Cum să ierți pe cineva care te-a rănit

Poate fi foarte provocator să ierți pe cineva care te-a rănit. Cu toate acestea, fiind capabil să ierți cu adevărat o persoană pentru rănire, vă puteți ajuta să vă simțiți mai bine și poate chiar să vă reparați relația. Iertarea pe cineva pentru că vă răniți că ați arătat că ameliorează stresul, așa că veți face o favoare în acest proces. Învățarea de a ierta pe cineva poate fi un proces lung și intensiv, dar poate fi o opțiune mai bună, apoi deținerea unei pături.

Pași

Partea 1 din 3:
Schimbarea perspectivei
  1. Imagine intitulată iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 1
1. Lăsați-vă resentimentul. Dacă îl respingeți pe persoana pentru răul, el sau ea a cauzat, atunci nu veți putea niciodată să continuați, atât în ​​viața voastră, cât și în continuarea relației voastre. Acceptați că ceea ce sa făcut este făcut, spunând lucruri cum ar fi: "Sunt supărat pentru că __ mi-a rupt încrederea și accept că acest lucru sa întâmplat" și "accept ceea ce sa întâmplat și cum ma făcut să mă simt".
  • Acceptați ceea ce ți-a făcut persoana și recunoaște că nu ai control asupra ei. Cu toate acestea, puteți controla modul în care reacționați la situație.
  • Recunoașteți propriile dvs. defecte și căi posibile pe care le-ați rănit pe oameni să vă ajute să acceptați greșelile și să vă eliberați resentimentele. Toată lumea face greșeli și recunoscând propriile greșeli vă vor ajuta să înțelegeți greșelile persoanei care vă rănesc.
  • Nu se va întâmpla peste noapte, dar cu cât mai repede urmărește să renunțe la resentimente, cu atât mai devreme va deveni o prioritate. Focalizați în mișcare în loc de toc.
  • Imagine intitulată iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 2
    2. Examinați imaginea mai mare. Pe măsură ce vă deplasați pe calea spre iertare, faceți un pas înapoi și gândiți-vă la cât de gravă durerea a fost cauzată într-adevăr. Este actul cu adevărat iertat, sau este ceva ce nu vă gândiți nici măcar într-o lună? Gândiți-vă: "Va avea importanță dimineața?". Numai tu poți decide.
  • Includeți moralul și convingerile personale în analiza dvs. a imaginii mari. Dacă sunteți puternic împotriva înșelăciunii, iar partenerul dvs. ți-a înșelat, atunci busola ta morală nu vă va permite să le iertați. Cu toate acestea, dacă vă credeți personal că lucrați prin infidelitate, atunci vă puteți muta spre iertare.
  • Imaginea intitulată iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 3
    3. Gândiți-vă la toate binele din relația voastră. Vă place să petreceți timpul cu persoana, deoarece acestea sunt amuzante sau aveți conversații inteligente împreună? Faceți o echipă bună ridicându-vă copiii? Sunteți mulțumiți sexual? Faceți o listă a tuturor lucrurilor minunate despre relația dvs. platonică sau romantică cu persoana care te-a rănit. Evaluați dacă bunul depășește lucrul (lucrurile) pe care l-au făcut pentru a vă răni.
  • Începeți prin notarea atributelor pozitive mai mici, cum ar fi "ei iau gunoiul" sau "îmi trimit legături utile la locul de muncă", apoi treceți în atribute mai mari pozitive, cum ar fi personalitatea sau faptele bune pe care le fac.
  • Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 4
    4. Discutați cu cineva despre situație. Dacă vă simțiți rău și supărați de ceea ce sa întâmplat, vorbind cu altcineva despre asta vă poate ajuta să obțineți o perspectivă valoroasă. În loc să-l difuzați pe cont propriu sau să vă izolați, discutați cu o altă persoană pentru a vă ajuta să câștigați o perspectivă și să vă simțiți ca și cum ați fi mai puțin singuri. De asemenea, puteți obține niște sfaturi valoroase care vă pot ajuta să aveți o mai bună înțelegere a situației și un sentiment mai puternic de a continua.
  • S-ar putea să nu doriți să discutați cu prea mulți oameni și să riscați să obțineți o cantitate copleșitoare de opinii. Selectați câțiva prieteni de încredere sau membri ai familiei ale căror opinii pe care le considerați foarte mult.
  • Imaginea intitulată iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 5
    5. Lăsați timpul. Un alt aspect important al iertării pe cineva este capabil să dureze ceva timp pentru a fi singur cu gândurile voastre. Dacă cineva ți-a rănit cu adevărat, dacă prietenul tău ți-a înșelat-o pe tine sau cel mai bun prieten al tău, a spus lucruri dureroase în spatele tău, este important să luăm ceva timp pentru a obține spațiu și petrece ceva timp pe cont propriu. În plus, orele suplimentare, puteți obține perspectivă asupra situației. De exemplu, în acest moment, anumite cuvinte au spus de partenerul sau prietenul dvs. pot părea deosebit de rău. Cu toate acestea, în timp și gândindu-le, ați putea înțelege de ce au spus chestia dureroasă.
  • Dacă locuiți cu acea persoană care vă vă rănește, este posibil să aveți nevoie să găsiți un alt loc pentru a rămâne pentru o vreme, dacă este posibil. Dacă nu trăiți împreună, atunci faceți clar că aveți nevoie de ceva timp distanță unul de celălalt și că veți ajunge la ieșire când sunteți gata.
  • Partea 2 din 3:
    Vorbind cu persoana
    1. Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 6
    1. Gândiți-vă înainte de a vorbi. Pregătiți cum doriți să începeți conversația și ce vreți să spuneți înainte de a iniția conversația. Deși s-ar putea să vă simțiți amar, mânie, rănit sau confuz, ar trebui să găsiți o modalitate de a afișa delicat aceste emoții în loc să explodeze sau să spună ceva ce nu înseamnă cu adevărat. Luați respirații profunde înainte și după fiecare comentariu și încercați să fiți cât mai rezonabili posibil.
    • Înainte de a vă deschide gura pentru a spune ceva, întrebați-vă cum va suna sau va veni la cealaltă persoană. Cuvintele voastre ar putea fi dureroase față de ele și apoi sunteți în poziția de a ierta și trebuie să fiți iertați.
    • Încercați să scrieți exact ceea ce doriți să spuneți și chiar să practici în fața unei oglinzi, pentru a obține exact cum doriți.
  • Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 7
    2. Exprimați-vă sentimentele. Ca parte a conversației dvs., spuneți-i pe cealaltă persoană cum acțiunile sale v-au făcut să vă simțiți. Să fie cât mai cinstit posibil, exprimând durerea pe care ați trecut-o. Fii deschis despre sentimentele tale pentru a arăta că persoana te-a rănit cu adevărat și că ai avut un timp greu să se ocupe de ea. Faceți contactul cu ochii și vorbiți încet, arătând că într-adevăr înseamnă ceea ce spui.
  • Utilizați "declarațiile I" cum ar fi "M-am simțit rănit când m-ai înșelat pentru că am fost loial și devotat și am crezut că ai simțit același fel." Sau "M-am simțit supărat când ai fost bârfă de mine, pentru că nu cred că am făcut ceva pentru a merita."
  • Utilizați formula generală de "am simțit__ când __ pentru că __". Concentrați-vă pe exprimarea sentimentelor în locul lucrurilor negative pe care le-au făcut.
  • Imaginea intitulată iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 8
    3. Ascultați partea lor a povestii. Există întotdeauna două părți la o monedă. Auziți cealaltă persoană afară și ascultați ce au de spus. Lăsați persoana să vorbească fără a le întrerupe și încearcă să vadă situația din partea sa a lui.
  • Pentru a fi un bun ascultător, faceți contact vizual, puneți distragerile de distracție, cum ar fi telefonul dvs. și fiți deschis. De asemenea, încercați să oferiți feedback adecvat, solicitând o întrebare clarificatoare sau parafrazând ceea ce au spus.
  • De exemplu, după ce spun ceva, clarifică și parafraza declarația spunând: "Deci ceea ce ați spus a fost ..."
  • Nu fi combativ sau defensiv. Luați respirații adânci sau ieșiți departe de situație dacă vă înfuriați de la ceva ce spun ei.
  • Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 9
    4. Arată compasiune. Compasiunea poate fi ultimul lucru pe care doriți să-l arătați atunci când simțiți că ați fost cu adevărat răniți. Cu toate acestea, dacă vă puneți în pantofii celeilalte persoane și gândiți-vă cum se poate simți, atunci vă puteți găsi în inima voastră să nu fiți atât de furioși sau supărați de cealaltă persoană. Puneți întrebarea și lăsați-vă deoparte prejudecățile. Ascultați cu adevărat și deschideți persoana.
  • Empatia și iertarea sunt strâns legate și vor fi aproape imposibil să ierte pe cineva fără să se simtă empatie pentru ei.
  • Partea 3 din 3:
    Inainta
    1. Imaginea intitulată iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 10
    1. Ia ceva timp în afară dacă ai nevoie de ea. Evaluați dacă aveți nevoie de un timp fizic departe de persoana care vă rănește. Dacă o faceți, atunci nu există nici o rușine să spuneți că aveți nevoie de câteva săptămâni, câteva luni sau doar că doriți să vă aflați până când sunteți gata pentru mai mult timp împreună. Faceți acest lucru clar pentru persoana, astfel încât el sau ea nu continuă să încerce să se întoarcă înapoi la relația dvs. normală atunci când nu vă simțiți gata.
    • Fi cinstit. Spune ceva de genul, "Nu sunt destul de gata să încep să stau din nou. Sper că puteți respecta acest lucru."
  • Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 11
    2. Luați pași mici pentru a vă repara relația. Odată ce sunteți gata să mergeți mai departe cu persoana, ușurați încet înapoi în relație. Lucrurile s-ar putea să nu se întoarcă la normal imediat. Stai doar o dată sau de două ori pe săptămână în loc de fiecare zi sau stai în grupuri înainte de a face unele dintre cele mai intime lucruri personale pe care le-ai făcut împreună.
  • Dacă este o relație romantică, tratați-o ca să meargă la o primă dată. Nu trebuie să vă îmbrățișați, să vă luați, să țineți mâinile ca și cum ați făcut-o înainte dacă nu sunteți gata.
  • În plus față de a lua pași mici în obținerea relației dvs. înapoi pe drumul cel bun, învățarea de a ierta pe deplin va lua pași și practici mici. Deci, repararea relației dvs. încet vă va ajuta să deveniți mai bine la iertare.
  • Imaginea intitulată iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 12
    3. Lăsați trecutul. Evitați locuința în trecut pe măsură ce vă deplasați cu relația dvs. Continuând să se gândească la trecut, vă va limita încrederea persoanei, ducând la o relație înăbușită. Nu trebuie neapărat să "iertați și să uitați" - în loc să iertați și să învățați din experiență. Dacă partenerul tău ți-a înșelat și ai ales să-i ierți, să înțelegi că acum poți recunoaște semnele posibilei înșelăciune sau poți să te gândești la ceea ce ar fi putut cauza infidelitatea în primul rând și să nu lase să se întâmple din nou. Fie ca fiecare eveniment să fie o oportunitate de învățare pentru a vă face relația mai puternică.
  • Când vă prindeți locuința în trecut, concentrați-vă asupra momentului prezent în schimb. Fiți atenți prin respirația profundă și concentrându-vă asupra exact ceea ce este în fața dvs. - mirosul din cameră, conversația cu prietenul dvs. etc
  • Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 13
    4. Decideți dacă vă puteți ierta și continuați cu adevărat. Obțineți real cu tine însuți. Admiteți-vă dacă nu puteți ierta cu adevărat persoana. Din păcate, poate exista o situație în care credeți că sunteți gata să iertați pe cineva și apoi să vă dați seama că nu puteți să o faceți odată ce începeți să petreceți din nou timpul împreună. Dacă stați cu persoana și vă gândiți să vă gândiți la cât de mult vă rănește din nou și din nou, atunci este posibil să trebuiască să terminați relația.
  • Continuând cu o relație platonică sau romantică după ce v-ați dat seama că nu vă puteți ierta este rău pentru amândoi. S-ar putea să fiți amar sau să îi respingeți care este nesănătoasă. Odată ce ți-a dat seama că iertarea ar putea să nu fie în carduri, să taie relația cât mai curând posibil.
  • Imaginea intitulată Iartă pe cineva care ți-a rănit pasul 14
    5. Iartă-te și iubiți-vă. O parte crucială de iertare și în mișcare înainte după ce iertați este să vă iubiți și să vă iertați.Probabil că sunteți mult mai greu pe tine însuți, atunci sunteți cu alții. S-ar putea să vă simțiți nelodificați sau că ați fost prea greu pentru persoana care vă rănește.
  • Realizați că ați făcut cele mai bune rezultate în acel moment și acceptați evenimentele care au avut loc. Încercați să vă tăiați niște slăbiciune și să învățați să vă iubiți de sine, gândindu-vă la gânduri bune despre dvs. și citiți cărți de auto-ajutorare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă nu aveți pe nimeni să nu vorbiți și nu doriți sau nu vă puteți permite un terapeut să încercați să scrieți sau să vă atrageți sentimentele.
  • Găsiți o modalitate de a vă exprima sentimentele, scrierea, exercițiile fizice etc.
  • Bunătatea poate fi folosită pentru avantajul dvs. De cele mai multe ori, cealaltă parte va recunoaște cu adevărat ce daune v-au provocat în timp ce încearcă să înțeleagă ideea că cineva îi iertă după ce au făcut.
  • Iertarea nu numai că va beneficia de prietenul dvs., dar vă va aduce și vă va aduce beneficii! Grudge-ul tău va fi plecat și te vei simți mai fericit.
  • Avertizări

    Nu vă simțiți presați să iertați pe cineva. Iertarea este o alegere care este singură. Cineva care vă acuză să-i iertați, ar putea să nu fie vrednic de iertarea voastră. Ei ar trebui să respecte deciziile dvs.
  • Dacă altcineva dvs. semnificativă vă deranjează și încă îi iubești. Poate fi o idee bună să le iertați și să continuați să fiți cu acea persoană. Trebuie să iertați și să învățați din acea experiență, pe care ați trecut-o. Sau altfel, veți pierde foarte mult persoana cu totul și poate fi foarte greu să le aduceți înapoi!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar