată Cook Frozen Fish Pasul 2
    2. Uscați peștele. Pat peștele uscat cu un prosop de hârtie. Acest lucru va elimina cristalele suplimentare de gheață, precum și umiditatea agățată de scale de pește.
  • Imagine intitulată gătit Fish Fish Pasul 3
    3. Utilizați tehnici speciale pentru pește gros sau gătit cu căldură ridicată. Plăcile groase de pește înghețate vor dura mult timp pentru a găti, dar puteți reduce acest lucru prin înfășurarea acestora în pungi de folie sau pergament. Cristalele de gheață din pește se vor întoarce la abur, rămân prinse în pachet și vor ajuta la gătitul peștelui mai repede. Creșterea vitezei de gătit este deosebit de importantă pentru metodele de gătit cu căldură ridicată, așa cum este descris mai jos:
  • Grătar pește în pachete de folie strâns închise, pentru a preveni carcasa exterioară în timp ce bucătarul din interior.
  • În cazul în care se usucă peștele, nu înfășurați peștele. În schimb, acoperiți tigaia odată ce peștele începe să elibereze sucuri, pentru a prinde abur, care ajută la gătirea uniformă a peștelui.
  • Imagine intitulată Cook Fish Fish Pasul 4
    4. Se condimentează peștele parțial prin gătire. Gătitul peștelui pentru câteva minute va topi o parte din gheață pe exterior. Acest lucru face mai ușor să frecați ulei, unt sau marinadă în pește și să obțineți condimente să rămână. Dacă sunteți pâine peștii, le puteți plasa complet înghețată într-o tigaie și acoperiți cu un strat gros de prăjini de pâine și condimente.
  • Imagine intitulată Cook Fruit Fish Pasul 5
    5. Gătiți de două ori mai mult decât peștii proaspăt. Puteți găti pește înghețat, în mod normal, veți găti peștii sau căutați în secțiunea Rețete pentru idei. Peștiul înghețat poate dura de două ori mai lung pentru a găti ca pești proaspeți, dar economisiți încă timp prin a sări peste scena de dezghețare. Aceasta este doar o estimare generală a timpului, iar cantitatea reală de timp necesară variază baza pe grosimea peștelui. Verificați peștele la fiecare minut, folosind următoarele sfaturi pentru a spune când este făcut:
  • Tăiați o fantă cu un cuțit ascuțit. Când se termină, peștele va fi complet opac lângă suprafață, și doar începe să devină opac în centru.
  • Dacă aveți un termometru alimentar, gătiți peștele la o temperatură internă de 145 ° F (62.8ºC).
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 3:
    Metode de dezghețare a peștelui
    1. Imagine intitulată Cook Frozen Fish Pasul 6
    1. Dezghețați timp de opt ore în frigider. Cel mai rece temperatura de dezghețare, cu atât populațiile de bacterii dăunătoare vor crește pe peștele dvs. Dezghețarea peste noapte este metoda recomandată ori de câte ori aveți timp. Păstrați frigiderul sub 46ºf (8ºC) pentru a vă menține peștele în siguranță și pentru a găti cu 48 de ore.
    • Alimentele congelate vor produce apă pe măsură ce gheața se topește, așa că păstrați peștele într-un recipient care poate prinde apă. Pentru a evita apărarea peștilor, ați putea pune găuri în baza acelui recipient și plasați-o deasupra unui al doilea recipient care va prinde apa de scurgere.
    • În timp ce majoritatea peștilor se vor dezgheța în decurs de 8 ore, cantitățile masive de pește ar putea dura până la 24 de ore.
  • Imagine intitulată gătit Fish Fish Pasul 7
    2. Dezgheț sub apă rece. Dacă nu doriți să așteptați ore întregi să vă dezghețați peștele, să-l sigilați în interiorul unei pungi blocate cu fermoar și să-l scufundați în apă rece. Această metodă durează de obicei 1-2 ore pe kilogram (0.45 kg) de pește și este cea mai rapidă metodă care păstrează încă calitatea.
  • Nu folosiți niciodată apă la temperatura camerei sau mai calde, deoarece acest lucru încurajează creșterea bacteriilor..
  • Imagine intitulată Cook Frozen Fish Pasul 8
    3. Defrost într-un cuptor cu microunde. Această metodă nu este recomandată în majoritatea circumstanțelor, deoarece gătitul inegal va face de obicei o parte din cauciucul de pește înainte ca restul să fie dezghețat. Este de obicei mult mai rapid decât celelalte metode, cu toate acestea, luând aproximativ 3-6 minute pe kilogram (0.45 kg) cu cele mai multe microunde. Verificați peștele la jumătatea drumului și răsuciți fiecare bucată.
  • Imagine intitulată Cook Frozen Fish Pasul 9
    4. Gatiti ca de obicei. Odată ce peștele este pliabil, ceea ce înseamnă că nu mai este rigid, este complet dezghețat. Gatiti-l ca si cum ai fi un pește proaspăt sau aruncați o privire la secțiunea Rețete pentru idei.
  • Rețineți că peștele va fi încă rece odată dezghețată.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 3:
    Rețete de pește
    1. Imagine intitulată gătit Fish Fish Pasul 10
    1. Aflați tehnici de bază de gătit de pește. Dacă nu sunteți folosit pentru a găti pește la domiciliu sau doriți să încercați o nouă metodă, examinați instrucțiunile de bază, astfel încât să știți ce temperatură și timp de gătit sunt necesare. Peștele este adesea la grătar, copt, Picked, sau Sautéed.
  • Imagine intitulată gătit pește congelat Pasul 11
    2. Obțineți idei pentru tipul dvs. specific de pește. Diferite tipuri de pește au diferite arome și texturi, astfel încât rețetele specifică adesea un tip exact. Invata despre halibut de gătit, Snapper, Gruper, cambulă, Tilapia, sau somon.
  • Amintiți-vă că gătitul de pește înghețat fără dezghețare va dura de obicei de două ori mai mult decât reteta solicită.
  • Imagine intitulată de pește congelat Pasul 12
    3. Încercați noi marinade și condimente. Spre deosebire de carnea roșie, majoritatea peștilor se ridică la aromă după doar 5-15 minute de marinare. Acest lucru facilitează sezonul și aroma, chiar dacă se gătește de la înghețată. Faceți fileuri dulci și acru, pește în sos de brânză, Cajun stil înnegrit, sau pește de stil mexican pentru tacos.
  • Imagine intitulată Cook Frozen Fish Pasul 13
    4. Aflați rețete unice. Unele rețete necesită metode mai puțin tipice de preparare a peștilor. Acestea nu trebuie să fie dificile cu instrucțiunile potrivite și, de obicei, implică gătitul peștilor împreună cu alte ingrediente. Încercați gătitul Chowder, Fish Quiche, pește batter și chipsuri, sau Kedgeree.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Dacă utilizați un cuptor, grătar sau un stove electric, preîncălziți-l pentru a economisi și mai mult timp.

    Avertizări

    Overcizia este o comună cu rețete de pește și poate duce la carne uscată și nepăsătoare. Dacă carnea este opacă tot drumul, scoateți-o imediat de la căldură.
  • Depozitați peștele fiert răcit în recipiente curate și închise în congelator sau frigider în decurs de 2 ore de gătit (1 oră în vreme caldă).
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar