Cum să fii fericit în fiecare zi

Există multe beneficii pentru a fi fericiți. Veți simți mai puțin stres, mai multă claritate mentală și veți avea un sentiment general mai mare de bucurie. Există, de asemenea, numeroase beneficii fizice ale fericirii, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și o mai bună fitness fizică mai bună. Unii oameni ar putea părea că sunt în mod natural mai fericiți decât alții, dar toată lumea poate adăuga o bucurie vieții lor. Indiferent dacă căutați o schimbare majoră sau doar sperând să zâmbiți mai mult, există multe lucruri de făcut pentru a vă maximiza fericirea.

Pași

Partea 1 din 3:
Să te cunoști
  1. Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi pasul 1
1. Recunoaște-ți emoțiile. Fiind fericit în fiecare zi nu înseamnă că vei fi fericit în fiecare moment. Care este imposibil și nerealist. În schimb, scopul de a deveni o persoană care este bine rotunjită emoțional. Odată ce vă simțiți confortabil o serie de emoții, veți fi mai bine capabili să luați legătura cu cum să fiți fericiți.
  • Auto-validarea este procesul de recunoaștere a sentimentelor și reacțiilor dvs. Este sănătos să înțelegeți că toată lumea are o serie de emoții și este normal să le exprimați.
  • Nu puneți presiune asupra dvs. pentru a vă simți fericit tot timpul. În schimb, dacă vă simțiți în jos să pierdeți o mare promovare, recunoașteți că aceasta este o reacție normală. Dă-ți permisiunea de a simți. Apoi puteți merge mai departe.
  • Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi pasul 2
    2. Aflați ce te face fericit. Uneori lucrurile care te fac fericit sunt destul de evidente. De exemplu, probabil știți că vă place să aveți o zi liberă de la locul de muncă. Dar va trebui să săpeți puțin mai adânc pentru a depăși suprafața a ceea ce vă face fericiți. Petrece ceva timp reflectând ceea ce vă aduce cu adevărat bucurie.
  • O modalitate de a merge acest lucru este să vă gândiți la scopul dvs. Persoanele care sunt îndeplinite adesea raportează că sunt mai fericite.
  • Întrebați-vă întrebări, cum ar fi, "Ceea ce mă excită? Ce sunt pasionat? Cum mi-ar plăcea să fiu amintit?"
  • Imaginea intitulată Fii fericit în fiecare zi pasul 3
    3. Fiți conștienți de ceea ce vă face să vă subliniați. În mod similar, procesul de a vă cunoaște mai bine ar trebui să includeți petrecerea de ceva timp gândindu-vă la lucruri care nu vă fac fericiți. Din nou, unii ar putea fi simpli și evident. De exemplu, nimănui nu îi place să fie blocat în trafic. Dar ia timp pentru a reflecta asupra pieselor din viața voastră care ar putea afecta în mod semnificativ fericirea voastră.
  • Faceți o listă a componentelor stresante ale vieții dvs. Adesea, punerea lucrurilor în scris ne poate ajuta să obținem o viziune mai clară asupra situației.
  • Este slujba ta stresând afară? Notați câteva specifice, cum ar fi "Mă simt stresat pentru că șeful meu nu pare să mă prețuiască."
  • Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi pasul 4
    4. Tine un jurnal. Jurnalizarea este una dintre cele mai eficiente modalități de a vă cunoaște mai bine și de a deveni mai în contact cu emoțiile dvs. Încercați să scrieți într-un jurnal în fiecare zi. Nu puteți înregistra nu numai activitățile dvs., ci și gândurile și sentimentele dvs.
  • O dată pe săptămână, faceți timp să citiți intrările de jurnal și să reflectați. Puteți începe să vedeți modelele în lucrurile care vă fac să vă simțiți mai fericiți.
  • Jurnalizarea sa dovedit a reduce stresul și anxietatea. Numai acest lucru poate duce la mai multă fericire în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi pasul 5
    5. Ia o pauză. Poate fi ușor să vă concentrați asupra tuturor sarcinilor care trebuie făcute zilnic, mai degrabă decât să vă concentrați asupra dvs. și asupra sentimentelor dvs. Încercați să luați mai multe pauze scurte pe tot parcursul zilei. Luarea unei pauze de la locul de muncă vă va oferi timp pentru a vă verifica cu dvs. și pentru a vedea cum vă simțiți.
  • În fiecare oră, dă-ți o pauză de aproximativ 5 minute. Puteți merge să faceți o băutură de apă, întinderii sau doar a zonei pentru câteva minute.
  • Luând o pauză este bună pentru mintea și corpul vostru. În timp ce vă întindeți, visează despre ceva distractiv pe care doriți să-l faceți după muncă. Aceasta este o stimulare excelentă a dispoziției.
  • Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi pasul 6
    6. Acceptați-vă pentru cine sunteți. Unul dintre cheile de a fi fericit este de a practica acceptarea de sine. În timp ce toți avem schimbări pe care le-am dori să le facem, este important să ne amintim să ne apreciem și noi înșine pentru cine suntem.
  • Să recunoască faptul că acceptarea nu este aceeași cu demisia. Puteți învăța să acceptați lucrurile pe care nu le puteți schimba fără a renunța la obiectivele dvs.
  • Faceți-o un punct pentru a aprecia ceva despre dvs. în fiecare zi. Ați putea dedica o parte din intrarea zilnică a jurnalului dvs. pentru a scrie un lucru bun despre dvs., cum ar fi etica muncii dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Făcând modificări ale stilului de viață
    1. Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi pasul 7
    1. Schimbați-vă mediul. Te simți ca și cum ai fost într-un funk? Sau poate că totul merge bine, dar doriți ca starea ta să fie puțin mai bună în fiecare zi? S-ar putea să trebuiască să faceți niște schimbări mici. Dacă vă schimbați împrejurimile, dispoziția dvs. se poate schimba și. Schimbarea nu trebuie întotdeauna să fie înfricoșătoare.
    • Unele schimbări de mediu pot fi semnificative. De exemplu, dacă dvs. și partenerul dvs. vă luptați în mod constant despre spațiul de dulap, un apartament mai mare poate fi cheia unei perspective mai pozitive.
    • Schimbarea mediului dvs. poate fi, de asemenea, mică. Încercați să luați niște flori proaspete pentru camera dvs. de zi în fiecare săptămână. Privind la ele zilnic vă poate da micul lift pe care l-ați căutat.
  • Imaginea intitulată Fii fericit în fiecare zi pasul 8
    2. Ieși la prânz. Studiile indică faptul că peste jumătate din americanii de lucru mănâncă prânzul la birourile lor. Sau mai rău, unii oameni sări peste masa de la mijlocul zilei cu totul. Lucrul prin prânz poate duce la un nivel mai ridicat de stres și productivitate scăzută. Așa că scăpați de biroul tău și apucați niște mâncare.
  • Nu trebuie să mergeți la un restaurant sau o cafenea pentru a merge "Out" a mânca. Trebuie doar să vă schimbați locația. Încearcă să mănânci într-o cameră de pauză. Dacă este o zi frumoasă, luați prânzul în afara sacului.
  • Faceți ceva ce vă place. Pauza de prânz ar trebui să fie de fapt o pauză. Dacă mâncați cu colegii, încercați să evitați să vorbiți despre muncă. În schimb, discutați despre planurile dvs. de weekend. Sau flip printr-o revistă.
  • Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi Pasul 9
    3. Înconjoară-te de oameni pozitivi. Dispozițiile bune pot fi contagioase. De asemenea, poate negativitatea. Dacă doriți să vă simțiți mai fericiți, încercați să cheltuiți mai mult timp cu persoanele care par a fi conținut. Căutați membrii familiei, prietenii sau colegii cu un zâmbet și alegeți să încercați să petreceți mai mult timp cu acei oameni.
  • Petreceți timp cu oamenii care încurajează, pozitivi și care vă îmbogățesc viața. De exemplu, dacă aveți un prieten care vă încurajează în mod regulat să încercați ceva nou, încercați să petreceți mai mult timp cu ea.
  • Încercați să adăugați aceste tipuri de persoane în rutina zilnică. De exemplu, dacă există două cafenele în apropierea biroului dvs., frecvența cea care are prietenul Barista.
  • Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi pasul 10
    4. A schimba locuri de munca. Pentru mulți oameni, munca ocupă un procent semnificativ din timpul dvs. Și mulți oameni recunosc că nu sunt mulțumiți de slujba lor. Uneori, s-ar putea să simți că munca ta este plictisitoare, sau stresantă sau doar obositoare. Dacă este fezabilă, luați în considerare o schimbare de carieră dacă vă simțiți că munca dvs. vă împiedică fericirea.
  • Faceți o listă a priorităților dvs. Ceea ce este cel mai important pentru dvs. într-o carieră? Este salariu? Ore flexibile? Un mediu de echipă pozitiv?
  • Petrece ceva timp imaginând ceea ce doriți să faceți. Apoi formulați un plan de acțiune. Simțiți-vă ca și cum ați lua controlul asupra acestei părți din viața dvs. poate merge mult spre a vă face să vă simțiți fericiți în fiecare zi.
  • Încercați să nu renunțați înainte de a avea o ofertă formală de la un alt angajator. Dacă aveți o cantitate semnificativă de economii, vă recomandăm să renunțați înainte de a găsi un nou loc de muncă, deși este de obicei mai ușor să obțineți un alt loc de muncă dacă sunteți deja angajat.
  • Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi Pasul 11
    5. Încercați o nouă activitate. Este posibil ca tu să fii nefericit pentru că ești într-un pic de rutină. Când oamenii sunt plictisitori, de obicei nu se simt foarte optim. Dacă încercați în mod regulat lucruri noi, puteți să vă relaxați plictiseala și să vă măriți fericirea. Încercarea de lucruri noi vă oferă, de asemenea, ocazia de a găsi ceva nou pentru a vă bucura.
  • Ați dorit întotdeauna să învățați să jucați tenis? Înscrieți-vă pentru lecții. Nu numai că veți încerca o nouă activitate, dar veți învăța și ceva nou. Studiile arată că învățarea poate duce la creșterea fericirii.
  • Dacă vă place să citiți, încercați să vă alăturați unui club de carte. Va citi probabil o carte pe care nu ați fi ales-o și veți ajunge să întâlniți oameni cu interese similare.
  • Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi pasul 12
    6. Adoptă obiceiuri sănătoase. Sănătatea dvs. fizică este direct legată de sănătatea dvs. mintală. Pentru a vă mări fericirea, ar trebui să luați în considerare adăugarea unor obiceiuri sănătoase la stilul dvs. de viață. De exemplu, exercițiul poate fi un mare rapel de dispoziție.
  • Exercițiul eliberează endorfinele, care vă ridicați starea de spirit. Încercați să obțineți 30 de minute de exercițiu în cele mai multe zile ale săptămânii.
  • Puteți rupe exercițiul în blocuri. Chiar și 10 minute de activitate fizică vă poate face să vă simțiți minunat. Încercați să luați o plimbare cu brisk în jurul blocului la prânz.
  • Obțineți o mulțime de odihnă. Mulți oameni se simt cranky sau lent dacă lipsesc în somn. Scopul pentru 7-8 ore de somn pe noapte.
  • Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi Pasul 13
    7. Adăugați alimente noi în dieta dvs. Vești bune! Ciocolata vă poate ridica starea de spirit. Cercetările arată că există mai mulți compuși chimici în ciocolată care activează centrele de plăcere ale creierului. De exemplu, feniletilamina din ciocolată este, de asemenea, cunoscută sub numele de "Dragostea Droguri" deoarece produce același efect ca și în jurul unei persoane care vă place.
  • Încercați să mâncați o cantitate mică de ciocolată neagră în fiecare zi. O uncie este o servire adecvată.
  • Mănâncă scoici. Clamele au o cantitate mare de vitamina B12, care luptă împotriva depresiei. Alte alimente bogate în B12 sunt somon și carne de vită.
  • Mănâncă nuci. Aceste nuci conțin acid alfa-linolenic, care ajută la combaterea depresiei. Adăugați nuci la fulgiul de ovăz sau încercați să faceți untul de nuci.
  • Imaginea intitulată Fii fericit în fiecare zi Pasul 14
    8. Creșteți contactul fizic. Există o relație importantă între atingere și starea de spirit. Cu cât atingeți mai mult (sau sunteți atins) de către alții, cu atât mai mult conținut și sigur veți simți probabil. Dacă vă aflați într-o relație, îmbrățișați-vă mai mult partenerul. Scopul pentru 10 îmbrățișări pe zi. Ambii vă veți simți mai fericiți.
  • Au mai mult sex. Sex, ca și alte activități fizice, eliberează endorfinele. De asemenea, vă va ajuta să vă măriți legătura cu partenerul dvs.
  • Dacă nu sunteți într-o relație intimă, puteți adăuga mai mult contact fizic în viața dvs. Faceți-o un punct pentru a agita mâinile când întâlniți oameni noi sau când felicitați un coleg de colaborare pe un proiect bine făcut.
  • Imaginea intitulată Fii fericit în fiecare zi pasul 15
    9. Obțineți un animal de companie. Având un câine sau o pisică ca un tovarăș vă poate ajuta să vă simțiți fericiți. Proprietarii de animale de companie sunt mai puțin probabil să sufere de depresie și anxietate. Având un animal, de asemenea, vă face să expuneți mai multe jocuri și râs.
  • Alegeți un animal care funcționează cu stilul dvs. de viață. De exemplu, dacă locuiți într-un apartament mic, luați în considerare obținerea unei pisici sau a unui câine mic.
  • Adoptați un animal dintr-o societate de salvare. Veți simți bine știind că ajutați o creatură în nevoie.
  • Partea 3 din 3:
    Având o atitudine pozitivă
    1. Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi Pasul 16
    1. Practicați auto-îngrijirea. Auto-îngrijirea înseamnă, în esență, să faci ceva în slujba ta. Acesta vă poate oferi o pauză, fizică sau luați o perioadă de timp mentală. Auto-îngrijirea sa dovedit a face ca oamenii să se simtă mai bine, au mai puțin stres și funcționează la un nivel mai productiv.
    • Luați câteva minute pentru auto-îngrijire în fiecare zi. Ia ceva timp pentru a lua o baie de bule relaxantă sau pentru a te trata pentru a citi un capitol al unei cărți mari.
    • Consultați-vă cu dvs. Cere, "Mă duc prea mult? Trebuie să fac o pauză?" Dacă răspunsul este da, permiteți-vă să luați un timp liber de vinovăție.
  • Imaginea intitulată Fii fericit în fiecare zi pasul 17
    2. Fii bland cu tine insuti. Auto-critici este normal. Când creierul dvs. este în repaus (sau stresat), începeți automat să vă gândiți la problemele de care aveți nevoie pentru a rezolva sau sarcini pe care trebuie să le terminați. Dacă puteți învăța să vă tăceți criticul interior, veți găsi probabil fericirea sporită.
  • Practicați afirmațiile pozitive. Ia o clipă în fiecare zi să te uiți la tine în oglindă și să spui ceva pozitiv. Încerca, "Zâmbește astăzi. Ai un zâmbet grozav și este contagios."
  • Faceți o listă a atributelor dvs. pozitive. Când vă simțiți jos, uitați-vă la această listă pentru o amplificare a stării de spirit.
  • Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi Pasul 18
    3. Cultivați relațiile. Faceți-vă relațiile personale o prioritate. Relațiile dvs. sunt esențiale pentru bunăstarea dvs. emoțională. Aveți grijă să vă petreceți timp cu prietenii și familia dvs. și să aveți o comunicare deschisă cu oamenii pe care îi iubești.
  • Program timp pentru prieteni și familie în același mod în care programați alte întâlniri. Acest lucru vă va asigura că faceți relațiile dvs. o prioritate și că aveți timp să vă bucurați de viața voastră.
  • Imagine intitulată Fii fericit în fiecare zi pasul 19
    4. a exprima muțumire. Ia ceva timp în fiecare zi pentru a aprecia lucrurile bune din viața ta. Nu trebuie să fie același lucru în fiecare zi. Puteți alege ceva semnificativ sau relativ minor. Dar adăugând mai multă apreciere în viața ta, o cheie pentru fericire.
  • Încercați să alegeți un lucru mare și un lucru mic care să fie recunoscător pentru fiecare zi. Ai putea spune, "Sunt recunoscător că copiii mei sunt sănătoși." Mai târziu, ai putea spune, "Sunt recunoscător că m-am tratat la o înghețată astăzi."
  • sfaturi

    Nu transpiră lucrurile mici.
  • Fi politicos. Nu te va face fericit dacă ești nepoliticos. Dacă sunteți, este posibil să fiți să vă spun comentarii. Nu e amuzant.
  • Amintiți-vă să vă tratați bine! Nu vă veți simți fericit dacă nu vă periați părul sau dacă nu luați dușuri.
  • Doar fii tu insuti. Nu vă va face fericiți să vă prefaceți că sunteți cineva pe care nu îl aveți.
  • Ajută pe alții. Ajutarea altora este o modalitate ușoară de a fi mai fericită.
  • Setați un memento pe telefonul dvs. în același timp cu alarma dvs. care este ceva de genul "Astăzi mă voi compliment" sau "Astăzi voi zâmbi la toată lumea pe care o cunosc."
  • Zâmbiți și fiți recunoscători pentru lucrurile bune din viața voastră.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar