Cum de a determina de ce cineva te tratează prost

Te găsești întrebându-te: "De ce mă tratează în acest fel?"Dacă cineva (un străin, un prieten sau un membru al familiei) vă tratează prost, probabil că doriți să știți de ce. Aflați ce se întâmplă prin urmărirea comportamentului lor și a primi sfaturi de la alții. Apoi, aveți o conversație deschisă cu persoana pentru a vedea de ce vă tratează prost. În cele din urmă, să învețe căi sănătoase de a stabili limite cu oameni care te deranjează.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea comportamentului lor
  1. Imaginea intitulată Determinați de ce cineva vă tratează slab Pasul 1
1. Scrieți ceea ce face comportamentul lor supărător. Pentru a afla ce se află în partea de jos a tratamentului slab al cuiva față de dvs., trebuie să puteți defini în mod clar ce se întâmplă. Reflectă pe modul în care te tratează. Cum rămâne cu comportamentul lor inconfortabil? Încercați să identificați detalii clare și specifice despre comportamentul lor.
  • Notați ce detalii observați despre comportamentul lor. De exemplu, poate ori de câte ori vorbești cu ei, te ignoră. Scrieți exact ce se întâmplă.
  • Imaginea intitulată Determinați de ce cineva te tratează slab Pasul 2
    2. Puneți-vă în pantofii celeilalte persoane. Gândiți-vă la posibilele motive pentru comportamentul lor. Nu puteți citi mintea, desigur, dar este posibil să vă prefaceți același lucru și apoi să identificați un stimul care le-a condus să acționeze în acest fel.
  • De exemplu, poate că au avut știri proaste la școală și când te-ai dus să vorbești cu ei, te-au împins departe. Vestea proastă, probabil, le-a determinat să acționeze așa, ceea ce înseamnă că nu ar fi fost deloc despre tine.
  • Un alt exemplu poate implica că vă lăsați un prieten dintr-un joc neintenționat. Pentru că au fost lăsați afară, ei pot acționa supărați și lăsați la tine. Recunoașterea a ceea ce ați făcut greșit și vă cereți scuze să rezolve problema.
  • Nu vă pierdeți propria perspectivă atunci când faceți acest lucru. Chiar dacă înțelegeți motivațiile lor, nu trebuie să iertați sau să fiți de acord cu ei dacă sunteți răniți de acțiunile lor.
  • Imaginea intitulată Determinați de ce cineva vă tratează slab Pasul 3
    3. Observați cum îi tratează pe alții. Pentru a obține mai multă înțelegere despre comportamentul lor, verificați cum interacționează cu ceilalți. Căutați dovezi care se potrivesc sau contrazice cum vă tratează. Dacă comportamentul lor față de ceilalți este același cu modul în care vă tratează, atunci probabil că nu este vorba despre tine. Dacă comportamentul lor este diferit față de tine decât pentru alții, poate fi personal.
  • Imaginea intitulată determină de ce cineva te tratează slab Pasul 4
    4. Obțineți opinia altcuiva. S-ar putea să fiți mai mult sau mai puțin sensibili la maltratarea de la alții, deci ajută la obținerea unei a doua sau a treia opinii. Ajungeți la altcineva care cunoaște această persoană și văd ce cred ei.
  • S-ar putea să întrebați: "Hei, am observat că Regina pare înseamnă într-adevăr în ultima vreme. Ați observat asta?"
  • Imaginea intitulată determină de ce cineva te tratează slab Pasul 5
    5. Decideți dacă doriți să lăsați-o să plece. Folosind informațiile pe care le colectați de la observațiile dvs. și opiniile altora, aflați ce doriți să faceți în continuare. Dacă credeți că persoana acționează în acest fel din cauza ceva care se întâmplă în viața lor, poate fi cel mai bine să ignorați comportamentul și speranța lucruri mai bune în curând.
  • Cu toate acestea, dacă nu puteți găsi un motiv clar sau dacă bănuiți că își direcționează în mod specific comportamentul față de dvs., ați putea alege să le confruntați cu privire la asta.
  • Este posibil să trebuiască să determinați dacă persoana este suficient de importantă pentru dvs. că sunteți dispus să lăsați să alunece problema.
  • Partea 2 din 3:
    Având o conversație
    1. Imaginea intitulată determină de ce cineva te tratează slab Pasul 6
    1. Trageți persoana deoparte pentru o conversație privată. Dacă luați decizia de a aborda persoana și aveți o conversație, faceți-o privată. Poate face ca lucrurile să se înrăutățească și să vă împiedice să aveți o conversație productivă dacă alții sunt în jur.
    • S-ar putea să spui: "Hei, Bob, te pot fura să vorbesc pentru o clipă?"
  • Imaginea intitulată Determinați de ce cineva vă tratează slab Pasul 7
    2. Descrieți comportamentul pe care l-ați văzut și cum vă face să vă simțiți. Acum că sunteți față în față cu persoana, comunicați ceea ce ați observat despre comportamentele lor. Apoi, descrieți modul în care comportamentul lor vă face să vă simțiți.
  • Afirmați ceea ce ați văzut clar, ca "am observat de fiecare dată când vă salut săptămâna aceasta, nu ați spus nimic înapoi."
  • Apoi, să știe cum te-a afectat prin adăugarea de ceva de genul ", fiind ignorată într-adevăr rău sentimentele mele."
  • Imaginea intitulată Determinați de ce cineva vă tratează slab Pasul 8
    3. Cereți o explicație. Odată ce ați descris comportamentul persoanei față de dvs., ați putea cere persoanei să explice de ce acționează așa.
  • S-ar putea să întrebați spunând ceva de genul ", puteți explica de ce m-ați tratat în acest fel?"
  • Rețineți că pot refuza comportamentul sau pot refuza să explice. Unii pot încerca chiar să vă învinovățească pentru acțiunile lor.
  • Imaginea intitulată determină de ce cineva te tratează slab Pasul 9
    4
    Precizați limitele dvs. Nu puteți controla cu adevărat cum vă tratează alții, dar vă puteți asigura că știu cum vă așteptați să fiți tratați. Puteți face acest lucru prin stabilirea unor granițe sănătoase. Dacă cineva te-a tratat prost, puteți identifica cu ușurință care limită a fost încrucișată. Acum, trebuie doar să-i lași să știe să nu o facă din nou.
  • De exemplu, folosind exemplul de mai sus, ați putea spune: "Dacă continuați să ignorați felicitările mele, voi înceta să spun salut."
  • Un alt exemplu ar putea implica reacția la cineva care te-a insultat. Limita ta ar putea suna ca: "Te rog, nu-mi mai spune asta. Dacă o faci, îi voi spune profesorului."
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea tratamentului pe care îl meritați
    1. Imaginea intitulată Determinați de ce cineva vă tratează slab Pasul 10
    1. Refuză să accepte maltratarea. Nu vă simțiți vinovați când vorbiți împotriva maltratării și vă verbalizați limitele. Meritați să fiți tratați cu respect și numai că vă puteți asigura că se întâmplă acest lucru. Ori de câte ori cineva vă tratează prost în viitor, aveți o conversație cu ei și explicați cum vă așteptați să fiți tratați în schimb.
  • Imaginea intitulată determină de ce cineva te tratează slab Pasul 11
    2. Obțineți la distanță de persoană. Dacă cineva continuă să te ducă, să nu mai atârnați în jurul persoanei sau să terminați relația complet. Acest lucru trimite mesajul că vă vedeți comportamentul ca fiind inacceptabil și că nu trebuie să-l tolerați.
  • Dacă întreabă de ce ați retras, pur și simplu spuneți: "Am făcut asta pentru a mă proteja pentru că nu mă tratați cum mă aștept să fiu tratată."
  • Imaginea intitulată Determinați de ce cineva vă tratează slab Pasul 12
    3. Arătați persoanelor cum vă așteptați să fiți tratați. Cum te tratezi Trimite un mesaj despre cum vrei ca alții să te trateze. Învățați-vă cunoștințele, prietenii și rudele cum ar trebui să vă trateze prin stabilirea de standarde pentru dvs.
  • De exemplu, nu ar trebui să reluați sau să nu vorbiți negativ despre ceilalți. Plimbare și acționează cu încredere, cu bărbia în sus și umerii au tras înapoi.
  • Puteți, de asemenea, să arătați oamenilor cum să vă tratați prin solicitarea în mod clar pentru ceea ce aveți nevoie ("Am nevoie de cineva cu care să vorbească.") Și prin consolidarea când cineva te tratează în mod corespunzător (" vă mulțumesc atât de mult pentru respectarea vieții private.".
  • Imaginea intitulată determină de ce cineva te tratează slab Pasul 13
    4. Tratați pe alții cu respect. Modelați modul în care vă așteptați să fiți tratați prin tratarea altora cu o atenție deosebită și bunătate. Utilizați cuvintele, înălțarea cuvintelor atunci când discutați despre ceilalți, mai degrabă decât să fiți decorați sau bârfe. Afișați respectul față de ceilalți și vă vor respecta în natură.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar