Cum să afli ce te face fericit

Imaginându-vă ce vă face fericiți poate fi un proces lung, deoarece veți găsi aceleași lucruri care vă fac fericiți, nu-i face pe toți ceilalți fericiți. O modalitate de a învăța ceea ce vă face fericiți este să strângeți date în zilele dvs. despre cât de fericit sunteți, astfel încât puteți observa modele de fericire. De asemenea, puteți afla despre valorile dvs. și puteți urmări noi hobby-uri, precum și concentrați-vă asupra unor factori care fac mulți oameni fericiți.

Pași

Partea 1 din 4:
Colectarea informațiilor despre fericirea dvs
  1. Imaginea intitulată vorbește clar pasul 4
1. Evaluați-vă zilele. O cheie pentru a învăța ceea ce te face fericit este să începi să cauți modele. Cea mai bună modalitate de a căuta modele este de a crea date. Adică, trebuie să luați timp în fiecare noapte pentru a scrie despre ziua dvs. și cum vă simțiți despre asta. În acest fel, puteți începe să vedeți lucrurile care vă fac fericiți.
  • Începeți prin evaluarea zilei pe o scară de la 1 la 10. Zece este cel mai bun și unul este cel mai rău. Nu gândiți prea tare. Gândește-te cât de fericit ai fost în acea zi.
  • Scrieți ce ați făcut în acea zi. Dacă puteți, încercați să vă dați seama ce a făcut ziua bună sau rea, fericirea.
  • Încercați să scrieți lucruri care continuă, chiar dacă nu sunteți sigur cum vă afectează încă fericirea, cum ar fi "A lucrat la romanul meu," sau "A mers la filme."
  • Imagine intitulată Lăsați un bărbat căsătorit Pasul 6
    2. Utilizați o aplicație de urmărire a fericirii. O altă modalitate de a urmări cât de fericit sunteți la anumite momente este să utilizați o aplicație construită în acest scop. Aceste aplicații vă vor pune întrebări pe tot parcursul zilei, în general întrebându-vă despre fericirea dvs. la un anumit moment în timp. Ei vă pot ajuta să construiți date despre cât de fericiți faceți anumite lucruri, care, la rândul lor, vă pot ajuta să vă dați seama ce vă face cel mai fericit.
  • Imagine cu titlu de echilibru și de îngrijire Pasul 6
    3. Uită-te la date. Odată ce ați creat datele, trebuie să luați ceva timp pentru ao examina. Uită-te la zilele când ești cel mai fericit. Ce faci în acele zile? În zilele în care sunteți cei mai supărați, ce faceți? Vedeți ce modele pe care le observați în zilele fericite și triste pentru a vă ajuta să vă dați seama ce vă face fericiți.
  • Imagine intitulată rămâne motivată după pauza de prânz Pasul 1
    4. Luați un test de fericire. O altă opțiune de a vă măsura fericirea este să încercați un test de fericire. Aceste chestionare vor oferi mai multe răspunsuri generale decât, spun, folosind reflecție pentru a afla ce te face fericit, dar ei ar putea să vă îndrepte în direcția cea bună.
  • Puteți găsi orice număr de chestionare online pentru a lua.
  • Încercați să luați mai mult de unul pentru a obține un răspuns mai larg.
  • Imaginea intitulată construirea disciplinei de sine ca un adolescent pas 2
    5
    Medita pentru fericire. Meditația vă forțează să vă petreceți timp cu dvs. și numai cu voi. Asta înseamnă că ești lăsat singur cu gândurile și sentimentele tale. Pe măsură ce vă confruntați cu aceste gânduri și sentimente, puteți începe să învățați lucrurile despre dvs., cum ar fi ceea ce vă supărăm și ceea ce vă face cel mai fericit.
  • În plus față de a vă ajuta să găsiți ceea ce vă face fericiți, meditația vă poate duce la o fericire mai mare doar făcând acest lucru deoarece eliberează substanțe chimice în corpul dvs. care vă fac mai fericiți, cum ar fi endorfinele și serotonina.
  • O opțiune pentru meditație este doar pentru a sta liniștit cu ochii închiși și practică respirația profundă. Puteți conta la patru în cap, în timp ce respirați prin nas și țineți-vă pentru patru conturi. Conta la patru din nou, pe măsură ce respirați încet. Menținerea practicării acestei respirări timp de câteva minute, încercând să vă concentrați numai pe respirația în mișcare și în afara.
  • Dacă nu doriți să zburați solo pe meditație, luați în considerare utilizarea meditației ghidate. Puteți găsi un număr de meditații ghidate online sau puteți descărca o aplicație de meditație pentru telefonul dvs.
  • Imagine intitulată de echilibru munca și îngrijirea pasului 1
    6. Găsiți un terapeut. O altă opțiune pentru a vă ajuta să evaluați ceea ce vă face fericiți este să obțineți pe cineva care să vă ajute. Terapeuții sunt instruiți să vă ajute să găsiți ceea ce vă face fericiți în viața voastră și vă pot ajuta să lucrați prin orice problemă care vă fac nemulțumiți.
  • Un terapeut vă poate ajuta să tăiați nebunia și să vă vedeți pentru cine sunteți cu adevărat, chiar și atunci când nu puteți face asta singur.
  • Dacă nu sunteți sigur cum să începeți să căutați un terapeut, adresați-vă prietenilor pentru recomandări, în special cele pe care le cunoașteți au folosit un terapeut înainte.
  • Dacă nu vă puteți permite un terapeut, mergeți la o clinică de scară culisantă, unde veți plăti pe baza a ceea ce faceți.
  • Partea 2 din 4:
    Imaginați-vă valorile de bază
    1. Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru a adopta un copil Pasul 2
    1. Face o listă. Începeți prin a face o mică jurnalizare. Scoateți o bucată de hârtie și scrieți "Ceea ce este cel mai important pentru mine?" în vârf. Acum, începeți să listați lucrurile importante. Încercați să nu gândiți prea mult despre asta. Mai degrabă, enumerați lucrurile care apar în capul tău în ordinea în care se află în capul tău.
    • Identificarea dvs Valori vă poate ajuta să vă dați seama ce vă va face cei mai fericiți. De exemplu, dacă vă dați seama că vă apreciați familia asupra locului de muncă, puteți decide să vă petreceți mai mult timp acasă.
    • De exemplu, poate că ați scrie "familia mea," "animalele mele de companie," și "locul meu de muncă."
    • De asemenea, scrieți lucruri care nu sunt importante pentru dvs. și pentru lucruri care nu vă fac fericiți, astfel încât să puteți lucra pentru a le elimina din viața voastră.
  • Imaginea intitulată Gestionarea stresului în timp Constrângerile de timp Pasul 4
    2. Traduceți cei în valori. Vedeți dacă vă puteți afla cum să traduceți ceea ce este cel mai important pentru dvs. în valori. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, puteți utiliza o listă de valori de pe Internet, cum ar fi cea de pe acest site: https: // MindTools.com / pagini / articol / nouted_85.HTM, Deci, puteți vedea cum se conectează la ceea ce ați enumerat.
  • De exemplu, dacă listați "familia mea," atunci "Familia fericire" este probabil una dintre valorile dvs.
  • Dacă listați "voiaj," atunci poate aventura este una dintre valorile tale.
  • Imaginea intitulată Fixați-vă viața Pasul 14
    3. Uită-te la alte valori de pe listă. Dacă ați folosit o listă de valori de pe Internet, acesta vă poate ajuta să priviți pur și simplu această listă pentru a vedea dacă puteți găsi alte lucruri pe care le prețuiți. Treceți printr-o listă și stele oricăror valori care par relevante pentru viața dvs. Chiar acum, stea la fel de mult cum vă simțiți sunt importante pentru dvs., chiar dacă se pare că ați jucat prea mult.
  • Imaginea intitulată scrie o scrisoare de dragoste convingătoare Pasul 9
    4. Ridicați-vă valorile. Acum încercați să vă restrângeți valorile la cele 10 cele mai importante. Nu spui că nu apreciați pe cei pe care îi părăsiți. Mai degrabă, te uiți în interiorul tău pentru a vedea ce este cel mai important pentru tine. Odată ce ați redus la 10, încercați să vă îngriniți până la 5. Apoi, încercați să alegeți cea mai importantă valoare.
  • De asemenea, puteți încerca clasificarea valorilor pe care le-ați jucat pentru a vedea care se simt cel mai important pentru dvs.
  • Dacă aveți un timp greu, decideți, întrebați-vă la care ați putea trăi fără. De exemplu, ați putea găsi că puteți trăi fără aventură atâta timp cât familia dvs. este fericită.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor mai încrezător Pasul 13
    5. Ia o evaluare. O altă opțiune pentru a vă ajuta să vă dați seama de valorile dvs. este să faceți o evaluare. Puteți găsi un număr de evaluări pe Internet gratuit, ceea ce vă va ajuta să evaluați ceea ce prețuiți. Unii vă pot cere să le dați o adresă de e-mail, totuși. Încercați să căutați pe site-urile bazate pe psihologie.
  • O evaluare vă va pune o serie de întrebări, uneori bazate pe scenariu, pentru a vă ajuta să determinați ce sunt valorile dvs. Cu toate acestea, amintiți-vă că nici o evaluare nu este perfectă și dacă vă simțiți ca valorile pe care le întoarceți, nu vă simțiți liberi să le mutați după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Deal cu un copil mincinos Pasul 10
    6. Rearanjați-vă viața. Odată ce vă dați seama ce sunt valorile dvs., este timpul să puneți pe cei să se joace. Luați în considerare modul în care vă puteți rearanja viața pentru a vă potrivi mai bine valorilor. Rearanjarea vieții voastre ar trebui să vă facă mai fericită, deoarece vă aduce viața mai mult în concordanță cu cine sunteți.
  • De exemplu, dacă vă găsiți mai mult familia, este posibil să doriți să luați în considerare petrecerea mai mult timp acasă prin tăierea înapoi în orele dvs.
  • Un alt exemplu este că, dacă vă găsiți aventura, petreceți mai mult timp să o căutați în viața voastră. Nu trebuie să mergeți la vacanțe pline de farmec pentru a găsi aventură. Puteți să o faceți în propriul dvs. oraș, căutând locuri noi pentru a vizita, lucruri noi de încercat, și restaurante noi să mănânce.
  • Punctul este indiferent de valorile pe care le aveți în partea de sus, în special valoarea maximă, ar trebui să vină mai întâi în viața voastră. Trebuie să faceți spațiu pentru el cu timpul, energia și banii.
  • Partea 3 din 4:
    Explorarea hobby-hokby-urilor și abilităților
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru rănile repetate de funcționare Pasul 8
    1. Urmăriți hobby-urile active. Hobby-uri active, cum ar fi angajarea cu alți oameni, exerciții sau lucruri, vă pot mări fericirea în comparație cu hobby-urile pasive, cum ar fi vizionarea televiziunii. Prin urmare, explorarea hobby-urilor care vă ajută să vă ajută să vă măriți fericirea odată ce vă veți găsi unul.
    • Nu trebuie să fii bun la hobby pentru ca tu să te bucuri de ea. Trebuie doar să o găsiți semnificativ și relaxant.
  • Imagine intitulată acționează cu propriul stil de stil 2
    2. Uită-te la ceea ce ai iubit în trecut. Dacă căutați un nou hobby, luați în considerare ceea ce vă bucurați în trecut, chiar și în copilărie. De exemplu, dacă ați iubit colorarea, ați putea găsi o distracție care pune abilități similare în joc, cum ar fi desenul cu creioane colorate.
  • Imaginea intitulată Fii productiv în timp ce te doare pasul 9
    3. Răsfoiți Hobbys. O altă modalitate de a încerca să luați un nou hobby este să răsfoiți locuri care se concentrează pe hobby-uri. De exemplu, ați putea vizita magazinul de artizanat sau magazinul de mărfuri sportive. De asemenea, puteți să mergeți la bibliotecă și să răsfoiți cărțile pe diferite tipuri de hobby-uri. Când găsiți ceva care vă interesează, încercați să găsiți mai multe informații despre acest hobby.
  • Imagine intitulată Apel un bilet de viteză Pasul 6
    4. Alăturați-vă unei clase sau unui club. Odată ce dorești ceva ce vrei să încerci, găsiți un loc în comunitatea locală să se angajeze. Multe comunități au cluburi de hobby prin bibliotecă sau parcuri și departamentul de recreere. De asemenea, puteți lua o clasă, fie prin intermediul unui colegiu comunitar, un muzeu local, fie la parcurile și departamentul de recreere. Nu numai că veți explora hobby-ul dvs., veți întâlni alți oameni asemănători care au interese similare.
  • Imaginea intitulată deveni un fotograf de natură Pasul 8
    5. Lucrați la ea un pic în fiecare zi. Dacă v-ați hotărât ca un hobby particular, petreceți ceva timp făcându-l în mod regulat. Încercați o jumătate de oră în fiecare zi sau câteva ore una sau două nopți pe săptămână. Asigurați-vă că faceți timp să faceți hobby-urile pe care le bucurați, astfel încât să vă poată crește fericirea generală.
  • Dacă vă aflați că nu mai vă bucurați de un hobby, este bine să vă abandonați și să explorați alte hobby-uri pe care le puteți bucura mai mult.
  • Partea 4 din 4:
    Urmărirea factorilor obișnuiți de fericire
    1. Imaginea intitulată Fii productiv în timp ce te doare pasul 11
    1. Voluntar în comunitatea dvs. Voluntariatul duce la fericire pentru mulți oameni, parțial pentru că pune focul în afara dvs. Studiile au arătat că ajutarea altora duce adesea la o creștere a bunăstării și fericirii, chiar dacă vă simțiți în mod regulat stresați sau arșiți.
    • Găsiți un loc de voluntar în comunitatea dvs. Alegeți ceva cu care sunteți pasionat sau care se potrivește cu setul de calificări.
    • De exemplu, poate că sunteți pasionați de a ajuta fără adăpost, deci vă decideți să vă oferiți voluntar la o bucătărie de supă.
    • Alternativ, poate că ești a Comerț calificat, Deci, decideți să ajutați un nonprofit local cu marketingul său.
  • Imaginea intitulată Se calmează rapid în Furia Extreme Pasul 4
    2. Concentrați-vă pe optimism, în special optimism realist. Oamenii optimiști tind să fie mai fericiți decât oamenii pesimistici. Fiind un optimist înseamnă a privi viața diferit. Este posibil să trebuiască să redresați modul în care vă gândiți la probleme, apropiindu-vă cu un nou cadru de minte.
  • De exemplu, în loc să privim ca eșecuri ca eșecuri, încercați să le privim ca fiind fie fluke, fie ceva ce puteți învăța de la. Cu alte cuvinte, dacă aveți un obstacol, este posibil să aveți nevoie să faceți o abordare diferită, să nu renunțați în totalitate.
  • Cu toate acestea, optimisti au nevoie de un sentiment de realism. Adică în timp ce sperați pentru cele mai bune, este bine să luați măsuri de precauție pentru a evita anumite rezultate.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător ca o femeie petită Pasul 9
    3. Creșteți-vă sentimentul de control. Când vă simțiți că aveți control asupra vieții voastre, aveți tendința de a fi mai fericiți. Prin urmare, creșterea sentimentului dvs. de control poate duce la o mai mare fericire, mai ales dacă simțiți că nu aveți prea multă control asupra vieții dvs. în acest moment.
  • O modalitate de a vă crește sentimentul de control este de a stabili termene pentru tine, chiar și pentru sarcini personale.
  • Când completați o sarcină, vă simțiți mai mult în control pentru că ați pus ceva pentru dvs. și ați făcut-o.
  • Imagine intitulată Creați-vă Palatul Mind Pasul 7
    4. Ieși cu prietenii. Majoritatea oamenilor beneficiază de socializare cu alți oameni în mod regulat. S-ar putea să găsiți dificil de socializare dacă sunteți un introvertit. Cu toate acestea, nu trebuie să ieșiți cu scoruri de oameni să socializeze. Poți socializa cu doar câțiva prieteni la un moment dat, de exemplu, sau chiar să stai cu familia ta.
  • Dacă aveți nevoie de mai mulți prieteni în viața voastră, urmăriți hobby-urile prin aderarea la un club poate ajuta. În acest fel, întâlniți oameni cu interese similare și aveți ceva de vorbit.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar