Cum de a alege un îndulcitor artificial

Mâncarea prea multor zahăr poate crea o varietate de probleme de sănătate, atât de mulți oameni se întorc la îndulcitori artificiali ca înlocuitor. Când vine vorba de a alege un înlocuitor de zahăr, este important să luați în considerare mai întâi gustul și preferințele dvs. personale. Unii îndulcitori fac, de asemenea, mai bine în lichide sau pentru coacere decât altele. Puteți chiar să amestecați câțiva îndulcitori împreună până când găsiți combinația potrivită pentru dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Comparând îndulcitori populari artificiali
  1. Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 1
1. Încercați aspartam dacă doriți un produs disponibil pe scară largă. Nutrasweet și egal, care ambele vin în pachete mici cu un singur servere, sunt îndulcitori aspartam. Și, aproape fiecare magazin alimentar poartă multe produse cu aspartam amestecat în. Acest compus de aminoacizi a fost aprobat de FDA acum 3 decenii și continuă să fie foarte popular cu consumatorii.
  • De obicei vine în granule mici care sunt de aproximativ 180 de ori mai dulci decât zahărul. O cantitate mică de aspartam merge mult.
  • Majoritatea oamenilor nu au probleme de tolerare a aspartamului. Dar, dacă aveți fenilchetonurie (PKU) (o condiție genetică rară), va trebui să citiți cu atenție etichetele de produs și să evitați consumarea aspartamului.
  • Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 2
    2. Utilizați SaCharin dacă doriți un îndulcitor de lungă durată. Saccharin a fost folosit pentru prima dată în anii 1870 și ambalat aproape un secol mai târziu ca forme scăzute și alte forme scăzute și alte forme. Saccharin este de aproximativ 300 de ori mai dulce decât zahărul de masă și se amestecă bine atât cu alimentele, cât și cu băuturile. Zaharina este de obicei ușoară pe stomac, făcându-l favorit cu unii consumatori.
  • FDA a aprobat Saccharin pentru consumul de consum în 2000. Înainte de această decizie, au existat unele temeri că zaharina ar putea fi legată de dezvoltarea cancerului de vezică urinară.
  • Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 3
    3. Verificați sucraloza dacă doriți o opțiune de coacere foarte dulce. Splenda vine în pachete mici, single-service și este cel mai comun nume de marcă al sucralozei. Sucraloza este de aproximativ 600 de ori mai dulce decât zahărul de masă albă. Aceasta înseamnă că puteți utiliza o cantitate mică de ea în mare efect. De asemenea, se face bine la temperaturi ridicate, făcându-l un înlocuitor de zahăr pentru mulți brutari.
  • FDA a desemnat sucraloza ca fiind sigură pentru utilizarea consumatorilor. Cu toate acestea, există preocupări că Sucraloza poate provoca creșterea necontrolată în greutate.
  • Dacă utilizați Splenda pentru a înlocui zahărul, 24 de pachete sunt egale cu o ceașcă de zahăr.
  • Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 4
    4. Încercați Stevia pentru o opțiune bazată pe plante. Truvia și Splenda naturale sunt ambele granule, single-servesc versiunile de marcă ale Stevia. Stevia este extrasă din plante similare cu crizanteme și apoi ambalate ca cristale sau lichide. Stevia este o opțiune cu conținut scăzut de calorii cu un gust dulce puternic.
  • Stevia poate părea un înlocuitor de zahăr mai "natural", dar acest lucru poate fi înșelător, deoarece este foarte prelucrat.
  • Persoanele care suferă de tensiune arterială scăzută nu ar trebui să consume stevia, deoarece poate scădea și mai mult nivelurile.
  • Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 5
    5. Se amestecă în ACEULFAME dacă intenționați să combinați îndulcitori. Datorită gustului său amar, majoritatea oamenilor se amestecă împreună acesulfame cu un alt îndulcitor, cum ar fi sucraloza. Acesulfame este unul dintre cei mai buni îndulcitori artificiali pentru coacere, deoarece nu se descompune la temperaturi ridicate. Cu toate acestea, veți dori să o utilizați cu ușurință, deoarece înmulțește dulceața de zahăr cu 200%.
  • Cel mai bine este să amestecați ACEULFAME și să succedați la un raport de 75/25.
  • Deși FDA a aprobat Acesulfame cu ani în urmă, unele grupuri de consumatori sunt încă preocupate de posibilele sale efecte asupra sănătății, cum ar fi durerile de cap și depresia.
  • Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 6
    6. Testați alcoolii de zahăr pentru înlocuirea zahărului cu conținut scăzut de calorii. Alcoolii de zahăr sunt compuși chimici fabricați care gustă aproximativ 60-70% la fel de dulci ca zahărul. Cu natura lor lichidă, ele sunt adesea folosite în bomboane sau gingii. Dacă doriți ca o modalitate subtilă să adăugați dulceață la alimentele sau băuturile fără o mulțime de calorii suplimentare, aceasta ar putea fi o opțiune bună.
  • Alcoolii de zahăr trec printr-o varietate de nume, inclusiv xilitol, eritritol, sorbitol și maltitol.
  • FDA consideră în general că alcoolii de zahăr sunt sigure pentru consum. Cu toate acestea, ar trebui să le țineți departe de animalele de companie, deoarece pot provoca o boală gravă sau chiar moartea în animale de companie.
  • Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 7
    7. Adăugați în Neotame pentru o alternativă intensă de zahăr. Neotame este adesea folosit de producători ca o adăugare la sucuri sau chiar produse de frumusețe. Este o versiune modificată chimic a aspartamului conceput pentru a fi extra dulce. Neotame este de aproximativ 7.000 de ori mai dulce decât zahărul de masă albă.
  • Chiar și cu modificările chimice suplimentare, unii experți în domeniul sănătății susțin că Neotame este de fapt mai sigur de utilizat decât omologul său aspartam.
  • FDA a aprobat, de asemenea, Neotame pentru consumul de consum. Cu toate acestea, există preocupări că Neotame ar putea irita sistemul respirator.
  • Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 8
    8. Utilizați avantajul dacă doriți cea mai nouă opțiune. La aproximativ 20.000 de ori mai dulce decât zahărul de masă, advantaMame pachete o lovitură de dulceață. Aceasta înseamnă că majoritatea consumatorilor evită să o folosească decât dacă sunt în masă producătoare de un produs, cum ar fi gemuri, jeleuri sau siropuri. De asemenea, este derivat din aspartam ca parte a unui proces chimic și disponibil în formă de pulbere.
  • FDA a aprobat avantajul pentru uz general în 2014, făcându-l unul dintre cei mai noi îndulcitori artificiali să lovească piața.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind îndulcitori cu sănătatea ta în minte
    1. Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 9
    1. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți o condiție preexistentă. În anumite cazuri, îndulcitorii artificiali pot provoca corpul dvs. să reacționeze în moduri nesănătoase. Dacă aveți o stare de sănătate, cum ar fi diabetul, mergeți mai departe și faceți o programare sau apelați medicul înainte de a utiliza înlocuitori de zahăr. Medicul dvs. poate fi, de asemenea, capabil să sugereze cel mai bun îndulcitor artificial pentru tine.
    • De exemplu, persoanele cu diabet zaharat consumă sucraloza ar putea găsi că vârful lor de insulină imediat după ce mănâncă sau bea, deși acest lucru este rar.
  • Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 10
    2. Urmăriți calorii din îndulcitori artificiali. Cei mai mulți îndulcitori artificiali conțin încă calorii și, prin urmare, vor adăuga aceste calorii goale la dieta ta. Urmăriți cât de mult îndulcitor artificial consumați și încercați să vă limitați la 25 de grame pe zi. Uită-te la pachetul de îndulcitori sau caseta de produse pentru informațiile nutriționale.
  • De exemplu, 1 linguriță de egal este de 13 calorii. Un singur pachet de splendă este de 3 calorii.
  • Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 11
    3. Evitați să mâncați prea multe alimente nesănătoase de jos / nu "zahăr". Aveți grijă să nu supraîncărcați în alimente care sunt mai mari în calorii sau grăsimi doar pentru că sunt făcute cu îndulcitori artificiali. Unele alimente, cum ar fi cookie-urile, publicitatea "fără zahăr" pe ambalajul lor, dar sunt încă încărcate cu grăsimi și calorii. Citiți cu atenție etichetele oricăror alimente prelucrate înainte de a le mânca.
  • Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 12
    4. Înlocuiți dulciurile cu gustări sănătoase și de umplere. Dacă vă aflați folosind mai multe pachete de îndulcitori în fiecare zi, ați putea dori să luați în considerare înlocuirea băuturilor sau alimentelor cu alternative sănătoase. Adăugați o felie de lămâie sau portocalie la un pahar de apă, în loc de îndulcitor artificial. Evitați cookie-urile ambalate cu îndulcitori artificiali și mergeți cu un pachet de nuci pentru o gustare în schimb.
  • Ca regulă generală, puteți să beți în siguranță sau să mâncați în siguranță aproximativ 32 de pachete de îndulcitori artificiali cu aspartam pe zi. Care a sugerat limita zilnică scade la 8 pachete pentru îndulcitori artificiali care conțin zaharină.
  • Metoda 3 din 3:
    Evaluarea gusturilor, texturilor și utilizării
    1. Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 13
    1. Alegeți între îndulcitori de cristal sau lichizi. Egal, Stevia și alți îndulcitori artificiali vin în pachete mici sau se toarnă recipiente pline cu cristale. Aceste pachete sunt adesea excelente pentru confortul și utilizarea on-the-Go. Cu toate acestea, ei vor adăuga o textura ușor ciudată la băuturi sau alimente până când cristalele se dizolvă complet. Îndulcitorii lichizi sunt adesea utilizați în producția de masă, iar consumatorii își pot găsi gustul copleșitor.
  • Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 14
    2. Testați diverși îndulcitori pentru coacere. Zahărul natural oferă o anumită consistență și volum atunci când sunt adăugate la rețete. Îndulcitorii artificiali pot arunca echilibrul natural al unei retete, dacă nu este testat cu atenție în prealabil. Citiți instrucțiunile de pe pachetul de îndulcitor pentru "substituții de zahăr" și urmați cu atenție sugestii.
  • De exemplu, sucraloză (splenda) poate înlocui adesea zaharurile albe din rețetă, dar nu zaharuri maro. Adăugarea în sucraloză pentru toate zaharurile vă poate face gustul bunurilor de coacere mai greu.
  • Aspartamul nu este stabilă la căldură, deci în general nu este bine pentru gătit sau coacere.
  • Imagine intitulată Alegeți un îndulcitor artificial Pasul 15
    3. Acordați atenție unui aftertete al unui îndulcitor. Mâncați o cantitate mică de îndulcitor pe cont propriu. Așteptați până când se dizolvă complet în gură. Apoi, mișcați-vă gura și limba și vedeți dacă observați un gust deosebit de problematică. Unii îndulcitori pot gusta prea dulci, în timp ce alții pot lăsa un gust acru în gură.
  • Clătiți complet gura cu apă între aceste teste de gust.
  • Stevia tinde să aibă un gust amar, în timp ce zaharina poate avea gust prea dulce.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Utilizarea excesivă a îndulcitorului artificial a fost legată de creșterea în greutate.
  • Folosind în mod regulat îndulcitori artificiali, vă poate determina mai multe dulciuri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar