Cum să creați fericire

Există atât de multe mesaje media care zboară în jurul nostru spunându-ne ce ar trebui să ne facă fericiți: o mașină nouă, o vacanță fantezie, un loc de muncă puternic și important. Cu toate acestea, cheia actuală pentru a crea o fericire reală de lungă durată ar putea fi mult mai simplă. Prin retragerea gândurilor, stabilirea unor priorități bune și implicarea în activități fizice pozitive, puteți crea fericire pentru dvs. și puteți face acest lucru fără a avea un fond de încredere. Mai mult, puteți aplica aceste lecții lumii în general, creând fericire pentru alții, precum și pentru tine.

Pași

Metoda 1 din 4:
Creând fericirea gândindu-se pozitiv
  1. Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 1
1. Nu vă bateți pentru că vă simțiți nefericiți. Oamenii de știință cred că fericirea este într-o anumită măsură determinată de genetică. Unii oameni s-au născut să fie mai fericiți și mai optimiști decât alții. Dacă punctul de vedere al fericirii dvs. este un pic mai mic decât alte persoane pe care le cunoașteți, recunoașteți că nu faceți nimic rău.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 2
    2. Spuneți-vă că puteți crea mai multă fericire. Dar chiar dacă aveți o predispoziție genetică spre nefericire, puteți crește în continuare nivelele de fericire, evitând gândurile negative și cultivarea celor pozitive. Este nevoie de ceva lucru, dar se poate face. Să fie optimist și speriat de planul dvs. de a crea mai multă fericire în viața voastră.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 3
    3. Cultivați recunoștința. Exprimându-ți mulțumirile pentru lucruri bune din viața ta vă va permite să vă apreciați mai mult viața și să vă simțiți mai multă fericire. Indiferent dacă sunteți recunoscător pentru ceva mare sau mic, exprimându-vă recunoștința vă va arăta cât de norocoși sunteți.
  • Considera Crearea unui jurnal de recunoștință Pentru a vă ajuta să vă începeți pe calea dvs. pentru a vă simți mai recunoscător. Acest lucru vă va ajuta să acordați atenție evenimentelor minunate și oamenilor din viața voastră.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 4
    4. Practicați iertarea. Unul dintre cele mai mari daune pentru fericire se menține la amintiri și emoții dureroase. Chiar dacă oamenii ți-au rănit rău, încercați să Iartă-i: Nu doar ca ei să se simtă mai bine, dar ca să puteți lăsa durerea care vă deranjează calea spre a crea mai multă fericire. Gândiți-vă la modul în care experiențele dureroase vă permit să creșteți și să vă maturizați și să vă apropiați de trecut.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 5
    5. Exprima emotiile pozitive verbal. În timp ce toți suntem tentați să vendem emoțiile noastre negative, vorbind despre emoțiile noastre pozitive ar putea fi și mai importantă pentru a crea o fericire de lungă durată. Când vă simțiți fericiți, spuneți cuiva sau scrieți-l într-un jurnal. Când sunteți încântați, mulțumiți, sau mândri, nu ezitați să spuneți lumii. Acest lucru vă va ajuta să vă recalificați creierul să se concentreze asupra gândurilor și sentimentelor pozitive.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 6
    6. Meditează în fiecare zi. Meditatând timp de 20 de minute sau mai mult pe zi vă poate face mai amabili, mai relaxați și vă poate instrui creierul să fie mai fericit. Poti medita pe cont propriu sau ca parte a unui grup. Luați ceva timp pentru a găsi un loc relaxant, vă liniștiți mintea și lăsați-vă de gânduri și energie negativă. Nu veți fi doar mai fericiți pe termen scurt, dar veți construi, de asemenea, o cale pentru fericirea și pacea viitoare.
  • Metoda 2 din 4:
    Crearea fericirii prin stabilirea unor priorități valoroase
    1. Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 7
    1. Înconjurați-vă cu familia și prietenii. Este mai probabil să fii fericit dacă cheltuiți mult timp cu oamenii pe care îi pasă de cel mai mult. Nu vă izolați. Suportul social este cea mai importantă cheie pentru fericire - mai importantă decât banii, vârsta, rasa sau genul.
    • Mănâncă o masă cu oameni pe care îi pasă poate fi deosebit de importantă. Invitați un vechi prieten la cină sau să apelați o rudă pentru a crea o dată de prânz.
    • Arătați-i pe cei dragi pe care îi pasă. Dacă vă aflați că alunecați de relațiile importante, găsiți modalități de a demonstra că prietenii și familia dvs. sunt importante pentru dvs. Faceți-le o favoare, aduceți-i niște mâncare, sau să le chemi doar pentru a vedea cum fac ei. Gesturile ca acestea pot consolida legăturile și vor face mai probabil ca cei dragi să fie o prezență constantă în viața voastră.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 8
    2. Identificați și exercitați forțele cheie. Oamenii sunt mai fericiți atunci când sunt profund implicați în activități în care ei excelează. Aceasta se numește "curgere." Gândiți-vă din greu despre ceea ce sunt punctele forte majore și gravitați spre modalitățile de a vă exercita aceste puncte forte în fiecare zi. Uneori, aceste puncte forte cheie fac parte dintr-o carieră - câteodată sunt un hobby pe care îl puteți face pentru distracție. Dar indiferent de ce, faceți timp în fiecare zi pentru a face ceea ce sunteți bun la.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 9
    3. Concentrați-vă pe experiențele, nu pe lucruri. Dobândirea unui obiect nou vă poate face fericiți pentru o clipă, dar crearea amintirilor de durată vă poate aduce fericire pentru o viață. Faceți mai mult timp pentru experiențele pe care le bucurați cu adevărat și vă petreceți resursele care urmărind noi activități în loc de obiecte noi. Concentrarea prea mult pe obiectele materiale vor duce la "Adaptarea hedonică," ceea ce înseamnă că te obișnuiești cu lucrurile noastre noi și că trebuie să continue să cumperi din ce în ce mai multe obiecte pentru a simți aceeași grabă. Rezistă acel ciclu, gândindu-te la modul în care vrei să-ți petreci timpul, nu cu privire la modul în care vrei să-ți petreci banii.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 10
    4. Fii atent la modul în care vă planificați zilele. Nu vă așteptați la fericirea să vină la tine. Program timp pentru ceea ce vă aduce bucurie și evitați activitățile care vă aduc în jos. Asigurați-vă că programați timp pentru exerciții fizice și activități de agrement, hobby-urile dvs. și pentru cei dragi. Fericirea este mai greu de atins când sunteți doar ciclism prin muncă, televiziune și somn.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 11
    5. Decideți dacă munca dvs. vă face fericită. Dacă lucrarea dvs. curentă vă face să vă simțiți stresați, s-ați repezit sau deprimați, ați putea dori să vă reconsiderați calea carierei. În mod ideal, slujba dvs. ar trebui să ofere o mulțime de "curgere," unde vă puteți absorbi în sarcini semnificative la care vă excelezi. Dacă slujba dvs. nu oferă această satisfacție, luați în considerare o carieră care vă va oferi acest lucru "curgere" sentiment. Zilele tale vor zbura!
  • Amintiți-vă că banii nu sunt echivalentă cu fericirea. Deși este important să vă întâlniți nevoile de bază, cum ar fi mâncarea, locuințele și îngrijirea sănătății, având o mulțime de bogăție nu este suficientă pentru a vă face fericiți. Nu stați într-o carieră mizerabilă doar pentru că plătește bine.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 12
    6. Fi ocupat, dar nu supra-programați. Cei mai fericiți oameni au multe de făcut, dar nu se simt prea stresate despre îndeplinirea sarcinilor lor. Găsiți un echilibru fericit în programul dvs., astfel încât să fiți în mod constant productiv, dar nu este suprasolicitat. Acest lucru ar putea însemna că vă programați timpul în ziua dvs. pentru meditație, o plimbare în aer liber sau o pauză de cafea pentru a vă oferi timp să reîncărcați. Nu încercați să faceți totul imediat!
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 13
    7. Urmăriți activități semnificative. Activitățile semnificative sunt cele care îi ajută pe alții și nu numai pe voi înșivă. În timp ce activitățile semnificative ar putea uneori să se simtă ca o povară pe termen scurt, vă pot aduce, de asemenea, o mare satisfacție pe termen lung. Voluntar pentru o organizație pe care o ai grija, să-ți donezi timpul și banii într-o cauză bună sau să ia timp pentru a ajuta un prieten în nevoie. Chiar și voluntariatul pentru doar două ore în fiecare săptămână poate duce la o mai mare fericire și o durată de viață mai lungă.
  • Metoda 3 din 4:
    Crearea fericirii făcând schimbări fizice
    1. Imagine intitulată Crearea fericirii Pasul 14
    1. Țineți un stil de viață sănătos. Bolile cronice și condițiile de sănătate pot duce la nefericire. Dacă este posibil, mențineți obiceiurile sănătoase pentru a vă menține dispoziția ridicată și vedeți un medic în mod regulat pentru a preveni înrăutățirea condițiilor cronice de sănătate.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 15
    2. Mențineți o chimie creier sănătoasă. O mare parte din ceea ce face oamenii fericiți este situațională, dar există și proprietăți fizice în spatele sentimentelor de fericire: serotonină, dopamină și oxitocină, permit unui corp să se simtă bucurie și conexiune cu alții. Uneori aceste substanțe chimice pot fi perturbate sau dezechilibrate, ceea ce duce la depresie. Dacă nici una dintre schimbările tale de stil de viață vă permite să creați fericire, este posibil să aveți nevoie să consultați un medic pentru a primi medicamente adecvate pentru a vă recâștiga echilibrul și fericirea.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 16
    3. Exerseaza in fiecare zi. Activitatea fizică duce la sentimente mai pozitive și poate ajuta la combaterea celor negative. Nu trebuie să fiți un sportiv de stele pentru a obține efectele pozitive: chiar și activitatea luminoasă timp de doar 20 de minute pe zi poate fi suficientă pentru a vă ridica starea de spirit și pentru a vă simți mai plină de speranță despre viață.
  • Vorbiți întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a începe un nou regim de exerciții fizice. Medicul dvs. vă va putea ghida la cel mai sigur mod de a începe să vă exercitați și să vă asigurați că evitați rănirea.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 17
    4. Face contact fizic cu cineva. Conexiunile emoționale cu alte persoane sunt esențiale pentru fericire, dar conexiunile fizice ajută oamenii să rămână fericiți și sănătoși din punct de vedere emoțional. Îmbrățișarea, sărutarea, făcând sex cu un partener iubitor, sau doar obținerea unui masaj poate declanșa sentimente fericite.
  • Dacă sunteți un adult într-o relație romantică, încercați să inițieți o seară romantică cu o mulțime de atingere pozitivă. Faceți această relație fizică o prioritate și faceți timp pentru sărutarea, confruntarea și relațiile sexuale.
  • Dacă nu sunteți într-o relație romantică, vedeți dacă puteți obține o îmbrățișare de la un prieten apropiat. Dacă locuiți departe de toți cei dragi, încercați să obțineți o atingere pozitivă în alte moduri: vă puteți face părul, programați un masaj sau obțineți o manichiură sau pedichiură.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil cu atingerea fizică de la alte persoane, luați în considerare prietenii cu animalele în nevoie. Petting un animal poate avea multe din aceleași beneficii ca și îmbrățișarea unei alte persoane. Luați în considerare pisica de ședință sau câini, sau chiar voluntariatul la un adăpost.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 18
    5. Zâmbet. Chiar dacă nu vă simțiți fericiți, acționați ca și cum sunteți fericit, vă puteți ajuta sentimentele să vă atragă la expresiile faciale. În timp ce efectele ar putea să nu fie de lungă durată, ele pot oferi un impuls pe termen scurt la nivelurile de fericire. SMILING a fost, de asemenea, dovedit a scuti stresul.
  • Imagine intitulată Crearea fericirii Pasul 19
    6. Ia un somn bun. A dormi o oră suplimentară în fiecare noapte este mai importantă decât banii în ceea ce privește construirea fericirii de lungă durată. Alte ingrediente cheie pentru a dormi bine includ configurarea ritualurilor de culcare (de obicei fără ecrane, cum ar fi computerele sau televizoarele), având un loc răcoros, întunecat pentru a dormi, evitând prea multă cofeină și minimizarea stresului.
  • Imagine intitulată Creați fericire Pasul 20
    7. Mănâncă mai multe fructe și legume. Cu cât mai multe fructe și legume pe care le consumați, cu atât mai fericit vă veți simți pe termen lung. Mâncarea a cel puțin șapte porții de fructe și legume pe zi este numărul ideal, dar orice creștere a aportului de fructe și legume vă va ajuta să vă simțiți mai sănătoși și mai fericiți.
  • Imagine intitulată crea fericire Pasul 21
    8. Petreceți timp în afara, mai ales în zilele însorite. Chiar și doar 20 de minute pe zi poate face o mare diferență în starea ta de spirit și mai mult "natural" Mediul este, cu atât mai bine. Încercați să programați o plimbare sau o jogging în spații verzi și deschise.
  • Dacă nu puteți ieși afară, încercați să vă imaginați într-un mediu liniștit, în aer liber. Puteți obține multe din aceleași beneficii ca și cum ați fi de fapt afară.
  • Asigurați-vă că vă mențineți sănătatea atunci când vă aflați în aer liber în zilele însorite. Purtați protecție solară, ochelari de soare și o pălărie pentru a minimiza arsurile solare. Și asigurați-vă că rămâneți hidratat atunci când vremea este caldă.
  • Metoda 4 din 4:
    Crearea fericirii pentru alții
    1. Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 22
    1. Fă-te fericit făcând pe alții fericiți. În plus față de urmărirea propriei fericiri, puteți încerca, de asemenea aduce bucurie altora. Nu numai că lumea va beneficia de mâinile dvs. de ajutor, dar și voi. Oamenii care acționează tind să fie mai fericiți și mai mulțumiți pe termen lung decât oamenii care acționează în primul rând pentru câștigul lor.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 23
    2. Petreceți banii pe alții. Mai degrabă decât să vă cheltuiți banii numai pe voi înșivă, luați în considerare cheltuielile pe alții prin cadouri sau donații caritabile. Oamenii care cheltuiesc bani pe cadouri tind să fie mai fericiți decât oamenii care cumpără obiecte pentru ei înșiși. Mai mult decât atât, cei dragi se vor simți recunoscători și vor fi atins că v-ați gândit la ele când ați ales actualul lor prezent. Donațiile caritabile pot crește fericirea în altele, permițându-le să acceseze îngrijirea medicală necesară, relieful sau educația.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 24
    3. Lucrați într-un loc de muncă care îi ajută pe alții. Dacă vă simțiți mizerabil la locul de muncă și la domiciliu, luați în considerare schimbarea carierei dvs. unei persoane care creează mai direct un impact pozitiv asupra altora. De exemplu, ați putea lucra ca un pompier, profesor, asistent social sau un manager nonprofit. O muncă utilă vă va face mai fericită, precum și pe cei pe care îi ajutați.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 25
    4. Voluntar la o organizație a cărei cauză vă interesează. Voluntarii sunt necesari pentru succesul nonprofiturilor care ajută la combaterea foametei, a sărăciei, a bolii și a opresiunii. Într-adevăr, numai voluntarii din Statele Unite oferă o valoare economică de peste 160 de miliarde de dolari pentru organizațiile alese alese.
  • Imagine intitulată Creați fericirea Pasul 26
    5. Efectuați un act aleatoriu de bunătate. Actori aleatoare de bunătate au potențialul de a face ziua cuiva. Poate că mai important, pot inspira bunătatea în altele. Bunătatea poate fi literalmente contagioasă. De ce nu creșteți bucuria lumii prin:
  • Zâmbind la un străin.
  • Cumpărați o cafea pentru persoana care stă în spatele dvs. în linie.
  • Ajutând o pungă străină sau alimentele sale.
  • Predarea tratamentelor la colegii dvs.
  • sfaturi

    Combinați mai multe metode pentru a crea cel mai eficient fericirea. De exemplu, începeți meditarea zilnică, menținând, de asemenea, o jurnal de recunoștință și dormind mai mult în fiecare noapte.
  • Fii răbdător. Fericirea nu este doar despre modul în care vă simțiți în acest moment: este și despre modul în care vă mențineți o viață semnificativă pe termen lung. S-ar putea să aveți în continuare tristețea momentală, chiar dacă aveți toate ingredientele într-o viață fericită în general: fiți răbdători cu dvs. în timpul vremurilor triste și vă iertați pentru orice greșeli pe care le faceți.
  • Ignorați mesajele media despre ceea ce ne face fericiți. Poate fi greu să se facă diferența între ceea ce ne va aduce de fapt bucurie de lungă durată și ceea ce va aduce trecătoare - dar în cele din urmă nesatisfăcătoare - plăcere. Amintiți-vă că fericirea nu poate fi cumpărată și că nu sunteți într-o competiție de fericire! Doar trăiți viața într-un mod care aduce sens la tine și alții.
  • Simțiți-vă liber să discutați despre căutarea fericirii cu ceilalți. Ajungeți la prieteni, cei dragi și experți care ar putea să vă ofere sprijin în timp ce lucrați la crearea fericirii. (Și apoi scrieți cât de recunoscător sunteți când vă susțin!)
  • Avertizări

    Orice modificări fizice majore ale dietei dvs., regimul de exerciții fizice sau medicamentele dvs. ar trebui discutate cu un medic în prealabil. Aceste schimbări pot fi foarte utile, dar ar putea avea, de asemenea, efecte secundare sau alte consecințe pe care numai un profesionist medical poate evalua.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar