Cum să vă apărați cu cuvintele

Confruntarea nu este distractivă, indiferent de modul în care vă uitați la ea. Este în mod evident emoțional și supărător să aibă declarații nepoliticoase, neîntemeiate, argumente și ipoteze aruncate în direcția voastră sau pentru a fi vina pentru ceva în mijlocul unei conversații. Apărarea cu cuvintele este similară cu a învăța o artă marțială - necesită o mulțime de practici înainte de a deveni mai ușor. Poate dura ceva timp, dar cu suficientă atenție și încredere, puteți pune cel mai bun picior înainte în viitoarele confruntări.

Pași

Metoda 1 din 3:
Afirmându-vă
  1. Imagine intitulată Apără-te cu cuvinte Pasul 1
1. Centrați-vă răspunsurile cu declarațiile "i" pentru a fi aserive. Încercați să nu bateți în jurul tufișului când încercați să faceți un punct. Cel mai bun mod de a vă auzi este să începeți propozițiile cu "i."Acest tip de limbă este direct și lasă foarte puțin imaginația.
  • De exemplu, puteți spune: "Mă deranjează că credeți că aș putea face ceva de genul ăsta" sau "Nu simt că ați îngrijit sau ați considerat sentimentele mele în această situație."
  • Imagine intitulată apăra cu cuvinte Pasul 2
    2. Apelați numele de nume într-o conversație. Lăsați cealaltă persoană să știe că limba lor este toxică, dăunătoare și nu este deloc utilă la conversație. Din păcate, dacă oamenii recurg la nume-numire, probabil că nu veți putea să vă schimbați mințile. În schimb, abordați comportamentul toxic pe măsură ce îl vedeți și lăsați cealaltă persoană să știe că nu veți sta.
  • Puteți spune ceva, cum ar fi: "Ridică-l cu numele de nume" sau "opriți-mi un mincinos. Am fost sincer această întreagă conversație."
  • Imagine intitulată Apără-te cu cuvinte Pasul 3
    3. Afirmă că nu sunteți de vină pentru tot ce se întâmplă dacă nu sunteți vina. O mulțime de conversații neplăcute par a fi o versiune ping-pong a jocului vina. Afirmă în mod clar, lăsând cealaltă persoană să știe când ceva nu este vina ta. Dacă persoana continuă să îndrepte degetul la tine, nu vă fie frică să le numiți.
  • De exemplu, ați putea spune: "Nu mai vina pe mine pentru ceva ce nu aveam nimic de-a face cu" sau "Nu aveam control asupra a ceea ce sa întâmplat. Nu este corect sau corect să mă învinovățești pentru asta."
  • De asemenea, puteți răspunde cu "Îmi pare foarte rău că lucrurile s-au dovedit a fi așa cum au făcut, dar este corect să-mi dau vina pe mine."
  • Imagine intitulată Apără-te cu cuvinte Pasul 4
    4. Cereți declarații neutre pentru a răspunde la comentariile ghimpate. Păstrați lucrurile neutre, astfel încât să puteți lua vântul din velele celeilalte persoane. Dacă cineva spune ceva necunoscut sau altfel inflamator, le-a stabilit drept cu o întrebare neutră ca răspuns. Uneori, puteți dezvălui cât de neclintit o întrebare este într-adevăr răspunzând cu "da" sau "nu."
  • De exemplu, dacă cineva spune ceva, cum ar fi "chiar îți pasă cum arăți?"Puteți răspunde spunând" nu ", chiar dacă răspunsul evident este" da."Acest lucru poate ajuta persoana în locul lor.
  • Dacă cineva spune că "nu-ți pasă de găsirea unui altul semnificativ", s-ar putea să răspunzi cu "Ce te face să crezi că caut un partener chiar acum?"
  • Imagine intitulată apăra cu cuvinte Pasul 5
    5. Fake încrederea dvs., chiar dacă nu vă simțiți încrezători. Vechea zicală "falsă pe care o faci" are o mulțime de merit, mai ales când vă apărați. Este perfect normal să vă simțiți anxios și speriat când sunteți pus la fața locului într-o conversație. Chiar dacă nu vă simțiți foarte siguri de voi, încercați să forțați o aură de încredere, astfel încât cealaltă persoană nu poate spune cum vă simțiți cu adevărat.
  • Probabil că veți avea mai multe probleme în apărarea dvs. dacă apar nervoase sau nesiguri.
  • În orice conversație, pentru a face contact vizual, se ridică drept și vorbește într-un ton lent, chiar.
  • Imagine intitulată Apără-te cu cuvinte Pasul 6
    6. Concentrați-vă pe a fi asertiv în loc de a fi agresiv. Asertiv și agresiv sunt adesea folosite ca cuvinte interschimbabile, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Gândiți-vă la acest lucru, oamenii agresivi sunt întotdeauna asertivi, dar oamenii asertivi nu sunt neapărat agresivi. Declarațiile agresive se declanșează ca fiind nepoliticos și antagonist, în timp ce declarațiile asertive vă ajută să vă țineți terenul.
  • De exemplu, "veți plăti pentru a vă împiedica programul de lucru" este o declarație foarte agresivă. Puteți captura acel sentiment într-un mod mai politicos, asertiv, spunând: "Sunt foarte supărat că nu ați lucrat din muncă. Mi-ai dublat volumul de muncă pentru ziua și mi-ai făcut programul mult mai stresant."
  • În loc să spunem: "Urăsc cât de tare sunteți", puteți spune ", când vorbiți la un volum puternic tot timpul, este dificil să mă concentrez."
  • Imagine intitulată Apără-te cu cuvinte Pasul 7
    7. Practicați asertivitatea în conversațiile dvs. zilnice. Dacă nu vă afirmați, de obicei, în mod natural, veți avea nevoie de ceva timp pentru a vă practica și obțineți abilitățile de până la SNUFF. Încercați să fiți aserți în moduri subtile, chiar dacă nu vă apărați. Nu vă fie frică să cereți ca lucrurile să fie făcute într-un anumit mod sau să lăsați oamenii să știe dacă au făcut ceva pentru a vă supăra.
  • De exemplu, puteți fi asertiv într-o cafenea, spunând: "Vrei să-mi fixezi comanda? Am comandat cafeaua cu gheață în loc de fierbinte. Mulțumesc!"
  • Dacă cineva taie în fața ta, ai putea spune: "Înțeleg că ești într-o grabă, dar am fost aici mai întâi. Aș aprecia dacă ați aștepta rândul tău."
  • Metoda 2 din 3:
    Venind cu reveniri pline de spirit
    1. Imagine intitulată Apără-te cu cuvinte Pasul 8
    1. Reframează conversația dacă cealaltă persoană încearcă să se retragă. Poate fi frustrant dacă cineva încearcă să se strecoare dintr-o conversație după ce a făcut o agitație mare în primul rând. Amintiți-vă persoanei că interacțiunea dvs. nu este o "luptă", dar este o "dezbatere."În acest fel, va fi mai greu pentru ca persoana să scuseze părăsirea.
    • De exemplu, dacă cealaltă persoană spune că nu vor să lupte, puteți spune: "Am crezut că aceasta a fost o dezbatere prietenoasă."
    • Dacă persoana este de obicei argumentativă, puteți spune și ceva de genul ", nu vă bucurați de dezbateri?"
  • Imagine intitulată Apără-te cu cuvinte Pasul 9
    2. Reformați-vă gândurile dacă cineva vă insultă atitudinea voastră. Cineva poate încerca să te pună în jos, sunându-vă încăpățânat sau prin diminuarea atitudinii tale prea mult. Să vă retragă gândurile și sentimentele într-o lumină pozitivă, care poate lua brațul din comentariile celeilalte persoane.
  • De exemplu, dacă se spune: "Îți iau prea serios," puteți spune "Sunt foarte pasionat de acest subiect."
  • Dacă vă spun că acționați prea încăpățânat, amintiți-le că sunteți doar hotărâți.
  • Imagine intitulată Apără-te cu cuvinte Pasul 10
    3. Sunați oamenii dacă sunt negativi în mod flagrant despre ceva. Este bine să vă simțiți răniți sau ofensați într-o conversație. În loc să facă acest lucru rănit evident, lăsați cealaltă persoană să știe că limba lor nu este acceptabilă. Le puteți pune la fața locului cu un comentariu sau critică rapidă, ceea ce poate ajuta la transformarea conversației dvs.
  • De exemplu, dacă cineva vă cheamă un nume nepoliticos sau face o ipoteză nepoliticoasă, spuneți ceva de genul ", ați spus ce cred că ați spus?"Sau" Nu a existat o modalitate mai bună de a spune asta?"
  • Imagine intitulată Apără-te cu cuvinte Pasul 11
    4. Amintiți-i pe alții că nu sunteți intimidați de dezechilibrele de putere. Apărarea dvs. poate fi înfricoșătoare, mai ales dacă vorbești cu un superior sau o altă persoană care deține mai multă putere decât tine în conversație. O declarație simplă poate merge mult, mai ales dacă cealaltă persoană încearcă să vă intimideze.
  • De exemplu, puteți spune ceva cum ar fi: "Înțeleg și respect că aveți mai multă putere în această situație, dar comentariile de genul asta nu mă vor jigni."
  • Imagine intitulată Apără-te cu cuvinte Pasul 12
    5. Construiți o examinare a afirmațiilor celeilalte persoane. Răspunsurile spur-of-the-moment pot fi dure și necesită o mulțime de practică citirea și analizarea diferitelor conversații. Puteți transforma cu ușurință o conversație în favoarea dvs., transformând comentariile dure și comentariile pe capul lor dacă puteți veni cu un QUPURI amuzant la sfârșitul conversației. Încercați să vă răsuciți cuvintele înapoi la ele, ceea ce vă va oferi o mulțime mai multă putere în general.
  • Una dintre cele mai cunoscute reveniri din istorie vine de la oratorii greci Alcibiades și Pericles. Pericles a comentat cum a sunat odată ca alcibiade când el însuși era mai tânăr, la care a spus Alcibiades "Aș vrea să vă cunosc când ați fost la cea mai bună."
  • Un exemplu mai dur al unui QUP vine de la Winston Churchill și un alt politician. Politicianul a comentat că își otrăveau cafeaua dacă ar fi fost soțul său. Ca răspuns, Churchill a comentat că ar fi băut cafeaua dacă ar fi fost a ei soț / soție.
  • Metoda 3 din 3:
    Analizând conversația
    1. Imagine intitulată Apără-te cu cuvinte Pasul 13
    1. Gândiți-vă la lucrurile din perspectiva celeilalte persoane. Înainte de a putea veni cu un răspuns bun, vă poate ajuta să vă întoarceți perspectiva în jur. Pretindeți că sunteți cealaltă persoană pentru o secundă și încercați să măriți gândurile și sentimentele lor. Având în vedere perspectiva celeilalte persoane vă poate ajuta să vă apropiați de conversația cu mai multă empatie.
    • De exemplu, dacă vorbești cu un coleg, colegul poate fi dansator, deoarece au un volum de muncă stresant.
    • Dacă un iubit vă învinovățește pentru ceva, ei pot vorbi din stres și îngrijorări.
  • Imagine intitulată apăra cu cuvinte Pasul 14
    2. Identificați ipotezele dăunătoare, astfel încât să vă puteți apăra mai bine. Indivizii toxici tind să utilizeze "presupoziții" sau ipoteze dăunătoare, în conversațiile lor. Fiți în căutarea comentariilor sau întrebărilor cu o margine negativă a acestora - în acest fel, le puteți folosi ca bază pentru apărarea dvs. Puteți difuza aceste declarații prin menținerea conversației neutre sau ajutând persoana să realizeze cât de nepotrivit a fost declarațiile lor.
  • De exemplu, o declarație ca "Dacă ați îngrijit cu adevărat să obțineți în formă, nu ați comandat Pizza" poartă presupunerea că sunteți într-un fel nedoriți sau nu puteți mânca mai sănătoși. Puteți răspunde la ceva de genul: "Pot să mănânc pizza și să-mi pasă de sănătatea mea."
  • În mod similar, o declarație ca: "Nu vă îngrijiți nici măcar că mi-ați rănit sentimentele" poartă o presupunere că sunteți egoist și inconsiderați altora. Puteți răspunde mai întâi cu un sarcastic "nu" pentru a ajuta cealaltă persoană să vadă cât de insensibilă este întrebarea lor.
  • Imagine intitulată Apără-te cu cuvinte Pasul 15
    3. Acceptați și ascultați criticile înainte de a răspunde. Nu puteți avea o conversație sănătoasă dacă nu luați timp să ascultați cealaltă persoană. Chiar dacă cealaltă persoană nu vorbește din rândul său, le-a împrumutat o ureche de ascultare și într-adevăr încearcă să proceseze ceea ce spun ei. Dacă este necesar, asumați responsabilitatea pentru orice părți ale unei situații care sunt în mod specific defecțiunea dvs.
  • De exemplu, puteți spune ceva de genul: "Îmi pare foarte rău că acțiunile mele vă rănesc sentimentele."
  • Uneori, ascultarea poate fi și mai importantă decât conversația reală.
  • sfaturi

    Din păcate, unele conversații nu vor fi rezolvate într-un mod liniștit și cordial. Dacă este necesar, nu este nimic în neregulă cu plecarea de la o situație toxică.
  • Întărirea fizică a corpului vă poate ajuta să vă simțiți "ecranați" în timpul unei conversații.
  • Încercați să eliminați toate tendințele de formare pe care le puteți avea. Poate fi dificil să aveți o conversație productivă dacă vă depuneți întotdeauna altora.
  • Nu lăsați pe nimeni să-ți nalteze gândurile și sentimentele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar