Cum să evitați îndulcitorii artificiali

Pentru majoritatea oamenilor, evitarea îndulcitorilor artificiali nu ar trebui să fie o preocupare.Dar pentru unele - în special femeile însărcinate sau persoanele cu tulburări metabolice - evitând îndulcitorii artificiali este o modalitate importantă de a-și păstra sănătatea.Din fericire, tot ce trebuie să faceți pentru a evita îndulcitorii artificiali este citit ingredientele și eticheta nutrițională.Dacă doriți să vă reduceți șansele de a ingera accidental un îndulcitor artificial, reduceți consumul total de bunuri îndulcite - inclusiv gemuri, bomboane și băuturi dulci - și înlocuiți-le cu alimente întregi care nu sunt procesate ca bastoane de morcovi, banane și fructe de padure.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea îndulcitorilor artificiali
  1. Imagine intitulată Evitați îndulcitorii artificiali Pasul 1
1. Știți ce să căutați.Îndulcitorii artificiali sunt substanțe care îndulciau băuturi, produse de coacere și alte produse alimentare, dar nu conțin nici o valoare nutritivă sau calorică.Acești îndulcitori includ sucraloză (comercializată ca Splenda), Saccharin (comercializat comercial ca dulce "n scăzut), Stevia (comercializat comercial ca cristale de soare și Truvia), aspartam (comercializat comercial ca nutretweet și egal), Acesulfame K (comercializat comercial ca Sunontt și unul dulce), fructe de călugăr (disponibil comercial ca necret), Neotame și Cyclamates.
  • Îndulcitorii artificiali sunt, de asemenea, denumiți îndulcitori non-nutritivi, îndulcitori necalorici și înlocuitori de zahăr.
  • Imagine intitulată Evitați îndulcitorii artificiali Pasul 2
    2
    Verificați eticheta.Alimentele preparate au o etichetă nutrițională pe ele unde puteți găsi o listă de ingrediente care au intrat în fabricarea lor.Înainte de a cumpăra alimente care ar putea conține îndulcitori artificiali, citiți eticheta ingredientelor și căutați îndulcitori artificiali.
  • Dacă vedeți un îndulcitor artificial listat pe etichetă, nu cumpărați sau nu îl consumați.
  • Alimentele care sunt realizate frecvent cu îndulcitori artificiali includ dieta de sodiu, iaurt fără zahăr, gemuri fără zahăr, amestecuri de băuturi pulverizate, budde și produse de panificație.
  • Imagine intitulată Evitați îndulcitorii artificiali Pasul 3
    3. Nu vă lăsați păcăliți de terminologia înșelătoare.Mulți îndulcitori artificiali sunt anunțați ca fiind "naturali" pentru a păcăli consumatorii să creadă că sunt alternative mai sănătoase la îndulcitori obișnuiți sau alți îndulcitori artificiali.Stevia și Agave, de exemplu, sunt procesate și rafinate, dar comercializate ca "naturale."
  • Imagine intitulată Evitați îndulcitorii artificiali Pasul 4
    4. Ia măsuri pentru a face etichetele mai ușor de citit.Agențiile guvernamentale sunt responsabile pentru reglementarea modului în care alimentele sunt etichetate.Dacă credeți că este prea dificil să se determine ce alimente au îndulcitori artificiali sau cât de mult de îndulcitor dat se află într-o mâncare îndulcită artificial, ați putea cere reprezentanților dvs. în Congres pentru a schimba etichetarea, astfel încât acestea să fie mai ușor de înțeles.
  • O listă completă a u.S. Senatorii sunt disponibili la http: // senat.Gov / senatori / contact /Identificați-vă de pe listă și contactați-le direct cu mesajul dvs. solicitând etichetare mai clară pe bunurile îndulcite artificial.
  • O bază de date cu u.S. Reprezentanții sunt disponibili la http: // Casă.Gov / reprezentanți / Găsire /.Identificați-vă și contactați-le direct cu mesajul dvs. solicitând etichetare mai clară pe bunurile îndulcite artificial.
  • De exemplu, ați putea apela sau scrie un e-mail cu frazing ca "Bună ziua.Numele meu este [numele tău].Sunt un cetățean în cauză care locuiește în [districtul / statul dvs.].Aș dori o etichetare mai clară asupra alimentelor îndulcite artificial, astfel încât eu și altele care doresc să le evite pot face acest lucru.Vă îndemn să luați măsuri asupra acestei emisiuni importante ale consumatorilor."Furnizați-vă numele din nou, precum și o adresă de e-mail sau un număr de telefon unde puteți ajunge astfel încât politicianul în întrebări vă poate reveni la dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Direcția clară a efectelor negative asupra sănătății
    1. Imagine intitulată Evitați îndulcitorii artificiali Pasul 5
    1. Gândiți-vă de două ori la utilizarea îndulcitorilor artificiali dacă sunteți gravidă.Informații privind efectele îndulcitorilor artificiali asupra femeilor însărcinate sunt încă limitate.În timp ce mulți îndulcitori artificiali au fost listați ca fiind sigure pentru utilizare în mod moderat, alții ar trebui evitați pentru sănătatea copilului dumneavoastră.
    • Saccharin (ingredientul principal al dulcei "n scăzut) a fost găsit că rămâne în țesutul fetal după consum.Cyclamate, un alt îndulcitor artificial, este interzis în u.S. Datorită informațiilor insuficiente despre siguranța sa pentru femeile însărcinate.
    • REBAUDIOSIDE A (Stevia), potasiu ACESULFAME (utilizat în Sunontt), aspartam (utilizat în egal și nutrasweet) și sucraloza (utilizată în Splenda) sunt considerate în general în siguranță în cantități mici în timpul sarcinii.
  • Imagine intitulată Evitați îndulcitorii artificiali Pasul 6
    2. Utilizați prudență dacă aveți o boală metabolică.Persoanele cu anumite condiții - inclusiv fenilchetonuria (PKU), boala hepatică sau nivelurile ridicate de fenilalanină (un aminoacid) în sângele lor - nu ar trebui să utilizeze anumiți îndulcitori artificiali.Aspartam, în special, este în afara limitelor pentru persoanele cu boli metabolice sau tulburări.
  • Dacă aveți PKU sau o altă tulburare metabolică, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina dacă este sigur să consumați îndulcitori artificiali.
  • Imagine intitulată Evitați îndulcitorii artificiali Pasul 7
    3. Păstrați consumul în limita acceptabilă (ADI).Administrația alimentară și a medicamentului a dezvoltat niveluri de cantități acceptabile de admisie pentru cei mai mulți îndulcitori artificiali.Limitele sunt stabilite la aproximativ 100 de ori mai mici decât suma care ar putea provoca rezultate negative asupra sănătății.Pentru a determina suma, va trebui să cunoașteți greutatea corporală în kilograme și cantitatea de îndulcitor artificial (în miligrame) în produsul care sunteți interesat de consumul. Împărțiți greutatea în kilograme cu 2.2 pentru a vă găsi greutatea în kilograme.
  • De exemplu, nivelul ADI pentru aspartam este de 50 miligrame pe kilogram greutate corporală pe zi.Dacă cântărește 60 de kilograme, ați multiplica pur și simplu 50 de miligrame cu 60 (greutatea dvs. în kilograme), obținându-se o sumă de 3000 miligrame de aspartam pe zi.
  • Limitele ADI pot fi văzute la http: // FDA.Gov / Alimente / IngredientsPackaginglabeling / FoodAdditivsingients / UCM397725.HTM # rezumat.
  • Verificați eticheta nutrițională pentru a găsi cantitatea de îndulcitor artificial în produsul alimentar sunteți interesat de consumarea.
  • Imagine intitulată Evitați îndulcitorii artificiali Pasul 8
    4. Contactați o autoritate de sănătate dacă aveți o reacție negativă la îndulcitori de intensitate ridicată.Dacă credeți că vă confruntați cu un rezultat negativ asupra sănătății din cauza consumului de îndulcitor artificial, adresați-vă imediat medicului și opriți-vă să utilizați îndulcitorul artificial.În plus, contactați FDA și raportați-vă situația.FDA poate fi atins:
  • Prin e-mail la CARI @ CFSAN.FDA.Gov
  • prin telefon la 240-402-2405
  • Prin poștă la: FDA, CARI, HFS-700, 2A-012 / CPK1, 5100 Paint Branch Parkway, College Park, MD 20740
  • Metoda 3 din 3:
    Luând măsuri pentru a rămâne sănătoși
    1. Imagine intitulată Evitați îndulcitorii artificiali Pasul 9
    1. Utilizați în schimb un îndulcitor real.O altă modalitate ușoară de a evita îndulcitorii artificiali este de a folosi omologii non-artificial (nutritivi).Îndulcitori nutritivi, cum ar fi zaharoza, dextroza, mierea, zahărul de porumb, malțoza și fructoza sunt printre cei mai frecvenți îndulcitori nutritivi.
    • Păstrați aportul de zahăr sub 100 de calorii sau 6 lingurițe pe zi, dacă sunteți o femeie sau sub 150 de calorii sau 9 lingurițe dacă sunteți un bărbat.
    • Îndulcitorii nutritivi ar trebui să fie consumați numai în cantități mici.USDA recomandă oamenilor de toate vârstele să nu îndeplinească mai mult de 10% din nevoile lor zilnice calorice cu zaharuri adăugate.
    • De exemplu, dacă soda dvs. oferă 300 de calorii, dar mâncați doar 1.500 de calorii pe zi, ați consumat de două ori limita recomandată de zahăr.
  • Imagine intitulată Evitați îndulcitorii artificiali Pasul 10
    2. Încercați alcooli de zahăr (polioli).Alcoolii de zahăr (polioli AKA) sunt nu alcool etanol și provin din plante, dar sunt mai puțin dulci.Alcoolii obișnuiți de zahăr sunt xilitol, sorbitol, manitol, maltitol, izomalt, lactitol și eritritol.
  • Prea mulți alcooli de zahăr pot provoca un efect laxativ.
  • Mulți oameni sunt capabili să tolereze mai mult xilitol decât alți alcooli de zahăr.Xylitol scade, de asemenea, riscul pentru cavități.
  • Imagine intitulată Evitați îndulcitorii artificiali Pasul 11
    3. Skip dulciuri cu totul.Alegerea de a consuma îndulcitori artificiali este adesea pusă ca o alegere între zahăr (care are o mulțime de calorii goale și poate duce la creșterea în greutate) și îndulcitori artificiali.Cu toate acestea, există oa treia opțiune, care este de a evita consumarea blocajelor îndulcite (sau optează pentru blocaje cu zahăr scăzut), bomboane și alte produse dulci cu totul.
  • Alternativ, ați putea fi mai judicios în utilizarea îndulcitorilor dvs. - atât real cât și artificial - prin tăierea înapoi asupra cantității de alimente îndulcite pe care le consumați.De exemplu, nu mâncați desert după cină, dar aveți cafeaua cu un cub de zahăr adăugat dimineața.
  • În loc să aibă deserturi cu adaos de zahăr, încercați să aveți niște fructe feliate cum ar fi bananele, afinele și căpșunile.
  • În loc să bei băuturi îndulcite, încercați apa infuzată cu castravete sau portocaliu.Doar tăiați un castravete întregi sau portocalii în sus, apoi aruncați bucățile în pitcherul de apă. Refrigerați timp de aproximativ trei ore.
  • Imagine intitulată Evitați îndulcitorii artificiali Pasul 12
    4. Menține o greutate sănătoasă.Unul dintre motivele primare pe care oamenii le consumă îndulcitori artificiali este că încearcă să piardă în greutate.Îndulcitorii artificiali nu au calorii și, prin urmare, sunt o alternativă utilă pentru persoanele care au un dinte dulce, dar totuși doresc să-și reducă greutatea.Cea mai bună modalitate de a evita această situație este de a menține o greutate sănătoasă.
  • Mănâncă o dietă echilibrată de boabe întregi, fructe și legume.O cantitate mică de calorii (aproximativ 20% din aportul dvs. caloric zilnic) ar trebui să provină din proteine ​​slabe, cum ar fi nuci, tofu sau fasole.
  • Fă sport regulat.Adulții ar trebui să obțină cel puțin 2.5 ore în fiecare săptămână de exercițiu de intensitate moderată.Găsiți modalități de zi cu zi de a rămâne activ.De exemplu, plimbare cu bicicleta sau plimbare la locul de muncă, școală și centre comerciale.Urcați pe scări în loc să luați un escalator.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar