Cum să se ocupe de comportamentul agresiv pasiv

Agresivitatea pasivă este o expresie indirectă a mâniei în care cineva încearcă să vă supără sau să vă rănească, dar nu într-un mod evident. Provocarea este că persoana poate nega cu ușurință că fac ceva greșit. Adesea, oamenii acționează pasiv agresiv pentru că nu au învățat cum să se ocupe de conflicte în mod corespunzător. Cu toate acestea, există modalități de a ajuta o persoană să reflecte asupra comportamentului lor și de a aborda agresiunea pasivă prin comunicare.

Pași

Partea 1 din 3:
Identificarea comportamentului agresiv pasiv
  1. Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 1
1. Recunoașteți semnele de agresiune pasivă. Natura insidioasă a agresiunii pasive este că creează o denumire plauzibilă în persoana care o face. Când se confruntă, el sau ea poate nega cunoașterea a ceea ce vorbești sau te acuzi de reacție. Rămâi centrat în propriile percepții și învățați cum să identificați agresiunea pasivă.
  • Unele expresii ale comportamentului pasiv-agresiv includ remarci și răspunsuri sarcastice, fiind prea critice, conforme temporare (persoana verbală este de acord cu cererea, dar alege să întârzie acționarea asupra acesteia), ineficiența intenționată (persoana respectă cererea, dar îndeplinește cererea în o manieră slabă), permițând o problemă de a escalada prin inacțiune și de a face plăcere în acțiunile dureroase, ascunse și deliberate, luate pentru a se răzbuna, plângerile de nedreptate și tratamentul tăcut. "Nu sunt nervos" și "eu doar glumeam" sunt unele lucruri comune pe care oamenii pasivi-agresiv spun.
  • Alte semne de agresiune pasivă pot include ostilitatea față de cerințele făcute în timpul lor, chiar dacă este subevaluată, ostilitatea față de figurile de autoritate sau cele mai norocoase, amânarea în abordarea solicitărilor altor persoane, făcând în mod intenționat un loc de muncă rău pentru alte persoane, acționând cinic, Sullen, sau argumentative și plângeri despre a fi subcomuțite.
  • Comportamentul pasiv-agresiv este definit ca o rezistență indirectă la cerințele altora și la evitarea confruntării directe. Evitarea confruntării directe este locul în care putem găsi cele mai multe probleme.
  • Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 2
    2. Asigurați-vă că nu reacționați prea mult. S-ar putea părea ca o persoană încearcă să ajungă sub pielea ta, dar este, de asemenea, posibil ca să fii prea suspicios și luând comportamentul personal. Examinați-vă propriile nesiguranță - sunteți obișnuiți cu oamenii din trecut, oferindu-vă un timp greu? Această persoană vă reamintește asta? Presupun că această persoană face ceea ce au făcut oamenii din trecutul tău?
  • Puneți-vă în pantofii celeilalte persoane. Din această perspectivă, credeți că o persoană rezonabilă ar putea acționa în mod similar în aceste circumstanțe?
  • Țineți cont, de asemenea, că unii oameni pot fi în mod constant târziu sau lent pentru a finaliza o sarcină din cauza unei tulburări cum ar fi ADHD. Nu fi rapid să presupunem că comportamentul lor este de fapt îndreptat spre tine.
  • Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 3
    3. Observați cum vă face persoana să vă simțiți. Care se ocupă de o persoană pasivă-agresivă vă poate face să vă simțiți frustrați, supărați și chiar desperați. Poate părea că nu există nimic pe care nu-l puteți spune sau nu pentru a vă mulțumi persoana.
  • S-ar putea să vă simțiți răniți prin faptul că se află la capătul primitor al comportamentelor pasive-agresive. De exemplu, poate că persoana ți-a dat tratamentul tăcut.
  • S-ar putea să vă simțiți frustrați că persoana se plânge adesea, dar nu pare să ia măsuri pentru a-și îmbunătăți situația. Acordați o atenție deosebită instinctelor dvs.
  • Fiind în jurul valorii de persoana vă poate lăsa să vă simțiți obosiți sau deflatați, deoarece ați petrecut atât de multă energie încercând să se ocupe de comportamentul agresiv pasiv.
  • Partea 2 din 3:
    Răspunzând la comportamentul agresiv pasiv
    1. Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 4
    1. Păstrați a pozitiv Atitudinea în orice moment. Puterea gândirii pozitive ajută la confruntarea cu afacerile zilnice ale vieții. Oamenii pasivi-agresivi vor încerca să vă tragă într-un vortex de negativitate. Ei caută un răspuns negativ, uneori, astfel încât să poată pune focul înapoi, fără a fi vina. Nu permiteți acest lucru să se întâmple.
    • Starea pozitivă înseamnă că nu vă scufundați la nivelul lor. Nu fi pasiv-agresiv înapoi. Nu numiți numiți apel, să strigați sau să vă supărați. Dacă rămâneți pozitiv, veți fi într-o poziție mai bună pentru a vă concentra accentul pe propriile lor acțiuni, nu pe al tău. Dacă vă înfuriați, veți distrați atenția de la problemele reale.
    • Modelul comportamentului pozitiv. Indiferent dacă aveți de-a face cu copii sau adulți, adresați-vă propriilor conflicte într-o manieră care permite altora să știe cum să interacționeze cu dvs. Pasive agresive orificiu de origine emoție din spatele unei mască de indiferență. În loc să faci asta, fii deschis, cinstit și direct despre emoțiile tale. Când întâmpinați comportamente pasive-agresive, cum ar fi tratamentul tăcut, ghidați conversația într-o direcție productivă.
  • Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 5
    2. Rămân calm în orice moment. Dacă sunteți supărat, calmați-vă înainte de a vă aborda problema (faceți o plimbare, manifestați muzica și dansul, faceți cuvântul încrucișat), și apoi să vă dați seama exact de ce aveți nevoie de această situație, cum ar fi ceea ce rezultă rezonabil pot trăi cu.
  • Nu exagerați oricum, mai ales cu furie. Și nu acuză în mod direct pe cineva de a fi agresiv pasiv, pentru că aceasta deschide o fereastră pentru ca ei să nege totul și să te acuze "citind în ea" sau de a fi prea sensibil / suspect.
  • Indiferent ce se întâmplă, nu vă pierdeți temperamentul. Nu lăsați persoana să vadă că el sau ea sa ridicat din tine. Dacă faceți acest lucru, acesta întărește comportamentul și ar putea crește șansele ca acesta să aibă loc din nou.
  • Rezistă nevoii de a acționa orice furie reflexivă sau reacție colorată emoțional. Veți apărea mult mai mult în control și veți întâlni ca pe cineva pe care nu îl puteți împinge.
  • Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 6
    3. Începeți o conversație despre această problemă. Presupunând că sunteți stabili emoțional, respectarea de sine și calm, cea mai bună abordare este aceea de a exprima pur și simplu ceea ce pare să se întâmple (de exemplu, "S-ar putea să fiu greșit, dar se pare că ești supărat că David nu a fost invitat la petrecere. Vrei sa vorbim despre asta?")
  • Să fie direct cu persoana și specificul. Persoanele pasive-agresive vă pot răsuci cuvintele folosind tehnice, dacă vorbiți prea în general sau vag.Dacă vă veți confrunta cu o persoană agresivă pasivă, fiți clar despre problema la îndemână.
  • Un pericol de confruntare este că declarațiile se transformă prea global cu fraze precum "Ești întotdeauna în acest fel!" Acest lucru nu vă va duce nicăieri, deci este important să se confrunte cu persoana despre o acțiune specifică. De exemplu, dacă tratamentul tăcut este ceea ce ajunge pe nervi, explicați că un incident specific în care vi sa dat tratamentul tăcut, te-a făcut să vă simțiți un anumit mod.
  • Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 7
    4. Încercați să obțineți persoana să recunoască faptul că el sau ea este supărată. Faceți acest lucru într-o manieră non-confruntată, dar ferm, cum ar fi spunând, "Se pare că ești destul de supărat chiar acum" sau "Simt că ceva vă deranjează."
  • Exprimă modul în care comportamentul lor vă face să vă simțiți, cum ar fi spuneți, "Când vorbești într-un mod atât de vesel, mă face să mă simt rănit și am respins." În acest fel, trebuie să recunoască efectul pe care comportamentul lor îl are asupra voastră. Concentrați-vă asupra modului în care vă simțiți și nu utilizați învinuirea limbajului care le-a castigat.
  • Utilizați declarațiile "I". Cand comunicarea cu cineva, mai ales în timpul conflictului, încercați să utilizați "I-declarații", mai degrabă decât "declarațiile dvs."De exemplu, mai degrabă decât să spui:" Ești atât de nepoliticos ", ai putea spune," M-am simțit rău după ce ai lovit ușa, pentru că m-am simțit că nu ai vrut să mă asculți."Prima declarație este o declarație You. De obicei, declarațiile dvs. implică vina, judecata sau acuzația. În contrast, declarațiile i vă permit să exprimați sentimente fără a arăta degetele.
  • Persoana care este pasivă-agresivă bate în jurul tufișului. Nu bateți în jurul tufișului înapoi la ei. Fi drept, dar amabil. Fi cinstit, dar blând. Nici măcar nu este nimic.
  • Partea 3 din 3:
    Protejându-vă de comportamentul agresiv pasiv
    1. Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 8
    1. Setați limitele cu persoana pasivă-agresivă. Deși nu doriți să provocați o confruntare furioasă, de asemenea, nu trebuie să fiți o pungă de perforare a unei persoane pasive-agresive. Agresiunea pasivă poate fi foarte dăunătoare și o formă de abuz. Este dreptul tău să stabilești limite.
    • Una dintre cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac este să fie prea indulgent. Odată ce vă dați un comportament pasiv-agresiv, vă pierdeți opțiunile. Aceasta este, la rădăcina sa, o luptă de putere. Puteți rămâne pozitiv și calm, în timp ce sunteți încă puternici și fermi despre cât de mult sunteți dispuși să luați.
    • Urmați limitele pe care le-ați setat. Clarifică faptul că nu veți tolera să fiți maltratați. Dacă o persoană este întârziată în mod constant și vă deranjează, faceți clar persoanei că data viitoare când vă întâlnește cu întârziere pentru un film, veți intra fără ea fără ea. Aceasta este o modalitate de a spune că nu veți plăti prețul pentru comportamentul său.
  • Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 9
    2. Figurați și abordați rădăcina problemei. Cea mai bună modalitate de a face față acestui tip de furie este de a detecta orice modificări cât mai curând posibil. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să ajungeți la rădăcina furiei.
  • Dacă această persoană este una care nu arată de obicei furie, atunci discutați cu cineva care cunoaște persoana suficient de bună pentru a spune ce-i încleștați și ce semne subtile pe care persoana le poate da când este supărată.
  • Săpeți profund, și evaluați sincer ceea ce ar putea conduce agresiunea pasivă. Comportamentul pasiv-agresiv este, de obicei, un simptom al unei alte cauze.
  • Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 10
    3. Practicați comunicarea asertivă. Există o comunicare agresivă, există o comunicare pasivă și există o comunicare pasivă-agresivă. Nici una dintre acestea nu este la fel de eficientă ca și comunicarea asertivă.
  • Comunicarea asertivă înseamnă a fi asertivă și nereactivă, dar respectuoasă. Arată încrederea, fii colaborativ și exprimă că vrei să rezolvi problema într-un mod care funcționează pentru ambii oameni.
  • De asemenea, este important să ascultați și să nu injectați acuzațiile sau să vină în conversație. Luați în considerare punctul de vedere al celeilalte persoane și recunoașteți-l. Validați-le sentimentele, chiar dacă credeți că sunt greșite.
  • Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 11
    4. Determinați când pentru a evita complet persoana. Dacă o persoană este pasivă-agresivă față de dvs. în mod regulat, este perfect rezonabil să evitați acea persoană. Trebuie să vă puneți mai întâi propria bunăstare.
  • Găsiți modalități de a petrece o perioadă limitată de timp cu persoana și încercați să interacționați cu ei când vă aflați într-un grup. Evitați interacțiunea unu-la-o singură.
  • Dacă nu contribuie la nimic semnificativ, în afară de energia negativă, întrebați-vă dacă merită să le păstrați în viață în viața voastră.
  • Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 12
    5. Oferiți persoanei informații mici pe care le pot folosi împotriva dvs. Nu spuneți persoanei pasive-agresive informațiile dvs. personale, emoțiile sau gândurile.
  • Ei pot pune întrebări despre viața voastră care pare nevinovată sau îngrijorată. Puteți răspunde la astfel de întrebări, dar evitați să furnizați informații detaliate. Păstrați-l scurt și vag, dar prietenos.
  • Evitați subiectele care sunt sensibile sau dezvăluiți slăbiciunile personale. Indivizii pasivi-agresivi tind să-și amintească astfel de lucruri pe care le-ai spus, uneori chiar mici lucruri în trecere și vor găsi modalități de ao folosi împotriva dvs. mai târziu.
  • Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 13
    6. Solicitați ajutorul unui mediator sau al unui arbitru. Această persoană ar trebui să fie o terță parte obiectivă, indiferent dacă este un reprezentant al HR, un membru al familiei apropiate (dar obiectiv) sau chiar un prieten reciproc. Punctul este de a folosi pe cineva pe care persoana pasivă-agresivă poate avea încredere și.
  • Înainte de întâlnirea cu mediatorul, dă-i o listă a preocupărilor dvs. Încercați să vedeți lucruri din punctele de vedere ale altor persoane și să înțelegeți de ce sunt atât de furioși. Nu fiți neplăcute și doar obțineți toți agresivi pasivi despre faptul că vă împingându-vă, chiar dacă încercați să vă ajutați.
  • Când vă confruntați cu individul, puteți auzi "Relaxați-o a fost o glumă" sau "luați lucrurile prea în serios." De aceea, având o terță parte intervine poate funcționa mai bine.
  • Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 14
    7. Articulați consecințele dacă acestea continuă cu comportamentul. Deoarece indivizii pasivi-agresivi funcționează în mod ascuns, aproape întotdeauna vor pune rezistență atunci când se confruntă cu comportamentul lor. Refuzul, scuza, și indicarea degetului sunt doar câteva dintre retragerile probabile.
  • Indiferent de ceea ce spun ei, declarați ce sunteți dispuși să faceți înainte. Este important, oferiți una sau mai multe consecințe puternice pentru a obliga persoana pasivă-agresivă să-și reconsidere comportamentul.
  • Abilitatea de a identifica și afirma consecința este una dintre cele mai puternice abilități pe care le putem folosi "stai jos" O persoană pasivă-agresivă. Efectiv articulată, consecința oferă o pauză persoanelor dificile, și îi obligă să treacă de la obstrucție la cooperare.
  • Imagine intitulată Deal cu comportamentul agresiv pasiv Pasul 15
    8. Consolidarea comportamentului adecvat / bun. În termeni de psihologie comportamentală, armarea este ceva ce faceți sau dați unei persoane după ce efectuează un anumit comportament. Scopul consolidării este de a crește rata acelui comportament.
  • Acest lucru ar putea însemna un comportament bun de recompensare pe care doriți să-l perpetuați sau să pedepsiți comportamentul rău pe care doriți să îl eliminați. Armarea pozitivă este mai ușoară decât a fost făcută, deoarece comportamentul rău este mai vizibil decât un comportament bun. Să fie în căutarea unui comportament bun, astfel încât să puteți lua toate oportunitățile de ao consolida.
  • De exemplu, dacă o persoană agresivă pasivă este deschisă și cinstită despre sentimentele lor - "Simt că ești rău pentru mine în scop!"- E un lucru bun! consolidează acest comportament spunând "Mulțumesc că mi-ai spus cum te simți. Îl apreciez cu adevărat când îmi spui cum te simți."
  • Acest lucru va atrage atenția pozitivă asupra comportamentului bun, comunicând sentimentele lor. De acolo puteți lucra pentru a deschide un dialog.
  • sfaturi

    Când naiți, certați sau vă supărați, escaladați conflictul și acordați partenerului dvs. mai multe scuze și muniție pentru a nega responsabilitatea.
  • Când mergeți împreună cu tactica partenerului dvs. sau luați-vă responsabilitățile, activați și încurajați un comportament mai agresiv-agresiv.
  • Oamenii care se angajează într-un astfel de comportament simt adesea un sentiment de mândrie în capacitatea lor de a-și controla emoția.
  • Este posibil să fie necesar să încercați diferite strategii în funcție de context și de relația dvs. cu persoana. De exemplu, te-ai descurca a angajat agresiv pasiv diferit decât v-ați ocupat de un fiu sau fiică agresivă pasivă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar