Cum să mănânci pește în timpul sarcinii

Femeile gravide sunt de obicei au spus să evite peștele datorită conținutului său ridicat de mercur și risc de boală provocată de alimente. Cu toate acestea, peștele poate fi o sursă de substanțe nutritive importante pentru dezvoltarea prenatală a copilului dumneavoastră, cum ar fi acizii grași omega-3. Aportul mare de mercur a fost legat de defectele congenitale, dar consumul de pește în cantități moderate este important în timpul sarcinii, deoarece nutrienții cheie găsiți numai în pește ajută creierul copilului să se dezvolte. Cu câteva precauții, puteți mânca pește fără a ingera un exces de mercur. Cheia pentru evitarea bolii este stocarea adecvată și pregătirea peștelui și moderarea consumului.

Pași

Partea 1 din 2:
Identificarea peștelui sigur
  1. Imagine intitulată Mananca pește în timpul sarcinii Pasul 1
1. Concentrați-vă pe sursele de pește cu cele mai mici niveluri de mercur. Practic, fiecare tip de fructe de mare conține mercur, așa că căutați pe cei cu cel mai puțin mercur. Consumați nu mai mult de 12 uncii de pește cu mercur redus pe săptămână. În timp ce nivelurile moderate de mercur nu vă pot afecta grav și copilul, ar trebui să vă permiteți numai 3 porții de 6 uncii din fiecare lună. Dacă mâncați la un restaurant, cereți chelnerului să afle cât de multe uncii sunt într-un entrée de pește înainte de a consuma întregul filet.
  • Exemple de pește de mare mercur sunt pește-spadă, rechin, macrou și ton. Este recomandabil să nu mâncați pești bogați în mercur, cum ar fi acestea în timpul sarcinii.. Uită-te la pește care gustă în special metalic, un semn de nivel înalt de mercur.
  • Peștii mercur mediu includ basul de mare chilian, grupul, codul, mahi mahi, monkfish și snapper.
  • Peștele cu mercur redus sunt cele mai sigure pentru femeile însărcinate. Câteva exemple sunt hamsiile, fluturașul, somnul, fluturașul, Haddock, Herring, Pollock, Somon, Sardine, Sole, Tilapia, păstrăv, Whitefish și Whitfish și Whiting.
  • Imagine intitulată mănâncă pește în timpul sarcinii Pasul 2
    2. Mănâncă ton rar și în cantități mici. Tonul luminos are doar un pic peste o treime din conținutul de mercur din tonul obișnuit al albacorelor. Asta înseamnă că este suficient de inofensiv pentru tine să mănânci, dar numai în moderare. O cutie de 5 uncii de ton de lumină bucată poate fi consumată în siguranță la fiecare 3 până la 5 zile, iar tonul de conservare al albacore este sigur să consume o dată la 9 până la 12 zile.
  • Imagine intitulată Mananca pește în timpul sarcinii Pasul 3
    3. Știți de unde vine peștele tău. Otrăvirea cu mercur nu este doar un pericol cu ​​pește bogat în mercur. Pericolele de mediu, cum ar fi centralele electrice, pot contamina apele înconjurătoare și, ca rezultat, peștele din apropiere. Căutați etichete care vă spun că peștele au venit dintr-o sursă de apă curată.
  • Imagine intitulată Mănâncă pește în timpul sarcinii Pasul 4
    4. Verificați stocarea corespunzătoare a peștelui înainte de cumpărare. Peștele stocate pot conține substanțe chimice sau boală provocată de alimente care vă pot pune și copilul în curs de dezvoltare în pericol de boală. Deși industria pescuitului ia măsuri pentru a fi livrate, a stoca și curăța produsul, ar trebui să fii în continuare precaut. Căutați pește ambalate cu o etichetă NOAA, indicând faptul că a fost inspectată de administrația națională și administrarea atmosferică.
  • Cumpărați doar pește proaspăt care este refrigerat sau pe gheață proaspătă. Peștele trebuie să fie păstrat foarte rece pentru a păstra de la răsturnare și ar trebui să fie aranjat pentru a permite scurgerea.
  • Peștele congelat nu trebuie achiziționat dacă sacul a fost deschis sau rupt sau dacă cristalele de gheață s-au format pe fileuri. Scalele pot fi duller pe pești congelați și carnea nu poate fi la fel de fermă odată dezghețată, dar este în mod obișnuit sigur să mănânci dacă a fost asigurată integritatea ambalajului.
  • Evitați peștele afumat frigorific. Exemple de pești afumați sunt somon, cod și ton. Peștele cumpărat în secțiunea frigider poate conține Listeria, o boală provocată de alimente, în special amenințătoare femeilor însărcinate. Cu excepția cazului în care sunteți sigur că peștele frigorific a fost gătit bine într-o vas de caserolă sau supa, cumpărați pește conservat în schimb.
  • Imagine intitulată Mananca pește în timpul sarcinii Pasul 5
    5. Verificați dublu-ul când îl deschideți. Este posibil să nu puteți identifica toate semnele de avertizare ale peștelui rasfatat la magazinul alimentar. Când ajungeți acasă, deschideți pachetul și asigurați-vă că totul arată și miroase bine. Acest lucru vă va economisi hassle de a trebui să mergeți la un "plan B" la dină dacă peștele pe care l-ați cumpărat este necorespunzător.
  • Verificați pentru a vă asigura că ochii de pește sunt clară și ușor înfundată. Aceasta indică peștele proaspăt.
  • Nu cumpărați pește cu carne decolorată. Carne verde sau galbenă poate indica faptul că a început răsfățarea. Marginile uscate sau întunecate indică, de asemenea, că peștele a stat prea mult timp și nu mai este proaspăt.
  • Carnea de pește proaspăt ar trebui să fie fermă și ar trebui să se întoarcă înapoi după ce îl atingeți. Pielea sau cântarele de pe un filet de pește ar trebui să fie strălucitoare și libere de șlam. Gills ar trebui să fie roșu strălucitor.
  • Imagine intitulată mănâncă pește în timpul sarcinii Pasul 6
    6. Aveți grijă de surse ascunse de pește. Anumite rețete pot conține pește fără a-și face publicitate prezența. Întrebați despre ingrediente în salate de ouă sau mâncăruri de paste, alimente etnice cum ar fi Empanadas sau Sushi, garnishează cum ar fi ouăle de pește, spread-uri de specialitate ca brânză de somon afumată, produse de fructe de mare imitație și alte surse alimente. Cele mai multe rețete pentru pansamentele de salată pe bază de ulei, cum ar fi dressingul grec, conțin, de asemenea, pește. Când mănânci într-un restaurant, întrebați personalul despre conținutul de pește de alimente ca acestea.
  • Partea 2 din 2:
    Pregătirea corectă a peștelui
    1. Imagine intitulată Țineți bucătăria curată și sigură Pasul 20
    1. Pregătiți pește cum pregătiți alte carne. Puteți pregăti pește în același mod în care pregătiți pui sau carne de porc. Nu există prea multă importanță în modul în care pregătiți pește în comparație cu alte tipuri de carne.
  • Imagine intitulată mănâncă pește în timpul sarcinii Pasul 7
    2. Dezvoltați pește în frigider. Dacă peștele este lăsat nerefriciabil pentru prea mult timp, poate dezvolta contaminanți periculoși care pot provoca o boală gravă la femeile gravide. Dacă aveți pește înghețat, nu-l dezghețați lăsându-l pe tejghea. În schimb, executați peștele sub apă rece până când este dezghețată sau lăsați-o în frigider peste noapte.
  • Imagine intitulată Mananca pește în timpul sarcinii Pasul 8
    3. Nu mâncați pește care are un miros puternic. Pestul de pește poate face chiar oameni sănătoși bolnavi și este deosebit de periculos pentru copilul vostru nenăscut. Pește cu mirosuri puternice de pește sau acru sau un miros de amoniac nu ar trebui să fie mâncat. Deși majoritatea peștilor emit, în general, un miros unic, pregătiți numai pește dacă miroase ușoară și proaspătă.
  • Imagine intitulată mănâncă pește în timpul sarcinii Pasul 9
    4. Gatiti bine toate fructele de mare. Nu consumați niciun produs de pește care nu a fost gătit. Peștele necorespunzătoare sau brute pot, de asemenea, să transmită boală provocată de alimente care pot afecta femeile însărcinate mai mult decât altele. Pericolele de pește inadecvat preparate pot fi evitate cu practici aprofundate de gătit și în condiții de siguranță.
  • Majoritatea fructelor de mare trebuie să fie gătite la o temperatură internă de 145 ° F (63 ° C). Dacă nu aveți un termometru de alimente, gătiți peștele până când carnea este opacă și fulgi cu ușurință cu o furculiță la mai multe pete din file.
  • Imagine intitulată Mănâncă pește în timpul sarcinii Pasul 10
    5. Nu contaminați încrucișat. Dacă pregătiți peștele anterior, nu utilizați vasa, plăci sau serviți mâncăruri pentru a mânca peștele după gătire. Utilizați ustensile și plăci curate pentru a servi pește preparat. De asemenea, încercați să evitați amestecarea recipientelor de servire a peștelui pentru a preveni răspândirea bolii suportate de pește.
  • Avertizări

    Dacă nu sunteți sigur în ceea ce privește siguranța unui produs de pește sau nu sunteți conștienți de ce tip de pește conține un fel de mâncare, să nu se mănânce.
  • Dacă vă simțiți rău în câteva zile de a mânca orice tip de fructe de mare, contactați imediat un profesionist medical.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar