Cum să evitați siropul de porumb cu fructoză mare

Siropul de porumb cu fructoză mare (HFCS) este folosit ca îndulcitor pentru multe alimente prelucrate. Pentru a elimina HFC-urile din dieta dvs., începeți prin citirea îndeaproape a etichetelor nutriționale înainte de a cumpăra alimente. Evitați conservate, congelate sau preambalate mese. Du-te cu alimente întregi, cum ar fi banane proaspete sau mere, în schimb. Când coaceți sau gătiți, obțineți creativi și utilizați înlocuitori sănătoși de zahăr, cum ar fi miere sau fructe de piure.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând alegeri alimentare sănătoase
  1. Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 1
1. Citiți etichetele produselor alimentare. Înainte de a cumpăra ceva la magazinul alimentar, priviți rapid eticheta și vedeți dacă HFCS este listat în ingrediente. Dacă vedeți HFCS, alegeți o marcă alternativă de aceeași mâncare fără ea. Acest lucru vă poate lua ceva timp în primele dvs. călătorii de cumpărături, dar în curând veți afla ce branduri să cumpere și care dintre ele pentru a evita.
  • Unele mărci pot face publicitate "fără sirop de fructoză mare" pe ambalaj, numai pentru a fi enumerate în ingrediente sub un nume diferit. HFCS se numește și: zahăr de porumb, sirop de porumb, sirop de glucoză, sirop de fructoză, fructoză izolată și fructoză cristalină.
  • Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 2
    2. Să fie selectiv atunci când cumpărați "naturale" sau "organice."Cuvântul" natural "poate fi plasat pe o mare varietate de alimente care conțin HFC, deoarece administrarea alimentară și a medicamentului (FDA) nu reglementează eticheta. Chiar și o mâncare marcată "100% organică" poate conține HFC organice, deci este important să examinăm întotdeauna etichetele ingredientului și al nutriției faptelor. Veți petrece, de obicei, un pic mai mult pentru a obține alimente ecologice gratuite HFC, dar pacea minții merită bine.
  • Pentru a găsi produse ecologice în magazinul local de produse alimentare, este posibil să trebuiască să mergeți spre culoarul rezervat într-o zonă alimentară din domeniul sănătății.
  • Multe pâine își fac statutul de "cereale integrale" ca o modalitate de a-și ascunde includerea HFC-urilor și a substanțelor chimice nocive. Articolele de cereale integrale sunt, de obicei, cea mai bună alegere, dar ele nu sunt egale în calitate.
  • Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 3
    3. Face o curățare de cămară. Du-te în bucătăria ta, deschideți cămară și uitați-vă la eticheta de nutriție pentru fiecare element alimentar pe care îl dețineți. Au un trashcan în apropiere și aruncați orice alimente cu HFC în ea. Continuați până când cămară este "curată."Apoi, du-te la magazin pentru a cumpăra alimente non-hfcs pentru a înlocui stocul dvs.
  • Dacă nu sunteți confortabil aruncând mâncarea, puteți să o dați întotdeauna unei bănci alimentare. Cu toate acestea, aceasta ar putea fi, de asemenea, considerată doar trecerea problemei nutriționale de-a lungul. E decizia ta.
  • Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 4
    4. Du-te pentru alimente proaspete, în loc de conserve sau congelate. Fructul conservat este convenabil, dar este dezbrăcat de fibre în timpul procesării. O bucată de fructe întregi vă poate oferi o creștere a fibrelor împreună cu dulceața zahărului natural. Elementele de schimb de conserve, cum ar fi sosul de paste premade, pentru opțiuni mai sănătoase, cum ar fi sosirea sosului propriu din roșii proaspete.
  • Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 5
    5. Du-te cu alimente simple. Alegeți iaurtul de vanilie de bază, fulgi de ovăz de oțel și alte alimente fără sosuri sau toppinguri. HFC-urile se ascunde adesea în toppingurile de fructe în alte opțiuni alimentare sănătoase, cum ar fi iaurtul. Prin adăugarea propriilor fructe proaspete, cum ar fi felii de căpșuni, puteți controla și dimensiunile porțiunii.
  • De exemplu, unele iaurturi îndulcite conțin peste 40 de grame (1.4 uncii) de zahăr, inclusiv HFCS.
  • Nu uitați condimentele atunci când adăugați aromă la alimente simple. Scorțișoară, ghimbir și chiar piper sunt toate opțiunile bune.
  • Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 6
    6. Cumpărați dulciuri de calitate superioară. Dacă aveți un pic de dinte dulce, asta este în regulă. Cumpărați doar bomboane și tratate făcute sub cele mai înalte standarde de producție, chiar dacă acestea sunt importate. Ele pot fi mai scumpe, dar contracarează acest lucru, permițându-vă doar o mică bucată ca o tratați ocazională.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând substituții
    1. Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 7
    1. Utilizați fructe ca îndulcitor. Alegeți fructele preferate, cum ar fi bananele și le încorporați în alimente care, în mod normal, ar conține zaharuri suplimentare sau HFC. Se amestecă felii de banane în fulgi de oțel sau în iaurt simplu, vanilie. Datele sau bananele pot înlocui, de asemenea, zahărul în multe rețete coapte.
    • Zahărul obișnuit de masă este o altă opțiune. Cu toate acestea, încercați încă să utilizați orice îndulcitori, chiar și cei naturali, cu moderatie.
  • Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 8
    2. Alegeți miere ca îndulcitor. Cumpărați niște miere brută la piața locală a fermierului sau la magazinul de specialitate. Adăugați-l în alimente 1 linguriță (5 ml) la un moment dat pentru a le îndoi. Nu numai că veți obține aroma, veți primi antioxidanți și nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina B6.
  • Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 9
    3. Ambalați gustări sănătoase. Pentru a vă menține să ajungeți la acel bară de bomboane pline de HFC, împachetați niște felii de fructe în punga dvs. pentru a doua zi. Sau, obțineți un recipient mic de hummus și niște bastoane de morcov pre-tăiate. Nu numai că veți evita efectele negative ale HFC-urilor, veți obține un impuls de vitamine și nutrienți.
  • Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 10
    4. Asigurați-vă propriul îmbrăcăminte de salată sau alte condimente. Multe pansamente de salată se publică ca "calorii scăzute" sau "scăzute grase" și apoi compensează aroma lipsă prin adăugarea în HFCS. Creați propriul dressing prin amestecarea împreună a unui ulei de măsline, piper, suc de lămâie și oțet balsamic. Experimentați cu rețete pentru alte condimente, cum ar fi ketchup, sos de barbeque, Mayo, sau muştar.
  • Urmăriți dimensiunile porții cu condimente, de asemenea. O singură lingură de sos de grătar vă poate costa în sus de 5 grame (0.18 oz) de zahăr sau HFCS.
  • Metoda 3 din 3:
    Rămânând departe de alimentele cu probleme
    1. Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 11
    1. Evitați conserve sau băuturi îmbuteliate. Băuturile sportive, sucurile și lăcurile sau limonadele aromate sunt, de obicei, ambalate la marginea cu HFCS. Fiți atenți la alegerea dietei sau a băuturilor "zero", deoarece acestea conțin adesea îndulcitori artificiali. Dacă trebuie să vă fixați sifonul, să cumpărați băuturi de la îmbuteliate care au ales să utilizeze numai zahăr natural din trestie de zahăr.
    • Verifică Paștele secțiunea supermarket-ului dvs. Unele companii de sodă produc o versiune pe bază de zahăr / zaharoză a produselor lor în jurul Paștelui pentru evrei care sunt restricționați de obicei de la consumul de porumb în acest timp.
  • Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 12
    2. Evitați fast-food. HFCS este ascunsă de-a lungul multor tipuri diferite de fast-food pentru a crește aroma. În afară de zonele evidente, cum ar fi dulciuri, veți găsi, de asemenea, HFC-uri în burgeri, patties de pui și alte alimente surprinzătoare. Mănâncă alimente din ingrediente naturale la domiciliu pentru a controla ceea ce se întâmplă în produsul final.
  • Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 13
    3. Evitați mesele cutie sau preambalate. Este bine că încercați să mâncați acasă, dar nu faceți greșeala de a lua drumul ușor cu mese cu cutie. Dacă HFCS nu se află în partea principală a mesei, cum ar fi pastele în macaroane și brânză în cutie, atunci este probabil în pachetul de sos. Dacă sunteți în căutarea unei comenzi rapide de masă fără HFC, cumpărați mâncăruri principale prejudiciare, cum ar fi puiul prăjit, de la Deli LOCAL.
  • Imagine intitulată Evitați siropul de porumb cu fructoză mare Pasul 14
    4. Alegeți suc de 100% peste cocktail-urile de suc. Cu băuturi de suc pure veți primi zaharuri naturale, în timp ce cocktailurile sunt adesea ambalate cu HFC și alte ingrediente artificiale. Este încă o idee bună să limitați cantitatea de suc pe care o bei în general. Ca o alternativă, ridicați o bucată de fructe întregi și obțineți beneficiile fibrelor.
  • 5. Utilizați prudență la cumpărarea cerealelor de mic dejun și a barurilor de granola. Unele baruri de granola au de fapt mai mult zahăr decât omologii lor de ciocolată. Încercați să înlocuiți cereale umplute cu zahăr cu ovazul de oțel tăiat în schimb.
  • sfaturi

    Pentru a vă deplasa de la sucuri, adăugați un pic de aromă în apa dvs., punând o felie de fructe în ea.

    Avertizări

    Chiar dacă obțineți zahăr din alte surse decât HFCS, este mai bine să păstrați aportul total de zahăr scăzut. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca zahărul să nu facă mai mult de 10% din consumul de calorii zilnice. În mod ideal, nu ar trebui să aveți mai mult de 25 de grame (aproximativ 6 lingurițe) de zahăr pe zi.
  • Este deosebit de important să eliminați HFC-urile în timpul sarcinii. Potrivit unui studiu, expunerea la HFC în uter poate avea efecte secundare negative, cum ar fi rezistența la insulină, pentru un făt.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar