Cum să mănânci alimente fără conservanți

Dacă încercați să evitați conservanții din dieta dvs., este esențial să învățați cum să le identificați.Producătorii de alimente au o serie de conservanți și aditivi pe care îi adaugă la alimente pentru o serie de motive.De multe ori, conservanții alimentelor sunt adăugați în mod obișnuit pentru a încetini sau a preveni deteriorarea nedorită, decolorarea, pierderea aromei, creșterea bacteriană și creșterea microbiană. Deși mulți conservanți au primit o reputație proastă, ei păstrează alimentele noastre în siguranță de bacterii foarte dăunătoare, cum ar fi botulismul. Citiți cu atenție etichetele și lucrați spre a fi un consumator informat, astfel încât să puteți evita alimentele sau produsele alimentare cu conservanți pe care nu doriți să o consumați.

Pași

Partea 1 din 3:
Învățați cum să identificați conservanțiiObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imaginea intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 1
1. Examinați "partea din față a pachetului" Etichetare.Când faceți cumpărături și sunteți în căutarea conservanților, există o varietate de locuri pe ambalaje alimentare care vă pot ajuta să determinați dacă doriți sau nu să cumpărați produsul respectiv.
  • 100% alimente ecologice nu sunt, de asemenea, întotdeauna conservante.Prin definiție juridică, doar 95% din ingredientele sau aditivii unei alimente organice 100% trebuie să fie organice.În plus, există 45 de aditivi care sunt permise efectiv în alimentele ecologice.Acestea sunt așa cum au fost considerate ca "esenţial" la siguranța alimentelor.
  • Există câteva fraze cum ar fi "complet natural" sau "natural" care nu au cu adevărat o definiție legală în cadrul FDA.Multe companii alimentare folosesc această terminologie pentru scopuri de marketing și publicitate.Cu toate acestea, există o mulțime de "complet natural" Alimentele care conțin o varietate de îndulcitori adăugați, arome naturale și conservanți.Nu vă lăsați păcăliți de acest tip de etichetare.
  • După examinarea oricăror revendicări de etichetare din partea frontală a pachetului, va trebui să verificați și să verificați cu alte etichete pe alimente.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 2
    2. Scanați întreaga listă a ingredientelor.Lista ingredientelor este necesară și toți producătorii de alimente trebuie să includă o listă a ingredientelor pe produsele lor.Aici veți afla ce tipuri, dacă există, sunt adăugate conservanți.
  • FDA cere tuturor producătorilor de alimente să prezinte fiecare ingredient conținut într-un produs alimentar pe eticheta ingredientului.
  • Când revizuiți lista ingredientelor, știți că primul ingredient enumerat este 1 găsit în cea mai mare cantitate.Ultimul ingredient enumerate se găsește în cele mai mici sau cele mai mici cantități din produs.
  • Conservanții vor fi listați cu o declarație despre scopul propus. De exemplu, lista ingredientelor poate declara "acid ascorbic pentru a îmbunătăți retenția culorii" sau "dioxidul de sulf pentru a preveni putrezirea."Acest lucru vă poate oferi o idee despre motivul pentru care aditivul este o parte a alimentelor.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 3
    3. Decideți să evitați toți aditivii sau numai conservanții.Producătorii de alimente pot adăuga o întreagă varietate de compuși diferiți la alimente din mai multe motive.Conservanții sunt doar 1 tip de aditiv pe care companiile alimentare le folosesc.
  • În plus față de conservanți, puteți observa și alte tipuri de aditivi.Acestea pot include coloranți, vitamine și minerale, adaugați fibre, îndulcitori artificiali și aditivi pentru a îmbunătăți gustul (când grăsimea sau zahărul este îndepărtat dintr-un produs).
  • Luați în considerare varietatea de aditivi și ceea ce doriți cu adevărat să evitați și ceea ce considerați a fi "O.K" Pentru a include în dieta dvs.De exemplu, multe cereale conțin fibre adăugate, vitamine și minerale care sunt benefice pentru sănătatea dumneavoastră.in orice caz, "Low-zahăr "sau" Dieta" Cookie-urile pot avea niște îndulcitori artificiali adăugați sau texturariți pe care doriți să o evitați.
  • Toți aditivii care se utilizează în prezent sunt aprobați de FDA (în SUA) și au fost considerate sigure pentru consumul uman.
  • Imagine intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 4
    4. Să notați conservanții obișnuiți și de cei pe care doriți să o evitați. Deși există sute de aditivi alimentari care funcționează ca conservanți, unele dintre cele mai frecvente apar într-o mare varietate de alimente. Odată ce învățați să identificați conservanții obișnuiți, puteți evita rapid selectarea alimentelor cu acei conservanți în viitor. De asemenea, puteți face o listă sau puteți nota anumite aditivi, colorări sau conservanți pe care doriți să le evitați în mod specific.De asemenea, este posibil să doriți să faceți o listă cu alimentele sau tipurile de alimente pe care le găsesc de obicei și le evită și ele. Unele conservanți obișnuiți și utilizările lor sunt:
  • Propionatele, acidul ascorbic și nitrații sunt folosite pentru a păstra și menține prospețimea în alimente.
  • Glicerina este un umectant care menține alimentele umede și le împiedică să se usuce.
  • Xantham Gum este un jucător popular în alimente.
  • Agarul pectin și agar sunt folosite și pentru a îngrozi și stabiliza diferite alimente.
  • Porumbul modificat sau amidonul alimentar ajută la creșterea volumului de alimente fără a-și perturba valoarea nutrițională.
  • Partea 2 din 3:
    Cumpărături pentru alimente cu mai puțini aditiviObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imaginea intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 5
    1. Magazinul perimetrului magazinului alimentar.Aceasta este o declarație comună care se referă la cumpărăturile și achiziționarea de alimente din secțiuni a liniei pe pereți magazin alimentar.Acest lucru vă poate ajuta să evitați anumiți conservanți.
    • Mulți profesioniști din domeniul sănătății recomandă cumpărături perimetrul magazinului, deoarece multe dintre aceste alimente sunt mai puțin prelucrate și sunt de obicei luate în considerare "alimente integrale."
    • Principalele secțiuni de pe perimetru includ: secțiunea de produse cu fructe și legume, contorul de carne / deli, contorul de fructe de mare, carcasa de lapte și, de asemenea, ouăle și secțiunile înghețate.
    • Cele mai multe alimente din coridoare sunt mult mai prelucrate și vor avea, de asemenea, cel mai probabil cantități diferite de aditivi.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 6
    2. Alegeți fructe și legume anterioare, neprelucrate.Secțiunea de produse va avea cele mai multe alimente integrate care sunt procesate minim.
  • În mod obișnuit, fructele și legumele proaspete nu conțin.Stocuri pe aceste alimente pentru a ajuta la scăderea sau evitarea aditivilor.
  • Rețineți că nu toate elementele din secțiunea de produse vor fi conservanți-fără.Elemente cum ar fi fructele și legumele pre-tăiate pre-spălate, pot avea niște aditivi pentru a menține prospețimea sau culoarea.
  • Nuci și semințe brute sunt, de asemenea, opțiuni bune pentru evitarea conservanților. Acestea pot fi disponibile în coșuri în vrac în apropierea producției sau într-o secțiune separată a magazinului dvs.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 7
    3. Achiziționați carne și fructe de mare care este procesată minim.Contorul de carne, delini și fructe de mare va avea o gamă mai mare de elemente prelucrate în comparație cu secțiunea de produse.
  • Încercați să rămâneți la carne care sunt neplăcute și în starea lor mai naturală, cum ar fi puiul brut, întregul pui, carnea de vită brută sau pește crud.
  • De exemplu, în loc de piept de pui pre-gătite, cumpărați un pui întreg de pui sau de pui prime și pregătiți-le singur.Sau în loc să cumpere carne de curcan deli, să achiziționeze un sân de curcan să se prăbușească și să-ți felieze.
  • De asemenea, nu renunță întotdeauna la articolele înghețate.De multe ori carnea congelată și fructele de mare nu conțin aditivi, deoarece înghețarea le păstrează proaspătă și împiedică deteriorarea.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 8
    4. Fi atenți la cazul de lapte.Cazul de lapte și ouă este o altă zonă care are o gamă largă de prelucrare și cantități de aditivi.
  • Ouăle vor fi în mod obișnuit conservanți și aditivi, deoarece nu puteți adăuga nimic pentru a acoperi ouăle.Ei variază în ceea ce puii sunt hrăniți și cum au fost ridicați.De asemenea, ouăle lichide și albușurile de ou lichid pot conține aditivi.
  • Este posibil să doriți să luați în considerare evitarea alimentelor lactate cu zaharuri adăugate sau arome și cumpărați elemente simple sau nefavorabile.De exemplu, cumpărați iaurt simplu în loc de iaurturi cu fructe.
  • Brânzeturile cum ar fi brânza tăiată sau mărunțită pot avea niște aditivi pentru a preveni lipirea brânzei la sine.Încercați să cumpărați blocuri de brânză și feliere sau brânză de grătare. De asemenea, aveți grijă de brânzeturi foarte prelucrate, cum ar fi brânza americană și Velveeta.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 9
    5. Stick la elementele procesate minim în culoarul congelatorului.Azlemele congelatorului pot conține alimente foarte prelucrate și articole minim prelucrate.Fi inteligent pe ceea ce alegeți.
  • Multe fructe și legume înghețate sunt procesate minim și conțin puțin la aditivi sau conservanți.Asigurați-vă că citiți eticheta pentru a verifica dublu.
  • Fructele congelate și legumele care vin cu un sos sau sos vor avea aditivi.Evitați aceste lucruri dacă nu doriți să consumați conservanți.
  • Cele mai multe alte alimente congelate vor fi procesate și conțin aditivi.Minimizați-le în dieta dvs. sau evitați-le împreună, dacă doriți.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 10
    6. Fiți atenți la cumpărături în culoar.Va fi dificil să cumpărați numai alimentele din perimetru la magazin.La achiziționarea de articole de la culoarul interior, fiți atenți la ceea ce alegeți.
  • Încercați să evitați culoarurile care conțin bomboane, chipsuri, biscuiți, cereale sau cookie-uri.Aceste alimente sunt garantate pentru a fi procesate și conțin o cantitate semnificativă de aditivi.
  • Dacă veți cumpăra conservate legume sau carne, alegeți pe cei care nu au adăugat nici o sare.Conservele face o treabă excelentă la conservarea alimentelor și, prin urmare, multe dintre aceste elemente conțin aditivi minimali.
  • Pentru articole precum salata, condimente sau sosuri, citiți etichetele pentru cele care conțin mai multe ingrediente naturale și mai puțin aditivi.Aceasta este o cerere populară a consumatorilor, deci cu un timp suplimentar cu etichetele, ar trebui să puteți găsi înlocuitori adecvați.
  • Partea 3 din 3:
    Mâncarea și pregătirea meselor fără conservanțiObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imaginea intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 11
    1. Evitați alimentele puternic procesate.Multe alimente puternic prelucrate vor conține aditivi.Minimizați sau evitați aceste alimente pentru a vă ajuta să reduceți cantitatea de aditivi pe care o consumați pe tot parcursul zilei.
    • Concurenții de top pentru alimentele foarte prelucrate includ: mese congelate, mese conservate, carne delicioasă, carne de mic dejun și carne prelucrată, condimente, sosuri și dressing, băuturi îndulcite, fast-food și chipsuri / biscuiți. Multe pâine felii conțin și o mulțime de conservanți.
    • Alimentele care strică rapid sau care sunt minim ambalate, sunt puțin probabil să conțină conservanți. Cumpărați produse proaspete, neprelucrate și alimente naturale integrale pentru a reduce timpul pe care îl cheltuiți liste de ingrediente.
    • Dacă un aliment este procesat și are conservanți, căutați elemente care utilizează mai mulți conservanți naturali cum ar fi sarea, oțetul, zahărul, acidul citric sau acidul ascorbic.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 12
    2. Gătiți de acasă și faceți obiecte de la zero.Dacă doriți să scăpați de aditivi în dieta dvs., probabil că va trebui să începeți să faceți niște alimente de la zero sau de casă.
  • Efectuarea elementelor vă permite să controlați ceea ce se întâmplă în alimentele și mesele dvs.Puteți controla caloriile, zahărul, grăsimea, sarea și cantitatea de aditivi conțin alimentele dvs.
  • Dacă veniți dintr-o dietă care conține cantități mari de alimente prelucrate sau cele care conțin o mulțime de aditivi, începe încet comutarea la mai multe alimente de casă.Efectuarea unor modificări foarte repede nu este, în general, ușor sau durabil pe termen lung.
  • Câteva exemple de elemente pe care le puteți face includ: pansamente de salată, sosuri sau marinate, pâine, propriile legume congelate sau fructe sau proprii "Congelator mese" Fabricat cu articole de casă.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 13
    3. Face o notă de produse de conservare gratuite pe care le place. După ce ați identificat alimente care sunt gratuite de conservanți chimici, adăugați-le într-o listă "Cheat Foi" pentru a lua cumpărături.
  • Acest lucru vă va reduce problema re-citirii listei de ingrediente pe excursii cu alimente viitoare.
  • În plus, puteți oferi această listă familiei, prietenilor sau colegilor care ar putea fi, de asemenea, achiziționarea de alimente pentru dvs.Ei vor ști exact ce să ajungă.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente fără conservanți Pasul 14
    4. Evitați elementele procesate când ieșiți să mâncați.Dacă alegeți să ieșiți să mâncați, puteți întâmpina unele alimente foarte prelucrate sau a alimentelor care conțin o mulțime de conservanți.Fiți choosy despre locul în care ieșiți să mâncați pentru a evita această problemă.
  • Multe restaurante sunt acum publicitate pe care le folosesc alimente fără conservanți, toate ingredientele organice sau carne fără hormoni adăugați.Examinați site-ul restaurantului pentru a verifica dacă utilizează cu adevărat aceste tipuri de ingrediente.
  • Sunați la restaurant în avans.Discutați cu un manager sau cu un bucătar pentru a afla ce tipuri de alimente folosesc pentru a-și pregăti mesele.
  • De asemenea, amintiți-vă că, chiar dacă un restaurant pretinde că are carne fără hormoni, alte produse sau alimente conțin conservanți?Verificați fiecare ingredient utilizat în pregătirea mesei.
  • sfaturi

    În Statele Unite, conservanții alimentari chimici aprobați trebuie declarați pe listele de ingrediente. Prin citirea cu atenție etichetele de alimente puteți identifica și evita conservanții alimentelor.
  • Dacă nu locuiți în u.S., Căutați un site de sănătate publică sau agricol guvernamental pentru a afla politicile țării dvs. privind utilizarea și declarația conservatoare privind listele de ingrediente.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar