Cum să evitați aspartamul

Unul dintre cei mai frecvenți îndulcitori artificiali de astăzi, Aspartamul, cunoscută și sub numele de fenilalanină, a fost legată de anumite probleme de sănătate. Persoanele cu fenilketonurie (PKU) nu pot consuma aspartam, deoarece corpurile lor nu pot descompune fenilalanina aminoacidului. Aspartamul este un îndulcitor artificial cu calorii redus, care este vândut sub numele de marcă Nutrasweet și egal. Evitați aspartamul prin educarea pe tipurile de produse care pot conține aspartam, folosind alternative mai sănătoase și prin consultarea surselor profesionale de sănătate.

Pași

Metoda 1 din 3:
Determinarea produselor care conțin aspartamObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Evitați aspartame Pasul 1
1. Verificați etichetele alimentelor procesate. Pe spatele produselor alimentare, citiți ingredientele sau "ingredientele inactive". Este o secțiune mică sub secțiunea "Fapte de nutriție". Dacă vedeți fie cuvântul "aspartam" sau "fenilalanina", atunci produsul conține aspartam. Unele produse au chiar și un avertisment care indică faptul că persoanele cu fenilchetonurie (PKU) ar trebui să evite produsul.
  • Produse cum ar fi dieta si guma au de obicei un avertisment despre fenilchetonurie. Cu toate acestea, trebuie să verificați acest avertisment cu privire la toate alimentele procesate pe care le consumați dacă aveți PKU.
  • Imagine intitulată Evitați aspartame Pasul 2
    2. Verificați etichetele produselor "Diet". Verificați etichetele produselor care spun în mod specific că sunt "dietă," De exemplu, dieta sifon. Produsele dieta conțin adesea aspartam, totuși nu toți fac. Asigurați-vă prin verificarea aspartamului sau fenilalaninei în secțiunea Ingrediente.
  • Încercați să căutați produse care utilizează Splenda sau Stevia ca îndulcitori în schimb. De exemplu, dieta Pepsi are aspartam, dar Pepsi One utilizează Splenda ca îndulcitor. Splenda este un îndulcitor fără calorii, de asemenea, denumit sucraloză.
  • Imagine intitulată Evitați aspartame Pasul 3
    3. Aveți grijă dacă un produs este etichetat "fără zahăr". Înainte de a cumpăra produse fără zahăr cum ar fi iaurt, amestecuri de ciocolată fierbinte, pulberi de apă aromatizate, gumă sau bomboane, verificați eticheta pentru a vedea dacă produsul conține aspartam. Nu toate aceste produse conțin aspartam, deci asigurați-vă că ați verificat etichetele.
  • Iaurturile care sunt cel mai probabil să conțină aspartam sunt iaurturi prelucrate care sunt zahăr sau fără grăsimi, precum și iaurturi de băuturi. Unele branduri de iaurt care conțin aspartam includ Dannon Activi, Mueller "Ușoară," și Weight Watchers. În schimb, optați pentru iaurt care este nevăzut, îndulcit cu zahăr sau îndulcit cu înlocuitori de zahăr în afară de aspartam.
  • Bea pulberi pot fi îndulcite cu aspartam, dar nu toate acestea sunt. De exemplu, lumina cristalului este îndulcită cu aspartam, dar lumina de cristal Pure este îndulcită cu Stevia.
  • Multe tipuri de gumă și bomboane, în special gumă și bomboane care sunt etichetate "fără zahăr", ​​utilizați aspartam ca îndulcitor. De exemplu, bomboane dure, menta de respirație și mestecați de bomboane pot conține aspartam. Produsele de gumă care au tendința de a avea aspartam sunt orbite și extra.
  • Imagine intitulată Evitați aspartame Pasul 4
    4. Aveți grijă de înlocuitorii de zahăr. Substituenții de zahăr sunt utilizați pentru a îndulci produsele în loc de zahăr obișnuit de masă. Substituenții de zahăr pot fi îndulcitori artificiali, alcooli de zahăr, îndulcitori noi și îndulcitori naturali, de asemenea. Iată un ghid pentru înțelegerea fiecărui înlocuitor de zahăr și mărcile comune asociate cu acestea:
  • Îndulcitorii artificiali sunt înlocuitori de zahăr sintetic, care sunt de mai multe ori mai dulci decât zahărul real. Îndulcitorii artificiali includ potasiu ACESULFAME (Sunontt și Dulce), aspartam (egal și nutrasweet), neotame, zaharină (geamul de zahăr și dulce n `scăzut), sucraloză (splenda) și avantaje.
  • Alcoolii de zahăr sunt fabricați carbohidrați care apar în mod natural în legume și fructe. În ciuda numelui său, alcoolii de zahăr nu conțin alcool. Ele nu sunt, de asemenea, la fel de dulci ca zahărul obișnuit și conțin mai puține calorii decât zahărul obișnuit. Alcoolii de zahăr includ eritritolul, hidrolizatul de amidon hidrogenat, izomalt, lactol, maltitol, manitol, sorbitol și xilitol. Fiți atenți la produsele care conțin maltitol. Maltitol a fost asociat cu o varietate de tulburări digestive cum ar fi disconfortul abdominal, gazul, balonarea și diareea.
  • Îndrăzneții noi sunt, de obicei, combinații de diferite tipuri de îndulcitori și sunt greu de în formă într-o singură categorie. Unele exemple de îndulcitori noi sunt extractele Stevia (Pure Via și Truvia), Tagatose (Naturlose) și Trehalose (găsite în mod natural în miere și ciuperci).
  • Îndulcitorii naturali sunt promovați ca alternative sănătoase la înlocuitorii regulați de zahăr și zahăr, dar sunt încă îndulcitori prelucrați. Exemple de îndulcitori naturali sunt nectar de agave, zahăr de date, concentrat de suc de fructe, miere, sirop de arțar și melasă.
  • Metoda 2 din 3:
    Stocarea pe alimente întregiObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Evitați aspartame Pasul 5
    1. Cumpărați fructe și legume întregi. Fructele și legumele întregi nu au aditivi. Având casa ta cu aceste feluri de alimente, puteți evita căderea înapoi pe gustări sau alimente care conțin aspartam. Fructele sunt, de asemenea, în mod natural dulci și sunt o modalitate excelentă de a vă satisface poftele de zahăr. Fructe mari pentru gustare sunt căpșuni, piersici, banane, prune, mere și fructe de padure, cum ar fi afine.
  • Imagine intitulată Evitați aspartame Pasul 6
    2. Alegeți îndulcitori sănătoși. Îndulciți băuturile și mâncarea cu îndulcitori sănătoși, cum ar fi miere brută, Stevia, sirop de arțar pur, sau zahăr de nucă de cocos.
  • Stevia este o plantă cultivată în mod natural în Brazilia și Paraguay. Stevia este de aproape 300 de ori mai dulce decât zahărul de masă, astfel încât rețetele necesită mult mai puțin.
  • Imagine intitulată Evitați aspartame Pasul 7
    3. Asigurați-vă propriile băuturi. Ceaiul îmbuteliat sau conserve conține adesea aspartam. Evitați-i prin prepararea ceaiului propriu și adăugând îndulcitori proprii, cum ar fi zahărul sau miere.
  • De asemenea, puteți face apa aromată.
  • Imagine intitulată Evitați aspartame Pasul 8
    4. Cumpărați produse alimentare ecologice. Încercați să înlocuiți unele produse alimentare cu alimente care sunt organice. De exemplu, puteți încerca să cumpărați iaurt organic pentru a evita produsele de iaurt care conțin aspartam. Alternativ, puteți cumpăra mese congelate care sunt organice pentru a reduce conservanții, aditivii și îndulcitori artificiali.
  • Metoda 3 din 3:
    Consultarea surselor profesionaleObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Evitați aspartame Pasul 9
    1. Discutați cu medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă va ajuta să puneți împreună un regim alimentar atât de hrănit, cât și sănătos. Medicul dumneavoastră vă poate sfătui cu privire la modalitățile de a evita alimentele și produsele care conțin cantități mari de zahăr. Acest lucru vă va ajuta să vă reduceți poftele de zahăr, iar dorința de a consuma produse care sunt ridicate în zahăr și cel mai probabil în sus în aspartam.
  • Imagine intitulată Evitați aspartame Pasul 10
    2. Citiți cărțile nutriționale. Cumpărați sau verificați cărți din biblioteca locală care vă vor educa pe Aspartamul și efectele sale dăunătoare. De asemenea, puteți cumpăra cărți de bucate cu rețete care vă vor ajuta să reduceți alimentele și obiceiurile nesănătoase. Uită-te la subiecte precum "Strategii pentru mâncarea sănătoasă" sau "Cum să eviți mâncarea nesănătoasă."Puteți găsi cărți online, la librăria dvs. locală sau la biblioteca locală.
  • Imagine intitulată Evitați aspartame Pasul 11
    3. Citiți revistele medicale. Jurnale medicale, cum ar fi Societatea Americană pentru Nutriție, oferă acces la studii de caz reale privind aspartamul. Citiți aceste articole și educați-vă asupra efectelor aspartamului. Apoi, puteți decide dacă aspartam este ceva ce doriți să evitați, precum și cum să-l evitați.
  • sfaturi

    Verificați întotdeauna eticheta oricărui produs pe care îl consumați.
  • Nu vă lăsați păcăliți de produse care spun "organic."Încă mai conține aditivi, deci asigurați-vă că cumpărați alimente ecologice 100%.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar