Moduri ușoare de a dezgheța în condiții de siguranță lapte congelat

Având lapte în congelator este grozav într-un vârf! Dacă ați profitat de o vânzare a laptelui sau ați dorit să o înghețați în caz de urgență, știind cum să dezghețați în siguranță laptele este crucială. Din fericire, laptele de dezghețare este destul de hands-off atâta timp cât vă dați ceva timp.

Pași

Metoda 1 din 8:
Planul de dezghețare lapte în termen de o lună de înghețare.
  1. Imagine intitulată Defrost Laptele congelat Pasul 1
1. Cu cât dezghețați mai devreme și utilizați laptele, cu atât va fi mai bine textura. Dacă ați îmbătat vreodată lapte care a fost înghețat, ați fi observat textura sa granulară. Acest lucru se datorează faptului că laptele mai lung este înghețat, cu atât mai mult se separă grăsimea de lichid. Pentru cea mai bună calitate, vizează dezghețarea laptelui în prima lună de înghețare.
  • Dacă nu vă apropiați de laptele într-o lună, nu vă faceți griji! Puteți îngheța în siguranță lapte de până la 4 luni.
Metoda 2 din 8:
Dezgheț lapte congelat în frigider peste noapte.
  1. Imagine intitulată Defrost Laptele congelate Pasul 2
1. Dați laptele 1 până la 2 zile pentru a dezgheța pentru cea mai bună calitate. Nu este nevoie să transferați laptele într-un alt container - doar lipiți-l în frigider! Dezghețarea la o temperatură constantă de o zi sau două dă laptelui o textură mai fină decât dacă îl dezghețați repede.
Metoda 3 din 8:
Dezghețați laptele înghețat în apă rece.
1. Scufundați laptele înghețat în apă rece pentru a dezgheța laptele în grabă. Dacă ați uitat să lipiți laptele în frigider, este complet bine! Umpleți un castron mare cu apă rece și puneți-vă laptele înghețat în ea, astfel încât apa o acoperă. Apoi, puneți castronul în frigider timp de 30 de minute. Înlocuiți apa și refrigerați laptele timp de încă 30 de minute, așa că se dezgheță complet.
  • Acest lucru funcționează cel mai bine pentru cutiile de lapte care sunt mai mici decât /2 galon (1.9 l) în dimensiune. Dacă încercați să dezghețați 1 galon (3.8 l) de lapte, poate dura câteva ore folosind această metodă.
Metoda 4 din 8:
Cantități mici de microunde de lapte congelat.
1. Stick porțiuni de dimensiuni de cub de gheață în cuptorul cu microunde pentru cea mai rapidă cale de a dezgheța laptele. Dacă aveți nevoie doar puțin lapte și ați înghețat-o într-o tavă de cub de gheață, apăsați câteva cuburi înghețate și puneți-le într-un vas cu microunde. Apoi, microunde laptele în intervale de 15 secunde până când sunt lichide.
  • Când microbiți laptele, încălziți-o, ceea ce ajută bacteriile să crească. Planificați să beți sau să utilizați laptele imediat în loc să lăsați-l la temperatura camerei sau să-l lipiți înapoi în frigider.
Metoda 5 din 8:
Evitați dezghețarea laptelui la temperatura camerei.
  1. Imagine intitulată Defrost Laptele congelat Pasul 5
1. USDA avertizează că laptele de dezghețare pe tejghea poate provoca creșterea bacteriană. Acest lucru se datorează faptului că bacteriile se înmulțesc între temperaturi de la 40 la 140 ° F (4 până la 60 ° C). În loc să ia șansa, lipiți laptele înghețat în frigider, un castron de apă rece sau cu microunde.
Metoda 6 din 8:
Agitați sau amestecați laptele dezgheț înainte de ao folosi.
1. Amestecați laptele dezgheț, astfel încât este mai fină de băut. Majoritatea laptelui este omogenizată, ceea ce înseamnă că grăsimea din lapte este amestecată cu lichidul sub presiune extremă. Acesta este motivul pentru care nu aveți grăsime care plutește în partea de sus a laptelui. Din păcate, dezghețarea laptelui înghețat separă grăsimea. Pentru a face laptele dezgheț mai apetisant, amestecați, agitați sau amestecați-l până când este neted.
  • Beți laptele rapid după ce faceți acest lucru, deoarece grăsimea de lapte se va separa din nou așa cum se întâmplă.
Metoda 7 din 8:
Beți sau utilizați laptele de dezgheț în decurs de 2 până la 3 zile.
  1. Imagine intitulată Defrost Laptele congelate Pasul 7
1. Etichetați laptele cu data la care ați dezghețat-o astfel încât să știți când o aruncați. Deoarece nu veți putea utiliza data de expirare imprimată pe containerul de lapte, este important să utilizați laptele în termen de 3 zile de la data la care l-ați luat din congelator.
  • Puteți îngheța numai laptele odată ce îl folosiți sau faceți-o după ce ați dezghețat-o.
Metoda 8 din 8:
Utilizați lapte granular în proiecte de coacere sau de gătit.
1. Coaceți sau gătiți cu lapte dacă laptele dvs. este încă un pic granular. Dacă tot puteți spune că laptele nu este complet neted, chiar și după ce ați scuturat sau amestecat-o, nu aruncați-o! Utilizați laptele dezghețat în următoarea rețetă de coacere sau de gătit care necesită lapte - nu veți observa deloc granulitatea.
  • De asemenea, puteți utiliza laptele dezghețat în smooturi sau lapte.

sfaturi

Doriți să dezghețați laptele non-lapte ca lapte de ovăz, lapte de migdale sau lapte de soia? Nici o problemă! Urmați aceleași orientări pentru a dezgheța în siguranță laptele la alegerea dvs.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar